Los bericht bekijken
Oud 17 maart 2021, 16:06   #123
morte-vivante
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
morte-vivante's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2010
Berichten: 10.112
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door patrickve Bekijk bericht
Eh, nee, die copieerfouten zijn inherent aan het mechanisme van virus reproductie. Die gebeuren gans de tijd.

Het virus RNA moet van zichzelf copieen maken om dat in nieuwe virusdeeltjes in te bouwen. Het menselijk lichaam heeft geen RNA -> RNA copieermechanisme, dus moet het virus zijn eigen RNA copiemachine maken: RNA-afhankelijk RNA-polymerase, ook wel RNA-replicase genoemd, een proteine, een enzyme waar je RNA aan geeft, en die U daar een copie van fabriceert. Natuurlijk zijn er vele verschillende RNA afhankelijke RNA polymerases, van verschillende virussen, maar ze lijken toch allemaal wel redelijk op elkaar. Men noemt het ook wel RNA-replicase.

https://en.wikipedia.org/wiki/RNA-de...RNA_polymerase

Welnu, brute RNA polymeraze maakt 1 copieerfout per 10^4 of 10^5 bases. Maw, bijna elke copie van een corona virus dat ongeveer 29000 bases bevat, bevat 1 copieerfout (1 mutatie). Op het eerste gezicht.

https://www.virology.ws/2009/05/10/t...rna-synthesis/

Maar nu zijn corona virussen speciaal, in dat ze een proteine hebben dat aan foutcorrectie doet ! Nsp14

https://www.pnas.org/content/115/2/E162

Hierdoor kunnen corona virussen grote genomen hebben en toch niet teveel fouten maken en dus minder snel evolueren.
Natuurlijk geven de meeste van die copieerfouten aanleiding tot defecte virussen of zinloze veranderingen.

Hierdoor evolueren corona virussen trager dan andere RNA virussen. Maar "traag" is relatief natuurlijk. Dat proteine repareert ongeveer 90% van de fouten van het RNA replicase, maar nu is het zo dat corona virus RNA replicases eigenlijk nogal slordig zijn.

Maw, corona virussen hebben een slechter copiermachien dan de meeste RNA virussen, en maken meer fouten, maar door de aanwezigheid van Nsp14 worden die fouten door 10 gedeeld, en alles bij elkaar is corona dus redelijk traag evoluerend. Maar het heeft het POTENTIEEL om gigantisch snel te evolueren door op de rem gaan te staan met Nsp14.

Niettemin kan je ruw schatten dat ongeveer 1 op 10 nieuwe virusdeeltjes in je lichaam aangemaakt, een mutatie (copieerfout) bevat, en de nieuwe deeltjes door die nieuwe deeltjes weer een mutatie en zo voort.

En dat gebeurt in ELKE zieke he. Als je dus 1 miljoen virusdeeltjes aangemaakt hebt dan ben je waarschijnlijk 100 000 varianten rijk of zo. Natuurlijk niet waar, want de meesten zijn defect. Maar je begrijpt dat iedere geinfecteerde een wandelende stamboom van virussen is.

Nu kan je ook begrijpen waarom Raoult zich zorgen maakte over remdesivir. Remdesivir is een (mislukt) geneesmiddel dat interfereert met RNA replicase, maar kan dus ook, door lichtjes te interageren, gewoon meer mutaties veroorzaken. Zijn bezorgdheid was dat roekeloze behandeling van mensen met remdesivir een "varianten generator op steroids" was.
Aangezien de duur van de infectie ook van belang is (hoe langer de infectie hoe groter de kans dat mutaties zich opstapelen), denk ik dat er meer problemen te verwachten zijn van immuno-incompetente patienten waar de infectie zeer, zeer lang kan aanhouden, dan met gevaccineerden
__________________
Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety. - Ben Franklin
“Climate change will manifest as a series of disasters viewed through phones with footage that gets closer and closer to where you live until you're the one filming it.”

Laatst gewijzigd door morte-vivante : 17 maart 2021 om 16:07.
morte-vivante is offline   Met citaat antwoorden