Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Barbecue - Ervaringen en Advies (https://forum.politics.be/showthread.php?t=253029)

Travis Bickle 19 april 2020 11:59

Barbecue - Ervaringen en Advies
 
Hoewel deze vraag eigenlijk thuishoort in 'Wetenschap en Techniek'; (want barbecue is nu eenmaal wetenschap - dat kan elke man bevestigen), toch maar even hier geplaatst.

Wie heeft welke barbecue; en in hoeverre zijn jullie daar tevreden over.
Kiezen jullie bij een volgende aankoop voor een zelfde syteem, of zeggen jullie: 'dit nooit meer' ...

Wat mij betreft is de echte barbecue, zonder twijfel een model dat functioneert op houtskool. Gas- en elektrische modellen, dát is het niet echt (eventueel gas in combinatie met houtskool, maar toch ...). Althans, dat vind ik.

Aangezien ik binnenkort op zoek moet naar nieuwe barbecue, zijn alle tips/ervaringen meer dan welkom.

Eduard Khil 19 april 2020 12:18

een bbq waar je de luchtaanvoer kan regelen is voor mij meestal voldoende. Das snel in gang en dan kan je de boel wat 'kalmeren' wanneer het nodig is.

Een gewone 'bak' is daarin wat moeilijker.

Met van die smokerdinges heb ik nog niet gewerkt. Als ik slow cooking wil doen, gebruik ik de oven, en dan afgrillen op kolen

Mambo 19 april 2020 12:28

Houtskool zonder meer.

Wat wel goed is zijn die tafel modellen waar je een deksel kan opzetten.
Handig met zijn twee.
En in een grote hoop zet je er eentje per 4 personen. Dat ze zelf bakken....is u een klacht gespaard.

Het Verzet 19 april 2020 12:34

Ik zou sowieso eentje kiezen die je kan sluiten.
Zelf heb ik een weber ketel (57cm)
Zeer tevreden van.
Eergisteren nog een beer can chicken in gemaakt. Vlees is nog lekker sappig, en vel is lekker krokant. De garing meet ik met een thermometer.
Wat ik ook zeker zou aanschaffen is zo'n starter voor houtstkool, en dat hoeft daarom genen van weber of zo te zijn, een goedkoop gevalletje is voldoende.

Jay-P. 19 april 2020 12:42

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Travis Bickle (Bericht 9303778)
Hoewel deze vraag eigenlijk thuishoort in 'Wetenschap en Techniek'; (want barbecue is nu eenmaal wetenschap - dat kan elke man bevestigen), toch maar even hier geplaatst.

Wie heeft welke barbecue; en in hoeverre zijn jullie daar tevreden over.
Kiezen jullie bij een volgende aankoop voor een zelfde syteem, of zeggen jullie: 'dit nooit meer' ...

Wat mij betreft is de echte barbecue, zonder twijfel een model dat functioneert op houtskool. Gas- en elektrische modellen, dát is het niet echt (eventueel gas in combinatie met houtskool, maar toch ...). Althans, dat vind ik.

Aangezien ik binnenkort op zoek moet naar nieuwe barbecue, zijn alle tips/ervaringen meer dan welkom.

TIP: voor je nieuw lingo -> 'ginds' heet dat ding een BARBIE. :-P


(P.S. De Texaanse versies zijn de beste!)

Eduard Khil 19 april 2020 12:43

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Het Verzet (Bericht 9303814)
Wat ik ook zeker zou aanschaffen is zo'n starter voor houtstkool, en dat hoeft daarom genen van weber of zo te zijn, een goedkoop gevalletje is voldoende.

ik steek mijn bbq aan met een hittepistool (verfafbrander): zuurstof + lucht van 650 graden in uw kolen blazen, gaat supersnel

Travis Bickle 19 april 2020 12:48

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Jay-P. (Bericht 9303824)
TIP: voor je nieuw lingo -> 'ginds' heet dat ding een BARBIE. :-P

I know ... ;)

Wat ik wel vaak heb gezien daar, is dat zéér veel mensen een mastadont van een 'barbie' hebben, maar deze doorgaans op ofwel gas, of elektriciteit functioneert. Slechts hier een daar op houtskool ...

Voor het 'gemak' zou ik elektrisch overwegen, maar iets in mij zegt neen. Ik kan me om één of andere reden niet voorstellen, dat ik daar eveneel voldoening kan uithalen.

Travis Bickle 19 april 2020 12:50

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Het Verzet (Bericht 9303814)
Ik zou sowieso eentje kiezen die je kan sluiten.
Zelf heb ik een weber ketel (57cm)
Zeer tevreden van.
Eergisteren nog een beer can chicken in gemaakt. Vlees is nog lekker sappig, en vel is lekker krokant. De garing meet ik met een thermometer.
Wat ik ook zeker zou aanschaffen is zo'n starter voor houtstkool, en dat hoeft daarom genen van weber of zo te zijn, een goedkoop gevalletje is voldoende.

Zalig e, die beer can chicken.
Dat is hier intussen een klassier. (leuke) anekdote.

Toen ik een kameraad en zijn vriendin uitnodigde voor een barbecue, toonde ik foto van wat ik zou gaan maken (die beer can chicken dus) ...

Die vroeg zo met grote ogen: "Kan dat (dat blik bier) daar wel in?
Ik zo heel droog: "Ja, geen probleem. We hebben daarnet even geoefend ..."

Die haar gezicht ... puur goud.

Jay-P. 19 april 2020 12:50

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Travis Bickle (Bericht 9303831)
I know ... ;)

Wat ik wel vaak heb gezien daar, is dat zéér veel mensen een mastadont van een 'barbie' hebben, maar deze doorgaans op ofwel gas, of elektriciteit functioneert. Slechts hier een daar op houtskool ...

Voor het 'gemak' zou ik elektrisch overwegen, maar iets in mij zegt neen. Ik kan me om één of andere reden niet voorstellen, dat ik daar evenveel voldoening kan uithalen.

See above for the Best Buy. (+/-)

Travis Bickle 19 april 2020 12:59

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Jay-P. (Bericht 9303837)
See above for the Best Buy. (+/-)

De varkensschouder die daar na 20 uur uitkomt ... man, het water staat hier in mijn bakkes te druipen.

Mambo 19 april 2020 13:17

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Jay-P. (Bericht 9303824)
TIP: voor je nieuw lingo -> 'ginds' heet dat ding een BARBIE. :-P


(P.S. De Texaanse versies zijn de beste!)

Die Amerikanen moeten altijd de grootste hebben he.

maddox 19 april 2020 13:29

Zo'n locomotiefke met houtskool is zalig. Kan je gebruiken als gewone grill, maar ook als roker.

Hint 1, alles wordt beter met spek.
Hint 2, voor "betaalbare, waarschijnlijk taaie vleeshompen" , eerst een uurtje laten rusten in een brei van gepureerde ananas. Effe afspoelen en dan marineren/rubben/kruiden naar eigen believen.

Maar de belangrijkste hint. Kijk barbecue kanalen op YouTube.

Eduard Khil 19 april 2020 13:32

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door maddox (Bericht 9303897)

Maar de belangrijkste hint. Kijk barbecue kanalen op YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=w2QN57XB9so

Jay-P. 19 april 2020 13:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mambo (Bericht 9303881)
Die Amerikanen moeten altijd de grootste hebben he.

Een Texaan niet verwarren met een doorsnee Ameirikontje, Mambo.
Voor je eigen gezondheid: Niet vergeten dat ze met legaal geschut mogen rondlopen in 't openbaar, thuis bij hen!

maddox 19 april 2020 13:51

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Eduard Khil (Bericht 9303898)

Tja, snuggere figuren vind je overal nietwaar.

Ik was eerder aan't denken aan dit kanaal. Of deze kerels

Travis Bickle 19 april 2020 13:55

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door maddox (Bericht 9303915)
Tja, snuggere figuren vind je overal nietwaar.

Ik was eerder aan't denken aan dit kanaal. Of deze kerels

Dat kanaal staat hier inderdaad soms wel eens open, als ik bezig ben in mijn keuken, puur om inspiratie op te doen; en daar wat uit te halen die ik misschien wat kleinschaliger kan toepassen.
Ik heb hier wel een oven met draaispit; daar zijn ook wel leuke dingen mee te doen, zoals een hammetje 8 uur laten garen op 150 graden.

Another Jack 19 april 2020 13:57

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Travis Bickle (Bericht 9303920)
Dat kanaal staat hier inderdaad soms wel eens open, als ik bezig ben in mijn keuken, puur om inspiratie op te doen; en daar wat uit te halen die ik misschien wat kleinschaliger kan toepassen.
Ik heb hier wel een oven met draaispit; daar zijn ook wel leuke dingen mee te doen, zoals een hammetje 8 uur laten garen op 150 graden.

En dat eet jij op?? 8O

Travis Bickle 19 april 2020 14:01

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack (Bericht 9303924)
En dat eet jij op?? 8O

Zeker weten. 150 graden, gedurende acht uur aan een draaispit.
Krokante buitenkorst, sappig binnenin en het vlees trek je zo los van elkaar.
Ik kan het alleen maar aanraden.

Another Jack 19 april 2020 14:02

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Travis Bickle (Bericht 9303932)
Zeker weten. 150 graden, gedurende acht uur aan een draaispit.
Krokante buitenkorst, sappig binnenin en het vlees trek je zo los van elkaar.
Ik kan het alleen maar aanraden.

Hoeveel weegt dat stuk vlees dan niet?

Travis Bickle 19 april 2020 14:12

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack (Bericht 9303934)
Hoeveel weegt dat stuk vlees dan niet?

Zo tussen de 800 gram en 1 kg.
Eerder tegen de 800 gram; 1 kg is al uitzonderlijk.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:31.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be