Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Themafora > Mobiliteit & verkeersveiligheid
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Mobiliteit & verkeersveiligheid Een nieuw themaforum!

Antwoord
 
Discussietools
Oud 1 november 2017, 20:05   #21
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tóra�* Bekijk bericht
Het blijven personenwagens. En als het eindresultaat is dat mensen terug meer voor personenwagens opteren, dan zijn alle andere claims over milieuvriendelijkheid irrelevant. Als het leger hun tanks overschakelt van fossiele brandstoffen naar elektriciteit, dan blijven het nog steeds tanks.
En dan?

Het gaat hier om luchtvervuiling en klimaatverandering, dat is relevant, want ook direct gezondheidsschadelijk.

Ik kan ook zo kronkelen hoor:

Maar als mensen van fossiele bromfietsen naar electrische fietsen overschakelen zijn het nog steeds fietsen, welke vervuilen volgens jou minder?

Heb jij liever een draaiende dieselmotor in jouw living of een electrische wagen voor de luchtverversing?

Citaat:
Zijn de laadstations propriëtair en gepatenteerd, of open en vrij beschikbaar?
Superchargers van Tesla zijn enkel voor Tesla-wagens, Tesla heeft nochtans aangeboden hun **standard open te stellen voor iedereen (2014), maar blijkbaar was niemand geinteresseerd...
De Tesla S en X tot leverdatum xx-xx-xx mogen namelijk daar levenslang laden, de prijs was inbegrepen in de aankoopsprijs. Dat levenslang kostenloos laden telt ook voor de tweedehands-wagens dus overdraagbaar op volgende eigenaar. Geen enkele E-wagen constructeur gaat-ging zoiets wagen. Moeten zij weten hé.

Tenslotte moeten de constructeurs kiezen wat ze willen, de kabelplug moet ook op de stekker passen, of desnoods heb je een adapter mee.
** bronvb: https://techcrunch.com/2014/06/09/te...ic-car-makers/

Andere type laadstations zijn voor iedereen of elk merk beschikbaar als je de passende kabel of adapter hebt, bvb een Tesla kan dus ook desnoods ergens anders laden (maar dan wel tegen xx cent/kWh). Elke E-wagen kan laden aan bepaalde stopcontacten met de passende kabel. De E-auto detecteert de stroombron en laad navenant aan een bepaald vermogen. Een Tesla-laadpaal moet ook de bepaalde Tesla-wagen herkennen en dan pas wordt stroom vrijgegeven. Een Tesla model 3 bvb zal daar ook kunnen laden, maar geen gratis stroom krijgen, dat wordt netjes afgerekend via zijn account.

Er is ondertussen een CCS-standaard met typische plug, zie wikipedia,
https://en.wikipedia.org/wiki/Combined_Charging_System
... elke stekker-wagen kan daar laden met passende kabel-plug, ook Tesla is al bezig zijn laadopening van een CCS-stekker te voorzien naast hun eigen plug. Naargelang land een dual-plug dus, vb :
https://electrek.co/2017/10/16/tesla...del-s-model-x/

Citaat:
Zijn de wagens modulair gebouwd? Kan een privébedrijf zonder band met Tesla de auto's repareren? Kan iedereen de broncode van de aansturende software lezen?
En waarom zou dat moeten kunnen?
Tesla heeft al zijn patenten vrijgegeven, iedereen mag ze gebruiken.
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/...al-297657.html
Directe link patenten Tesla: http://stks.freshpatents.com/Tesla-Motors-Inc-nm1.php worden elke week geupdated.
Je moogt zelfs de auto nabouwen.

Ken jij andere automerken die dat ook gedaan hebben? Laat me iets weten.

Citaat:
Publiek geld geüsurpeerd voor private doeleinden. Bovendien door iemand als Musk, die deel uitmaakt van een groepje geschifte Silicon-Valley-Transhumanisten dat gevaarlijke ideeën propageert.
Blabla zijn enig bewijs. Jij bent dus duidelijk voor véél meer geldverspilling van publiek geld, véél extrs vervuiling en veel wegwerpraketten?, of totaal onwetend. Als je natuurlijk het nut van satellieten niet beseft stopt natuurlijk ook de discussie, want zinloos.

SpaceX krijgt al die contracten omdat ze de goedkoopste zijn:
https://en.wikipedia.org/wiki/SpaceX#Launch_contracts

Citaat:
https://nl.wikipedia.org/wiki/SpaceX...d_van_raketten

Herbruikbaarheid van raketten
...
Het doel van herbruikbaarheid is de kosten van een lancering te beperken tot brandstof en onderhoud. Wat de prijs van een lancering van nu ongeveer 60 miljoen dollar naar enkele miljoenen zou terugbrengen. Het aantal geslaagde landingen staat anno 11 oktober 2017 op achttien. Sinds de achtste landing (missie CRS-10) wordt niet meer van een "experimentele landing" gesproken, wat er op duidt dat SpaceX boosterlandingen als routine ziet.
Om de kosten nog verder omlaag te brengen houdt het idee van herbruikbaarheid dus ook niet op bij het laten landen van booster-trappen. Ook de "payload fairing", de neuskegel die de vracht beschermt tegen winddruk wil SpaceX herbruikbaar maken. Ook heeft SpaceX op vlucht CRS-11 in 2017 voor het eerst een opgeknapte, reeds gebruikte Dragon gelanceerd. Er was in een eerder stadium ook een plan voor een herbruikbare "upper stage", de uitvoering daarvan leek van de baan tot Musk aankondigde bij de Falcon Heavy-demonstratievlucht een poging tot het bergen van de upperstage te willen doen. Welke methode daarvoor wordt gebruikt is vooralsnog onduidelijk.

Dragon 2

Er wordt ook gewerkt aan een zowel bemande als onbemande opvolger van de Dragon, genaamd Dragon 2. De bemande uitvoering kan per vlucht maximaal zeven personen van en naar het ISS kan vervoeren (vier zal gebruikelijk zijn). Net als de Dragon 1 zal de Dragon 2 aan parachutes in zee landen. De Crew Dragon zou aanvankelijk met behulp van vier paar (dus acht in totaal) kleine maar krachtige Super Draco-raketmotoren op land landen maar dat plan werd in de loop van 2017 losgelaten. In 2015 wonnen SpaceX en Boeing het Commercial Crew-contract van NASA. En werden door NASA reeds twee vluchten geboekt. Een vrachtversie van de Crew Dragon zal in de toekomst de huidige Dragon vervangen. De Crew Dragon heeft in het ontwikkelingsproces meerdere namen gehad. De eerste werknaam was Dragon Rider. Bij de perspresentatie in 2014 werd de naam Dragon v2 in gebruik genomen. "v2" deed echter te veel denken aan de V2 ballistische raket uit de Tweede Wereldoorlog. Momenteel gebruik SpaceX dus de namen Dragon 2 en Crew Dragon door elkaar. Onbemande en bemande proefvluchten staan voor eind 2017 en begin 2018 op de planning. De vrachtuitvoering van de Dragon 2 (een versimpelde versie van de Crew Dragon) zal vanaf 2019 onder het NASA's CRS-2-programma het ISS bevoorraden.
Meer: https://en.wikipedia.org/wiki/SpaceX
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38

Laatst gewijzigd door Micele : 1 november 2017 om 20:29.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2017, 20:27   #22
Tóraí
Lokaal Raadslid
 
Tóraí's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 maart 2014
Locatie: Radenrepubliek Libertaristan
Berichten: 355
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Micele Bekijk bericht
Maar als mensen van fossiele bromfietsen naar electrische fietsen overschakelen zijn het nog steeds fietsen, welke vervuilen volgens jou minder?
Noch bromfietsen noch elektrische fietsen zijn zo erg als personenwagens.


Geen auto gebruiken verbruikt velen malen minder dan eenderwelke auto. En wat betreft personenwagens hebben Tesla-sportbolides helemaal geen nut.

Waarom verstop je je achter geveinsde milieuvriendelijkheid?


Citaat:
Laadstations-superchargers van Tesla zijn voorlopig nog enkel voor Tesla-wagens,Tesla heeft nochtans aangeboden hun standard open te stellen voor iedereen (2014), maar blijkbaar was niemand geinteresseerd... bronvb: https://techcrunch.com/2014/06/09/te...ic-car-makers/
Aan het artikel te zien met een hele hoop voorwaarden. Ook geen woord over licenties, noch over wiens schuld het was dat er niets van gekomen is.

Andere type laadstations zijn voor iedereen of elk merk beschikbaar als je de passende kabel of adapter hebt, bvb een Tesla kan dus ook desnoods ergens anders laden (maar dan wel tegen xx cent/kWh)

Citaat:
Er is ondertussen een CCS-standaard met typische plug, zie wikipedia,
https://en.wikipedia.org/wiki/Combined_Charging_System
... elke stekker-wagen kan daar laden met passende kabel-plug, ook Tesla is al bezig zijn laadopening van een CCS-stekker te voorzien naast hun eigen plug
Dus echte duurzame innovatie binnen de industrie der elektrische personenwagens komt niet van Tesla, maar van Tesla’s concurrenten. Goed om te weten.

Citaat:
En waarom zou dat moeten kunnen?
Waarom zou dat niet moeten kunnen?

Citaat:
Tesla heeft al zijn patenten vrijgegeven, iedereen mag ze gebruiken.
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/...al-297657.html
Directe link: http://stks.freshpatents.com/Tesla-Motors-Inc-nm1.php worden elke week geupdated.
> Technisch gezien geeft Tesla geen patenten op.
Dus iedereen die er gebruik van maakt is onderhevig aan de grillen van Tesla. Een ander beleid en je kan aangeklaagd worden wegens patentbreuk.

Citaat:
Jij bent dus duidelijk voor nog meer geldverspilling van publiek geld, veel vervuiling en veel wegwerpraketten?, of totaal onwetend.
Publiek geld voor publiek onderzoek, niet ter verrijking van de rijken. Of is SpaceX plots een transparente non-profit geworden? NASA is helemaal uitgehold, ruimtereizen herschetst tot transhumaan-kapitalistische dromen van ruimtekolonisatie en exploitatie.

Ik zie trouwens dat je de duistere ideeën van Musk helemaal negeert. Fantastische doembeelden om ons richting transhumanistische quatsch te duwen, dehumaniserende statements over de realiteit, … Even geschift als Peter Thiel, maar veel charismatischer.
__________________
Ik verwerp mijn vroegere denkbeelden.
Tóraí is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2017, 20:31   #23
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tóra�* Bekijk bericht
Noch bromfietsen noch elektrische fietsen zijn zo erg als personenwagens.
[....]
Ik heb thuis nog 2 klassieke fietsen, eentje is minstens 35 jaar. En die gebruik ik wel eens, bij goed weer regelmatig.

Uw fotootje is trouwens totaal irrelevant.

Citaat:
Geen auto gebruiken verbruikt velen malen minder dan eenderwelke auto. En wat betreft personenwagens hebben Tesla-sportbolides helemaal geen nut.
Een Tesla is allesbehalve een sportbolide, er scheelt iets aan je ogen.

Een Tesla S (5+2) en X (6-7) zijn trouwens eventueel 7-zitters.
Geen enkele vergelijkbare personenwagen haalt het koffervolume van een Tesla S/X.
Straffe sportbolide.

heb je ook een fotootje met kofferruimte-volume:
Citaat:
http://de.automobiledimension.com/ab...tos-tesla.html
Tesla Model S
L x B x H: 4970 x 1964 x 1445 mm
Kofferraumvolumen: 895 dm3

Tesla Model X
L x B x H: 5037 x 2070 x 1626 mm
Bis 7 Sitzer. Mit 6 Sitzer: 2180 dm3
Het kleinere model 3 zou de 2e zuinigste E-wagen op de markt zijn na de Hyundai Ionic, bron EPA.

En het milieuvriendelijkste is te voet. Wel zonder schoenen hé.
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38

Laatst gewijzigd door Micele : 1 november 2017 om 20:50.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2017, 20:53   #24
Tóraí
Lokaal Raadslid
 
Tóraí's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 maart 2014
Locatie: Radenrepubliek Libertaristan
Berichten: 355
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Micele Bekijk bericht
Ik heb thuis nog 2 klassieke fietsen, eentje is minstens 35 jaar. En die gebruik ik wel eens, bij goed weer regelmatig.
En wanneer gebruik je de auto?

Citaat:
Uw fotootje is trouwens totaal irrelevant.
Helemaal niet. Je zwaait met hyperspecifieke vergelijkingen tussen Tesla en andere personenwagens, en stelt daarmee Tesla-wagens voorop als een soort messias onder de vervoersmiddelen. Het probleem zit hem echter in alle personenwagens, en de verheerlijking van Tesla verergert het probleem.


Citaat:
Een Tesla is allesbehalve een sportbolide, er scheelt iets aan je ogen.
Is hun Model S dan niet specifiek in de klasse sportwagens? Model X is ook expliciet een SUV.

Je rekensommetjes passen ook weer bij mijn eerdere klacht. Waarom heb je trouwens zoveel kofferruimte nodig bij dagdagelijks gezinsvervoer? Het lijkt een oplossing voor een niet-bestaand probleem.

Nogmaals, een elektrische wagen kan wellicht louter op cijfermatige vergelijking beter zijn dan een doorsnee personenwagen, maar de verheerlijking en hype rond elektrische wagens geeft mensen de indruk dat autogebruik plots aanvaardbaar en zinnig is, zolang het elektrisch gebeurt.

Citaat:
En het milieuvriendelijkste is te voet. Wel zonder schoenen hé.
Ja, voetverkeer is de normale en primaire verkeersvorm. Waarom doe je daar zo neerbuigend over?
__________________
Ik verwerp mijn vroegere denkbeelden.

Laatst gewijzigd door Tóraí : 1 november 2017 om 20:54.
Tóraí is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2017, 21:15   #25
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tóra�* Bekijk bericht
En wanneer gebruik je de auto?
Als het nodig is. Daar hoeft geen tekening bij.

Citaat:
Helemaal niet. Je zwaait met hyperspecifieke vergelijkingen tussen Tesla en andere personenwagens, en stelt daarmee Tesla-wagens voorop als een soort messias onder de vervoersmiddelen.
Onzin, een E-wagen moet zo licht mogelijk zijn en zo weinig mogelijk verbruiken, een Tesla S en X zijn me alleszins veel te groot en te zwaar, maar voor een grote familie die regelmatig een langere trip maken, liggen de zaken daar anders.

Citaat:
Het probleem zit hem echter in alle personenwagens, en de verheerlijking van Tesla verergert het probleem.
Alle personenwagens is onzin. Tesla zal ook eens kleine E-wagens bouwen als je wat geinformeerd bent. Probleem is dat voorlopig maar weinig mensen een E-wagen kopen met beperkt rijbereik, pas vanaf accupack van 40 kWh zijn er wat meer kooplustigen, en vanaf 60 kWh nog veel meer. Tesla boodt zelfs zijn S oorspronkelijk met 40 kWh aan, maar die had helemaal geen succes, 60 kWh was het minimum, nu -sinds april 2017 - is zelfs 75 kWh het minimum geworden.
Tesla heeft zijn succes te danken aan zijn grote accupacks, andere constructeurs hadden nog niet eens de helft rijbereik. Is dat de fout van Tesla?

Citaat:
Is hun Model S dan niet specifiek in de klasse sportwagens?
Model S is een specifieke grote familiewagen, mag 5 inzittenden en 2 kinderen meenemen indien achterzitjes geplaatst worden.
Citaat:
Model X is ook expliciet een SUV.
Idd een zeer ruime SUV zoniet de ruimste, zelfs 7 volwassenen hebben er desnoods plaats.

Citaat:
Je rekensommetjes passen ook weer bij mijn eerdere klacht. Waarom heb je trouwens zoveel kofferruimte nodig bij dagdagelijks gezinsvervoer? Het lijkt een oplossing voor een niet-bestaand probleem.
Er zijn families die elk mooi weekend eruit trekken met de kids, en als ze ergens een paar dagen blijven willen ze al hun spulletjes mee.

mss even persoonlijke ervaringen lezen van een forum? Wie weet ruilen sommige hun zuipende SUV in voor een Tesla-limousine? :
https://forums.tesla.com/forum/forum...est-family-car
Is the model S possibly the best family car?

Citaat:
Nogmaals, een elektrische wagen kan wellicht louter op cijfermatige vergelijking beter zijn dan een doorsnee personenwagen, maar de verheerlijking en hype rond elektrische wagens geeft mensen de indruk dat autogebruik plots aanvaardbaar en zinnig is, zolang het elektrisch gebeurt.
Dat zie ik niet zo. Een rationeel mens gaat pas denken over een electrische wagen als hun auto versleten is, dan moeten ze wel eens kiezen voor een recente tweedehands of voor een nieuwe, waarom zou dan een electrische geen alternatief mogen zijn, als de totale kosten bij hun portemennee past?
Wie weet rijden ze zelf minder kms omdat het rijbereik minder is.

Citaat:
Ja, voetverkeer is de normale en primaire verkeersvorm. Waarom doe je daar zo neerbuigend over?
Waar doe ik dat?
Ik ga graag eens te voet de streek verkennen, men ziet en beleeft zelfs meer als met de fiets, maar men geraakt minder ver op dezelfde tijd.
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38

Laatst gewijzigd door Micele : 1 november 2017 om 21:23.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2017, 21:26   #26
Tóraí
Lokaal Raadslid
 
Tóraí's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 maart 2014
Locatie: Radenrepubliek Libertaristan
Berichten: 355
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Micele Bekijk bericht
Als het nodig is. Daar hoeft geen tekening bij.
Ik stel de personenwagen an sich in vraag, dus een tekening is wellicht wel handig.

Citaat:
Alle personenwagens is onzin. Tesla zal ook eens kleine E-wagens bouwen als je wat geinformeerd bent. Probleem is dat voorlopig maar weinig mensen een E-wagen kopen met beperkt rijbereik, pas vanaf accupack van 40 kWh zijn er meer kooplustigen.
Je reduceert het tot het reduceren van milieuvervuiling.

Citaat:
Er zijn families die elk mooi weekend eruit trekken met de kids, en als ze ergens een paar dagen blijven willen ze al hun spulletjes mee.
Dat is geen dagdagelijks vervoer. De rest van de week verspilt de auto.

Citaat:
mss even persoonlijke ervaringen lezen van een forum? Wie weet ruilen sommige hun zuipende SUV in voor een Tesla-limousine
Ja, maar dat is geen structurele oplossing.

Citaat:
Dat zie ik niet zo. Een rationeel mens gaat pas denken over een electrische wagen als hun auto versleten is, dan moeten ze wel eens kiezen voor een recente tweedehands of voor een nieuwe, waarom zou dan een electrische geen alternatief mogen zijn, als de totale kosten bij hun portemennee past?
En de optie “geen auto” wordt niet over nagedacht.

Citaat:
Waar doe ik dat?
Door het als het enige “blootvoetse” alternatief voor te stellen. Alsof kritiek op de auto betekent dat iemand pas consequent is als hij ook de fiets achterwege laat (openbaar vervoer en huurvervoer blijft bovendien helemaal buiten beschouwing).

Citaat:
Ik ga graag eens te voet de streek verkennen, men ziet en beleeft zelfs meer als met de fiets, maar men geraakt minder ver op dezelfde tijd.
Ik denk eerder aan bijvoorbeeld het stappen binnen “walkable neighbourhoods”.
__________________
Ik verwerp mijn vroegere denkbeelden.

Laatst gewijzigd door Tóraí : 1 november 2017 om 21:30.
Tóraí is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2017, 21:29   #27
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 63.279
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Waarom heeft de S dan hypercar performance? Men kan er gemakkelijk een paar seconden in acceleratie in afdoen en nog steeds een zeer comfortabele grote gezinswagen aan overhouden, met veel minder zware elektronica, minder zware motoren, minder zware reducties/overbrengingen en naar alle waarschijnlijkheid meer rijbereik voor eenzelfde accupack.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2017, 21:45   #28
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox Bekijk bericht
Waarom heeft de S dan hypercar performance? Men kan er gemakkelijk een paar seconden in acceleratie in afdoen en nog steeds een zeer comfortabele grote gezinswagen aan overhouden, met veel minder zware elektronica, minder zware motoren, minder zware reducties/overbrengingen en naar alle waarschijnlijkheid meer rijbereik voor eenzelfde accupack.
Had had, koop dan een Nissan Leaf hé, of wie weet een Renault Twizzy die haalt ook 80 kmh.
De Tesla S heeft zeker niet het slechtste verbruik andere doen daar soms slechter en met minder vermogen, je hebt helemaal geen punt Maddox.

Tesla heeft geen fossiele basis en reeds fabrieken zoals Nissan of Renault of andere merken, ze verkopen enkel E-wagens en willen ooit eens winst maken. Ze begonnen vanaf 0 met een handgemaakte roadster, ze haddden nog niet eens een fabriek. Dankzij een koopje van Toyota en samenwerking konden ze beginnen aan een model dat geen andere constructeur aanbood, vooral rijbereik...

Of surf naar wikipedia, Tesla 40 kWh accupack, geen dank. Begrenst op 180 kmh enz... Kijk vooral hoelang ze hem produceerden de basis Model S 40
Citaat:
Tesla model S 40 kWh
Max. power, battery 235 hp
Max. torque 317 lb·ft
0–60 mph[d] 6.5 sec
Top speed 110 mph 180 km/h
Supercharging No Optional[e]
Availability: 2012 – Apr 2013
https://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_...Specifications
Het specifiek verbruik van E-wagens vind je via EPA. Tesla S is daar zelfs middelmaat tussen al die kleinere E-wagens met veel minder vermogen.
https://www.fueleconomy.gov/feg/Powe...no=1&tabView=0

Het model 3 long range is zelfs de zuinigste in de middenklasse... (staat nog niet op de lijst maar heeft wel 126 mpge of 2e plaats)
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38

Laatst gewijzigd door Micele : 1 november 2017 om 22:07.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 november 2017, 00:08   #29
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 63.279
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

De nieuwe Nissan Leaf begint interessant te worden, dat moet ik toegeven. Maar de vraag die niet beantwoord is:

Citaat:
Waarom heeft de Tesla S dan de performance van een hypercar, en een voor de prestaties, laag prijskaartje?
Misschien toch een egotrippermobiel?
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 november 2017, 00:13   #30
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox Bekijk bericht
De nieuwe Nissan Leaf begint interessant te worden, dat moet ik toegeven. Maar de vraag die niet beantwoord is:



Misschien toch een egotrippermobiel?
Elke doorsnee Golf haalt 200 kmh. Egotripwat?

Wil je de sportiefste Golf gaat die zelfs in 4,6 seconden naar 100 kmh:
http://autovisie.nl/2016/12/nieuws/v...-weer-sterker/

Wat kost een Golf R?

Citaat:
Waarom heeft de Tesla S dan de performance van een hypercar, en een voor de prestaties, laag prijskaartje?
Enkel de allerduurste Performance Tesla S heeft die performance van een hypercar, de andere versies niet zo.
De Performance 100 D of P100D kost daarvoor ook 40k meer dan een Tesla S 100D. Je veralgemeent.
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38

Laatst gewijzigd door Micele : 2 november 2017 om 00:29.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 november 2017, 00:18   #31
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 63.279
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Micele Bekijk bericht
Elke doorsnee Golf haalt 200 kmh. Egotripwat?
Ik mag een renault Twizzy niet gebruiken als vergelijkingsmateriaal, maar u peutert er een brandstofgolf bij om aan te tonen dat een Tesla S geen "specialleke" is.

Tesla moest geen hypercar van de S maken, een normaal presterende grote berline had al prima geweest om te kunnen dienen als grote voortrekker van Ewagens.
Met de roadster hadden ze al iets in handen om hypercars mee uit te lachen. En die kans lieten ze liggen, met de scheermachinelotus.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 november 2017, 00:31   #32
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox Bekijk bericht
Ik mag een renault Twizzy niet gebruiken als vergelijkingsmateriaal, maar u peutert er een brandstofgolf bij om aan te tonen dat een Tesla S geen "specialleke" is.
Wat scheelt er aan een VW Golf R ? Wil je een ander merk ?

Citaat:
Tesla moest geen hypercar van de S maken, een normaal presterende grote berline had al prima geweest om te kunnen dienen als grote voortrekker van Ewagens.
Ja wat is het nu? Een Golf R met 310 PK is een hypercar voor 43.405 €?
https://www.autogids.be/model-type-j...dsg-5d-ha.html


Citaat:
Met de roadster hadden ze al iets in handen om hypercars mee uit te lachen. En die kans lieten ze liggen, met de scheermachinelotus.
En wat met al die stookoliebananen?

Je veralgemeent Maddox, een Tesla S heeft meerdere versies, zoals een Golf meerdere versies heeft.

Een Golf R is idd 0.2 seconde minder snel naar 100 kmh dan een Tesla S 100 D, proficiat maddox. Ik vroeg wat een Golf R kost, daar staat 43,4k.

Zelfs een met een 2,3 ton vijf meter limousine de Performance P100D lachen ze de hypercars uit. Maar niet iedereen betaald 40k meer voor die Performance tov een normale 100D. Daar heb je bijna een Golfje R voor met 310 PK.
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38

Laatst gewijzigd door Micele : 2 november 2017 om 00:52.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 november 2017, 01:17   #33
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tóra�* Bekijk bericht
Dus echte duurzame innovatie binnen de industrie der elektrische personenwagens komt niet van Tesla, maar van Tesla’s concurrenten. Goed om te weten.
Je basht graag onwetend op Tesla hé, ben je toch short op Tesla?
Sinds wanneer is een stomme standaardplug een duurzame innovatie? 😆

Goed te weten dat je vergeet te lezen dat Tesla al heel lang op die zware CCS-standaard gewacht heeft en er natuurlijk een voorstander van is.
Maar denk je nu echt dat Tesla zolang ging wachten op die schildpadden-concurrenten met hun slappe laders? Tesla heeft zelf 145 kW-laders dus die CCS-laadpalen moesten al minstens 150 kW zijn voor een verbetering, en toen Tesla hoorde van 350 kW was dat al de moeite.

Citaat:
Automobile manufactures that support CCS include: Volkswagen, General Motors, BMW, Daimler, Ford, FCA, Tesla and Hyundai.[1][2] The CharIN consortium that controls the CCS standard[3][4] is working on a charging rate of 350 kW[5][6] beginning in 2017.

In Germany the Charging Interface Initiative e. V. (CharIN) was founded by car makers and suppliers (Audi, BMW, Daimler, Mennekes, Opel, Phoenix Contact, Porsche, TÜV SÜD and Volkswagen) to promote the adoption of the Combined Charging System. They noted in a press release that the majority of cars can not charge with more than 50 kW, so that was the first common power output of CCS stations to be built during 2015. The next step was the standardization of charging stations with 150 kW output that they showed in October 2015, looking to a future system with 350 kW output.[20] Volvo joined CharIN in 2016.[21] Tesla Motors joined CharIN in March 2016.[22] Lucid Motors (previously Atieva) joined June 15, 2016. [23] Faraday Future joined in June 2016. Toyota joined CharIN in March 2017.[24]
The Chevrolet Bolt/Opel Ampera-e uses this CCS standard for 50 kW quick charging. Maximum charge rate for Renault Zoe will be 100 kW.[25] As part of the settlement of the Volkswagen emissions scandal, VW will spend $2 billion in the U.S. over the next 10 years on CCS and other charging infrastructure.[26]
In November 2016, Ford, Mercedes, Audi, Porsche and BMW announced building a 350 kW charge network with 400 stations in Europe, beginning in 2017,[27] and priced at €200,000 ($210,000) each.[28]

https://en.wikipedia.org/wiki/Combined_Charging_System
Alhoewel Musk vind 350 kW nog te min, beetje kinderspeelgoed...

Citaat:
https://www.reuters.com/article/us-e...-idUSKBN14V0LB

Tesla’s tech billionaire CEO Elon Musk has hinted that the company will not be outdone, tweeting that 350 kW chargers are a “children’s toy”. A Germany-based spokeswoman for the company declined to comment beyond Musk’s remarks.
Tesla gaat dan zelf maar V3-laadpalen ontwikkelen:
https://electrek.co/2016/12/24/tesla...ack-elon-musk/
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38

Laatst gewijzigd door Micele : 2 november 2017 om 01:35.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 november 2017, 10:23   #34
Tóraí
Lokaal Raadslid
 
Tóraí's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 maart 2014
Locatie: Radenrepubliek Libertaristan
Berichten: 355
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Micele Bekijk bericht
Je basht graag onwetend op Tesla hé, ben je toch short op Tesla?
Ik bezit een aandeel van een coöperatie. Voor de rest heb ik helemaal geen banden met dat decadente wereldje. Ik zie bovendien helemaal niet in wat de relatie zou zijn tussen mijn kritiek op personenwagens en op de persoon van Musk enerzijds, en de arbitraire beurskoers anderzijds.

Citaat:
Sinds wanneer is een stomme standaardplug een duurzame innovatie? 😆
Herinner je je nog de miserie van mobieltjes een klein decennium geleden? Ontelbare verschillende aansluitingen voor opladers, een nieuw toestel kopen wanneer het oude stuk ging betekende dat de oude oplader onbruikbaar werd.

Citaat:
Maar denk je nu echt dat Tesla zolang ging wachten op die schildpadden-concurrenten met hun slappe laders? Tesla heeft zelf 145 kW-laders dus die CCS-laadpalen moesten al minstens 150 kW zijn voor een verbetering, en toen Tesla hoorde van 350 kW was dat al de moeite.
Dien ik die cijfers nu indrukwekkend te vinden?

Dus de laadpalen met hogere kW laden sneller? En zoals je eerder zei is opladen voor veel Tesla-klanten gratis? Zo'n dingen lijken me alleen maar het gebruik van personenwagens te bevorderen.
__________________
Ik verwerp mijn vroegere denkbeelden.
Tóraí is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 november 2017, 10:32   #35
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Torai,

Heel leuk allemaal, maar de personenwagen is een must voor mij om mijn dagelijkste taken uit te voeren. Ik zou met de snelle electrische fiets naar het werk kunnen gaan. Ik zou met de bus kunnen gaan winkelen. Ik zou kunnen reizen met de trein.

Maar ik heb twee kleine kinderen, en met alle prul (stoeletjes, buggies, enz..) die ik moet meesleuren iedere keer zorgt er voor dat er geen andere optie is dan de personenwagen.

Dus ja, voor bepaalde bevolkingsgroepen zijn er alternatieven die beter zijn voor het milieu. Ik ga akkoord met u op dat gebied. Maar voor mij bijvoorbeeld niet.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 november 2017, 11:22   #36
Tóraí
Lokaal Raadslid
 
Tóraí's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 maart 2014
Locatie: Radenrepubliek Libertaristan
Berichten: 355
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tavek Bekijk bericht
Torai,

Heel leuk allemaal, maar de personenwagen is een must voor mij om mijn dagelijkste taken uit te voeren. Ik zou met de snelle electrische fiets naar het werk kunnen gaan. Ik zou met de bus kunnen gaan winkelen. Ik zou kunnen reizen met de trein.

Maar ik heb twee kleine kinderen, en met alle prul (stoeletjes, buggies, enz..) die ik moet meesleuren iedere keer zorgt er voor dat er geen andere optie is dan de personenwagen.

Dus ja, voor bepaalde bevolkingsgroepen zijn er alternatieven die beter zijn voor het milieu. Ik ga akkoord met u op dat gebied. Maar voor mij bijvoorbeeld niet.
Het gaat mij niet om individuele mensen te dwingen autovrij te leven, maar om het klimaat te creëren waarin zoveel mensen de mogelijkheid hebben om ervoor te kiezen. Er is een structureel probleem, op vlak van ruimtelijke ordening, openbaar vervoer, … In jouw geval, mochten winkels zich bijvoorbeeld al eens op wandelafstand van je woonst bevinden. Dat zou al een zeker verschil kunnen maken. Maar we zitten hier in België met eindeloze lintbebouwing. In de VS zit men met eindeloze Urban Sprawl. Zo is dat met heel veel praktische bezwaren tegen duurzamer leven.

Mijn bezwaar tegen de Tesla-marketing is dat een lichte verbetering wordt voorgesteld als een totaaloplossing.
__________________
Ik verwerp mijn vroegere denkbeelden.
Tóraí is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 november 2017, 11:36   #37
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tóra�* Bekijk bericht
Het gaat mij niet om individuele mensen te dwingen autovrij te leven, maar om het klimaat te creëren waarin zoveel mensen de mogelijkheid hebben om ervoor te kiezen. Er is een structureel probleem, op vlak van ruimtelijke ordening, openbaar vervoer, … In jouw geval, mochten winkels zich bijvoorbeeld al eens op wandelafstand van je woonst bevinden. Dat zou al een zeker verschil kunnen maken. Maar we zitten hier in België met eindeloze lintbebouwing. In de VS zit men met eindeloze Urban Sprawl. Zo is dat met heel veel praktische bezwaren tegen duurzamer leven.

Mijn bezwaar tegen de Tesla-marketing is dat een lichte verbetering wordt voorgesteld als een totaaloplossing.
Helaas houdt jouw alternatief in dat we mensen allemaal richting de steden moeten dwingen. Iets waar je geen meerderheid voor vindt. Ik begrijp uw argumenten, en ik onderschrijf ze zelfs. Maar onrealistisch. Ik wil bijvoorbeeld absoluut niet in een stad wonen. En zo zijn er velen.

Electrische wagens vormen een goede tussenoplossing waarin mensen hun mobiliteit blijven behouden en minder vervuilen.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 november 2017, 12:08   #38
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tóra�* Bekijk bericht
Herinner je je nog de miserie van mobieltjes een klein decennium geleden? Ontelbare verschillende aansluitingen voor opladers, een nieuw toestel kopen wanneer het oude stuk ging betekende dat de oude oplader onbruikbaar werd.
Natuurlijk is een standaardplug beter dan een paar adapters die je steeds meeneemt in de koffer. Maar om een mobieltje met een E-wagen te vergelijken? Kijk Nissan Leaf en Tesla waren pakweg de eerste op de E-markt, zij moesten zich behelpen wat toen de markt gaf of niet gaf. Van CCS-standaard was er toen helemaal geen sprake. Nissan Leaf met amper 24 kWh accupack kon zich nog behelpen met de Chademo-laadpalen en standaard van 50 kW-DC. Maar Tesla had 60-70-85 kWh accupacks, wat later 75-90-100 kWh accupacks, je begrijpt toch wel dat 50 kW onvoldoende is voor zulke grote accupacks? Dat CCS nu pas met een 350 kW- standaard komt des te beter. De oude Teslas nemen dan een CCS-adapter, de nieuwe weet ik nog zo
niet of Tesla voor Europa een dubbele plug gaat installeren in zijn wagen. Tesla heeft een eigen superchargernetwerk en breidt dit continu uit.
Zolang dit voldoende is is er nog geen nood aan. Waarom eigenlijk als een plug met CCS-adapter het dan ook doet? Waarom het wagendesign en er extra cablag€ bijz€tten en altijd meeslepen? Dan kun je beter een losse CCS-adapter meenemen ofwel die adapter thuis laten. Ik denk dat de meeste Tesla-eigenaars die adapter zelfs niet hebben. De meeste laden sowieso thuis op. En met een praktisch rijbereik van 350-450 km hoeven ze bijna nooit onderweg op te laden.

Citaat:
Dus de laadpalen met hogere kW laden sneller?
Als het batterijpack het aankan en het laadmanagement erop voorbereid is, ja, wat anders?

Citaat:
En zoals je eerder zei is opladen voor veel Tesla-klanten gratis? Zo'n dingen lijken me alleen maar het gebruik van personenwagens te bevorderen.
Maar dat is het niet. 25 % van de Tesla bestuurders gebruiken het alleen maar voor lange afstanden, dus maximaal 2 keer per jaar, sommige zelfs nooit.
Dat is een uitlopend verhaal enkel voor de redelijk early adopters van Tesla S /X zoals ik al zei. Voor het model 3 geldt dit niet meer. Voor de dure S en X is er al een deadline gezet einde 2017, lees zelf:
https://electrek.co/2017/06/16/tesla-supargarger-free/
__________________
De vuile waarheid over ICE (vanaf 1 min 35")
https://www.youtube.com/watch?v=mk-LnUYEXuM
Nederlandse versie: https://www.youtube.com/watch?v=kekJgcSdN38

Laatst gewijzigd door Micele : 2 november 2017 om 12:17.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 november 2017, 12:48   #39
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Standaard

Eerste foto's van superchargerstations die blijkbaar volledig off-grid kunnen werken, de eerste in Kettleman City, de tweede in Baker... :

Al de daken zijn bedekt met PV-panelen, en (opgeladen) powerpacks in de buurt om bij te springen. En neen ik ga de panelen niet tellen en de powepacks ook niet, ook niet de zonne-uren, ook niet het aantal wagens dat daar gaat laden, enz... als de stroom niet voldoende is tijdens bepaalde piekbelasting zal het grid wel bijspringen, who cares?

Die mensen van Tesla of ? zullen wel weten waar ze meer bezig zijn, ik denk niet dat ze aan die constructies hun broek gaan scheuren, in elk geval gaat de happy few daar tijdens hun korte pauze wel verwend worden tegen de nodige $. Met de komst van meer wagens ook hoognodig.



Citaat:
First look at Tesla’s new kind of Supercharger with solar arrays and owners lounge

Fred Lambert - Nov. 8th 2017

Tesla is building a new type of Supercharger station with larger numbers of charge points, solar arrays, and even owner lounges.

Now it looks like the first of those stations is just about to be completed and we get a first glimpse at it.

Back in July, we released a report on the project plans that we obtained for a new Supercharger station to be built in Kettleman City, California.

According to the plans, the station is located in a truck stop area and it features 40 Supercharger stalls under solar arrays on carports and a with a building on the property.

It’s part of Tesla’s plan to have bigger charging stations with more amenities for popular long-distance routes where Tesla drivers would need to charge in order to complete them.

This new station in Kettleman City is a good example since it’s located about halfway between Los Angeles and San Francisco, which are two of Tesla’s biggest markets and therefore, a popular route for Tesla owners.

Redditor CheckYrHead stopped by the station yesterday to check the work in progress. He shared pictures of it on Tesla’s subreddit. Here it is next to the actual plan for the station:

We get a pretty good look at this new “Supercharger lounge” – though we are admittedly more curious about the interior.





Tesla already built a few small lounge areas with chairs, TVs, and coffee at Supercharger stations, but those are generally at existing Tesla locations, like service centers, and nothing like what we are seeing in this picture and those plans in terms of size.

Here are a few renders of what Tesla wanted to do with the building from the plans:

It looks like they are on the last stretch to complete the construction of the station, which could be the first of its kind. Another similar station is also under construction in Baker between Los Angeles and Las Vegas, but it looks like it’s a little behind this one.

Anyway, both should be completed by the end of the year and contribute 80 Superchargers to Tesla’s goal to have 10,000 Superchargers online by the end of the year. It’s a goal that seems unachievable at this point with still over 2,000 Superchargers left to bring online in less than two months. We will see.

From the plans for the Kettleman City station, we also learned a few more tidbits of information about the new Supercharger station. For example, it includes an area for food trucks to park right on the site so that owners have some more dining options when charging – though there are plenty of fast food joints within walking distance of the location. McDonald’s, Carl’s Jr., In-and-Out, Starbucks, Jack in the Box and Denny’s are all just around the corner.

There’s also a stall marked for “van”, but also marked for “EV charging only”, which is interesting.

https://electrek.co/2017/11/08/tesla...owners-lounge/

Laatst gewijzigd door Micele : 8 november 2017 om 13:01.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 17:58   #40
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.228
Talking Enkel voor Tesla fans

Evolutie 40 laadpalen station -off- the -grid in de USA:

Met een tiental foto's:
https://teslamotorsclub.com/blog/201...rger-stations/


Micele is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:13.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be