![]() |
Barbecue - Ervaringen en Advies
Hoewel deze vraag eigenlijk thuishoort in 'Wetenschap en Techniek'; (want barbecue is nu eenmaal wetenschap - dat kan elke man bevestigen), toch maar even hier geplaatst.
Wie heeft welke barbecue; en in hoeverre zijn jullie daar tevreden over. Kiezen jullie bij een volgende aankoop voor een zelfde syteem, of zeggen jullie: 'dit nooit meer' ... Wat mij betreft is de echte barbecue, zonder twijfel een model dat functioneert op houtskool. Gas- en elektrische modellen, dát is het niet echt (eventueel gas in combinatie met houtskool, maar toch ...). Althans, dat vind ik. Aangezien ik binnenkort op zoek moet naar nieuwe barbecue, zijn alle tips/ervaringen meer dan welkom. |
een bbq waar je de luchtaanvoer kan regelen is voor mij meestal voldoende. Das snel in gang en dan kan je de boel wat 'kalmeren' wanneer het nodig is.
Een gewone 'bak' is daarin wat moeilijker. Met van die smokerdinges heb ik nog niet gewerkt. Als ik slow cooking wil doen, gebruik ik de oven, en dan afgrillen op kolen |
Houtskool zonder meer.
Wat wel goed is zijn die tafel modellen waar je een deksel kan opzetten. Handig met zijn twee. En in een grote hoop zet je er eentje per 4 personen. Dat ze zelf bakken....is u een klacht gespaard. |
Ik zou sowieso eentje kiezen die je kan sluiten.
Zelf heb ik een weber ketel (57cm) Zeer tevreden van. Eergisteren nog een beer can chicken in gemaakt. Vlees is nog lekker sappig, en vel is lekker krokant. De garing meet ik met een thermometer. Wat ik ook zeker zou aanschaffen is zo'n starter voor houtstkool, en dat hoeft daarom genen van weber of zo te zijn, een goedkoop gevalletje is voldoende. |
Citaat:
(P.S. De Texaanse versies zijn de beste!) ![]() |
Citaat:
|
Citaat:
Wat ik wel vaak heb gezien daar, is dat zéér veel mensen een mastadont van een 'barbie' hebben, maar deze doorgaans op ofwel gas, of elektriciteit functioneert. Slechts hier een daar op houtskool ... Voor het 'gemak' zou ik elektrisch overwegen, maar iets in mij zegt neen. Ik kan me om één of andere reden niet voorstellen, dat ik daar eveneel voldoening kan uithalen. |
Citaat:
Dat is hier intussen een klassier. (leuke) anekdote. Toen ik een kameraad en zijn vriendin uitnodigde voor een barbecue, toonde ik foto van wat ik zou gaan maken (die beer can chicken dus) ... Die vroeg zo met grote ogen: "Kan dat (dat blik bier) daar wel in? Ik zo heel droog: "Ja, geen probleem. We hebben daarnet even geoefend ..." Die haar gezicht ... puur goud. |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Zo'n locomotiefke met houtskool is zalig. Kan je gebruiken als gewone grill, maar ook als roker.
Hint 1, alles wordt beter met spek. Hint 2, voor "betaalbare, waarschijnlijk taaie vleeshompen" , eerst een uurtje laten rusten in een brei van gepureerde ananas. Effe afspoelen en dan marineren/rubben/kruiden naar eigen believen. Maar de belangrijkste hint. Kijk barbecue kanalen op YouTube. |
Citaat:
|
Citaat:
Voor je eigen gezondheid: Niet vergeten dat ze met legaal geschut mogen rondlopen in 't openbaar, thuis bij hen! |
Citaat:
Ik was eerder aan't denken aan dit kanaal. Of deze kerels |
Citaat:
Ik heb hier wel een oven met draaispit; daar zijn ook wel leuke dingen mee te doen, zoals een hammetje 8 uur laten garen op 150 graden. |
Citaat:
|
Citaat:
Krokante buitenkorst, sappig binnenin en het vlees trek je zo los van elkaar. Ik kan het alleen maar aanraden. |
Citaat:
|
Citaat:
Eerder tegen de 800 gram; 1 kg is al uitzonderlijk. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:31. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be