Los bericht bekijken
Oud 11 oktober 2020, 21:28   #49
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors Bekijk bericht
Ik maak regelmatig verse soep klaar.
Zo'n 5-6 liter tegelijk waarna de soep na afkoelen in bakskes ingevroren wordt.
Da's dan meestal ongeveer 6-8 porties.
De laatste soep die ik klaargemaakt heb: kippensoep.
-Eerst een soepkip laten koken.
- Kleine kippen- gehaktballetjes rollen.
(Van de kip zelf heb ik nadien vol-au-vent gemaakt).
-De kippenbouillon apart in een kom gieten.
- Een klont goede boter in een grote kookpot laten smelten
- Daarna toevoegen: 1 kg gesneden wortelen, 2 prei, 1 selder, 6 grote tomaten, 3 gesnipperde ajuinen, 2 aardappelen in blokjes gesneden, 5 teentjes knoflook, peper en een klein beetje zout .
- Het geheel 10-15 minuten laten zachtjes sudderen en ondertussen blijven omroeren.
- Daarna de kippenbouillon toevoegen,4 kleine blikjes tomatenpuree en 2 blikken gepelde tomaten.
Het vuur hoger zetten, deksel schuin op de kookpot zetten en 35-40 laten koken.
Daarna de kippenballetjes toevoegen, evt vermicelli erbij en het geheel nog 10 minuutjes laten verder koken.
Tenslotte nog evt even bijkruiden (basilicum, rozemarijn....)
Het is eventjes werk maar altijd lekkere soep in de vriezer! voor een snelle maaltijd.
Heb jij dan geen enkel respect voor de dieren?
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden