Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Themafora > Mobiliteit & verkeersveiligheid
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Mobiliteit & verkeersveiligheid Een nieuw themaforum!

Antwoord
 
Discussietools
Oud 6 februari 2023, 09:20   #161
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

beter dan de LEZ? Stem Cd&v.

Naast euro 5 ook Euro 6 dieselwagens eindelijk afgekeurd.

Citaat:
https://www.hbvl.be/cnt/dmf20230205_96164015

In de tweede helft van 2022 werden in Vlaanderen 33.308 dieselvoertuigen afgekeurd omwille van een defecte of slecht werkende roetfilter

In half jaar al 33.000 dieselwagens afgekeurd voor hun roetfilter

Brussel - In de tweede helft van 2022 werden in Vlaanderen 33.308 dieselvoertuigen afgekeurd omwille van de roetfilter. Om fraude nog beter aan te pakken, pleit Vlaams parlementslid Sofie Mertens (cd&v) voor een centrale database en gedetailleerde vermelding van de resultaten van de roetfiltertest op het autokeuringsbewijs en de Car-Pass.

Yves Lambrix Vandaag om 03:00

Voor dieselwagens vanaf euronorm 5 gebruiken de keuringscentra sinds 1 juli 2022 niet langer de traditionele roettest maar de deeltjestellertest (PN-meting). Die meet het aantal fijnstofdeeltjes dat een auto uitstoot, om zo een defecte of verwijderde roetfilter op te sporen.

LEES OOK. Termijn om afgekeurde roetfilter te vervangen verlengd tot jaar

Voertuigen die meer dan 1 miljoen roetdeeltjes per kubieke centimeter uitstoten, worden afgekeurd. Voertuigen met 250.000 tot 1 miljoen roetdeeltjes uitstoot, krijgen een waarschuwing om aan te geven dat de roetfilter niet naar behoren werkt. Nadat de termijn al twee keer werd verlengd, hebben eigenaars van een wagen met een defecte roetfilter nu één jaar de tijd om hun roetfilter te laten reinigen of te vervangen.

33.308 voertuigen

Uit cijfers die Vlaams Parlementslid Sofie Mertens (cd&) bij Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) heeft opgevraagd, blijkt er op een half jaar tijd 33.308 dieselvoertuigen (auto’s en lichte vrachtauto’s) werden afgekeurd omdat ze meer dan 1 miljoen roetdeeltjes per kubieke centimeter uitstootten. Het ging om 27.766 Euronorm 5 dieselvoertuigen (83,4%) en 5.542 Euronorm 6 dieselvoertuigen (16,6%). Daarnaast kregen 14.799 dieselwagens een waarschuwing.

LEES OOK. Genks bedrijf in maaltijdbedeling in problemen door roetfiltertest: “Al tien bestelwagens afgekeurd”

“Het meten van het aantal roetdeeltjes dat een wagen uitstoot is belangrijk omdat die deeltjes enorm schadelijk zijn voor het milieu, de luchtkwaliteit en onze gezondheid. Onderzoek toont aan dat baby’s nog voor hun geboorte roetdeeltjes in hun longen en hersenen hebben”, zegt Mertens. “De verfijnde roetfiltertest werd terecht ingevoerd: ze verbetert de luchtkwaliteit en dus ook onze gezondheid, en ze gaat roetfilterfraude tegen. Want de rotte appels die aan roetfilterfraude doen, moeten eruit, niet alleen bij de consumenten maar ook bij garagisten en constructeurs.”

Central database

Momenteel zijn niet alle deeltjestellers van de 43 erkende keuringscentra in Vlaanderen - met Alken, As, Hechtel-Eksel en Heers telt Limburg er 4 - op een centrale database aangesloten. “Nochtans kan de impact van de invoering van de roetfiltertest via die centrale database grondig worden geanalyseerd”, zegt Mertens. “Bovendien kan fraude beter worden opgespoord, waardoor bijvoorbeeld terugkeerpatronen of onregelmatigheden sneller opvallen.”

**LEES OOK. Cd&v noemt nieuwe roetfilterregeling “druppel op hete plaat”

Wanneer eigenaars van een Euro 5 of 6 dieselwagen vandaag op de keuring aan de nieuwe roetfiltertest worden onderworpen, weten ze niet hoeveel roetdeeltjes hun voertuig exact uitstoot. Op het keuringsbewijs staat immers enkel dat het voertuig meer dan 1 miljoen deeltjes uitstoot of dat het tussen de 250.000 en 1 miljoen deeltjes uitstoot. “Hierdoor zijn mensen zich te weinig bewust van de toestand waarin hun auto zich bevindt. Wanneer het exacte uitstootcijfer op het keuringsbewijs wordt vermeld, kunnen consumenten en garagisten sneller ingrijpen en latere, duurdere ingrepen vermijden”, stelt Mertens.

Het parlementslid wil dit principe ook doortrekken naar de tweedehandsmarkt. “De resultaten van de roetfiltertest moeten ook op de Car-Pass worden vermeld. Alleen zo kunnen mensen de toestand van een wagen opvolgen en weloverwogen keuzes maken.”
Citaat:
** https://www.hbvl.be/cnt/dmf20221128_95358890

Cd&v noemt nieuwe roetfilterregeling “druppel op hete plaat”

Hasselt - De nieuwe roetfilterregeling, waarbij de termijn om een defecte roetfilter te vervangen is opgetrokken van drie maanden naar een jaar, is volgens Vlaams Parlementslid Sofie Mertens (cd&v) “een druppel op een hete plaat”.

Wie een dieselwagen heeft met een defecte roetfilter die teveel fijnstof uitstoot, moest die roetfilter tot voor kort binnen de drie maanden herstellen. Maar Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) trekt die termijn vanaf 1 december 2022 tijdelijk op naar een jaar. “Maar deze nieuwe regeling lost de kern van het probleem niet op”, is Vlaams Parlementslid voor cd&v Sofie Mertens kritisch. “Er moet een grondige evaluatie komen van de roetfiltertest. Zo blijkt dat er wagens zijn die zelfs na het vervangen van de roetfilter niet door de keuring geraken.”

Volgens Mertens kan het echt niet de bedoeling zijn dat er mensen zonder wagen gezet worden. “Stop daarom met het afkeuren van wagens op basis van de nieuwe roetfiltertest tot er meer informatie beschikbaar is. Welke wagens worden er op dit moment bijvoorbeeld afgekeurd, hoe oud zijn deze wagens en van welke merken zijn ze? Hoeveel wagens zitten er in de ‘gevarenzone’ en hoeveel wagens doorstaan de test niet na het vervangen van de roetfilter? Over dit soort zaken hebben we vandaag nog niet de nodige kennis.”
• Ze gaan nog veel efficiënter moeten optreden. Het is nog altijd watjesaanpak. Een optimaal werkende roetfilter+management (optimale temperatuur) stoot maximaal 20.000 roetdeeltjes uit: https://metalced.be/producten/deeltjesteller/

• Hoe meer meetapparatuur er gemaakt wordt hoe meer landen die diesels eindelijk gaan nameten. Zwitserland is het 4e land:
https://www.capelec.com/de/blog/verb...en-der-schweiz
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38

Laatst gewijzigd door Micele : 6 februari 2023 om 09:39.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 februari 2023, 09:58   #162
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard watjesland

vervolg van hierboven..., Duitsland heeft nu ook genoeg meetapparatuur en stelt de grens per direct op max 250.000 deeltjes in. Om wat tijd te sparen is het wel pas vanaf euronorm 6 diesels (de meeste, euro 6 begon ~10 jaar geleden) Euro 4 en 5 wordt op een andere manier gemeten.

In Duitsland begint het daarom pas wslk officieel ten laatste 1 juli 2023 en wordt de max grens op 250.000 roetdeeltjes ingesteld (gemiddelde 3 metingen), als na de eerste meting minder dan 50.000 gemeten wordt is 1 meting al voldoende voor een "Fast pass", in ons watjesland is dat 1 miljoen en tussen 250k en 1 miljoen alvast een verwittiging.
Citaat:
https://www.boschaftermarket.com/de/...ng-leitfaden-6
Deadline uiterlijk 01/07/2023

Uiterlijk op 1 juli 2023 wordt fijnstofmeting ingevoerd als onderdeel van de emissietoets. Als onderdeel van de emissietest (AU)/hoofdinspectie (HU) moet dan bij alle dieselvoertuigen vanaf Euro 6/VI een deeltjesmeting worden uitgevoerd. Tot nu toe is de rookopaciteitsmeting (meting van de absorptiecoëfficiënt) uitgevoerd. De procedure voor de nieuwe emissietest voor deze voertuigen is beschreven in richtsnoer 6.

Verstrijken van de AU volgens LF 6 voor dieselvoertuigen vanaf Euro 6/VI

Deeltjestelling is geïntegreerd in bestaande AU-testprocedures.
Deeltjestelling vindt plaats als de motor stationair draait, het is dus niet nodig om tijdens het meetproces het begrenzingstoerental op te starten. Het meetproces en de grenswaarden zijn voor auto's en bedrijfsauto's hetzelfde.

Voorbereiding

- Motor stationair gedurende 15 seconden
- Snelheidsverhoging met minimaal 1000 m-1 gedurende minimaal 2 seconden. Deze korte snelheidsverhoging dient om de EGR-klep te activeren.
- Settling fase, motor stationair gedurende 30 seconden.
- Meting van het aantal deeltjes

De vervolgmeting bestaat uit maximaal drie delen van elk 30 seconden. Uit elk van deze secties wordt de gemiddelde waarde van het deeltjesaantal bepaald.

Als de gemiddelde waarde van de eerste sectie kleiner is dan of gelijk is aan de grenswaarde van 50.000 cm-3, dan is de test geslaagd (Fast Pass).

Anders worden nog twee intervallen van 30 seconden gemeten en wordt het gemiddelde van elk bepaald. Als de gemiddelde waarde van alle drie de secties kleiner is dan of gelijk is aan de grenswaarde van 250.000 cm-3, dan is de test geslaagd.


Indien er tijdens de OBD-test voor de deeltjesmeting geen contact kan worden gemaakt met de voertuigelektronica en het dus niet mogelijk is om de gereedheidscodes, het motortoerental en de temperatuur uit te lezen, kunnen deze waarden worden gemeten met een alternatief motortoerental en temperatuur meten, bijvoorbeeld met de module BEA 030.

- - -
Stichtag spätestens am 1.7.2023

Spätestens bis zum 1.7.2023 wird die Partikelmessung im Rahmen der Abgasuntersuchung eingeführt. Dann ist an allen Diesel-Fahrzeugen ab Euro 6/VI eine Partikelmessung im Rahmen der Abgasuntersuchung (AU)/Hauptuntersuchung (HU) durchzuführen. Bisher wurde die Rauchgastrübungsmessung (Messung des Absorptionskoeffizienten) durchgeführt. Der Ablauf der neuen Abgasuntersuchung für diese Fahrzeuge wird im Leitfaden 6 beschrieben.

Ablauf der AU nach LF 6 für Diesel-Fahrzeuge ab Euro 6/VI

Die Partikelzählung wird in bereits bestehende AU-Prüfabläufe integriert. Die Partikelzählung erfolgt im Leerlauf, daher ist beim Messvorgang kein Anfahren der Abregeldrehzahl erforderlich. Der Messablauf und die Grenzwerte sind bei Pkw und Nfz dieselben.

Vorbereitung

- Motor läuft für 15 Sekunden im Leerlauf
- Drehzahlanhebung um min. 1000 m-1 für mind. 2 Sekunden. Diese kurze - - Anhebung der Drehzahl dient dazu das AGR-Ventil zu aktivieren.
- Beruhigungsphase, Motor läuft für 30 Sekunden im Leerlauf.
- Messung der Partikelanzahl

Die anschließende Messung besteht aus maximal drei Abschnitten von je 30 Sekunden Dauer. Aus jedem dieser Abschnitte wird der Mittelwert der Partikelanzahl ermittelt.

Ist der Mittelwert des ersten Abschnitts kleiner oder gleich des Grenzwerts 50.000 cm-3, dann ist die Prüfung bestanden (Fast Pass).

Andernfalls werden zwei weitere 30-Sekunden Abschnitte gemessen und jeweils der Mittelwert ermittelt. Ist der Mittelwert aus allen drei Abschnitten dann kleiner oder gleich des Grenzwerts 250.000 cm-3, dann ist die Prüfung bestanden.


Kann bei der OBD-Prüfung vor der Partikelmessung kein Kontakt zur Fahrzeugelektronik aufgebaut werden und ist somit kein Auslesen der Readyness-Codes, Drehzahl und Temperatur möglich, können diese Werte mit einer alternativen Drehzahl- und Temperaturmessung durchgeführt werden, beispielsweise mit dem Modul BEA 030.
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38

Laatst gewijzigd door Micele : 6 februari 2023 om 10:23.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 februari 2023, 10:55   #163
Philemon
Provinciaal Gedeputeerde
 
Philemon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 november 2021
Berichten: 830
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
3300 cc
Mag ook gelijk ne 5.7 liter worden voor mij.
Dat ze heel die grote roetfilterkeuring ne keer in Afrika gaan doen, of in Oekrainë op dat slagveld.
Philemon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 februari 2023, 12:04   #164
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Philemon Bekijk bericht
Mag ook gelijk ne 5.7 liter worden voor mij.
Dat ze heel die grote roetfilterkeuring ne keer in Afrika gaan doen, of in Oekrainë op dat slagveld.
Of slappe stropoppen in overvloed.
Bijgevoegde afbeelding(e)
 
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38

Laatst gewijzigd door Micele : 6 februari 2023 om 12:07.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 februari 2023, 14:20   #165
Mambo
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 27 april 2004
Berichten: 43.539
Standaard

Steek een bol watten in uw uitlaat op de meting.
__________________
Misschien heb ik me wel vergist.
Of niet ?
Mambo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 februari 2023, 19:31   #166
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Net op VRT 1:

1....diesel met meer dan 2 miljoen roetdeeltjes

2... volgende diesel 3000 roetdeeltjes.

Dus die eerste vervuilt zoveel als 700 diesels van 2.
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38

Laatst gewijzigd door Micele : 6 februari 2023 om 19:33.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 februari 2023, 20:42   #167
Philemon
Provinciaal Gedeputeerde
 
Philemon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 november 2021
Berichten: 830
Standaard

Real Men Drive Diesel Cars.

Philemon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 februari 2023, 21:36   #168
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Philemon Bekijk bericht
Real Men Drive Diesel Cars.



__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 februari 2023, 22:48   #169
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 69.923
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Micele Bekijk bericht
Net op VRT 1:

1....diesel met meer dan 2 miljoen roetdeeltjes

2... volgende diesel 3000 roetdeeltjes.

Dus die eerste vervuilt zoveel als 700 diesels van 2.
Ik had de indruk dat die eerste niet opgewarmd was. Er kwam condensaatmist uit de uitlaat. Dan werkt de roetfilter uiteraard niet goed.
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 februari 2023, 23:37   #170
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
Ik had de indruk dat die eerste niet opgewarmd was. Er kwam condensaatmist uit de uitlaat. Dan werkt de roetfilter uiteraard niet goed.
Oh dan is dat geen probleem, dan draait die een rondje en laat zich herkeuren. LOL

ps. en er staat een watertemperatuurmeter in elke auto... (olietemp is evtl ook te checken met de boordcomputer)

pssst.
Citaat:
https://www.roetfilterservice.net/bi...ers-verplicht/

Zowel personen-, bestel en vrachtwagens zullen met een deeltjesteller bij stationair toerental worden getest, de deeltjesconcentratie in het uitlaatgas wordt dan gemeten. De test mag met koude of warme motor worden uitgevoerd. Als de deeltjesconcentratie hoger is dan één miljoen deeltjes per kubieke centimeter moet het roetfilter vervangen worden. De uitvoering van de deeltjestest is gelukkig een stuk eenvoudiger dan de roettest.
Bovendien meet men ook de temperatuur van de uitlaatgassen, stond in Duitse link.
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38

Laatst gewijzigd door Micele : 6 februari 2023 om 23:56.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 februari 2023, 23:54   #171
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 69.923
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Micele Bekijk bericht
Oh dan is dat geen probleem, dan draait die een rondje en laat zich herkeuren. LOL

ps. en er staat een watertemperatuurmeter in elke auto... (olietemp is evtl ook te checken met de boordcomputer)

pssst.
Daarom ook dat ik voor ik mijn motor laat draaien als ik voor de ingang van de keuring sta. En op de autostrade ernaartoe geef ik wat extra gas.
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 februari 2023, 23:58   #172
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
Daarom ook dat ik voor ik mijn motor laat draaien als ik voor de ingang van de keuring sta. En op de autostrade ernaartoe geef ik wat extra gas.
Speelt blijkbaar weinig of helemaal geen rol. De meting is sowieso op ralenti-toerental.

Het gaat hier niet over de oude methode.

Citaat:
Dan werkt de roetfilter uiteraard niet goed.
Een versleten of kapotte roetfilter werkt nooit goed.
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38

Laatst gewijzigd door Micele : 7 februari 2023 om 00:02.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 februari 2023, 00:03   #173
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 69.923
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Micele Bekijk bericht
Speelt blijkbaar weinig of helemaal geen rol. De meting is sowieso op ralenti-toerental.

Het gaat hier niet over de oude methode.
De motor en roetfilter moeten wel op temperatuur zijn en de reinigingscyclus dient ook doorlopen te zijn (vereist temperatuur).

Laatst gewijzigd door Dadeemelee : 7 februari 2023 om 00:03.
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 februari 2023, 00:07   #174
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
De motor en roetfilter moeten wel op temperatuur zijn en de reinigingscyclus dient ook doorlopen te zijn (vereist temperatuur).
https://www.anwb.nl/auto/onderhoud-e...len/roetfilter

Kapot is kapot. R.I.P.



Citaat:
https://nebim.eu/nieuws/deeltjestest...ent-dit-voor-u

WAT IS HET DOEL VAN DE DEELTJESTEST?

De deeltjestest wordt uitgevoerd bij stationair toerental en duurt ongeveer 90 seconden. De test mag zowel met KOUDE als met een bedrijfswarme motor worden uitgevoerd. Met de deeltjesteller wordt de deeltjesconcentratie van uitlaatgas gemeten. Doordat de deeltjesteller zeer lage concentraties van (roet)deeltjes en ook de allerkleinste (roet)deeltjes kan meten, kan de conditie van de roetfilter goed worden vastgesteld. De APK-limietwaarde van de deeltjesconcentratie voor alle voertuigen is 1.000.000 deeltjes per kubieke centimeter (#/cm3).


Nederland is ook een wat jes land...
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38

Laatst gewijzigd door Micele : 7 februari 2023 om 00:15.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 februari 2023, 00:24   #175
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Elk jaar tot ~70.000 roetfilters verkopen -enkel in Vlaanderen- is big business.

Ze zullen hun dieselbrol wel sneller kwijt willen.
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 februari 2023, 08:01   #176
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
reservespeler's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 70.993
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Micele Bekijk bericht
Of slappe stropoppen in overvloed.
De mijne testen ze zelfs niet.
__________________
N-VA voor een welvarend 2024
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 februari 2023, 21:55   #177
non-conformist
Europees Commissaris
 
non-conformist's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 september 2013
Berichten: 6.210
Standaard

Naar Wallonië gaan voor keuring.
__________________
"Never discuss with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience."
non-conformist is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:38.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be