Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Binnenland
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Binnenland Onderwerpen omtrent de binnenlandse politiek kunnen hier terecht. Let er wel op dat dit subforum enkel over dergelijk algemene zaken gaat die niet thuishoren in de themafora.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 6 mei 2021, 11:02   #441
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.088
Standaard

Citaat:
De Croo forceert loonakkoord met 500 euro premie als zoenoffer voor links, maar Magnette spreekt al opnieuw dreigende taal

Rond halfdrie vanmorgen bereikte de kern van de federale regering over de lonen, na een marathon onderhandelen, een akkoord. De consensus is niet echt spectaculair: 0,4 procent maximum loonstijging bovenop de index, met daarnaast een premie van 500 euro maximum in bedrijven 'die het in de crisis goed deden'. Ook over het verhogen van het minimumloon is er een deal: dat moet omhoog, zegt de regering. Die is bereid de deal te smeren met fiscale cadeaus. Zo maakt Vivaldi een deal met wat losse eindjes, maar de grote verdienste is dat het akkoord er is. Liberalen en werkgevers zijn enthousiast. Vakbonden reageren zuur.

In het nieuws: Vanmiddag een triomferende premier Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer.

De details: Na hoogspanning komt de federale regering toch tot een deal.
Opvallend: triomfantelijke reacties bij de regeringspartijen. Of toch zeker bij de liberalen binnen de Vivaldi-coalitie. Tweets van zowel Egbert Lachaert (Open Vld) als Georges-Louis Bouchez (MR), die onderstrepen dat de loonnormwet van '96 - hun erfenis uit de vorige regering Michel - ongeschonden is gebleven: het plafond voor loonstijgingen blijft hardnekkig vastliggen op 0,4 procent.

Die wet van '96 is al maanden hét symbool dat de vakbonden, maar ook de socialistische partijen, frontaal bleven aanvallen. Voor hen was eigenlijk principieel het plafond van 0,4 procent onaanvaardbaar. In de Kamer legde de PS zelfs samen met de PTB-PVDA een wetsvoorstel neer om die wet aan te passen.

Dat leidde binnen Vivaldi tot een bijzonder felle confrontatie met de liberalen. Zeker toen die aan de vooravond van 1 mei het sociaal overleg tussen vakbonden en werkgevers voor een zoveelste keer zagen mislukken en daarop al iets te triomfantelijk aankondigden dat de regering 'maar die 0,4 procent zou doen'.
Het gevolg was een snoeiharde reactie van zowel PS als Vooruit: plots werd een dossier dat net van drama ontdaan moest worden, helemaal politiek gespeeld, inclusief het dreigement om dan maar de dividenden bij de bedrijven te schrappen.

De politieke essentie: De deal is, mee door de druk van CD&V ook, behoorlijk in de richting van de werkgevers geduwd.
Wat nu voorligt is een akkoord dat duidelijk overhelt naar wat de liberalen en ook de werkgevers altijd wilden: het plafond blijft helemaal gaaf. Daarbij is te horen dat tegenover de socialisten een blok stond van liberalen, maar ook CD&V, die zich ferm aan de kant zette van diegenen die vinden dat aan de wet van '96 niet geraakt kan worden.

De christendemocraten leverden uiteraard binnen de regering Michel de minister van Werk, Kris Peeters (CD&V), die de architect was van de hervormingen: het was dus ook 'hun erfenis' die op het spel stond. Daarmee gingen zij wel lijnrecht in tegen de christelijke vakbond ACV, die de aanpassingen van Peeters systematisch 'sjoemelsoftware' noemt.
CD&V-vicepremier Vincent Van Peteghem verdedigde vanmorgen op Radio 1 fel het akkoord. In de wandelgangen van oranje zette men het ook neer als een 'CD&V-akkoord, netjes in het midden': ?'Er ligt iets mooi op tafel. Dit is een heel evenwichtig akkoord', zo pochte Van Petegem.
Men beweerde dat dit tot grote crisis zou leidden, wel, deze regering maakt duidelijk dat ze haar verantwoordelijkheid durft te nemen', zo zwaaide hij met lof voor Vivaldi.
'Het is belangrijk om met deze regering verantwoordelijkheid genomen te hebben. Die 0,4 procent blijft behouden, en daar bovenop komt een premie van 500 euro netto voor bedrijven die het goed hebben gedaan.'

Opvallend: premier Alexander De Croo (Open Vld) reageerde nog niet. Hij houdt mogelijk zijn communicatie voor de Kamer. Want de eerste minister had voor zichzelf en z'n ploeg die deadline wel gelegd: hij wilde niet nog eens, zoals vorige week, voor het vuurpeloton van het vragenuurtje in het halfrond gaan staan. Een communicatieve triomf wacht.

The big picture: Er zijn wel nogal wat losse eindjes.
De regering geeft dus de mogelijkheid van coronapremies tot 500 euro, waarop maar 16,5 belastingen moet worden betaald. Maar ze vult niet in wie precies die premies aan de kant van de werkgevers moet ophoesten. Het is per bedrijf, of per sector te onderhandelen. Die vaagheid is geen toeval: het maakt dat de hete aardappel toch weer naar de sociale partners verhuist.
Daarnaast biedt de regering ook een kader voor de overuren en de minimumlonen. Dat laatste was een eis van de socialisten: dat die nu eindelijk zouden stijgen. Maar ook daar is geen echte deal: het dossier wordt weer doorgeschoven naar de sociale partners. Het enige wat wel duidelijk is: de regering is bereid om zo'n verhoging ook te 'smeren' met extra fiscale verlagingen. Belastinggeld dus, om sociale vrede te kopen.


Maar ook daar zit dus opnieuw potentiële splijtstof in. Want Unizo, dat over de deal van de regering en de 0,4 procent bijzonder enthousiast reageerde, sprak meteen dreigende taal over de verhoging van het minimumloon.?'Daarover zijn we veel meer bezorgd. Bedrijven met personeel aan een minimumloon, dat zijn vaak net de zaken die het meest getroffen zijn door de crisis', zo stelde Danny Van Assche vanmorgen op Radio 1.
?'Wij hebben altijd gezegd: nu de lonen doen stijgen gaat jobvernietigend werken. Want een job aan een minimumloon is er meestal een met weinig toegevoegde waarde. Dus daar de kost verhogen, zal die job doen verdwijnen.'

Bij de socialistische vakbond voelt het regeringsakkoord duidelijk aan als verlies: het loonplafond blijft en bovendien komen de moeilijke dossiers nu opnieuw op het bord van de sociale partners.?'U hoort dat ik teleurgesteld ben, wij gaan straks overleggen met de andere vakbonden', zo zei Miranda Ulens, topvrouw van het ABVV.
?Daarbij werd vooral CD&V met de vinger gewezen: 'Die hadden niet bepaald een centrumlinkse opstelling.'

?'Ik hoor Unizo de deur al dichtdoen over dat minimumloon. Nochtans staan wij op zestiende plaats in Europa. Dat loon zit al twaalf jaar lang vast, we moeten boven de 10 euro per uur bruto gaan.'
?Ook over het feit dat nu per bedrijf moet onderhandeld worden, was Ulens niet te spreken: 'Vooral bij diegenen die hun stem niet kunnen laten horen - in bedrijven waar men geen evenwichtige krachtsverhouding kent - moet op niveau van de sectoren kunnen worden gepraat.'

Dat alles maakt dat de rit nog niet helemaal is uitgereden. Want de coronapremies kunnen nog flinke spanningen opleveren. En zonder een algemeen akkoord is de sociale vrede niet gegarandeerd. Veel drama dus in de Wetstraat, afgelopen week, voor wat toch een eerder mager beestje is op de regeringstafel.

Dat zal zeker de liberalen toch even worst wezen: deze middag kunnen zijn triomferen in de Kamer, met hun premier in de cockpit.

Bij de socialisten nam men vanmorgen ook de verdediging op van de deal. Zo tweette vicepremier Pierre-Yves Dermagne (PS) al om de nettopremie van 500 euro nog eens in de verf te zetten. En ook Conner Rousseau (Vooruit) verdedigde het akkoord: 'Wie hard werkt moet erop vooruitgaan. Dat is wat deze regering doet: hogere minimumlonen, hogere lonen en een bijkomende premie van 500 euro in bedrijven en sectoren die goed geboerd hebben.'

Ook Paul Magnette, de PS-voorzitter reageerde vanmorgen. Dat was niet bepaald vrolijk en duwde weer flink het gaspedaal in. 'De verhoging van de minimumlonen is een fundamentele strijd voor de socialisten. Die maakt integraal deel uit van het voorstel van vannacht. Als de werkgevers dit weigeren, dan is er globaal geen akkoord en is er de totale vrijheid om over salarissen te gaan onderhandelen, per bedrijf en per sector', zo tweede hij. Opnieuw spierballengerol dus, mogelijk om toch wat weg te steken dat de socialisten niet bepaald gelukkig uit heel de nachtelijke onderhandeling zijn komen.
https://businessam.be/de-croo-forcee...igende-taal-2/

Magnette zal ongetwijfeld wraak nemen. Zonder kibbelen.....
Wordt vervolgd.
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 mei 2021, 00:46   #442
lamenielachen
Eur. Commissievoorzitter
 
lamenielachen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2003
Berichten: 9.398
Stuur een bericht via Instant Messenger naar lamenielachen
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
https://businessam.be/de-croo-forcee...igende-taal-2/

Magnette zal ongetwijfeld wraak nemen. Zonder kibbelen.....
Wordt vervolgd.
Die Walen toch als ze hun zin niet krijgen.
Ze hebben een madame Non en een monsieur Non de gendergelijkheid is daar een must.
Ze staan zo op het volgen van de index en er is een overeenkomst van +0,4% "extra" op de index, ik zie het probleem niet?
__________________
België is een politiek kippenhok met steeds meer kakelende kippen die alsmaar meer vreten maar geen eieren leggen.
lamenielachen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2021, 16:55   #443
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.088
Standaard

Citaat:
Het gevecht om wie ‘de goed nieuws show’ mag leiden, is nu volop begonnen

10/05/2021


Wat nu op het spel staat in de Wetstraat, is van cruciaal electoraal belang, zo schat een pak volk het in: wie kan de vruchten plukken, na meer dan een jaar ellende, van de coronacrisis? Het is zeker dat Vandenbroucke hét gezicht is geworden van diegenen die tijdens de pandemie een ernstige, strenge leider zochten. Maar wie wordt het boegbeeld dat het succes en plezier van de versoepeling mag opeisen?

Het leidt alvast geen twijfel dat de premier zelf die eer wil opeisen. Want wat afgelopen weekend gebeurde was toch wat ongezien in de Wetstraat: de premier negeerde doodleuk zijn eigen voorstel, een evenementenkalender die donderdag op de Kern was beland. Daarin staat onder meer:
Vanaf 1 juni: Indoor events met maximum 200 mensen, iedereen zittend en met mondmasker en sociale afstand. Outdoor maximum 500 mensen, met mondmasker en afstand.
Vanaf 1 juli: Indoor events tot maximum 1.000 mensen, niet meer zittend, wel mondmaskers en afstand. Outdoor zou dan tot 2.500 personen kunnen, met mondmasker en op afstand.
Vanaf 1 augustus: Indoor maximum 2.000 mensen met mondmasker en op afstand. Outdoor een plafond van 10.000 mensen, met modaliteiten voor mensen met een vaccinatiecertificaat of een negatieve test de jongste 72 uur.
Opvallend die donderdag: Vooruit drong er via Vandenbroucke op aan ‘toch iets te doen om eind augustus festivals zoals Pukkelpop mogelijk te maken’. De socialisten zetten dus de deur open voor festivals. En Vandenbroucke was gepland voor de Zevende Dag, op zondag, om daar die boodschap te gaan zetten.
Tegelijk kreeg de federale regering het ‘Plan van de vrijheid’ – een beetje pesterig PVV gedoopt, uitgerekend de oude naam van Open Vld – van de Vlaamse regering op het bord. En dat ging toch wat verder dan de federale plannen en ook dan de adviezen van de experten, verzameld in de Gems-adviesgroep. Zo was ook daar sprake van events tot 10.000 mensen vanaf augustus en lagen vooral de cijfers voor indoor iets hoger. Vooral vanaf augustus leek de Vlaamse regering zowat alle grote beperkingen op te heffen.
Na een overleg zondagmorgen tussen de Vlaamse regering en De Croo, besliste deze laatste volop gas te geven. De premier was duidelijk niet van plan zich de kaas van tussen zijn brood te laten eten: hij moest en zou als eerste communiceren. En plots werden dus de festivals vanaf augustus in de markt gezet: die zouden kunnen doorgaan, volgens de premier.
Zowel voor Jan Jambon (N-VA), die om 13 uur op VTM gepland was, als voor Vandenbroucke op de VRT om 11 uur, was het even slikken: zij werden opzij geduwd door de premier, die sneller met zijn communicatie kwam.
Hoe het nu concreet zal aflopen met de festivals, is nog niet duidelijk: plafonds tot 10.000 lijken te gelden, maar vooral met de vraag of er een coronacertificaat aan te pas zal komen. Dat moet op Europees niveau ingevoerd worden, liefst tegen de zomer, zodat het toerisme weer zo veel mogelijk op gang kan komen: er is een immense druk van de Zuid-Europese landen om dit zo snel mogelijk te regelen.

https://businessam.be/het-gevecht-om...erm=2021-05-10

Wat een populistische onderkruiper, die PVV-er!
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2021, 17:06   #444
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.088
Standaard

D
Citaat:
olle race om te versoepelen: premier De Croo gooit eigen tabel van Kern overboord, om toch maar snelst te zijn


In een onwaarschijnlijk opbod regende het dit weekend 'versoepelnieuws': premier Alexander De Croo (Open Vld) wilde daarbij iedereen duidelijk in snelheid pakken en zelf het nieuws claimen. Want waar in de Kern nog afspraken waren om het in augustus rustig aan te doen en het Frank Vandenbroucke (Vooruit) was, die over de festivals begon, gooide De Croo het zelf helemaal over een andere boeg. Daarmee bleef de premier ook netjes de Vlaamse regering voor, die met een eigen versoepelingsplan zou komen.

In het nieuws: Een nieuw Overlegcomité morgen.

De details: Alles staat in het teken van versoepelingen.
•Na de opening van de terrassen en het verdwijnen van de avondklok - wat bijna kon gelden als een soort 'bevrijdingsfeest' afgelopen weekend - is de sfeer in de Wetstraat helemaal omgeslagen. Niet langer kunnen er punten verdiend worden met de bestrijding van de pandemie, maar wel met het openen van de samenleving.
•Dat werd bruusk aangetoond op vrijdag, in een wat banale discussie over het gebruik van plexiglas in de horeca. Eerst leek het wel toegelaten simpelweg schermen te plaatsen tussen klanten, om bubbels van vier uit elkaar te houden. Maar de regering had blijkbaar bij het kopiëren van oude teksten een ongelukkige fout gemaakt en probeerde dat eerst wanhopig recht te zetten: plexiglas volstond niet, het zou anderhalve meter afstand moeten zijn.
•Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) kreeg zo de zaak helemaal terug in zijn gezicht: hij had vrijdagmorgen op Radio 1 net nog eens gemeld dat het plexiglas niet kon, maar werd vrijwel meteen daarna doodleuk teruggefloten door partijgenoot Mathias De Clercq (Open Vld), de burgemeester van Gent. Die liet z'n gezond verstand oordelen en meldde dat hij dit onverwachte verbod niet zou handhaven. De Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) volgde.
•En als Antwerps burgemeester stelde ook Bart De Wever (N-VA) de nodige vragen: dit was toch niet correct georganiseerd en de federale ploeg kon makkelijk zichzelf corrigeren door het verbod in te trekken. In een radiogesprek samen met deze De Wever, haalde Annelies Verlinden (CD&V), minister van Binnenlandse Zaken, dan maar een 'Belgische' oplossing boven: het verbod zou 'zacht gehandhaafd' worden. Een unieke toepassing van de wet.
Wat een knoeiers!
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2021, 17:11   #445
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.088
Standaard

Citaat:
Vandenbroucke: “Als toffe zomer de bedoeling is, moeten we stuk voorzichtiger zijn dan blijkt uit alle aankondigingen”
Voor minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zijn festivals in de tweede helft van de zomer mogelijk, maar “dan moeten we nu toch een stuk voorzichtiger zijn”. Dat heeft hij zondagavond in de studio van VTM NIEUWS gezegd.
Nog ene die niet content zal zijn.
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 mei 2021, 13:05   #446
Zipper
Secretaris-Generaal VN
 
Zipper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 maart 2009
Berichten: 52.998
Standaard

Wel, wel, wel.............Waar zat F. Vandenbroucke tijdens de persconferentie ?? In het verleden voerde hij daar toch altijd het hoge woord..........

https://www.hln.be/binnenland/recons...teun~a4f66c53/

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210511_97343336

https://newsmonkey.be/overlegcomite-...soepelingen-4/

(Sorry voor de betaalmuren, maar de titels spreken toch al boekdelen, denk ik)
__________________
"Je kan niet zeggen dat de zwart-gele leeuw een symbool van de collaboratie is. (klik)" (Bruno De Wever - historicus)






Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Voor mijn part wordt Brussel en omstreken voor 90% islamitisch!
Zipper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 mei 2021, 14:03   #447
Vette Pois(s)on
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Vette Pois(s)on's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 november 2007
Berichten: 13.227
Standaard

waar er rook is

is de frank
__________________
Vette Pois(s)on is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 mei 2021, 14:08   #448
Herr Flick
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 42.408
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vette Pois(s)on Bekijk bericht
waar er rook is

is de frank
Eens een pyromaan altijd een pyromaan.
Herr Flick is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 mei 2021, 16:08   #449
De schoofzak
Secretaris-Generaal VN
 
De schoofzak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 80.200
Standaard

Uit DS van vandaag:

Citaat:
Afgelopen weekend communiceerde De Croo in de gauwte dat er tegen het einde van de zomer grootschalige festivals mogelijk zouden worden. De Croo ging op die manier de strijd aan met Vlaams minister-president Jan Jambon om het gezicht van ‘de bevrijding’ te worden.

De andere partijen in de coalitie en hun vicepremiers waren niet op de hoogte van de vroegtijdige profilering van De Croo. Vooral op het hoofdkwartier van Vooruit was tandengeknars te horen. Voorzitter Conner Rousseau profileert zich al maanden als de voorvechter van festivals.
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren.

De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd.

Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA)
De schoofzak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 mei 2021, 16:17   #450
Zipper
Secretaris-Generaal VN
 
Zipper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 maart 2009
Berichten: 52.998
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vette Pois(s)on Bekijk bericht
waar er rook is

is de frank
en begint Vivaldi te wankelen........Nog even wachten tot alle faillissementen zichtbaar worden, en de Vivaldisten onderling elkaar de schuld geven
__________________
"Je kan niet zeggen dat de zwart-gele leeuw een symbool van de collaboratie is. (klik)" (Bruno De Wever - historicus)






Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Voor mijn part wordt Brussel en omstreken voor 90% islamitisch!
Zipper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 mei 2021, 17:14   #451
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.088
Standaard

Citaat:
Vandaag

Rood-blauwe spanning breidt zich uit tot aanpak pandemie


Premier De Croo en Frank Vandenbroucke vormden tijdens de pandemie lang een hechte tandem. De isolatie van Vandenbroucke bij het zomerplan staat symbool voor de opgelopen spanning tussen socialisten en liberalen in de regering.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20210512_93641975
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 mei 2021, 17:28   #452
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.088
Standaard

Citaat:
Vandenbroucke valt op in z'n afwezigheid op persconferentie, nadat hij helemaal alleen stond met huivering over te snelle versoepelingen

Een Overlegcomité zuigt weer alle camera's naar zich: het grote Zomerplan brengt de langverwachte vrijheid en dan is het drummen om een plekje te veroveren en deel te zijn van dat succes. Niet zo voor één man: Frank Vandenbroucke (Vooruit) verzette zich hevig tegen wat hij 'te voortvarende' regels en drempels noemde, met name over de festivals. Zowel de Vlaamse als de federale regering hadden daarrond aanvankelijk veel scherpere drempels. Het feit dat Vandenbroucke niet naar de persconferentie achteraf kwam, leidt tot commentaar én kritiek.

'We maken een overstap van een collectieve verantwoordelijkheid naar een individuele verantwoordelijkheid', zo kondigde Alexander De Croo (Open Vld) trots aan. De premier zat er triomfantelijk bij op de persconferentie na afloop van het Overlegcomité. Want als er één iemand nog aan zou willen twijfelen: hij en niemand anders wil het gezicht worden van de 'vrijheid', diegene die de tent weer helemaal opendoet, nadat een harde sluiting nodig was.
https://businessam.be/overlegcomite-...erm=2021-05-12

Dat De Croo zich met ellebogen tot knieën in de media-aandacht wurmt om populariteit te kopen was al langer duidelijk. Hij heeft daar zelfs Vandenbroucke voor laten vallen.
Die gedraagt zich op zijn beurt als een gevallen dictator die zijn zin niet (meer) krijgt en reageert zoals een klein kind.

Zoals voorspeld kan het machtsspel binnen vivaldi nu pas goed beginnen. Zoals te
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 mei 2021, 18:25   #453
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.088
Standaard

Citaat:
Eén tegen allen: de symboliek achter de lege stoel

Compleet geïsoleerd werd de voorzichtige minister van Volksgezondheid Vandenbroucke op zijn plaats gezet door de premier. Zijn afwezigheid op de persconferentie kon vooral symbolisch tellen.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20210511_96988549

Let the fight begin!

__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 mei 2021, 19:01   #454
stuyckp
Banneling
 
 
Geregistreerd: 25 juli 2011
Locatie: Hoevenen
Berichten: 15.767
Standaard

Dat De Croo maandenlang op de rem heeft gestaan zal de modale burger niet licht vergeten.
Dat charme offensief van den dweil zal dus niet lukken.
stuyckp is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 mei 2021, 19:31   #455
De schoofzak
Secretaris-Generaal VN
 
De schoofzak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 80.200
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door stuyckp Bekijk bericht
Dat De Croo maandenlang op de rem heeft gestaan zal de modale burger niet licht vergeten.
Dat charme offensief van den dweil zal dus niet lukken.
Spijtig dat de minder in politiek geïnteresseerde Vlaming niet beseft dat De Croo nog het meest de vloer aangeveegd werd door ... zijn liberale Franstalige familieleden.
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren.

De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd.

Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA)
De schoofzak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 mei 2021, 22:17   #456
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.088
Standaard

Ook de politieke analfabeten hebben een jaar achter de tralies gezeten omdat De Croo en Vandenbroucke twee handen op één buik waren. Het valt zelfs een debiel op dat De Croo Vandenbroucke een mes in de rug steekt om voor de grote verlosser te kunnen spelen. Bovendien kan je daar niet langs kijken in de verzamelde media.
Niet alleen Vandenbroucke zal De Croo zijn populistische zet betaald zetten. Strebers zijn zelden populair bij degenen waarmee ze moeten samenwerken.
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 mei 2021, 08:45   #457
stuyckp
Banneling
 
 
Geregistreerd: 25 juli 2011
Locatie: Hoevenen
Berichten: 15.767
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
Ook de politieke analfabeten hebben een jaar achter de tralies gezeten omdat De Croo en Vandenbroucke twee handen op één buik waren. Het valt zelfs een debiel op dat De Croo Vandenbroucke een mes in de rug steekt om voor de grote verlosser te kunnen spelen. Bovendien kan je daar niet langs kijken in de verzamelde media.
Niet alleen Vandenbroucke zal De Croo zijn populistische zet betaald zetten. Strebers zijn zelden populair bij degenen waarmee ze moeten samenwerken.
Bovendien zullen die politieke analfabeten sowieso al niet tot de open vld fanclub behoren.
De mensen die totnutoe voor open vld stemden zijn hoger opgeleid en die maak je niet zo snel iets wijs. En die zien gewoon dat de afgelopen periode er geen liberaal beleid is geweest.
stuyckp is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 mei 2021, 11:46   #458
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.088
Standaard

Het is belachelijk om stellen dat enkel hoogopgeleide mensen niet snel iets wordt wijsgemaakt. Iedereen die het wilde zien kon zien dat het geblaat waarmee De Croo zopas de media bespeelde van een torenhoog leugenachtig gehalte is.

Kader dit maar in. Het zal later gegarandeerd van pas komen.

Citaat:
‘De voorbije maanden zijn we misschien gaan denken dat de overheid alles in het leven moet gaan bepalen, tot en met het privéleven, hoe mensen moeten omgaan met risico. Maar dat is onze samenleving niet. We zijn een vrij land.
Dit schaamteloos uitbazuinen is ronduit crimineel leugenachtig!
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 mei 2021, 12:02   #459
stuyckp
Banneling
 
 
Geregistreerd: 25 juli 2011
Locatie: Hoevenen
Berichten: 15.767
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
Het is belachelijk om stellen dat enkel hoogopgeleide mensen niet snel iets wordt wijsgemaakt. Iedereen die het wilde zien kon zien dat het geblaat waarmee De Croo zopas de media bespeelde van een torenhoog leugenachtig gehalte is.

Kader dit maar in. Het zal later gegarandeerd van pas komen.



Dit schaamteloos uitbazuinen is ronduit crimineel leugenachtig!
Zo bedoel ik het ook niet.
Maar je kan geen stemmen verliezen aan mensen die sowieso al niet op open vld stemmen. En mijn stelling is dat de gemiddelde open vld stemmer gemakkelijk dit spelletje doorziet. En het helpt natuurlijk als het ook zo wordt voorgesteld in de pers, en het bovenal nogal doorzichtig is.
stuyckp is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 mei 2021, 05:48   #460
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.088
Standaard

Nieuwe kiezers zal de VLD alleszins niet aantrekken. De 8% die haar nog rest zijn kritiekloze partijslaafjes. Dat merk je niet alleen op dit forum. Die denken écht dat De Croo de redder des vaderlands is die de verdere ondergang van hun unitaire partijgedrocht kan stoppen.
Hoeveel Belgen zich daar nog in interesseren merk je aan het succes van de BUB.
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:17.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be