Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Themafora > Vakbonden
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Vakbonden Het hoekje voor de vakverenigingen, leden en afgevaardigden. Maar ook voor hen die erbuiten staan en er iets over te vertellen hebben.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 27 november 2020, 19:49   #1
N-Vb
Minister
 
N-Vb's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juni 2013
Locatie: Vlaanderen, België, Europa
Berichten: 3.544
Standaard Grote vakbonden falen bij uitkeringen

De grote vakbonden verhinderen de vlotte uitbetaling van de uitkeringen.
Door de coronacrisis zijn er bijna 300.000 extra leden bijgekomen bij de grote vakbonden maar zij kunnen die toestroom niet aan.
Daardoor zijn er veel werklozen die hun uitkering te laat krijgen.

Duizenden werklozen wachten op uitkering: De HVW, Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen krijgt tot 12.000 telefoontjes per dag om uitleg.

Zoals bekend is de HVW bemand door medewerkers van de grote vakbonden.
Die zullen zich dus niet extra inspannen voor de werklozen. Misschien proberen zij de werklozen nog door te verwijzen naar de grote vakbonden, van machtsmisbruik gesproken.

De Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen wordt ook in de tweede golf overspoeld met werk. Vijf procent van alle uitkeringen geraakt niet op tijd uitbetaald. Het gaat om duizenden mensen.

De Hulpkas is een van de vier uitbetalers van werkloosheidsuitkeringen in ons land. Ook de drie grote vakbonden keren uitkeringen uit aan werklozen die er zijn ingeschreven. Door het groot aantal technisch werklozen door de coronacrisis is het aandeel van de Hulpkas in de werklast sterk vergroot.

Bovenop het feit dat mensen thuis zitten zonder werk en in financiële problemen raken, lijkt er bij de Hulpkas ook een en ander in het honderd te lopen.

De HWV is een openbare instelling, deel van onze sociale zekerheid, die werkloosheidsuitkeringen uitbetaalt, voor wie niet bij een vakbond wil aansluiten omdat die hun werk niet goed doen, bv.
De HVW is een beschermingsinstelling die momenteel heel veel mensen nodig hebben, doordat ze door de coronacrisis hun job verloren of op tijdelijke werkloosheid werden gezet. Maar bovenop het feit dat mensen thuis zitten zonder werk en in financiële problemen raken, lijkt er bij de Hulpkas ook een en ander in het honderd te lopen.


Maar de Hulpkas is onderbemand en blijft de telefoon gewoon rinkelen. Niemand neemt er op. Soms klinkt er een wachtmuziekje, om eindeloos lang naar te luisteren. Andere keren krijgt ze de boodschap dat het nummer niet in gebruik is. Op die ontelbare keren dat de werklozen proberen te bellen, krijgen ze niemand aan de lijn.

De Hulpkas is telefonisch en via mail nog steeds zo goed als onbereikbaar.
De mails blijven onbeantwoord, de telefoon blijft eindeloos overgaan. En, echt gebeurt: een medewerker haakte zelfs gewoon in.

Sommige werklozen wachten al maanden op hun uitkering.


Ook de maatschappelijk werkers van OCMW's raken niet binnen bij de hulpkas. Ook voor hen speelt steeds hetzelfde scenario: een oorverdovende stilte (of een wachtmuziekje zonder eind) langs de kant van de Hulpkas.

Ondertussen moeten de OCMW's wel inspringen bij al die mensen die door de Hulpkas gewoon genegeerd worden. Als hun financiële nood echt hoog is, dan keren wij deze mensen een leefloon uit in afwachting van reactie van de hulpkas. Maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat OCMW's overal in ons land het malfunctioneren van een openbare instelling, en van de grote vakbonden, moeten opvangen met hun eigen middelen? Het gaat hier toch om een récht dat mensen opgebouwd hebben, het recht op maandelijkse ondersteuning wanneer je je werk verliest?

Waarom lukt het de Hulpkas niet om de mensen die in deze vreselijke crisis, hun werk verliezen snel een uitkering te bezorgen?

Volgens Neutr-On zijn de belangrijkste redenen daarvan:
- de onderbemanning van de HVW
- het personeel zijn mensen van de grote vakbonden:
* maar minder bekwaam, minder gemotiveerd, bevooroordeeld, partijdig,

De 3 grote bonden willen geen concurrentie van de kleinere vakbonden die geen uitkeringen mogen uitbetalen = machtsmisbruik.
N-Vb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 november 2020, 07:57   #2
Eduard Khil
Secretaris-Generaal VN
 
Eduard Khil's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 34.947
Standaard

alle vakbonden zijn een stuk stront.


Hoeveel leden heeft neutron nu al? Drie? Twee?
__________________
MAMBO VOORSPELT MILJARDEN DODEN DOOR HET COVIDVACCIN IN DE KOMENDE PAAR JAAR. MILJARDEN!
Eduard Khil is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 november 2020, 12:04   #3
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 47.002
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard Khil Bekijk bericht
alle vakbonden zijn een stuk stront.


Hoeveel leden heeft neutron nu al? Drie? Twee?
De vierde twijfelt.
__________________
Nieuw citaat: "Zeg de waarheid, denk de leugen".

Een wijze raad voor de forumverkloters!
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 november 2020, 16:14   #4
N-Vb
Minister
 
N-Vb's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juni 2013
Locatie: Vlaanderen, België, Europa
Berichten: 3.544
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard Khil Bekijk bericht
alle vakbonden zijn een stuk stront.


Hoeveel leden heeft neutron nu al? Drie? Twee?

al wat je zegt ben je zelf


hihi
N-Vb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 november 2020, 17:32   #5
De schoofzak
Secretaris-Generaal VN
 
De schoofzak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 67.331
Standaard

Waarom geen link bij de openingspost zodat we een en ander kunnen verifiëren?
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren.

De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd.

Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA)
De schoofzak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 december 2020, 18:40   #6
N-Vb
Minister
 
N-Vb's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juni 2013
Locatie: Vlaanderen, België, Europa
Berichten: 3.544
Standaard

Overheid en grote vakbonden gijzelen uitkeringtrekkers

Hulpkas kan niet volgen: duizenden werklozen wachten op uitkering en krijgen geen gehoor.

De Hulpkas Voor Werkloosheidsuitkeringen verzuipt al sinds de eerste lockdown onder de toevloed aan tijdelijk werklozen.
Gevolg: duizenden mensen wachten op hun uitkering en krijgen geen gehoor.
'Stel je even in de plaats van een alleenstaande met kinderen.'

Wouter Indemans (35) uit Leuven is werkzoekend sinds 1 oktober. Bijna drie maanden later heeft hij nog geen uitkering ontvangen. "Ik heb negen pogingen via telefoon gedaan, maar je geraakt simpelweg niet binnen bij de Hulpkas. Op mails krijg je geen antwoord. Ik ben uit frustratie naar hun lokale kantoor gegaan, maar dat was op dat moment dicht. Daar stond ook een jongeman die al sinds september werkloos is, maar nog niks ontvangen heeft. Ik heb gelukkig wat spaargeld en opnieuw een job in januari, maar stel je even in de plaats van een alleenstaande moeder met twee kinderen die maandenlang geen uitkering krijgt."

Indemans is niet alleen. Op sociale media doen heel wat mensen hun beklag over de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen. Wie gesyndiceerd is, moet via de vakbond zijn uitkering van de RVA krijgen, de rest doet beroep op de Hulpkas. Door de toevloed aan technisch werklozen door de lockdownmaatregelen verzuipt de Hulpkas in het werk.

"Ik kreeg uiteindelijk in het kantoor toch een medewerker vast, die meteen erkende dat ze zwaar overbelast zijn", vertelt Indemans.

Sinds de nieuwe maatregelen in november steeg het aantal tijdelijk werklozen met 43,7 procent tegenover de maand ervoor, zo blijkt uit cijfers die de RVA op dinsdag bekendmaakte.

OCMW's moeten bijspringen.

De schuld voor de vertraging ligt niet bij de RVA, want daar is geen dossierachterstand, door de vereenvoudigde procedure die de regering heeft ingesteld voor 'tijdelijke werkloosheid wegens overmacht corona'.

Er waren de afgelopen maanden ook klachten van wachttijden en gebrek aan communicatie bij de vakbonden, maar de Hulpkas, een overheidsinstelling, springt er boven uit. Dat is al zo sinds de eerste lockdownperiode.

"22 maart was mijn laatste werkdag en eind juni heb ik de eerste betaling van de Hulpkas ontvangen", zegt de 31-jarige Hanne Vandeursen uit Gent.
Ook zij kon de Hulpkas lang niet bereiken. Uiteindelijk bleek haar dossier onvolledig, tot drie keer toe zelfs, waardoor elke keer kostbare tijd verloren ging. "We hebben dan druk gezet via het OCMW en de Vlaamse Ombudsdienst, want die konden we wel bereiken, en dat heeft uiteindelijk de klus geklaard."

Nathalie Debast van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten.
'Corona kan geen excuus zijn om het werk af te wentelen op andere instellingen.'Beeld C Stefaan Temmerman

OCMW's in het hele land krijgen te maken met burgers die hun beklag doen over de Hulpkas. "We krijgen signalen dat steeds meer OCMW dan maar voorschotten uitbetalen, wat de burgers wel helpt, maar zorgt voor extra administratieve ballast, die te vermijden is als ieder zijn job doet", zegt Nathalie Debast van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten.
"Corona kan geen excuus zijn om het werk af te wentelen op andere instellingen."

Gekend probleem.

In maart schreef de VVSG, samen met tegenhangers in het Waalse en Brussels Gewest, de toenmalige minister van Werk hierover aan, maar omdat het probleem blijft aanslepen, bracht de verenging het begin deze maand opnieuw ter sprake in de Taskforce Kwetsbare Groepen.

Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) is er zich dus bewust van.
Zijn kabinet laat weten dat er sinds het aantreden van de nieuwe regering verschillende maatregelen zijn genomen. Er zijn bijvoorbeeld vijftig extra medewerkers aangeworven, maar die moesten ook opgeleid worden.

6.000 mensen.

"De grote dossierachterstand ligt achter ons", zegt de woordvoerder van Dermagne, "maar de druk op de Hulpkas blijft ondanks de versterkingen bijzonder hoog."

Nog iets minder dan 5 procent van de dossiers zou niet op tijd uitbetaald worden. Een laag cijfer, maar op een totaal van 130.000 dossiers, betekent het dat minstens 6.000 mensen op hun geld wachten. Om de gebrekkige bereikbaarheid op te lossen is er recent ook een chatfunctie in het leven geroepen.

"De telefonische oproepen lopen op tot bijna 10.000 per dag. Dat blijft gigantisch, ook voor een organisatie met meer dan vijfhonderd medewerkers", aldus het kabinet-Dermagne.


Bron: De Morgen

U merkt, er is nog een achterstand, maar uiteindelijk zal u krijgen waar u recht op hebt.

Het is zo'n beetje zoals die fietser in de Ardennen, nog liever een klein meisje omver stampen en doorrijden ipv af te stappen, of te stoppen en het meisje te helpen,
leve de grote vakbonden, 1 Mij: ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken

1 Mij: het feest van de socialisten, eigen zak eerst!

Groeten
Neutr-On
N-Vb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 januari 2021, 07:37   #7
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 47.002
Standaard

En ..., is er al beterschap?
__________________
Nieuw citaat: "Zeg de waarheid, denk de leugen".

Een wijze raad voor de forumverkloters!
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 februari 2021, 17:28   #8
N-Vb
Minister
 
N-Vb's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juni 2013
Locatie: Vlaanderen, België, Europa
Berichten: 3.544
Standaard

Maandenlang wachten op uitkering duwt werklozen in de armoede

Door de onbereikbaarheid van de overheid en de vakbonden moeten werklozen vaak maanden wachten op hun uitkering. OCMW's en welzijnsorganisaties worden overstelpt met hulpvragen en slaan alarm, schrijft De Standaard woensdag.


Net als de vakbonden betaalt de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen werkloosheidsuitkeringen uit voor wie geen lid is van een vakbond. Zowel de Hulpkas als de vakbonden werden bij het begin van de coronacrisis overstelpt met aanvragen. Maar bijna een jaar later draait de werking bij de uitbetalingsinstellingen nog steeds vierkant. Het gaat zowel over tijdelijke als over reguliere werkloosheid. Ze zijn vaak niet of nauwelijks bereikbaar, waardoor duizenden aanvragen maandenlang aan?*slepen.

De Hulpkas moet nog zo'n 2.000 dossiers voor november ?*behandelen, zo'n 4.000 voor ?*december en voor januari gaat het nog om 10 procent van de dossiers, blijkt uit cijfers die federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) dinsdag in de Kamer ?*bekendmaakte. ABVV en ACV, de twee grote vakbonden, spreken van beperkte vertragingen bij de verwerking. Het probleem situeert zich vooral bij werklozen die er door de coronamaatregelen niet in slagen om überhaupt een dossier in te ?*dienen. De instellingen probeerden te digitaliseren, maar zeker kwetsbare personen met beperkte digitale vaardigheden slagen er niet in om zonder hulp hun vaak heel complexe uitkeringsaanvraag tot een goed einde te brengen.

De OCMW's en de Centra voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) worden overspoeld met vragen om hulp. 'De situatie is zeer verontrustend', zei Dermagne, verantwoordelijk voor de Hulpkas, in het parlement. 'Dat leidt tot dramatische situaties. De situatie is duidelijk onhoudbaar voor de betrokken personen.' Dermagne heeft de regering om bijkomende middelen gevraagd. Er zijn volop aanwervingen bezig, maar de ?*inlooptijd van nieuwe krachten loopt op tot enkele maanden.

Volgens Neutr-On kan de organisatie van de uitkeringen veel beter.
Het zijn vooral de grote vakbonden die de uitkeringen vertragen omdat ze geen concurrentie willen van kleine vakbonden. Ze willen hun monopoliepositie behouden.

Vooral de armsten zijn daardoor het slachtoffer.
N-Vb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 februari 2021, 12:04   #9
De schoofzak
Secretaris-Generaal VN
 
De schoofzak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 67.331
Standaard

De vakboungden saboteren vakkundig de neutrale Hulpkas.

Vakbonden besturen hun concurrent
https://www.standaard.be/cnt/dmf20210210_98296604

Dat is al herhaalde keren besproken op dit forum, in andere draden.

De grote schuldigen zijn de politici van de oude machtspartijen die maffia praktijken toepassen via hun zuilen.
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren.

De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd.

Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA)
De schoofzak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 februari 2021, 02:56   #10
N-Vb
Minister
 
N-Vb's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juni 2013
Locatie: Vlaanderen, België, Europa
Berichten: 3.544
Standaard

Vakbonden besturen hun concurrent

Dries Verhaeghe Bestuurder van Zita Cleaning, een Brussels dienstenchequebedrijf


Dat de vakbonden in het beheerscomité van de Hulpkas zitten, vormt een belangenconflict. Een hervorming is noodzakelijk, vindt Dries Ver?*haeghe.
De trage uitbetaling van uitkeringen duwt werklozen in de armoede (DS 10 februari). In mijn dienstencheque?*bedrijf stel ik vast dat dat ook voor werknemers geldt. Anderhalf jaar geleden wierf ik Gabriela aan. Ze was langdurig werkloos en had een Activakaart, een Brusselse tewerkstellingsmaatregel waarbij de RVA een deel van het loon betaalt. Sinds het begin van de coronacrisis doet ze ook occasioneel een beroep op coronawerkloosheid. De uitbetaling daarvan en van de activasteun loopt via de Hulpkas voor Werklozen of een vakbond.

In oktober vorig jaar werkte Gabriela 92 uur en stond ze, door de tweede golf, voor 40 uur op tijdelijke werkloosheid. Ze had recht op een nettoloon van 1.046,36 euro en op een uitkering van 354,84 euro voor coronawerkloosheid. Een kleine helft van haar nettoloon, 484,21 euro, wordt onder de vorm van activasteun uit?*betaald. Mijn bedrijf betaalde haar 562,15 euro, voor het restant van 839,05 euro moet Gabriela aankloppen bij de Hulpkas. Daar loopt het spaak. De coronawerkloosheid liet anderhalve maand op zich wachten, de activasteun drie maanden.

Voor de betaling van werkloosheidsuitkeringen en activasteun doet de RVA een beroep op uitbetalings?*instellingen: de Hulpkas en de drie erkende vakbonden (ABVV, ACV en ACLVB). Zij verstrekken inlichtingen en documenten, dienen aanvragen voor uitkeringen in en betalen werkloosheidsuitkeringen en andere vergoedingen.

Werklozen en werknemers hebben recht op een efficiënte overheid die maakt dat hun uitkeringen tijdig op hun rekening staat
De Hulpkas en de vakbonden zijn onderaannemers van de RVA en bieden precies dezelfde dienstverlening aan. Het zijn directe concurrenten, de vakbonden als private spelers en de Hulpkas als overheidsinstelling. Het beheerscomité van die Hulpkas is boven?*dien samengesteld uit acht vertegenwoordigers van de werknemers?*organisaties en acht van de vakbonden. De voorzitter is Xavier Verboven, een voormalige topper van het ABVV.

God en de geldduivel

De hulpverlening van de Hulpkas draait al jaren vierkant, maar sinds de coronacrisis is ze een complete ramp. Aangezien de rechtstreekse concurrenten in het beheerscomité aan de knoppen zitten, hoeft dat niet te verbazen. De vakbonden hebben niet het minste belang bij een slagkrachtige Hulpkas. Het is alsof Telenet de helft van de zitjes van de raad van bestuur van Proximus zou bezetten en ceo John Porter de voorzitter is.

De evangelist Mattheus schreef: ‘Niemand kan twee heren dienen (…). Jullie kunnen niet God dienen én de mammon.’ De mammon staat voor geld en rijkdom, en wordt in de Willibrordvertaling omschreven als de geldduivel. De vakbonden dienen twee heren, hun eigenbelang en de Hulpkas – een dijk van een belangenconflict. In het nieuwe Wetboek voor Vennootschappen en Verenigingen (WVV) staat dat een bestuurder bij een belangenconflict aan geen enkele beraadslaging en stemming mag deelnemen, maar het WVV geldt niet voor het beheerscomité van de Hulpkas.

De vier uitbetalingsinstellingen worden door de RVA vergoed voor hun diensten. De drie vakbonden krijgen een administratievergoeding van 16,36 euro per dossier. Jaarlijks ontvangen ze tussen de 250 en 300 miljoen euro. Zoals de wet voorschrijft, zijn de beheerscomités van de Hulpkas en de RVA op dezelfde manier samen?*gesteld. De vakbonden zijn bij de RVA vertegenwoordigd door dezelfde personen en Xavier Verboven is ook daar voorzitter. Mattheus zag het te rooskleurig in. De vakbonden dienen drie heren: de RVA, de Hulpkas en zichzelf.

De vakbonden stellen dat de administratievergoeding van de RVA nauwelijks de kosten dekt en dat ze niet voor de syndicale werking gebruikt kan worden. De lidgelden die de vakbond ontvangt van werklozen en werknemers die overstappen van de Hulpkas naar de vakbond, dienen daar uiteraard wel voor. De vakbond telt zijn winst, leden en invloed. Via de fiscale aftrek van de vakbondspremie draait de belastingbetaler daar finaal voor op.

Het paritaire beheer van de Hulpkas is een ingebakken belangen?*conflict. Werklozen en werknemers hebben recht op een efficiënte overheid die maakt dat hun uitkeringen tijdig op hun rekening staat. Een hervorming van het beheerscomité van de Hulpkas is noodzakelijk.

Working poor

Intussen heeft Gabriela de buik vol van de lamentabele dienstverlening bij de Hulpkas. Ze sloot zich aan bij de vakbond en betaalt 15 euro per maand voor haar lidmaatschap, geld dat ze eigenlijk niet heeft. De dienstverlening is niet beter en ze wordt niet sneller uitbetaald.

Ik krijg een loonbeslag op naam van Gabriela binnen. Ze slaagt er niet meer in de eindjes aan elkaar te knopen en ging bij een schimmige krediet?*maatschappij een persoon?*lijke lening tegen wurgrente aan. Ze raakt in een neerwaartse spiraal en maakt binnenkort deel uit van de working?* poor, net die werknemers die de vakbonden beweren te verdedigen.
N-Vb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 februari 2021, 06:44   #11
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 47.002
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De schoofzak Bekijk bericht
De vakboungden saboteren vakkundig de neutrale Hulpkas.

Vakbonden besturen hun concurrent
https://www.standaard.be/cnt/dmf20210210_98296604

Dat is al herhaalde keren besproken op dit forum, in andere draden.

De grote schuldigen zijn de politici van de oude machtspartijen die maffia praktijken toepassen via hun zuilen.
Valbonden moeten geen uitkeringen uitbetalen.
Laat ons daar al eens mee beginnen.
__________________
Nieuw citaat: "Zeg de waarheid, denk de leugen".

Een wijze raad voor de forumverkloters!
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 februari 2021, 17:35   #12
N-Vb
Minister
 
N-Vb's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juni 2013
Locatie: Vlaanderen, België, Europa
Berichten: 3.544
Standaard

Elke ochtend staan bij het Antwerpse ABVV-kantoor tientallen mensen uren aan te schuiven, hopend op een van de zeventig ticketjes om een werkloosheidsuitkering te kunnen aanvragen. “Onze cliënten zijn ten einde raad.”
Het is iets voor halfnegen wanneer twee bewakingsagenten de deuren van het Antwerpse hoofdkwartier van het ABVV openen. Voor hen strekt zich een lange rij van gemondmaskerde wachtenden uit. Bron: Nieuwsblad
N-Vb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 februari 2021, 18:38   #13
De schoofzak
Secretaris-Generaal VN
 
De schoofzak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 67.331
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door reservespeler Bekijk bericht
Valbonden moeten geen uitkeringen uitbetalen.
Laat ons daar al eens mee beginnen.
En al zeker niet in de raad van bestuur zitten van het onafhankelijk uitkeringsbureau, waar ze de service vakkundig kunnen torpederen.

Laat dat overgaan naar het ocmw. Maar dat zullen de oude machtspartijen niet toelaten.
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren.

De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd.

Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA)
De schoofzak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 februari 2021, 21:58   #14
N-Vb
Minister
 
N-Vb's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juni 2013
Locatie: Vlaanderen, België, Europa
Berichten: 3.544
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De schoofzak Bekijk bericht
En al zeker niet in de raad van bestuur zitten van het onafhankelijk uitkeringsbureau, waar ze de service vakkundig kunnen torpederen.

Laat dat overgaan naar het ocmw. Maar dat zullen de oude machtspartijen niet toelaten.

klopt, het is gewoon machtsmisbruik
N-Vb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 maart 2021, 20:37   #15
Eduard Khil
Secretaris-Generaal VN
 
Eduard Khil's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 34.947
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door N-Vb Bekijk bericht
klopt, het is gewoon machtsmisbruik
het zoveelste bewijs dat alle vakbonden gewoon verboden moeten worden
__________________
MAMBO VOORSPELT MILJARDEN DODEN DOOR HET COVIDVACCIN IN DE KOMENDE PAAR JAAR. MILJARDEN!
Eduard Khil is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:02.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be