Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Themafora > Milieu
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Milieu Hier kunnen alle discussies woden gevoerd over milieu, kernenergie, klimaatswijziging, ....

Antwoord
 
Discussietools
Oud 7 juli 2023, 11:38   #1
dewanand
Minister-President
 
dewanand's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 april 2005
Locatie: delft
Berichten: 5.292
Standaard 28 miljard euro voor 0,000036 graden minder opwarmen? 'Niet het hele verhaal'

onderwerp
28 miljard euro voor 0,000036 graden minder opwarmen? 'Niet het hele verhaal'


analyse

1) Feitelijk is het simpeler, omdat broeikasgassen toch cyclisch zijn, CO2, methaan, enz omdat je het chemisch kan binden en uit de lucht wegfilteren, gewoon door bijvoorbeeld in 12 maanden tijd een slordige 10 miljard bomen te planten op aarde, via grootschalige irrigatie systemen en zoetwaterproduktie units in oa woestijnen, technisch is dit mogelijk en ik moet eea gaan publiceren over dit idee in internationale media.

2) 1 miljard bomen planten binnen 12 maanden zou al heel veel verschil maken denk ik. HOeveel zou dat kosten? bv in India kan dit makkelijk gerealiseerd worden als Nationaal Rampenplan, dan kan je het hele volk mobiliseren en kan je zelfs 5 miljard bomen halen binnen 12 maanden in heel INdia. Ik zal dit moeten onderzoeken, en erover publiceren denk ik in Engels, met berekeningen en begroting.

3) OOK Veengrond vorming en turfgrond vorming kunnen heel veel CO2 afvangen uit de lucht, en dit kan via irrigatie systemen ontwikkeld worden, grootschalige parwa en mangrove bossen aanplanten via irrigatie kanalen met sluizen en dammen he, in de hele kuststrook van woestijnen tot minstens 200 km diep he. Dit is technisch realiseerbaar binnen 12 maanden.

4) Heeft iemand nog ideeen om zo CO2 af te vangen uit de lucht op natuurljke wijze?? de menselijke uitstoot van CO2 heeft toch minimieme invloed denk ik. Natuurlijke CO2 uitstoot van vulkanen, stomers, bosbranden, diepgevroren methaan uit diepzee, en uit drooggevallen moerassen enz is veel groter, als de zee warmer wordt, dan komt er ook heel veel CO2 vrij uit het water, duizelingwekkende mega tonnen komen vrij in natuur aan CO2.




==============================
https://www.nu.nl/klimaat/6271157/28...e-verhaal.html



28 miljard euro voor 0,000036 graden minder opwarmen? 'Niet het hele verhaal'
Door Jeroen Welling
07 jul 2023 om 05:17
2.5K reacties
Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) heeft een klimaatpakket van 28 miljard euro gepresenteerd. Op ons reactieplatform NUjij regende het deze week vragen over de opwarming die dat pakket moet voorkomen: 0,000036 graden wereldwijd. Hoe zit dat?

NU.nl-klimaatverslaggever Jeroen Kraan, jij was bij de presentatie van die plannen. Kun jij ze toelichten?

Jeroen Kraan: "Het gaat om extra maatregelen die ervoor moeten zorgen dat Nederland de klimaatdoelen voor het jaar 2030 haalt. Dan moet er een uitstootdaling gerealiseerd zijn van 55 tot 60 procent ten opzichte van 1990."

"De nieuwe maatregelen moeten de uitstoot jaarlijks met ongeveer 22 miljoen ton CO2 verlagen. Tot 2030 gaat het in totaal om 80 miljoen ton."

Waar komt die 0,000036 graden vandaan?

Jeroen: "PVV-Kamerlid Alexander Kops vroeg Jetten vorige maand tijdens een debat hoeveel verschil die CO2-besparing gaat maken voor de opwarming van de aarde. De minister rekende toen in de Kamer voor dat het pakket ongeveer 0,000036 graden opwarming zal voorkomen. Hij baseert zich daarbij op cijfers van het VN-klimaatpanel IPCC, dat uitgaat van ongeveer 0,45 graden per duizend miljard ton CO2."

"Het is belangrijk om te weten dat die 0,000036 graden alleen slaat op de maatregelen in het voorjaarspakket van het kabinet. De totale Nederlandse klimaataanpak is een veel groter plan. Zo is sinds 1990 de uitstoot van broeikasgassen al met een kwart gedaald. In dertig jaar hebben we daarmee in totaal 415 miljoen ton aan CO2-uitstoot bespaard. En dat cijfer gaat vanaf nu elk jaar met meer dan 50 miljoen ton omhoog."

Jetten moet aan de bak, want steun klimaatmiljarden is geen vanzelfsprekendheid
Zie ookJetten moet aan de bak, want steun klimaatmiljarden is geen vanzelfsprekendheid

Is het Nederlandse klimaatbeleid een druppel op de gloeiende plaat?

Jeroen: "Helaas is het klimaatprobleem iets dat we wereldwijd moeten aanpakken, want broeikasgassen houden zich niet aan landsgrenzen. Dus om die gloeiende plaat wereldwijd af te koelen, zijn heel veel verschillende druppels nodig."
Jeroen en Rolf zijn klimaatverslaggevers bij NU.nl

Jeroen Kraan en Rolf Schuttenhelm volgen als klimaatverslaggevers voor NU.nl het nieuws rondom alles wat met ons klimaat te maken heeft.

Waarom moet Nederland als klein landje volgens jullie daar zo veel geld in steken?

Rolf Schuttenhelm: "Wereldwijd hebben landen afgesproken 'gevaarlijke klimaatverandering' te voorkomen. Dat betekent dat de opwarming tot stilstand gebracht moet worden. Dat is een reusachtige mondiale uitdaging, die we (liefst op een eerlijke manier) moeten zien te verdelen over de verschillende landen."

"Volgens VN-afspraken gaat dat naar omvang van de uitstoot en economische draagkracht. Nederland is een klein land, maar niet verwaarloosbaar. We zijn de achttiende economie van de wereld. Die veroorzaakt een half procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Ter vergelijking: dat is iets meer dan Koeweit en België en iets minder dan Spanje en Egypte. Onze uitstoot per inwoner is bovendien iets hoger dan bijvoorbeeld het EU-gemiddelde."

Jeroen: "Als we de opwarming van de aarde willen stoppen, zal ook Nederland dus een bijdrage moeten leveren. Naast het feit dat we per inwoner behoorlijk veel uitstoten, moeten we ook meewegen dat wij door onze vroege industrialisering in het verleden al veel CO2 hebben uitgestoten. En een deel van die CO2 blijft nog heel lang in de atmosfeer."

"In de internationale klimaatonderhandelingen hebben rijke industrielanden daarom afgesproken dat zij harder aan de bak moeten, en dat ze minder ontwikkelde landen moeten helpen met hun klimaataanpak."
Volg het klimaatnieuws
Ontvang meldingen bij nieuwe berichten over ons klimaat

Dat betekent wel dat wij daar een hoop geld in moeten steken. Dat voelt voor sommige mensen oneerlijk: veel geld voor iets wat je eigenlijk niet merkt.

Jeroen: "Dat klimaatbeleid nodig is, betekent niet dat alle kritiek op de kosten ervan onterecht is. Niet alleen rechtse partijen zijn kritisch op de manier waarop het kabinet deze miljarden uitgeeft. Linkse partijen vinden dat er te veel subsidies naar de industrie gaan. Zij zouden liever zien dat grote bedrijven worden verplicht zelf op te draaien voor hun verduurzaming."

Rolf: "De discussie over de kosten van klimaatbeleid is een verwarrende. Klimaatbeleid is voor een belangrijk deel eigenlijk energiebeleid. Dat moet je als moderne economie sowieso voeren. Of je nou kolencentrales en benzinestations wilt of windmolenparken en laadpalen, energiebeleid vraagt altijd miljardeninvesteringen. Daar krijg je als samenleving dus ook iets voor terug: een energie-infrastructuur."

Klimaatafspraken met grootste vervuilers schieten niet op: 'De tijd dringt'
Zie ookKlimaatafspraken met grootste vervuilers schieten niet op: 'De tijd dringt'

Rolf: "Verder zijn investeringskosten niet hetzelfde als economische schade. Investeren in energiebeleid betaalt zich economisch onder andere terug in werkgelegenheid. Er vloeien in Nederland tienduizenden banen voort uit de energietransitie."

"Onderzoek na onderzoek toont bovendien aan dat de wereldwijde kosten van klimaatbeleid (veel) kleiner zijn dan de economische schade van het niet voeren van klimaatbeleid. De beste optie voor de wereldeconomie is daarom het ambitieuste klimaatbeleid."

"Maar natuurlijk kun je ook proberen mee te liften: hopen dat andere landen dit oplossen en zelf zo min mogelijk doen. Als iedereen die houding heeft, wordt het deze eeuw 4 tot 5 graden warmer - met desastreuze gevolgen."
Beeld: ANP
2.5K reacties
Lees meer over:
Klimaat
NUjij
NUjij: Uitgelichte reacties
MA_Jereaun_van_D
07 jul 2023 om 10:41
"Als wij met onze miljarden, die wij als burgers moeten opbrengen, naar 0% uitstoot zouden kunnen gaan scheelt dat op de wereldwijde uitstoot 0,045%."Uit het artikel: 'We zijn de achttiende economie van de wereld. Die veroorzaakt een half procent van de wereldwijde CO2-uitstoot.' 0,5% dus als wij naar 0% uitstoot gaan, niet 0,045%."Kortom het kost ons een godsvermogen en het klimaat veranderd evengoed."Wederom uit het artikel: 'Investeringskosten zijn niet hetzelfde als economische schade. Investeren in energiebeleid betaalt zich economisch onder andere terug in werkgelegenheid. Onderzoek na onderzoek toont bovendien aan dat de wereldwijde kosten van klimaatbeleid (veel) kleiner zijn dan de economische schade van het niet voeren van klimaatbeleid.'En tot slot: 'Maar natuurlijk kun je ook proberen mee te liften: hopen dat andere landen dit oplossen en zelf zo min mogelijk doen. Als iedereen die houding heeft, wordt het deze eeuw 4 tot 5 graden warmer - met desastreuze gevolgen.'
Respect: ???? 11
Reacties: ???? 0
Reageer
Dct2
07 jul 2023 om 07:58
Stuitent om te zien hoeveel reacties de inhoud van het artikel negeren en meteen in de aanval gaan.Het punt is dat het hier, net als bij belasting betalen, om collectieve actie gaat. Binnen dat collectief is iedere individuele bijdrage volstrekt verwaarloosbaar. Maar als iedereen dat als excuus gebruikt om zelf niets te doen, dan gebeurt er helemaal niets- en hebben we gezamenlijk een gigantisch probleem. En zoals het artikel stelt: klimaatverandering zijn beloop laten gaan kost veel meer dan actie ondernemen. Het kost economisch meer, maar het kost ook nog eens kwaliteit van leven, en ja, levens. Willen we dat nog tegenhouden, dan zullen we alles op alles moeten zetten om de mondiale uitstoot terug te brengen. En daar zal iedereen naar rato aan bij moeten dragen, hoe verwaarloosbaar die individuele bijdrage ook is. Al die bijdragen samen, die tellen op.
Respect: ???? 67
Reacties: ???? 5
Reageer
Bekijk alle reacties







https://www.nu.nl/klimaat/6271157/28...e-verhaal.html

=====================
__________________
Kritisch Podium Dewanand

http://www.dewanand.com
dewanand is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 juli 2023, 08:55   #2
Mambo
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 27 april 2004
Berichten: 43.539
Standaard

Teken eens 1 miljoen vierkantjes en kleur er 417 zwart.

En probeer daar eens iets mee af te schermen of te isoleren.

Je zal snel vanzelf vaststellen hoe onnozel je bent.

Dat is nml het aantal co2 per miljoen parts.
__________________
Misschien heb ik me wel vergist.
Of niet ?

Laatst gewijzigd door Mambo : 8 juli 2023 om 08:57.
Mambo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juli 2023, 09:01   #3
fox
Secretaris-Generaal VN
 
fox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 februari 2007
Berichten: 33.375
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mambo Bekijk bericht
Teken eens 1 miljoen vierkantjes en kleur er 417 zwart.

En probeer daar eens iets mee af te schermen of te isoleren.

Je zal snel vanzelf vaststellen hoe onnozel je bent.

Dat is nml het aantal co2 per miljoen parts.
Ja, want zo werkt een broeikasgas.
__________________
In de psychologie staat machiavellisme voor een bepaald soort persoonlijkheidsstoornissen. Niets in dit land is machiavellistischer dan de PS. Niets is zo asociaal als de PS-politiek. Grote armoede! Slecht onderwijs! Hollande achterna! Het verliezende kamp in de laatste verkiezingen!
fox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 juli 2023, 11:34   #4
dewanand
Minister-President
 
dewanand's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 april 2005
Locatie: delft
Berichten: 5.292
Standaard Vierde Wereldoorlog is totalitaire RASSENOORLOG op Karmische aardse hellewereld

ja het kan veel simpeler en goedkoper ok mbt klimaat verandering, het geheim is zoetwater maken uit zout zeewater, grootschalig he, ja dit is het geheim van grootschalige herbebossing van bv 88,1888 procent van alle woestijnen op aarde, zuiver Technocratisch bezien, evt. met onbemande robots, volcontinu 7maal24 uur. Zo zouden Aliens het aanpakken denk ik om het milieu te stabiliseren op aarde en CO2 weg te halen uit de atmosfeer. Ik moet dit idee verder uitwerken en erover publiceren.
__________________
Kritisch Podium Dewanand

http://www.dewanand.com
dewanand is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 juli 2023, 22:52   #5
dewanand
Minister-President
 
dewanand's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 april 2005
Locatie: delft
Berichten: 5.292
Standaard Vierde Wereldoorlog is totalitaire RASSENOORLOG op Karmische aardse hellewereld

dit watertekort kan alleen leiden tot een echte wereldoorlog en dit is een historisch feit

zie onder, Nederland droogt nu ook helemaal uit


==========================
https://www.nu.nl/klimaat/6273235/st...n-de-knel.html


Steeds heter, steeds droger: Middellandse Zeegebied zit in de knel
Door Rolf Schuttenhelm
21 jul 2023 om 12:03Update: 5 uur geleden
2.1K reacties
Het Middellandse Zeegebied is een hotspot van klimaatverandering. De opwarming gaat er veel sneller dan het wereldwijde gemiddelde. En er is een ander probleem: groeiende waterschaarste. Dat is niet op te lossen door steeds meer putten te slaan.

In de Verenigde Staten en China zijn temperaturen van meer dan 50 graden gemeten. En ook Zuid-Europa is in de greep van extreme hitte, met verwachte maxima van 48 graden op Sardinië en Sicilië.

Het schetst een patroon dat al heel lang voorspeld wordt door klimaatmodellen. Gebieden op de overgang van de subtropen en gematigder gebieden warmen veel sneller op dan de rest van de wereld. Dat speelt rond de Middellandse Zee, maar ook in het zuidwesten van de VS en delen van China en Australië. Klimaatwetenschappers noemen het hotspots van klimaatverandering.

Wat die modellen minder goed voorzagen, is de toename van hittegolven. De piektemperaturen tijdens hittegolven, ook in Nederland, stijgen ongeveer twee keer zo hard als de gemiddelde stijging van de zomertemperatuur. En daarom zijn er uitschieters tot 50 graden, op plekken waar dat voorheen ondenkbaar was.

"Het laat zien dat het klimaat nog verrassingen voor ons in petto heeft", zegt Marjolijn Haasnoot, van kennisinstituut Deltares en de Universiteit Utrecht. Maar zij kijkt nog met andere ogen naar het huidige extreme weer in Zuid-Europa. "Het gebied is ook een hotspot vanwege de beperkte mogelijkheden om aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering."
Branden, valwinden en droogte: hitte geeft domino-effect

De vakterm voor zulke aanpassingen is klimaatadaptatie en Haasnoot is een mondiale autoriteit, vorig jaar nog als hoofdauteur van het rapport van VN-klimaatpanel IPCC. Nieuw aan dat rapport waren inzichten over 'klimaatgevolgen 2.0' - verstoringen door klimaatverandering vergroten vaak de kwetsbaarheid voor weer andere gevolgen. Zo kan een domino-effect ontstaan, waarbij de gehele schade veel hoger uit kan vallen dan vroeger gedacht.

Haasnoot ziet het ook dit jaar weer in de praktijk. De bevolking zucht er nu onder de hete temperaturen, waarbij ook veel mensen kunnen omkomen. Maar door die hoge temperaturen is ook de verdamping veel hoger. Bodem en planten drogen dan snel uit, waarna grootschalige bosbranden kunnen toeslaan, zoals nu in Griekenland.

Ondertussen warmt ook het water van de Middellandse Zee op naar recordtemperaturen, zegt Haasnoot. Dat kan bij het omslaan van het weer juist leiden tot extreme stortbuien, die op een uitgedroogde en slecht doorlatende bodem tot grote schade kunnen leiden. Daar kregen de Italiaanse Alpen deze week al een voorproefje van:
Beeld uit video: Valwind blaast tientallen bomen om in Italië0:38
Valwind blaast tientallen bomen om in Italië
Vraag naar water neemt toe, aanbod steeds kleiner

Toch is de grootste zorg van Haasnoot een andere: structurele uitdroging. Wereldwijd neemt de verdamping toe door klimaatverandering en het Middellandse Zeegebied is een van de weinige regio's waar ook de neerslag netto afneemt.

"Water was er altijd al schaars", zegt Haasnoot. "Maar door klimaatverandering neemt de vraag naar water toe, terwijl het aanbod verder afneemt."

Dat betekent volgens Haasnoot dat heel ingrijpende aanpassingsmaatregelen nodig zijn, die vaak haaks staan op het huidige beleid. "Je kunt proberen water op te slaan of te hergebruiken, maar als er op een gegeven moment zo weinig neerslag valt, dan helpt het niet meer en zal je watergebruik moeten gaan rantsoeneren. Dat gebeurt nu ook al."

Haasnoot denkt ook dat het een verschuiving in de landbouw vraagt. Zo is er voor maisteelt in Zuid-Europa eigenlijk te veel water nodig. Onder andere citrusvruchten zijn een alternatief.
Belangrijkste les: raak niet afhankelijk van doodlopende weg

Het slaan van waterputten verergert het probleem eigenlijk alleen maar. Water uit diepe grondlagen kun je eenmalig gebruiken. Als dat niet door regen wordt aangevuld en je bent er afhankelijk van geraakt, zijn de problemen nóg groter zodra de putten opdrogen.

Ook de aanleg van grote waterreservoirs kan volgens Haasnoot een doodlopende weg zijn. Het levert op korte termijn water voor irrigatie. Zo kon bijvoorbeeld de stad Athene verder groeien. Maar ook die reservoirs kunnen opraken, als ze niet worden aangevuld door regen.

Haasnoot noemt dat 'padafhankelijkheid': je kunt als samenleving steeds afhankelijker worden van de ingeslagen weg. Als die weg niet duurzaam is, nemen de risico's van die afhankelijkheid sluipenderwijs steeds verder toe.

Mogelijk kunnen we in Nederland een parallel trekken met dijkverhogingen: zolang die dijken veiligheid bieden, bouwen we de duurste infrastructuur in de laagste gebieden. Terwijl die dijken uiteindelijk geen sluitend antwoord bieden op een zeespiegelstijging van meerdere meters. En dan zijn we "Too Deep to Fail", zoals de Amerikaanse klimaatcommentator Simon Richter Nederland beschouwt.

Zo komen de echte lessen van klimaatadaptatie vaak iets te laat, zegt Haasnoot. Terwijl het doel van adaptatie juist is om vooraf de juiste keuzes te maken, zodat achteraf (veel) schade kan worden voorkomen.

Ziet Nederland de eigen kwetsbaarheid voor klimaatverandering wel onder ogen?
Zie ookZiet Nederland de eigen kwetsbaarheid voor klimaatverandering wel onder ogen?

Beeld: Getty Images
2.1K reacties
Lees meer over:
Klimaat
NUjij: Uitgelichte reacties
Nirak60
21 jul 2023 om 12:30
Wie nog steeds dacht dat de gevolgen van klimaatverandering in de toekomst liggen moet uiterlijk nu wel inzien dat we er al middenin zitten.De voorspellingen van wetenschappers zijn gebaseerd op gebeurtenissen in het verleden en doorgetrokken naar de toekomst. Ik ben blij dat we dat hebben maar het blijft een inschatting en geen zekerheid.Eerder deze week zei een meteoroloog op de Duitse TV dat de extreme opwarming van de oceanen deze zomer deels als verrassing komt (dus niet zo voorspeld was) en “theoretisch eigenlijk onmogelijk is”. We moeten nog veel leren, en waarschijnlijk door ervaring, hetgeen in dit verband geen goed nieuws is.
Respect: ???? 86
Reacties: ???? 4
Reageer
Doeffgewoon
21 jul 2023 om 12:16
Nu gaat er ongetwijfeld geroepen worden dat het allemaal wel meevalt. En dat het vaker warm is. Allemaal kop in het zand steken politiek.Spanje etc. zitten met droogte problemen. Nederland heeft steeds drogere zomers. Ik zit zelf in de geautomatiseerde bewatering van groen. Ik zie aan de ondergrondse sensoren dat het gewoon kurkdroog is in de grond. En daar gaat een klein regenbuitje of een dagje regen niks aan veranderen. Er moet veel meer water vallen om het vochtgehalte weer op pijl te krijgen. Een stortbui is leuk, maar dit spoelt bijna allemaal via sloten etc. weer weg. En voor de mensen die gaan roepen dat dit niet te linken is aan klimaatverandering... hoeveel bewijs heb je nodig? je houdt jezelf voor de gek.
Respect: ???? 214
Reacties: ???? 21
Reageer
Bekijk alle reacties





https://www.nu.nl/klimaat/6273235/st...n-de-knel.html
========================
__________________
Kritisch Podium Dewanand

http://www.dewanand.com
dewanand is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 juli 2023, 20:09   #6
dewanand
Minister-President
 
dewanand's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 april 2005
Locatie: delft
Berichten: 5.292
Standaard Vierde Wereldoorlog is totalitaire RASSENOORLOG op Karmische aardse hellewereld

enige wat de wereld snel kan redden is echt een internationale aktie om minstens 100 miljard bomen te planten binnen 5 jaar, en men moet ook grootschalige zoetwater produktie installaties bouwen om de woestijnen te herbebossen, ook met vruchtbomen zoals israel doet nu. Israel heeft deze technologie heel ver ontwikkeld dus dit land kan dit project ontwikkelen wereldwijd in alle woestijnen simultaan binnen vijf jaar tijd.




==========================
https://reactnieuws.net/2023/07/25/w...aatactivisten/


We gaan er binnen vijf jaar allemaal aan, aldus Nederlandse klimaatactivisten
25 juli 2023 ReactNieuws Nieuws One comment

Het is geen grap, want op het twitteradres Extinction Rebellion (XR) is te zien dat men daar daadwerkelijk iedereen op het hart drukt dat we nog maar vijf jaar de tijd hebben om ‘te voorkomen dat de ergste gevolgen voor het klimaat onomkeerbaar worden.’ Het is krachttaal die dan weer doet verbazen dat deze activisten slechts sporadisch op het uiteinde van de snelweg in Den Haag gaan staan. Toch bevinden we ons volgens XR in een ‘klimaatcrisis’ en weet men dat er vreselijke gevolgen te wachten staan als we onze gedragingen niet beteren.

Deze keuze voor vijf jaar, als krachtig streefgetal uitgekozen, blijkt niet helemaal uit de lucht te zijn gevallen. De bekende klimaatactiviste Greta Thunberg heeft een dergelijk getal ook al genoemd, ze verwees naar het werk van een wetenschapper met de woorden “Een klimaatwetenschapper waarschuwt dat klimaatverandering de gehele mensheid zal vernietigen, tenzij we stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen in vijf jaar.”

Tot groot vermaak van veel kritische burgers – die vooral cynisch reageren op dergelijke alarmistische krachttaal – deed Thunberg haar bewering in 2018, exact vijf jaar eerder dan XR. De jonge vrouw uit Zweden zat er dus helemaal naast, want meer dan vijf jaar later en wereldwijd grof gebruik van fossiel brandstoffen, is de mensheid alleen maar gegroeid in aantal.




https://reactnieuws.net/2023/07/25/w...aatactivisten/
=========================
__________________
Kritisch Podium Dewanand

http://www.dewanand.com
dewanand is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 juli 2023, 20:11   #7
dewanand
Minister-President
 
dewanand's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 april 2005
Locatie: delft
Berichten: 5.292
Standaard Vierde Wereldoorlog is totalitaire RASSENOORLOG op Karmische aardse hellewereld

er moet een Vierde Wereldoorlog komen tegen het superieure blanke RAS denk ik omdat dit hogere, halfgoddelijke Blanke RAS nu alle rijkdommen van de aarde bezit en het machtigste en rijkste RAS is op aarde, en alleen dit hogere RAS kan het klimaat nu redden op aarde, met het reddingsplan van mij uit de vorige posting.
__________________
Kritisch Podium Dewanand

http://www.dewanand.com
dewanand is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:00.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be