Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard Khil
Ik denk dat ge er los op zit. Niet enkel omwille van dierenleed en zo zal men het vreemd vinden dat we levende dieren eten. Ook vanuit efficientie, prijs, gebruik van grondstoffen, ruimte etc zullen ze ons op dat vlak als halve zolen bekijken.
Ik ben al een tijdje eerder flextarier gewoon omdat de opties qua vegetarisch eten serieus uitgebreid en verbeterd zijn. Akkoord: een steak of cote a'los kunnen ze nog niet maken. Maar haast alle vlees in sauzen of bereide maaltijden, in burgers etc kan men al perfect vervangen op smaakvolle manier.
Onlangs samen met een vegetarier een soort fishstick getest (vegetarisch) en hij was er ongemakkelijk van hoe realistisch het smaakte.
In de fastfood zijn ze al massaal aan het overstappen, omwille van prijs natuurlijk.
|
Idem ditto, eet veel minder vlees. En de alternatieven zijn goed geworden.
Tis beter voor de gezondheid ook.