![]() |
Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. |
|
Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst |
Persmededelingen In dit forum kun je discussiëren over persmededelingen die verschenen zijn op onze portaalsite. Persmededelingen kunnen ons steeds via dit adres worden toegestuurd. |
![]() |
|
Discussietools |
![]() |
#1 |
Redactie
Geregistreerd: 27 november 2004
Berichten: 28.704
|
![]() CD&V-senator Dirk Claes reageert tevreden op de btw-verlaging in de horeca. De substantiële verlaging van 9% is een belangrijke realisatie uit het CD&V-horecaplan. De maatregel zal een stevige impuls betekenen voor het aannemen van extra personeel in de horeca. Claes schat dit op 10.000 jobs per jaar. Door het vermijden van faillissementen zouden zeker 6.000 jobs worden gered, de btw-verlaging zorgt bovendien voor 4.000 bijkomende jobs.
Senator Claes is de afgelopen maanden en weken in eigen partij en in overleg met de sector blijven ijveren voor positieve maatregelen voor de horecasector. Zijn vraag werd door de CD&V-ministers positief beantwoord. Dirk Claes benadrukt dat de btw-verlaging niet alleen voor restaurants geldt, maar voor alle horecazaken die maaltijden aanbieden. Ook tavernes en cafés met een kleine eetkaart kunnen hier dus mee van genieten. De genomen maatregel is een eerste belangrijke stap om de noodlijdende horecasector meer ademruimte te geven. Het is belangrijk dat de sector nu actief reageert en haar genomen engagement reeds binnen het jaar uitvoert. De btw-verlaging van 9% kan best worden opgedeeld in 3% prijsverlaging voor de consument, 3% voor het aannemen van bijkomend personeel zodat de klant een betere dienstverlening krijgt en 3% voor het rendement van de horecazaak. De evaluatie na een jaar kan een uitbreiding van de maatregel naar 6% betekenen. Senator Claes stelt voor om dan ook de niet-alcoholische dranken op te nemen zodat, naast de eetgelegenheden, ook de cafés voor de frisdranken en warme dranken van de maatregel kunnen genieten. Dirk Claes zal het komende politieke jaar ook blijven ijveren voor de andere speerpunten van het CD&V-horecaplan: flexibele studentenarbeid, nieuwe rookregeling en een betere regeling voor piekarbeid. CONTACT: Dirk Claes - Geert De Kerpel - woordvoerder -www.cdenvsenaat.be Bron: politics.be
__________________
Politics.be - Jouw politieke portaalsite |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eur. Commissievoorzitter
Geregistreerd: 18 november 2007
Locatie: 2100 Meneghem
Berichten: 9.288
|
![]() Wat is dit voor onzin ? Belasting op toegevoegde waarde is een taks die steeds ten laste is van de consument, de handelaar mag nl. de BTW die hij betaalt integraal aftrekken van het bedrag dat hij aan de administratie doorstort. De bedoeling van een BTW verlaging is het zakencijfer van de horeca-uitbater die hierdoor zijn verkoopprijzen kan doen dalen zijn omzet zou zien stijgen. Indien hij zijn prijzen niet laat dalen, zal het horecabezoek niet toenemen (de crisis zal de mensen ertoe aanzetten in de allereerste plaats café en restaurantbezoek voor gezien te houden). De verhoogde inkomsten die hij zou kunnen genieten (bij een gelijke drukte) geeft noodzakelijkerwijze aanleiding tot verhoogde inkomensbelastingen !
Heel de klaagzangen van de horeca was altijd gericht op vergelijkingen met buurlanden, waar de BTW verlagingen aanleiding gaven tot prijsverlagingen ten einde de consumptie op gelijk niveau te houden of uit te breiden. Waar zou anders de winst aan jobs moetenvandaan komen ? Indien de werkdruk niet stijgt zal geen enkele ondernemer personeel aanwerven ten einde van meer omzet te kunnen draaien en meer te verdienen ... Het zou in dat geval gewoon eerlijker geweest zijn de inkomstenbelastingen vzan Horecabedrijven te doen dalen : dan weet men ten minste waarover men spreekt zonder een "flou artistique"...
__________________
Tempo toleras sed vero aperas |
![]() |
![]() |