Los bericht bekijken
Oud 6 november 2021, 16:40   #5
Vlad
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Vlad's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 november 2012
Locatie: hondenkennel
Berichten: 19.200
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door quercus Bekijk bericht
Reeds een hele tijd zijn nagenoeg alle beurzen flink overgewaardeerd. Voor mijn portefeuille aandelen heb ik mijn voorzorgen genomen: ik zit voor een aanzienlijk percentage in cash. Want aan de huidige situatie zal een einde komen. Door de inflatiedruk gaan de centrale banken gedwongen worden om hun knotsgekke goedkoop-geld politiek te stoppen. Nu reeds in November is de FED zinnen te starten met een “tapering” van haar aankopen van obligaties en ander schuldpapier. Idem voor wat de Bank of England betreft. De rentevoeten zullen stijgen. Christine Lagarde, big chief van de ECB wil tot nu toe niet ophouden met die met die sinterklaaspolitiek omdat ze de met openbare schuld overladen Club Med landen (waar je la Belgique ook mag bijrekenen) zoveel mogelijk financieel wil knuffelen. Maar toch zal ze gedwongen worden het roer om te gooien. Het gevolg zal zijn dat de beurzen zullen dalen. En vrij snel ook, zeker wanneer het snel zal gaan in Wallstreet. De tiener-beleggers van Reddit geraken dan ook in paniek, daytraders durven niet meer kopen, shorters geven nog meer gas en het cryptomunt-volk krijgen nóg minder houvast. Door de dalende koersen zullen ook veel ETF-beleggers het zekere voor het onzekere willen nemen en versneld willen uitstappen waardoor de beheerders van de ETF-fondsen op hun beurt verplicht zijn onderliggende aandelen te verkopen…
Ik zit ruim in cash en wacht rustig af. Ondertussen studeer ik. D.w.z. ik zoek met behulp van een goed “fundamentele analyse” softwareprogramma aandelen van uitstekend presterende maatschappijen. Wanneer dan de crash komt en, financieel gesproken, “het bloed door de straten loopt” en angst heerst op de beurzen, dan kom ik in actie en start met kopen.

Velen zijn voor hun pensioen aan het sparen op de beurs ... zeker dat de beurs niet gewoon gaat stieren en beren evenredig met de demografie van diegenen die zelf voor hun pensioen zorgen ?
__________________
Vlaanderen: een grote grijsbruine industriezone met windmolens, bovengrondse hoogspanningskabels, zonnepanelen- en batterij'parken' alom. Nooit meer Groen!

Woke: virtuele deken vol bacillen ter verdelging van de oorspronkelijke westerse bevolking

De islamieten zijn de kolonisatoren.

Laatst gewijzigd door Vlad : 6 november 2021 om 16:40.
Vlad is offline   Met citaat antwoorden