Los bericht bekijken
Oud 9 april 2021, 23:36   #18
kojak
Secretaris-Generaal VN
 
kojak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 september 2013
Locatie: Ergens tussen Venus & Mars
Berichten: 25.641
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
Hou uw smoel.
Je weet niet wat je mist....

Citaat:

Smoelpap

10-20 minuten
“Semoulepudding – smoelpap, zo verbasterden we dat vroeger bij ons thuis – maak ik van Rijstkreem en onbeschaamd veel rozijnen. Maal je rijstkorrels heel fijn, dan krijg je Rijstkreem. Ik gebruik het vooral om fijne sauzen te binden of desserts te bereiden.”
Ingrediënten
voor 4 personen

1 liter melk
2 lepels suiker
2 lepels rozijnen (of meer)
1 pakje vanillesuiker
4 lepels rijstkreem
Bereidingswijze
Breng de melk aan de kook met de suikers en rozijnen. Zet ze dan eventjes van het vuur.

Laat er de rijstkreem in regenen, terwijl je goed roert met een klopper. Breng het mengsel opnieuw aan de kook. Vergeet niet te roeren!

Te dik? Doe er een beetje melk bij. Te dun? Doe er een beetje rijstkreem bij.

Laat afkoelen in een glazen kom. En serveer koud.

Tip
Wil je de smoelpudding nóg lekkerder maken? Voeg er dan een ei bij: eerst de dooier en dan het stijfgeklopte eiwit.
__________________
© Het lezen van bovenstaande kan uw gezondheid ernstige schade berokkenen.
kojak is offline   Met citaat antwoorden