![]() |
Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. |
|
Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst |
Milieu Hier kunnen alle discussies woden gevoerd over milieu, kernenergie, klimaatswijziging, .... |
![]() |
|
Discussietools |
![]() |
#1 |
Vreemdeling
Geregistreerd: 22 oktober 2011
Berichten: 65
|
![]() Ten eerste het kweken van garnalen in de woestijn, oftewel in een steriele omgeving, zonder pesticide, zonder anti-biotica :
http://www.blueoasispureshrimp.com/ Ten tweede vlees groeien in het labo : http://www.bbc.co.uk/news/technology-15403454 Wat denkt u hiervan ?
__________________
"For science. You monster." GLaDOS |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Secretaris-Generaal VN
|
![]() Zolang het maar smaakt.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banneling
Geregistreerd: 15 september 2004
Berichten: 10.608
|
![]() Kookkunst, een reis door de wereld der smaken en geuren.
Koken is geen beroep, koken is passie, een culinaire kunst. De mens is wat hij eet, de 12 prioriteiten: 1. Eten wat in de éérste plaats noodzakelijk en gezond is voor de mens. 2. Besparen op voedselkwaliteit is besparen op gezondheid. 3. Koken vangt reeds in de winkel aan, vers en kwaliteit, zonder een goed grondproduct kan je onmogelijk goed koken. 4. Zo gevarieerd mogelijk eten is het geheim van een lang leven en het is een degelijke remedie tegen kanker en andere ziekten! 5. Onze planeet heeft veel verschillende kookwijze en ingrediënten ter beschikking, keuze genoeg! 6. Magerzucht, stressgevoeligheid, nervositeit enz, deze zijn doorgaans de gevolgen van onjuiste voeding. 7. Preventief goed voedsel eten, daardoor is veel minder medicatie nodig. 8. Het gebruik van de juiste kruiden vermijdt vele kwalen en ziekten. 9. Temperatuur: de noodzakelijke bestanddelen in voedsel worden behouden door het bereiden op de juiste temperatuur. 10. Streek en seizoen gebonden gerechten zijn gezond, weinig transport dus ecologisch en goedkoop. 11. Van 1 oktober tot 30 december is het wildseizoen, zoete groenten en fruit bij wild. 12. Beweging en ontspanning: beweging is voor lichaam en geest noodzakelijk, elke inspanning verlangt een ontspanning, de wet van oorzaak en gevolg. Koken, eten en drinken is: Veel meer dan een middel om te overleven. Men moet er tijd voor nemen en van genieten. Koken, eten en drinken behoort tot de geneugten des levens en maakt deel uit van het menselijk geluk. Aan tafel worden conflicten opgelost, prachtige plannen gesmeed, verre reizen gepland. Aan een schoon gedekte tafel worden liefdes verklaringen gemaakt enz. Er is niets op de wereld dat zo veelvuldig aanwezig is als: Smaak, geur en uiteraard het oog wil ook wat. Tips: Tracht als gastheer of vrouw zo veel mogelijk bij uw gasten te zijn. Gastvrijheid is uiteraard de basis van een geslaagd diner. Gastvrijheid betekend dat enkel het beste voor uw gasten voldoende is. Het goede in de ziel van de mens noemt gastvrijheid. Het dekken van de tafel: gepaste borden, bestek. De decoratie van de tafel: laat uw fantasie werken. Het aperitief en de geschikte versnaperingen als entrée. De gepaste dranken: wijn, Water, koffie, bier enz Voorgerecht, tussengang, hoofdgerecht, dessert, koffie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 17 december 2006
Berichten: 10.572
|
![]() Artificieel vlees heeft wellicht een toekomst, maar die ligt veraf. Vandaag bestaat er wat blubber in een petri-dish, zonder structuur, smaak, geur of kleur. Dat kunstvlees heeft ook een bron van proteïnen nodig, en die moeten we dus zowiezo produceren. Waar gaan we die halen? Uit sojabonen, maïs of eieren? Beter niet, want dan dragen we niet veel bij aan de verlaging van onze ecologische voetafdruk.
Insecten hebben wellicht ook slechts een marginale toekomst, en dan nog eerder als onherkenbaar, gemalen ingrediënt (gemalen maden in uw hamburgervlees, als proteïne-aanvuller - zoiets). En insectenkweek verbruikt ook veel energie natuurlijk. Minder dan traditionele veeteelt, maar toch nog altijd veel. De échte toekomst zit volgens mij in voederleidingen, die vitamine- en proteïne-rijke groene blubber versluizen: tap open draaien en uw maaltijd binnengorgelen. Zo van die ruimtevaart-pap. Da's veel energie-efficiënter dan de omweg te maken via artificieel vlees of insecten. Als we die basis-eiwitten en suikers toch al op voorraad hebben, waarom ze niet gewoon naarbinnen werken. Geen omweg nodig. Aangezien we geen voedingswetenschappers zijn is deze discussie nogal moeilijk, toch tenminste wanneer het over de technische kantjes gaat.
__________________
Citaat:
Laatst gewijzigd door C2C : 25 oktober 2011 om 18:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banneling
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
|
![]() Citaat:
Het zijn vooral uw formeel stijf gedoe en uw opsommingen die pedant overkomen. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banneling
Geregistreerd: 15 september 2004
Berichten: 10.608
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 24 november 2004
Locatie: Mechelen - Oostende
Berichten: 38.975
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 24 november 2004
Locatie: Mechelen - Oostende
Berichten: 38.975
|
![]() Citaat:
Wat niet belet dat ik zot ben van paardensteaks. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banneling
Geregistreerd: 9 mei 2011
Berichten: 1.765
|
![]() |
![]() |
![]() |