![]() |
Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. |
|
Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst |
Persmededelingen In dit forum kun je discussiëren over persmededelingen die verschenen zijn op onze portaalsite. Persmededelingen kunnen ons steeds via dit adres worden toegestuurd. |
![]() |
|
Discussietools |
![]() |
#1 |
Redactie
Geregistreerd: 27 november 2004
Berichten: 28.704
|
![]() Elke consument vindt in de winkelrekken een schier oneindige keuze aan vleeswaren. Maar de ene hesp is de andere niet. Elke producent tracht op verschillende manieren de consument te overtuigen van de kwaliteit van zijn product. Zo krijgen veel vleeswaren het label ”ambachtelijk geproduceerd” opgeplakt. De praktijk leert echter dat deze term ook voor industrieel verwerkte vleeswaren wordt gebruikt.
“Het gaat hier niet om een waardeoordeel over welke hesp nu beter of slechter is”, stelt Bart Tommelein. “De consument moet immers zelf kunnen beslissen wat zij/hij het liefste mag en koopt. Wel moet gewezen worden op het feit dat industrieel geproduceerde vleeswaren niet voldoen aan de criteria om van ambachtelijk te kunnen spreken.” Bart Tommelein vindt het ruime gebruik van de term “ambachtelijk” niet kunnen: “Dit is niet alleen een vorm van misleiding van de consument. Die gelooft dat hij een ambachtelijk geproduceerde hesp koopt. Bovendien gaat het om oneerlijke concurrentie van de grote industrie ten aanzien van de kleine beenhouwer.” Bart Tommelein heeft daarom aan de Minister van Consumentenzaken gevraagd om een oplossing te zoeken om deze misbruiken tegen te gaan. Tommelein is tevreden met de repliek van de minister: “Hij heeft hier oren naar. De minister gelast de Algemene directie Controle en Bemiddeling met een onderzoek naar de misbruiken van de term “ambachtelijk”.” Bron: politics.be
__________________
Politics.be - Jouw politieke portaalsite |
![]() |
![]() |