![]() |
Vergelijk 5 compacte electrische wagens in Noorwegen
vijf verkrijgbare compacte E-wagens... in een serieuze objectieve wintertest, identieke omstandigheden. Bergachtig gebied, van zeespiegel tot > 1000 m hoogte.
De Noorwegers willen de vele klanten niets wijsmaken, dus pure winterse omstandigheden, alle eco-modussen uitgeschakeld! originele link met veel details, alle data, video en foto's (Engels): Citaat:
Hyundai had ook de snelste laadtechniek, alles in winterse omstandigheden buiten opgeladen. samenvatting en stats via electrek: Citaat:
|
AESC batterijen zijn niet goed.
De nieuwe leaf 2019 zou LG Chem hebben (zoals de Ampera-E) |
Citaat:
Rijbereik kan dan Ampera e overtreffen. ![]() https://cleantechnica.com/2018/01/01...s-competitors/ Bepaalde sites en Leaf forums spreken al van een batterygate bij die Nissan Leaf 2018 omdat ze de restjes van de AESC erin steken, en nog altijd zonder TMS. Dit om 1-1,5 jaar te overbruggen. In landen met milde temperaturen winter-zomer zal het niet zo erg zijn: https://pushevs.com/2018/03/18/2018-...-electric-car/ LG Chem zal zijn productie serieus moeten opdrijven, anders gaan de afhankelijke E-merken de prijs betalen... ![]() |
Het gebrek aan een deftig batterij management system (BMS) bij de Nissan Leaf vertaalt zich ook in een belangrijke batterijdegradatie. Als je zelfs in het koele Noorwegen de batterij van de Leaf kan laten koken door aan 90 km/u te rijden op lange afstand en (semi)snel te laden aan Chademo.
|
Citaat:
|
Citaat:
Citaat:
Elon Musk zei in 2010 al dat Nissan een primitief batterijpack gebruikte wegens ontbrekend temperatuurmanagement (onvoldoende koeling): Citaat:
(Nissan bood wel als enige een huurcontract aan op het batterijpack, nu weet men waarom...) |
Citaat:
(2e slechtste voor luchtkwaliteit na diesel) Deze grafiek is van TNO/CE Delft 2014. (benzines zijn ondertussen nog wat zuiniger geworden) Studie: https://www.ce.nl/assets/upload/file..._juni_2014.pdf Citaat:
De toekomst is dan benzine, benzine-hybride (beide met roetfilter), electrisch. Diesels enkel voor de (zeer) zware wagens en extreme veelrijders, maar dan uitdovend. De overheid kan dat versnellen, door en-of en-en de emissienormen verder te verstrengen (Euronorm 7) en de diesel duurder te maken aan de pomp, zeker voor het individueel personenvervoer, zoals personenwagens. Strengere LEZ gaan natuurlijk ook helpen. |
Verwissel LPG niet met CNG.
CNG is ook fossiele brandstof, maar de enigste uitstoot daar is CO2 en water. |
Citaat:
|
Citaat:
Maar wie gaat die hele CNG-infrastructuur opbouwen en nadien weer afbreken als de electrische wagens echt doorbreken? Voorlopig wordt CNG nog fiscaal aangemoedigd, maar dat gaat niet blijven duren. CNG is nu aan een opmars bezig (ook door duurdere diesel), maar dat deed LPG lang geleden ook... |
Citaat:
Er zijn reeds enkele bedrijven die voor een eigen CNG tankinstallatie hebben voor bvb hun heftrucks of camionetten. Ongeveer 5000 euro kost zoiets voor thuisgebruik of bij kleine KMO's. Je sluit het gewoon aan op het aardgasnet. Ik kan mij inbeelden dat CNG een rol heeft te spelen tussen diesel, benzine en electriciteit in. De luchtkwaliteit zal er wel bij varen. |
Citaat:
Citaat:
Citaat:
https://www.ce.nl/assets/upload/file..._juni_2014.pdf vanaf page 8 voor de details , of je ziet het aan de figuur. Er is wel een zeker perspectief voor CNG... Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:02. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be