Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors
Zuurkool: choucroute dus! Hemels lekker. Met spek, spiering in stukjes, verschillende soorten sauciskes....MJAM. Ook kruidnagel doe ik erin, scheutje witte wijn niet vergeten. Ik laat dat dus heel lang sudderen zodat de smaken zich goed kunnen mengen. (eigenlijk is het mijnen Albeir die dat klaarmaakt, oeps). En daarbij ne goeie zelfgemaakte aardappelpuree, it's like heaven!
- Ajuinsaus met spek. Is mijn 2de favo gerecht. Simpel, goedkoop en mjammie!
Ook hier laat ik de ajuin lang sudderen. Toch zo'n 1,5 uur. Op het einde klein scheutje azijn erbij.
|
Ik ben eens een keer verschrikkelijk ziek geweest na het eten van zuurkool. Het was wel geen zelf klaargemaakte maar uit een glas (merk vergeten), ik had hem nochtans goed doorgekookt. Ik ben altijd dol geweest op zuurkool maar sinds toen eet ik dat toch niet zoveel meer.