Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Themafora > Wetenschap & Technologie
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Wetenschap & Technologie Van grondstoffen tot afgewerkt product, oude en nieuwe ontdekkingen, ... + de relatie tot de mens, macht, ...

Antwoord
 
Discussietools
Oud 15 februari 2018, 13:59   #501
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Otherwise Bekijk bericht
In de EU spreekt men altijd over 'teamwork': in zulke projecten als deze van Musk zijn het enkele individuen die het verschil maken. In de EU heeft men een project van enige formaat en men begint met het beleggen van vergaderingen van allemaal eenogen onder mekaar. En hoe slechter het project draait hoe meer volk men aanwerft en hoe meer teams men er tegenaan smijt.
Het "grote" ontwerp van de raket zal ook door een klein team gebeuren, of zelfs door een hoofdontwerper.

De uitwerking (fuel systems, individuele componenten, enz...) zal gebeuren door honderden ingenieurs.

In de EU, maar ook in de VS bij nasa, wordt te veel aan overhead gecreeerd. Men maakt zulke projecten vaak groter en logger dan ze moeten zijn, wat de planningslast en administratie skyhigh doen schieten.

Ik heb in de ruimtevaartindustrie gewerkt. 90 % van het werk wat daar gebeurt is louter administratief.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 februari 2018, 14:28   #502
Otherwise
Parlementsvoorzitter
 
Geregistreerd: 4 november 2012
Berichten: 2.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tavek Bekijk bericht
Het "grote" ontwerp van de raket zal ook door een klein team gebeuren, of zelfs door een hoofdontwerper.

De uitwerking (fuel systems, individuele componenten, enz...) zal gebeuren door honderden ingenieurs.

In de EU, maar ook in de VS bij nasa, wordt te veel aan overhead gecreeerd. Men maakt zulke projecten vaak groter en logger dan ze moeten zijn, wat de planningslast en administratie skyhigh doen schieten.

Ik heb in de ruimtevaartindustrie gewerkt. 90 % van het werk wat daar gebeurt is louter administratief.
Is ook zo in de offshore en offshorewind: alles is toegedekt met certificaten. Is zeker zo in de nucleaire sector: als je het gewicht aan staal en beton bekijkt van een kerncentrale, dan kan dat nooit meer kosten dan een paar honderd miljoen euro en dat is ook zo in China. Hier in de EU worden deze paar honderd miljoen euro al snel 5 tot 10 miljard. En dat is dan weer het gevolg van het feit dat we al welvarend zijn: iemand die al welvarend is heeft er geen nood aan om nog risisco te nemen; dus alles moet driedubbel afgedekt zijn door verzekeringen. Verzekeringsmensen zijn advocaten en die creëren een zekerheid van papieren en certificaten met stempels erop.
Otherwise is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 februari 2018, 18:15   #503
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.182
Standaard

Blijkbaar heeft dit SpaceX-nieuws van breedband-internet via satellieten al invloed op de beurs, kan ook ander Tesla-nieuws geweest zijn...

In elk geval ziet het ernaar uit dat de overheid dat breedband-internet snel gaat goedkeuren voor USA en wereldwijd. Wie had iets anders verwacht?
Dan kan elk hoekje van de USA en de wereld over snel internet beschikken.

Citaat:
https://www.marketwatch.com/story/fc...ite-2018-02-14

FCC chairman urges commission to approve Elon Musk's SpaceX application for broadband satellite

Published: Feb 14, 2018 11:42 a.m. ET

Federal Communications Commission Chairman Ajit Pai on Wednesday proposed that his agency approve a SpaceX application to provide broadband services in the U.S. and globally using satellite technologies. The aerospace company, owned by Tesla Inc. TSLA, (+2.55 %) Chief Executive and founder Elon Musk, is planning to launch a rocket over the weekend to test plans to offer satellite-based broadband internet. "To bridge America's digital divide, we'll have to use innovative technologies," Chairman Pai said in a statement. "SpaceX's application -- along with those of other satellite companies seeking licenses or access to the U.S. market for non-geostationary satellite orbit systems -- involves one such innovation." He went on to say that the technology could help reach rural Americans and those in hard-to-reach places, and if the rest of the commission votes to approve the application, it would be the first approval given to an American-based company providing broadband services using new generation of orbit satellite technologies.
idem:
Citaat:
https://www.nu.nl/internet/5134229/f...tellieten.html

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) heeft voorgesteld om SpaceX toestemming te geven om een breedbandnetwerk te maken via satellieten.
Dat meldt Reuters woensdag.

"Satelliettechnologie kan helpen bij het bereiken van Amerikanen die op het platteland of in moeilijk te bereiken gebieden wonen, waar glasvezelkabels en zendmasten niet kunnen komen", aldus FCC-voorzitter Ajit Pai in een verklaring.

SpaceX liet de FCC op 1 februari in een brief weten van plan te zijn twee experimentele satellieten te lanceren met een van zijn Falcon 9-raketten. Die lancering is goedgekeurd door de FCC en moet aanstaande zaterdag plaatsvinden in de Amerikaanse staat Californië.

In 2019 wil het bedrijf zijn eerste satellieten, naast de prototypes die zaterdag gelanceerd worden, de lucht in krijgen. Dat kondigde SpaceX in mei 2017 aan. In 2024 moet het volledige netwerk van het ruimtebedrijf online gaan. De FCC moet daar echter eerst nog toestemming voor geven.

De FCC gaf eerder al toestemming aan OneWeb, Space Norway en Telesat om breedbandnetwerken aan te bieden in Amerika via satellieten. De organisatie zegt vergelijkbare verzoeken in behandeling te nemen.

Wanneer de FCC over het voorstel van SpaceX gaat stemmen, is nog onbekend.
Citaat:
https://www.hln.be/ihln/op-naar-het-...zien~a375581a/

Op naar het volgende waanzinnige project: SpaceX test eerste van 4.425 satellieten die hele wereld van goedkoop internet moeten voorzien

ADN 15 februari 2018

Drie jaar geleden onthulde SpaceX-CEO Elon Musk Project Starlink in Seattle. Met het breedbandproject wil hij met zijn ruimtevaartmaatschappij duizenden met elkaar verbonden satellieten in de ruimte sturen. Doel? De hele wereld goedkoop van razendsnelle internettoegang voorzien. SpaceX wil in totaal een slordige 4.425 kleine satellieten (zo groot als een gemiddelde auto) in een lage baan om de aarde brengen, zo’n 1.100 tot 1.325 kilometer boven ons.

Dit weekend gaan de eerste twee testsatellieten de lucht in, zo blijkt uit een brief van SpaceX naar de Amerikaanse Federal Communications Commission. SpaceX geeft voorlopig geen officiële bevestiging, maar had eerder wel al aangekondigd dat eind 2017 of begin 2018 de eerste proefsatellieten zouden vertrekken.

Waarom Musk het ook nu weer in de ruimte gaat zoeken? Omdat een netwerk van satellieten met goedkope grondstations op ongeziene wijze de huidige moeilijkheden en kosten van internettechnologie op de grond kan omzeilen. “De typische uitdagingen op de grond worden verholpen door een breedbandnetwerk in de ruimte”, verklaarde Patricia Cooper van SpaceX eerder. Ondanks dat Musk zelf duidelijk wel wat geld op overschot heeft, is hij vaak op zoek naar manieren om kosten te drukken. Getuige zijn baanbrekende recyclage van raketten.

Laatst gewijzigd door Micele : 15 februari 2018 om 18:26.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 februari 2018, 23:18   #504
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

4425 satellieten.

Yikes, 450 lanceringen.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 februari 2018, 00:49   #505
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.182
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tavek Bekijk bericht
4425 satellieten.

Yikes, 450 lanceringen.
Meer als 9 Sats per keer gaat niet? Ik dacht dat de payload voor die lage baan hoger is. Soit, hangt er vanaf of hij de Falcon Heavy neemt zeker?
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 februari 2018, 16:07   #506
kelt
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 32.708
Standaard

Normaal staat woensdag de 21ste geprikt om een Falcon 9 vanuit Californie te lanceren met een zware Spaanse communicatiesatelliet en 2 "internet"testsatellieten aan boord.

De booster is vorig jaar al gebruikt geweest en blijkbaar moet Space -X hem niet meer terug hebben......

Ondertussen,in Florida is Vice-President Pence (een VP die ZEER geintresseerd is in ruimtevaartaangelegenheden) in Florida op een soort regelmatig weerkerende conferentie met de NASA-bobo's...

Daar zal hem vermoedelijk alweer slecht nieuws gebracht worden...

https://arstechnica.com/science/2018...-be-used-once/

Jazeker,NASA heeft NEGEN JAAR gebouwd en vervolgens geknutseld aan een verrijdbare toren ,.Dat ding heeft zowat 1 MILJARD dollar gekost en er zitten blijkbaar structurele fouten in (hij buigt door) waardoor hij waarschijnlijk maar één keer kan gebruikt worden...


Ik bedoel maar........het loopt echt wel uit de hand daar bij die "administratie"......

Voor 1 MILJARD dollar zet Space-X ettelijke tonnen satellieten,en voor de fun zelfs een auto,in de ruimte en zou waarschijnlijk zelfs een maanexpeditie,ACHTERSTEVOREN VLIEGEND,(om het minder saai te maken)kunnen bekostigen.....

NASA krijgt zelfs een ijzerwerk-constructie niet meer voor mekaar.....
__________________
Hij die zijn denken verandert wanneer het bewijs voorligt levert ontegensprekelijk het bewijs dat hij denkt.

Laatst gewijzigd door kelt : 20 februari 2018 om 16:20.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 februari 2018, 18:23   #507
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.182
Standaard

even terzijde:

Falcon 9 FT payload naar LEO ca 23 ton max afgerond
Falcon Heavy payload naar LEO ca 64 ton max afgerond

Bron SpaceX of via wiki:
Citaat:
https://en.wikipedia.org/wiki/Falcon_Heavy

Falcon Heavy is a partially reusable heavy-lift launch vehicle designed and manufactured by SpaceX. It is derived from the Falcon 9 vehicle and consists of a strengthened Falcon 9 first stage as a central core with two additional first stages as strap-on boosters.[9] This increases the low Earth orbit (LEO) maximum payload to 63,800 kilograms (140,700 lb), compared to 22,800 kg (50,300 lb) for a Falcon 9 Full Thrust, 28,790 kg (63,470 lb) for Delta IV Heavy, 27,500 kg (60,600 lb) for the Space Shuttle and 140,000 kg (310,000 lb) for Saturn V. Falcon Heavy is the world's fourth-highest capacity rocket ever built, after Saturn V, Energia and N1, and the most powerful rocket in operation as of 2018.
BFR raket zal wslk minstens 150 ton halen...
http://www.spacex.com/sites/spacex/f...cript_2017.pdf

Laatst gewijzigd door Micele : 20 februari 2018 om 18:32.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 februari 2018, 18:46   #508
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Fully expendable cijfers Micele.

Probleem met die sattelieten zal volgens mij ook niet enkel massa zijn, maar ook volume: er kan nu maar zoveel # sattelieten in de fairing....
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 februari 2018, 18:48   #509
Eduard Khil
Secretaris-Generaal VN
 
Eduard Khil's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.531
Standaard

ambtenaren zijn LOSERS, zoveel is weer duidelijk
__________________
MAMBO VOORSPELT MILJARDEN DODEN DOOR HET COVIDVACCIN IN DE KOMENDE PAAR JAAR. MILJARDEN!


Eduard Khil is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 februari 2018, 18:56   #510
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.182
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tavek Bekijk bericht
Fully expendable cijfers Micele.

Probleem met die sattelieten zal volgens mij ook niet enkel massa zijn, maar ook volume: er kan nu maar zoveel # sattelieten in de fairing....
Idd. Die dingen zijn niet kneedbaar.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 februari 2018, 23:34   #511
kelt
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 32.708
Standaard Aerojet zit in de shit

De firma Aerojet,een samenraapsel van een paar voormalige fabuleuze ontwikkelaars van raketmotoren,waaronder het voormalige RockeDyne ,raakt in de problemen.

Ze zijn officieel bezig aan de ontwikkeling van de AR-1 raketmotor(sedert 2014 of zo) en hebben daartoe van de US Air Force een "old school" pampercontract gekregen waarbij zij zelf 1/3de van de ontwikkeling en prototypebouwkosten moeten dragen en de Amerikaanse overheid dan de rest financiert.

Dat paste indertijd in de haast van de Amerikaanse overheid om terug onafhankelijk te worden van Russische raketmotoren toen duidelijk werd dat de oude bekende leveranciers (ooit de bouwers van de apparatuur om mee naar de maan,op de maan en terug naar de Aarde te vliegen)eigenlijk niet meer in staat waren om nieuwe raketmotoren te bouwen...

Goed....de jaren glijden voorbij,en Aerojet jankt nu dat ze eigenlijk zouden willen dat de eigen inbreng naar 1/6de zou moeten verlaagd worden en de rest dus door de overheid bijgepast (de Amerikaanse Luchtmacht bvb)

https://arstechnica.com/science/2018...ed/?comments=1

Alleen,waarom zouden ze dat daar doen,er IS al een andere raketmotor bijna klaar,die van Blue Origin,(de BE-4)die gewoon te koop zal zijn ...

Gezien de BE-4 een opwerking is van de BE-3,die in 2016 en 2017 ingezet werd bij enkele kompleet succesvolle testvluchten van de "New Shepard"(en daarbij throttelbaarheid en herstartbaarheid demonstreerde) is de zoektocht van de Amerikaanse overheid naar een "all American" raketmotor eigenlijk al bijna gedaan...

Noot,de Space-X "Merlin" raketmotor is NIET te koop voor buitenstaanders,maar wie weet verandert dat nog als Space-X verder gaat en die Merlin niet meer nodig heeft....

Aerojet zal dus zelf het afgesproken contract dienen te vervullen en zal dan straks ontdekken dat er eigenlijk geen klant meer voor hen is......ocharme...




[
__________________
Hij die zijn denken verandert wanneer het bewijs voorligt levert ontegensprekelijk het bewijs dat hij denkt.

Laatst gewijzigd door kelt : 20 februari 2018 om 23:41.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 februari 2018, 19:39   #512
kelt
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 32.708
Standaard parafoils????

https://www.theverge.com/2018/2/22/1...even-net-catch

Met enige dagen vertraging werd dus de 22ste februari alweer een Falcon-9 gelanceerd,deze keer vanuit Californie om de Spaanse "PAZ" satelliet en 2 eigen testsatellieten naar "Low Orbit" te brengen.De (reeds eerder gebruikte -) eerste trap werd niet gerecupereerd...


En nu horen we hoe Space-X gewoonweg niet stop met pogingen tot vernieuwing..
"De baas" had verleden jaar al opgemerkt dat die "Schelpen" (fairings) die rondom een lading die naar de ruimte gebracht wordt zitten nogal wat waard zijn,en hij ze graag zou recupereren....

So,Guess wat,een tijdje geleden verschenen al beelden van een boot,de "Mr Steven" met een soort merkwaardige armen er op gemonteerd en nu vernemen we dat de "fairings" van Space -X uitgerust zijn met kleine "micro-thrusters" en parafoil om hen met een zekere voorspelbare koers en snelheid terug in de dampkring te krijgen.We kunnen in het stuk lezen dat ze daar eerder al mee geexperimenteerd hebben,en dat ze deze keer zouden proberen minstens een zo een "schelpdeel" op te vangen met een net....


Het is deze eerste keer nog niet gelukt,maar ze waren zooo dichtbij.....

De baas schat dat ze later dit jaar deze technologie ook onder de knie gaan krijgen.....

En belangrijk....,en we weten onderhand dat "de baas" het meent,men zou later de Dragons(ook de bemande Dragons) op gelijkaardige manier willen vangen.Een verblijf in het zeewater,zelfs kort,is namelijk niet bevorderlijk voor spullen die moeten hergebruikt worden....
__________________
Hij die zijn denken verandert wanneer het bewijs voorligt levert ontegensprekelijk het bewijs dat hij denkt.

Laatst gewijzigd door kelt : 22 februari 2018 om 19:43.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2018, 13:25   #513
Profiteur
Parlementslid
 
Geregistreerd: 25 oktober 2017
Berichten: 1.829
Standaard

Ongeacht het nu spaceX van Musk is of een ander privébedrijf stel ik mij vragen over de macht dat deze mensen zullen krijgen eens hun satellietnetwerk volledig is uitgerold. Verborgen agenda? Anderzijds stel ik mij vragen waarom dit allemaal nodig is om nog meer satellieten in de ruimte te schieten.

450 lanceringen? Is dat om de mindere uitstoot van zijn Tesla's te compenseren (en ja elke E-wagen heeft ook uitstoot. Niet aan de wagen zelf maar door de productie van elektriciteit, die nooit 100% propere energie is).

Laatst gewijzigd door Profiteur : 23 februari 2018 om 13:25.
Profiteur is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2018, 15:35   #514
Thomas-
Parlementslid
 
Geregistreerd: 10 juni 2006
Berichten: 1.787
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Profiteur Bekijk bericht
Ongeacht het nu spaceX van Musk is of een ander privébedrijf stel ik mij vragen over de macht dat deze mensen zullen krijgen eens hun satellietnetwerk volledig is uitgerold. Verborgen agenda? Anderzijds stel ik mij vragen waarom dit allemaal nodig is om nog meer satellieten in de ruimte te schieten.

450 lanceringen? Is dat om de mindere uitstoot van zijn Tesla's te compenseren (en ja elke E-wagen heeft ook uitstoot. Niet aan de wagen zelf maar door de productie van elektriciteit, die nooit 100% propere energie is).
Het satelliet internet zou wel eens de grote cash cow van SpaceX kunnen worden, waarmee het bedrijf dan hun Mars plannen kan bekostigen. Kan men rechtstreeks aan consumenten aanbieden of als infrastructuur voor bestaande communicatiebedrijven.

Als dat lukt heb je gelijk waar op deze planeet een internetverbinding van 1Gbps met een latency van slechts 25ms.
Thomas- is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 februari 2018, 15:50   #515
Micele
Secretaris-Generaal VN
 
Micele's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2005
Locatie: Limburg
Berichten: 50.182
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Profiteur Bekijk bericht
Ongeacht het nu spaceX van Musk is of een ander privébedrijf stel ik mij vragen over de macht dat deze mensen zullen krijgen eens hun satellietnetwerk volledig is uitgerold. Verborgen agenda? Anderzijds stel ik mij vragen waarom dit allemaal nodig is om nog meer satellieten in de ruimte te schieten.

450 lanceringen? Is dat om de mindere uitstoot van zijn Tesla's te compenseren (en ja elke E-wagen heeft ook uitstoot. Niet aan de wagen zelf maar door de productie van elektriciteit, die nooit 100% propere energie is).
@ Profiteur of de vragensteller. De duidelijke en logische antwoorden staan er nochtans, ook duidelijk in het Nederlands, onder andere post 503.

Maar stel uzelf nog maar meer vragen, het zal alvast een samenzwering zijn, want geen antwoord is voldoende voor jou. Of lees je de antwoorden niet?

Citaat:
Is dat om de mindere uitstoot van zijn Tesla's te compenseren
Wat zou de uitstoot zijn moest op elk bewoonbaar plekje van de wereld ultrasnel breedbandinternet uitgegraven worden (dikke kabel of glasvezel)?
Of leveren ze dat met de fiets en graven ze dat met de hand?

Weet je wat enkel een stukje glasvezel-internet aanleggen kost, per meter ofzo?
Mss staat het hier:
Citaat:
https://gathering.tweakers.net/forum...ssages/1699117
vrijdag 17 juni 2016 15:32

Mulders83
Topicstarter

Ik heb een nieuwbouwwoning in een dorp waar enkele jaren geleden glasvezel is aangesloten. Ondanks dat er ook een coaxnetwerk ligt, kan ik geen keuze maken en moet ik een glasvezelaansluiting aanvragen. Hoewel het perceel waar ik mijn huis gebouwd heb destijds ook al als bouwkavel bekend stond bij de gemeente is er geen glasvezelkabel 'klaar gelegd'.
Omdat ik graag snel internet wil, heb ik 14 weken geleden een glasvezel abonnement aangevraagd zonder een indicatie te krijgen van de kosten. De provider heeft vervolgens een verzoek ingediend bij hun vaste kabelbedrijf voor een offerte. Na 12 weken ontving ik een offerte van de provider van €3569,50 voor een na-aanleg vanaf het wijkverdeelpunt. Dit punt ligt aan het einde van mijn straat, ongeveer 160 meter van mijn huis af.

Laatst gewijzigd door Micele : 23 februari 2018 om 16:12.
Micele is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 februari 2018, 08:27   #516
kelt
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 32.708
Standaard

Space-X MAAKT zijn markt ,en we zullen er uiteindelijk allemaal beter van worden.

Ondertussen ,om bij de lanceerbusiness te blijven,vraag ik me af of "Sea Launch" weer door iemand opgenomen zal worden.

Dit was ooit een werkende Amerikaans/Russisch/Oekrainse firma die raketten lanceerde vanop een schip.De firma heeft eind jaren negentig begin jaren 2000 inderdaad enkele lanceringen volbracht maar moest onderwijl enkele mislukkingen doorslikken en is kapot gegaan.De toenemende spanningen tussen de landen van de zakenpartners hielpen ook niet echt natuurlijk.


Nochtans hebben zij aangetoond dat het technisch mogelijk was om ,geheel onafhankelijk van iemands territoriale eisen en reglementjes satellietlanceringen te verrichten .

De ambtenaren van hun eigen naties konden ook raketten lanceren,zelfs van onder water,maar dat puur om medemensen te vernietigen....

Zij waren te vroeg vrees ik,en ze hadden geen Musk of Bezos die persoonlijk charisma,financiele middelen en "financieel netwerk" kon aanspreken .....

jammer
__________________
Hij die zijn denken verandert wanneer het bewijs voorligt levert ontegensprekelijk het bewijs dat hij denkt.

Laatst gewijzigd door kelt : 24 februari 2018 om 08:28.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 maart 2018, 16:39   #517
kelt
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 32.708
Standaard Jubileum !

Want een dezer zal Space X al voor de 50ste keer een Falcon 9 raket lanceren.

https://arstechnica.com/science/2018...lcon-9-rocket/

In juni 2010 begon dit verhaal en ondertussen is het systeem steeds maar verbeterd....

Bij de aankomende lancering van een "Hispasat"-satelliet naar geostationaire baan is het niet zeker of de recuperatie van de eerste trap van de raket zal lukken of zelfs maar geprobeerd zal worden.Zowat alle beschikbare brandstof zal nodig zijn om dat monster van 6 ton (!!) naar zijn plaats te krijgen....
__________________
Hij die zijn denken verandert wanneer het bewijs voorligt levert ontegensprekelijk het bewijs dat hij denkt.

Laatst gewijzigd door kelt : 5 maart 2018 om 16:40.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 maart 2018, 11:13   #518
kelt
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 32.708
Standaard gelukt....6 metrische ton naar GEO !

Hispasat 30W6

Dat is de zwaarste satelliet die een Falcon-9 al naar geostationaire baan gebracht heeft.Het ding weegt niet alleen 6 ton maar is ook de omvang van een minibus....

Door de zware weersomstandigheden in de voorziene "terugkeerzone" in de Atlantische oceaan is het Space-X landingsplatform nooit uitgevaren.Dus is die eerste trap mogelijk correct teruggekeerd maar is nu een curiosum voor de vissen..


Dit soort ladingen waren tot voor enkele jaren gedacht voor de Falcon Heavy,maar de spectaculare vebeteringen aan het F9 systeem bieden blijkbaar mogelijkheden genoeg inmiddels.
__________________
Hij die zijn denken verandert wanneer het bewijs voorligt levert ontegensprekelijk het bewijs dat hij denkt.

Laatst gewijzigd door kelt : 6 maart 2018 om 11:14.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 maart 2018, 12:01   #519
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kelt Bekijk bericht
Hispasat 30W6

Dat is de zwaarste satelliet die een Falcon-9 al naar geostationaire baan gebracht heeft.Het ding weegt niet alleen 6 ton maar is ook de omvang van een minibus....

Door de zware weersomstandigheden in de voorziene "terugkeerzone" in de Atlantische oceaan is het Space-X landingsplatform nooit uitgevaren.Dus is die eerste trap mogelijk correct teruggekeerd maar is nu een curiosum voor de vissen..


Dit soort ladingen waren tot voor enkele jaren gedacht voor de Falcon Heavy,maar de spectaculare vebeteringen aan het F9 systeem bieden blijkbaar mogelijkheden genoeg inmiddels.
Als ik me niet vergis gaat SpaceX over naar Block 5 falcon 9's, en willen ze hun "collectie occasies" die ze nu nog hebben liggen niet meer gebruiken.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 maart 2018, 13:33   #520
kelt
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 32.708
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tavek Bekijk bericht
Als ik me niet vergis gaat SpaceX over naar Block 5 falcon 9's, en willen ze hun "collectie occasies" die ze nu nog hebben liggen niet meer gebruiken.

Zware weersomstandigheden waardoor recuperatie van een eerste trap niet mogelijk is mogen,vrees ik,lancering "on time,on schedule" niet verhinderen.Die satelliet kost waarschijnlijk vele vele malen meer dan een Falcon 9 raket en MOET beginnen opbrengen...asap

We zouden het misschien soms wel vergeten met al dat hypertechnologisch gedoe,maar er is een zeer belangrijke speler op de lanceermarkt : het weer..


Overigens zijn de Russen de enigen die zullen lanceren in een vliegende sneeuwstorm,terwijl de rest van de planeet,half in paniek,zou proberen hun spullen weer van het platform weg te krijgen....
__________________
Hij die zijn denken verandert wanneer het bewijs voorligt levert ontegensprekelijk het bewijs dat hij denkt.

Laatst gewijzigd door kelt : 6 maart 2018 om 13:36.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:41.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be