Politics.be Problemen met registreren? Of een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te verzenden naar maarten@politics.be met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Binnenland
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Binnenland Onderwerpen omtrent de binnenlandse politiek kunnen hier terecht. Let er wel op dat dit subforum enkel over dergelijk algemene zaken gaat die niet thuishoren in de themafora.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 11 november 2017, 20:06   #241
discuz
Parlementslid
 
Geregistreerd: 16 november 2006
Berichten: 1.852
Standaard

Citaat:
"Het wordt niet aangeleerd aan meisjes om duidelijk grenzen aan te geven"

"Ook anno 2017 is het voor heel veel vrouwen nog niet evident om hun grenzen aan te geven." Dat zegt Suzanne Cautaert, die cursussen weerbaarheidstraining geeft en al 40 jaar bezig is met de problematiek."
Waar zijn de nonnenscholen als ge ze nodig hebt?
discuz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 20:12   #242
discuz
Parlementslid
 
Geregistreerd: 16 november 2006
Berichten: 1.852
Standaard

Citaat:
Regisseur Hans Van Nuffel heeft in een Facebookpost zijn steun betuigd aan actrices die met hun verhaal over Bart De Pauw naar buiten zijn gekomen. “Ik ken minstens twee van zijn slachtoffers, en wellicht een pak meer. Hoe hij hen soms wekenlang mindfuckte op en naast de set was echt niet oké”, schrijft hij.
Fijn dat hij die vrouwen wat rugdekking geeft, zelfs al is het rijkelijk laat.
discuz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 20:13   #243
epicurist_dirk
Gouverneur
 
epicurist_dirk's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 maart 2003
Berichten: 1.119
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan van den Berghe Bekijk bericht
Marie merkt iets heel anders op: waarom heeft de VRT tien jaar een gedrag getolereerd dat ze blijkbaar nu van die aard vindt om iedere samenwerking te beëindigen? Of anders: hoe komt het dat mensen pas na tien jaar over deze zaak met de vertrouwenspersoon gaan praten?

Dit is een van de merkwaardige en weinig te begrijpen aspecten van deze zaak. Allemaal in de veronderstelling dat BdP schuldig is.
Inderdaad daarom schreef ik reeds in #77: Dus de VRT misschien toen al, onder de BRT, heeft al jaren terug er op gewezen.... en niets ondernomen!!!…. VRT speelt nu voor spijtoptant zeker????…. Om zelf de dans te ontlopen beticht te worden >>> van zaken jaren lang in een doofpot te houden, door de vingers gezien!!!…
100 den mails….jaren lang…..?????

Kijk wie iets mispeuterd moet gelet op de ernstigheid van feiten op de vingers getikt tot gestraft worden. Daar is maar een instantie voor bevoegd en dat is justitie en niet de VRT!

Zoniet kan iedereen die en piek op iemand heeft, jaloers is... hem of zij door de gehaktmolen draaien. hun leven verwoesten, hun huwelijk breken, de zaak verwoesten, economisch onderuithalen.

Men heeft het over stalken via Facebook en dat dit kinderen en soms zelfs volwassenen tot zelfmoord kan leiden. Manipulaties, Beweringen, foto’s, gebeurtenissen tot fabels enz. die nooit meer van internet en dus nooit uit het geheugen gewist worden en die steeds weer voor pesten enz. gebruikt kunnen worden als wapen tegen iemand.

Iemand die zen gevangenis straf uitgezeten heeft mag volgens de wet niet meer uitgescholden worden voor daden in het verleden … terwijl internet gebeuren voor eeuwig iemand zal blijven achtervolgen, zelf als de feiten nadien verzonnen bleken te zijn!!!

Hypochonder schrijft: Als De Pauw recht in zijn schoenen staat zoals hij beweert en zoals blijkbaar velen geloven dan moet hij NU een rechtszaak aanspannen tegen de VRT en tegen die anonieme getuigen. Hoe langer hij daarmee wacht hoe ongeloofwaardiger hij zal worden.

Oeps >>>Wel Hypochonder het is volgens mij zoals het oude gezegde: de put delven als het kalf al verdronken is!

Want zelfs al wint De Pauw een rechtszaak PAS na JAAAAAAAAAAAREN procederen met de snelheid van justitie. Zelfs al krijgt hij een grote schade vergoeding… De Pauw is zen leven kwijt, kwijt wat hij wellicht ZEER graag deed en ook goed in was, dat werd hen, zen vrouw ontnomen op zeer dubieuze wijze.

Door opgeblazen media>>> Net als met betichting van racisme word hij zwaarder gestraft als iemand die steelt of moord!!!

Wel wat hier bezig is even schandaleuze dictatoriale machtswellust van de VRT. Die géén bewijzen levert maar wel zelf eenzijdig voor rechter speelt en het dan nog tot het uiterste mediatiseert! Waarom? Zelfbescherming???

Ik meen dat “de Meldplicht” nog steeds niet uit de wet gebannen is… Dus lijkt het mij evident dat BRT/VRT die onmiskenbaar als openbare omroep een voorbeeld functie heeft “het” de 100 derden...zou moeten gemeld hebben aan justitie!

Dan was het aan justitie de gemelde klacht, mogelijk overtredend gedrag te staven. En dan indien nodig naar de rechtbank te verwijzen! Waar er en sraf uitgesproken kan geweest zijn van: Mail verbot... indien nog zo een overtreding XXX € boete!

Nu heeft de VRT hier een zéér vuil spel gespeeld, door hun medium te misbruiken om zelf voor rechter te spelen en, iemand heel bewust aan de schandpaal te plaatsen. Dit nog verergerd door nog meer via hun medium de publieke opinie te beïnvloeden van hun gelijk, met hun communicatie specialist en vakbond verklaringen te laten afleggen.

Echt een werkwijze zoals Erdoğan en co toepassen om tegenstanders dood te knijpen! Zéér vuil spel, Heel doelbewust Om sneeuwbal effect te veroorzaken in de media /sociale netwerken wat in deze tijden steeds makkelijker gebeurd. Dus weer? Om hen zelf veilig te stellen???

Gelet op het feit dat nu nog steeds niemand weet wat de werkelijke mailkes of tweets inhielden, en bijna 90% van alles wat gebeurd om geld draait in de wereld en zeker deze…. Zou het mij niet verwonderen dat concurrentie drang aan de basis ligt van gans dit pijnlijk theater!!!

Zoals ik ook al schreef de een zen dood is den ander zen brood, ….uitgelokt?????

Hoe dan ook de machtswellustige werkwijze dat jarenland door de politiek en hun stootroepen de vakbond toegepast werd, liegen, bedriegen, misleiden met spindokter preken om de ander de nek af te bijten, te vermorzelen.

Word door het bestaan van sociale media steeds meer door belangengroepen en nu ook al de VRT toegepast om zelf voor rechter te spelen !!!!!
Wen gaan nog wat beleven een slabakkende trage sjoemel justitie en sociale media "snelrecht" lunchpartijen
*
__________________
Zowel in letters, woorden of cijfers heb ik dyslexie dat ook wel als woordblindheid word aangeduid.

Maar daarom ben ik niet blind voor wat in de maatschappij gebeurd.

Schoolmeesters, baseert U niet op de schrijf fouten maar op de inhoud AUB
epicurist_dirk is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 20:14   #244
1207
Minister-President
 
Geregistreerd: 5 januari 2009
Berichten: 5.324
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door discuz Bekijk bericht
Waar zijn de nonnenscholen als ge ze nodig hebt?
als ge als jongen/man uw ogen gebruikt ziet ge wel degelijk of een meisje/vrouw wil of niet.
in 99,9% vd gevallen ligt ge juist, in de andere 0,1% verontschuldigt ge u.

het zoveelste kulargument om de verantwoordelijk daar te leggen waar ze niet hoort

is hier niet aan de orde
zelfs toen de dames neen zeiden ging Bart vrolijk door.
1207 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 20:18   #245
quercus
Secretaris-Generaal VN
 
quercus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: De Verenigde Nederlanden
Berichten: 24.581
Standaard

Zo lang we niet heel concreet weten waarvan Bart De Pauw door de vrouwen in kwestie wordt beschuldigd is elk commentaar daarrond louter giswerk. De betrokken vrouwen hebben liever dat alles daaromtrent uit de openbaarheid wordt gehouden en Bart De Pauw himself houdt het bij warrige en wollige verklaringen.
Inhoudelijk weet ik over De Pauw zijn shows niets, want ik kijk er niet naar. Maar bij het TV-publiek zijn ze blijkbaar enorm populair. Dat zal wel de massale sympathie-reacties op Facebook en op Twitter verklaren. Ik denk dat hij met de grote bijval van zijn producties zichzelf een rad voor de ogen heeft gedraaid. Hij heeft wellicht een soort euforische visie gekregen omtrent hetgeen hij zich allemaal kon permitteren.
quercus is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 20:18   #246
kojak
Minister-President
 
kojak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 september 2013
Locatie: Ergens tussen Venus & Mars
Berichten: 5.311
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DucDEnghien Bekijk bericht
BDP heeft geen gerechtelijke stappen gezet, zegt hij zelf.
Maar gisteren zij hij wel dit:

'Televisiemaker Bart De Pauw heeft een advocaat in de arm genomen en overweegt stappen tegen de VRT. Dat zei hij vrijdag in De Ochtend, waar hij reageerde op de beslissing van de openbare omroep om de samenwerking met hem stop te zetten na klachten van grensoverschrijdend gedrag. 'Ik ben opgepakt en opgehangen zonder verhoor', klonk het.'

-bron-

Ik denk dat het ene wel met het andere zal te maken hebben.
__________________
© Het lezen van bovenstaande kan uw gezondheid ernstige schade berokkenen.

Laatst gewijzigd door kojak : 11 november 2017 om 20:20.
kojak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 20:31   #247
discuz
Parlementslid
 
Geregistreerd: 16 november 2006
Berichten: 1.852
Standaard

Citaat:
De filmsector is ziek. Dat zegt de Vlaamse filmstudente Flore Pensaert (20) na de heisa rond tv-maker Bart De Pauw in een lange videoboodschap op Facebook. “Ik kan de filmprojecten waaraan ik meegewerkt heb op één hand tellen, maar voor de slechte ervaringen heb ik nu al meer dan tien vingers nodig”, zegt ze. “Niet alleen seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar ook drank en drugs.”
Ook drank en drugs, OMG. Sven Gatz zal zijn subsidies nog eens moeten bekijken, zeker? Of is dat met Europees geld?

Laatst gewijzigd door discuz : 11 november 2017 om 20:33.
discuz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 20:35   #248
epicurist_dirk
Gouverneur
 
epicurist_dirk's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 maart 2003
Berichten: 1.119
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door discuz Bekijk bericht
Waar zijn de nonnenscholen als ge ze nodig hebt?
Vroeger waren er nonen scholen echter nu is men steeds meer gans de maatschappij onder een soort grote boerke aan het zetten! Dat de vrouwen gevangen zitten onder dat boerka ding is bijzaak. De nonnen kozen er ooit voor om aan te tonen dat ze anders waren om de kap te dragen.

>>> net zoals de redenering voor de boerka,>> dat dit de mannen moet beschermen om niet in de fout te gaan word nu van alles bedacht om iets niet meer zichtbaar of aanwezig te maken … omdat we niet meer in de verleiding zouden komen, fout zouden gaan…

Dus dat gans de maatschappij gevangen word onder dat “boerka gedrag” iedereen steeds meer eenheidsworst word en zich zelf niet meer hoeft te vermanen is blijkbaar het streef doel.

De supersingle is blijkbaar de nieuwe methode aan het worden.... met in de toekomst allemaal proefbuis baby’ aankoop????

In de nonnen scholen vroeger werd geleerd hoe om te gaan met de zonde…..
__________________
Zowel in letters, woorden of cijfers heb ik dyslexie dat ook wel als woordblindheid word aangeduid.

Maar daarom ben ik niet blind voor wat in de maatschappij gebeurd.

Schoolmeesters, baseert U niet op de schrijf fouten maar op de inhoud AUB
epicurist_dirk is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 20:37   #249
1207
Minister-President
 
Geregistreerd: 5 januari 2009
Berichten: 5.324
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door quercus Bekijk bericht
Zo lang we niet heel concreet weten waarvan Bart De Pauw door de vrouwen in kwestie wordt beschuldigd .
grensoverschrijdend gedrag

hij weet wie hem beschuldigd, hij kent z'n sms'jes want hij heeft ze zelf geschreven

vanaf minuut 6
misschien eens luisteren
https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/terzake...ake-d20171110/

ik weet genoeg
of gij wilt weten of ge uit de sms'jes kunt opmaken of 'm een borsten- of kontenman is, dat interesseert mij niet
1207 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 20:38   #250
discuz
Parlementslid
 
Geregistreerd: 16 november 2006
Berichten: 1.852
Standaard

Citaat:
De supersingle is blijkbaar de nieuwe methode aan het worden.... met in de toekomst allemaal proefbuis baby’ aankoop????
Yep. En zo duur dat alleen de rijken zich nog kunnen voortplanten. Kwestie van aan wat rasveredeling te kunnen doen...

Laatst gewijzigd door discuz : 11 november 2017 om 20:39.
discuz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 20:43   #251
quercus
Secretaris-Generaal VN
 
quercus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: De Verenigde Nederlanden
Berichten: 24.581
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door 1207 Bekijk bericht
grensoverschrijdend gedrag

hij weet wie hem beschuldigd, hij kent z'n sms'jes want hij heeft ze zelf geschreven

vanaf minuut 6
misschien eens luisteren
https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/terzake...ake-d20171110/

ik weet genoeg
of gij wilt weten of ge uit de sms'jes kunt opmaken of 'm een borsten- of kontenman is, dat interesseert mij niet
Ik wil in de eerste plaats weten of het inderdaad zo is dat De Pauw ofwel verbaal, ofwel handtastelijk grenzen heeft overschreden. Daarvoor hoef ik uw criterium niet te hanteren.
quercus is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 20:47   #252
discuz
Parlementslid
 
Geregistreerd: 16 november 2006
Berichten: 1.852
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door epicurist_dirk Bekijk bericht
De nonnen kozen er ooit voor om aan te tonen dat ze anders waren om de kap te dragen.

In de nonnen scholen vroeger werd geleerd hoe om te gaan met de zonde…..
Hmm. Ik denk dat het voor velen toch ook een economische keuze was. Vrouwen die toen niet zo knap, niet erg geïnteresseerd in mannen of een gezin waren, arm en niet hoog opgeleid hadden dan toch een dak boven hun hoofd en warm eten.

Uw tweede punt klopt. Ik herinner mij dat sommige uit die nonnenscholen heel goed om wisten te gaan met de zonde...

Laatst gewijzigd door discuz : 11 november 2017 om 20:48.
discuz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 20:49   #253
kojak
Minister-President
 
kojak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 september 2013
Locatie: Ergens tussen Venus & Mars
Berichten: 5.311
Standaard

Zonde is soms een relatief begrip.... *lol* (ff tussendoor... )
__________________
© Het lezen van bovenstaande kan uw gezondheid ernstige schade berokkenen.
kojak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 20:50   #254
1207
Minister-President
 
Geregistreerd: 5 januari 2009
Berichten: 5.324
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door quercus Bekijk bericht
Ik wil in de eerste plaats weten of het inderdaad zo is dat De Pauw ofwel verbaal, ofwel handtastelijk grenzen heeft overschreden. Daarvoor hoef ik uw criterium niet te hanteren.
verbaal zeker
handtastelijk? moet dat? is het pas grensoverschrijdend as ge iemand droog in de kakker pakt, om een literair genie te parafraseren.

of ga je nu discussiëren dat sms'jes geen verbale communicatie zijn?
1207 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 20:51   #255
discuz
Parlementslid
 
Geregistreerd: 16 november 2006
Berichten: 1.852
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door quercus Bekijk bericht
Ik wil in de eerste plaats weten of het inderdaad zo is dat De Pauw ofwel verbaal, ofwel handtastelijk grenzen heeft overschreden. Daarvoor hoef ik uw criterium niet te hanteren.
Citaat:
Hoe hij hen soms wekenlang mindfuckte op en naast de set was echt niet oké
Er is schijnbaar mindfucken dat ok is en blijkbaar was het zijne er over.
discuz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 20:58   #256
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 66.296
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan van den Berghe Bekijk bericht
Natuurlijk blijft dat wel anoniem. En daar gaat het over. BdP weet dus niet van wie de klachten komen.

Die vrouwen riskeren met het naar de preventieadviseur te stappen dus nul komma nul. De preventieadviseur mag hun naam niet doorgeven als ze hebben aangegeven anoniem te willen blijven.
Zo hoort het ook.
__________________
De Wever: ‘Maar het zal niet waar zijn dat Brussel in Franstalige handen zal terechtkomen’,
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 21:02   #257
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 66.296
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door discuz Bekijk bericht
Fijn dat hij die vrouwen wat rugdekking geeft, zelfs al is het rijkelijk laat.
Dat is maar het begin, voor het jaar om is zullen er tientallen naar voor komen.
__________________
De Wever: ‘Maar het zal niet waar zijn dat Brussel in Franstalige handen zal terechtkomen’,
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 21:06   #258
fred vanhove
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 14 februari 2014
Berichten: 13.252
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door 1207 Bekijk bericht
als ge als jongen/man uw ogen gebruikt ziet ge wel degelijk of een meisje/vrouw wil of niet.
in 99,9% vd gevallen ligt ge juist, in de andere 0,1% verontschuldigt ge u.

het zoveelste kulargument om de verantwoordelijk daar te leggen waar ze niet hoort

is hier niet aan de orde
zelfs toen de dames neen zeiden ging Bart vrolijk door.
In mijn leven heb ik wel gemerkt dat het dan toch maar dikwijls die vuilgebekte kerels zijn die uiteindelijk met de vrouwen aan de haal gaan.

Kijk maar naar vrouwen magneet Trump en zovelen.

Een beleefde man zonder grote bek heeft een pak minder succes bij de vrouwen.

Het blijven heel eigenaardige wezens dat vrouwvolk.

Laatst gewijzigd door fred vanhove : 11 november 2017 om 21:07.
fred vanhove is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 21:20   #259
epicurist_dirk
Gouverneur
 
epicurist_dirk's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 maart 2003
Berichten: 1.119
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door discuz Bekijk bericht
Hmm. Ik herinner mij dat sommige uit die nonnenscholen heel goed om wisten te gaan met de zonde...
Haha, Uw vrije interpretatie of verbeelding van om gaan met de zonde kan in deze ook al door sommigen in deze steeds meer steriele wereld als stout ervaren worden. Vroeger wist men dat men in het bijzijn van nonnen niet mocht vloeken of ....Nu weet men niet meer in welke hoek het gevaar zit Oeps

NU >>> Huiszoeking bij VRT in zaak-De Pauw

Wie iets mispeuterd moet gelet op de ernstig van feiten op de vingers getikt tot gestraft worden. Daar is maar een instantie voor bevoegd en dat is justitie en niet de VRT!

Zo niet kan iedereen die en piek op iemand heeft hem of zijn door de gehaktmolen draaien. hun leven verwoesten, hun huwelijk breken, de zaak verwoesten, economisch onderuithalen.

Zelfs als door de rechtbank bewezen geacht werd dat De Pauw een vies vuil ventje zou geweest zijn (dus zuiver theoretische)… zou de uitspraak van de rechtbank ALLEEN op en over zijn persoon geweest zijn.

Niet het bedrijf, niet zijn vrouw, niet het personeel zou gestraft geworden zijn zoals nu!

Bovendien zou de straf niet het ganse leven van De Pauw in vernieling gebracht hebben maar zou naar gelang de “misdaad” hij schade moeten betalen, niet meer mogen mailen in de context van stalken op straffe van boute XXX€

De machtswellustige werkwijze van de VRT bracht hem, zen vrouw, de zaak, het personeel in onmogelijke positie om in huidige toestand dit te overleven!!!!!
__________________
Zowel in letters, woorden of cijfers heb ik dyslexie dat ook wel als woordblindheid word aangeduid.

Maar daarom ben ik niet blind voor wat in de maatschappij gebeurd.

Schoolmeesters, baseert U niet op de schrijf fouten maar op de inhoud AUB
epicurist_dirk is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2017, 21:23   #260
discuz
Parlementslid
 
Geregistreerd: 16 november 2006
Berichten: 1.852
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon Bekijk bericht
Dat is maar het begin, voor het jaar om is zullen er tientallen naar voor komen.
Voor justitie is dat te hopen, denk ik. Ze zijn er op gesprongen, als er geen zwaardere feiten aan het licht komen gaan ze dan een bekend TV-figuur proberen veroordelen onder de 'pesten op het werk' wetten? 'T is mogelijk.

Want als ze na onderzoek zeggen, hmm, strafrechterlijk moeilijk te winnen zaak, niet genoeg bewijs dus we riskeren het niet, dan plaatsen ze de VRT toch wel in een lastige positie.

Aan de andere kant als er toch zwaardere feiten opduiken dan komt de bal ook weer bij de VRT terecht want hadden die dan niet vroeger de autoriteiten moeten inlichten.

Ik denk dat er nu veel op de crisis springen met elk hun eigen agenda.
discuz is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:51.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2016, Politics.be