Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Themafora > Maatschappij en samenleving
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Maatschappij en samenleving Dit subforum handelt over zaken die leven binnen de maatschappij en in die zin politiek relevant (geworden) zijn.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 25 oktober 2015, 18:29   #1
freespirit
Minister-President
 
freespirit's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 december 2006
Berichten: 5.176
Standaard Rood vlees belandt op zwarte lijst

http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezo...garetten.dhtml

De gezondheidsfascisten kunnen hun pijlen op iets nieuws richten: na de sigaretjes, de pintjes, de cola's en de frieten, kunnen ze nu het rood vlees en hun consumenten gaan demoniseren.

Gaan we naar een wereld met enkel nog maar gezondheidsfreaks ? Maar dan allicht wel eentje met veel mensen met chagrijn en een zure smoel, want veel bourgondisch plezier zal er ons niet meer gegund zijn.

Komen we ooit nog in een tijd terecht waarin we voor de rechter worden gedaagd als we een entrecôte bestellen met handgesneden frietjes en zelfgedraaide mayonnaise ?

Ik ga morgen alvast mijn voorraad lijnzaad, quinoa en gojibessen inslaan
freespirit is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 18:37   #2
knip
Gouverneur
 
knip's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 september 2011
Berichten: 1.112
Standaard

Ze kunnen beter een lijst opmaken van wat we WEL nog mogen eten en drinken.
knip is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 18:37   #3
knip
Gouverneur
 
knip's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 september 2011
Berichten: 1.112
Standaard

Ze kunnen beter een lijst opmaken van wat we WEL nog mogen eten en drinken.
knip is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 18:41   #4
Yog Sothoth
Banneling
 
 
Geregistreerd: 6 december 2013
Locatie: Dieper in de aarde, dieper in je gat
Berichten: 1.260
Standaard

Geen paniek, al die zaken zijn nog lang niet verboden, we kunnen nog genieten zoveel we willen, wat die boerenkoolvretende idioten ervan denken zal mij worst wezen. Laat ze maar hun held uitgeven aan die peperdure exotische rommel (zuiver boerenbedrog trouwens), het enige waar dat goed voor is is de portemonnee van de verkopers, en hun eigen opgeblazen ego.
Yog Sothoth is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 18:58   #5
Gipsy
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 26 november 2013
Berichten: 20.806
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door freespirit Bekijk bericht
http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezo...garetten.dhtml

De gezondheidsfascisten kunnen hun pijlen op iets nieuws richten: na de sigaretjes, de pintjes, de cola's en de frieten, kunnen ze nu het rood vlees en hun consumenten gaan demoniseren.

Gaan we naar een wereld met enkel nog maar gezondheidsfreaks ? Maar dan allicht wel eentje met veel mensen met chagrijn en een zure smoel, want veel bourgondisch plezier zal er ons niet meer gegund zijn.

Komen we ooit nog in een tijd terecht waarin we voor de rechter worden gedaagd als we een entrecôte bestellen met handgesneden frietjes en zelfgedraaide mayonnaise ?

Ik ga morgen alvast mijn voorraad lijnzaad, quinoa en gojibessen inslaan
Ik heb deze middag een entrecôte van een kilo gebakken, bleu chaud van binnen. Supermals van een beenhouwer die alleen met zijn vaste kweker werkt. Met onze twee hebben we die zonder moeite binnengedraaid.

Ik heb er geen enkel schuldcomplex aan overgehouden.
Gipsy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 19:00   #6
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Niemand verbiedt u om rood vlees te eten he.

Maar bij mij staat dat enkel nog in restaurant op het menu. Ik erken de hogere kans op (darm)kanker maar realiseer me ook dat nu en dan geen kwaad kan. En laten we eerlijk zijn: rood vlees is het lekkerste als het goed klaargemaakt is.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 19:38   #7
Johan Bollen
Secretaris-Generaal VN
 
Johan Bollen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2008
Locatie: La Paz - Lanaken
Berichten: 23.618
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Yog Sothoth Bekijk bericht
Geen paniek, al die zaken zijn nog lang niet verboden, we kunnen nog genieten zoveel we willen, wat die boerenkoolvretende idioten ervan denken zal mij worst wezen. Laat ze maar hun held uitgeven aan die peperdure exotische rommel (zuiver boerenbedrog trouwens), het enige waar dat goed voor is is de portemonnee van de verkopers, en hun eigen opgeblazen ego.
Wat is er exotisch en duur aan boerenkool?
__________________

Website
Johan Bollen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 19:44   #8
Johan Bollen
Secretaris-Generaal VN
 
Johan Bollen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2008
Locatie: La Paz - Lanaken
Berichten: 23.618
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tavek Bekijk bericht
En laten we eerlijk zijn: rood vlees is het lekkerste als het goed klaargemaakt is.
Op zijn Engels, zo goed als rauw?

Ik moet eerlijk zeggen. Ik krijg een biefstuk in België gewoon niet binnen. Ik zal me eerst een paar maanden moeten aanpassen voordat ik dat enigszins 'lekker' zou kunnen noemen. Vlees in Latijns America is zoveel lekkerder. Maar ook hier eet ik niet veel rood vlees eigenlijk.
__________________

Website
Johan Bollen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 19:45   #9
De schoofzak
Secretaris-Generaal VN
 
De schoofzak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 82.141
Standaard

Iemand die mij inlicht omtrent gezondheid, op basis van wetenschappelijke bevindingen, ook omtrent mijn eetpatroon,
zou ik nooit ofte nooit een gezondheidsfascist willen noemen.

Vanaf het ogenblik dat ze me teveel gaan dwingen, zal ik wel lelijke namen noemen. Maar dan omwille van de dwingelandij, en niet omwille van de informatie.

Dus duidelijk: gewoon duwen in een bepaalde richting, is wel toegelaten. Daarbij reken ik een hoop maatregelen om roken en illegale drugs tegen te gaan. Daarbij reken ik motivatoren en démotivatoren via fiscale weg.

.
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren.

De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd.

Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA)
De schoofzak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 19:47   #10
Gipsy
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 26 november 2013
Berichten: 20.806
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tavek Bekijk bericht
Niemand verbiedt u om rood vlees te eten he.

Maar bij mij staat dat enkel nog in restaurant op het menu. Ik erken de hogere kans op (darm)kanker maar realiseer me ook dat nu en dan geen kwaad kan. En laten we eerlijk zijn: rood vlees is het lekkerste als het goed klaargemaakt is.
Veel restaurants verkloten het vlees. Bovendien werken ze met veel producten die industrieel zijn klaargemaakt en die pas ongezond zijn. Diepvriesfrieten die veel vet opnemen. Kant en klare sauzen in plastiekzakken om vlug in de micro te steken en volledig industrieel bereide gerechten. Een pak ongezonder dan thuis eten klaar te maken.

Er is praktisch geen enkel restaurant meer dat met geen industrieel bereide producten werkt.
Gipsy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 19:48   #11
fred vanhove
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 14 februari 2014
Berichten: 36.566
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Johan Bollen Bekijk bericht
Op zijn Engels, zo goed als rauw?

Ik moet eerlijk zeggen. Ik krijg een biefstuk in België gewoon niet binnen. Ik zal me eerst een paar maanden moeten aanpassen voordat ik dat enigszins 'lekker' zou kunnen noemen. Vlees in Latijns America is zoveel lekkerder. Maar ook hier eet ik niet veel rood vlees eigenlijk.
Ik dacht te weten dat in Zuid Amerika het vlees altijd goed wordt doorbakken ?
Zelf eet ik het omzeggens nooit...het verteert slecht en is niet echt een aanrader als je graag sport....Ik verkies gevogelte...en ook wel vis.
fred vanhove is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 19:55   #12
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gipsy Bekijk bericht
Veel restaurants verkloten het vlees. Bovendien werken ze met veel producten die industrieel zijn klaargemaakt en die pas ongezond zijn. Diepvriesfrieten die veel vet opnemen. Kant en klare sauzen in plastiekzakken om vlug in de micro te steken en volledig industrieel bereide gerechten. Een pak ongezonder dan thuis eten klaar te maken.

Er is praktisch geen enkel restaurant meer dat met geen industrieel bereide producten werkt.
Dat is waar, met restaurant bedoel ik dus ook eentje met minstens een ster.

Brasserie is vooral industriele brol.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 19:56   #13
Gipsy
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 26 november 2013
Berichten: 20.806
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fred vanhove Bekijk bericht
Ik dacht te weten dat in Zuid Amerika het vlees altijd goed wordt doorbakken ?
Zelf eet ik het omzeggens nooit...het verteert slecht en is niet echt een aanrader als je graag sport....Ik verkies gevogelte...en ook wel vis.
Het probleem is dat de vis hier soms stinkt naar de pis omdat hij niet vers is. Ik ben in China gewoon dat ze hem levend uit de aquarium halen, nog geen 10 minuten daarna al op uw bord is toch iets gans anders.
Gipsy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 20:00   #14
Johan Bollen
Secretaris-Generaal VN
 
Johan Bollen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2008
Locatie: La Paz - Lanaken
Berichten: 23.618
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fred vanhove Bekijk bericht
Ik dacht te weten dat in Zuid Amerika het vlees altijd goed wordt doorbakken ?
Je kán dat tenminste nog zeer dun snijden en dan goed bakken. En dat smaakt dan lekker. Dat krimpt ook veel minder dan in België. Dat wordt veel gedaan inderdaad in LA. Maar bij de Uruguayaan hier effe verder bv. vraag je toch gewoon je 'corte' en 'termino' hoe je wil hoor. Op de barbecue met hout klaargemaakt.

Het dorp waar ik woon is gespecialiseerd in kip op het spit. Met eucalyptus hout.
__________________

Website
Johan Bollen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 20:00   #15
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gipsy Bekijk bericht
Het probleem is dat de vis hier soms stinkt naar de pis omdat hij niet vers is. Ik ben in China gewoon dat ze hem levend uit de aquarium halen, nog geen 10 minuten daarna al op uw bord is toch iets gans anders.
Ik eet zelden vis in het binnenland. Omdat als je eenmaal echt verse vis hebt gegeten, je inderdaad niks anders wenst.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 20:10   #16
Gipsy
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 26 november 2013
Berichten: 20.806
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Johan Bollen Bekijk bericht
Je kán dat tenminste nog zeer dun snijden en dan goed bakken. En dat smaakt dan lekker. Dat krimpt ook veel minder dan in België. Dat wordt veel gedaan inderdaad in LA. Maar bij de Uruguayaan hier effe verder bv. vraag je toch gewoon je 'corte' en 'termino' hoe je wil hoor. Op de barbecue met hout klaargemaakt.

Het dorp waar ik woon is gespecialiseerd in kip op het spit. Met eucalyptus hout.
Een entrecote bakken is juist gevoel van timing. Net voor de boter (echte natuurlijk) gaat beginnen verbranden het vlees erop en er af blijven niet beginnen prikken en drukken. En slechts éénmaal draaien zodanig dat het mooi aangeschroeid is. Als het begint te pruttelen in de pan door gebrek aan hoge hitte is het naar de kloten. Dan kan je even goed een zool bij de schoenmaker gaan halen.

Laatst gewijzigd door Gipsy : 25 oktober 2015 om 20:11.
Gipsy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 20:16   #17
freespirit
Minister-President
 
freespirit's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 december 2006
Berichten: 5.176
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gipsy Bekijk bericht
Ik heb deze middag een entrecôte van een kilo gebakken, bleu chaud van binnen. Supermals van een beenhouwer die alleen met zijn vaste kweker werkt. Met onze twee hebben we die zonder moeite binnengedraaid.

Ik heb er geen enkel schuldcomplex aan overgehouden.
En zo moet het ook kunnen !
freespirit is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 20:18   #18
freespirit
Minister-President
 
freespirit's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 december 2006
Berichten: 5.176
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tavek Bekijk bericht
Niemand verbiedt u om rood vlees te eten he.

Maar bij mij staat dat enkel nog in restaurant op het menu. Ik erken de hogere kans op (darm)kanker maar realiseer me ook dat nu en dan geen kwaad kan. En laten we eerlijk zijn: rood vlees is het lekkerste als het goed klaargemaakt is.
Dat is zeer subjectief, sommige mensen hebben steak graag bloederig, anderen willen hem goed doorbakken, nog anderen tussenin. Ik prefereer persoonlijk saignon.
freespirit is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 20:21   #19
freespirit
Minister-President
 
freespirit's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 december 2006
Berichten: 5.176
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tavek Bekijk bericht
Niemand verbiedt u om rood vlees te eten he.

Maar bij mij staat dat enkel nog in restaurant op het menu. Ik erken de hogere kans op (darm)kanker maar realiseer me ook dat nu en dan geen kwaad kan. En laten we eerlijk zijn: rood vlees is het lekkerste als het goed klaargemaakt is.
Dat is zeer subjectief, sommige mensen hebben steak graag bloederig, anderen willen hem goed doorbakken, nog anderen tussenin. Ik prefereer persoonlijk saignon.
freespirit is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2015, 20:21   #20
Johan Bollen
Secretaris-Generaal VN
 
Johan Bollen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2008
Locatie: La Paz - Lanaken
Berichten: 23.618
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gipsy Bekijk bericht
Een entrecote bakken is juist gevoel van timing. Net voor de boter (echte natuurlijk) gaat beginnen verbranden het vlees erop en er af blijven niet beginnen prikken en drukken. En slechts éénmaal draaien zodanig dat het mooi aangeschroeid is. Als het begint te pruttelen in de pan door gebrek aan hoge hitte is het naar de kloten. Dan kan je even goed een zool bij de schoenmaker gaan halen.
Een van de lekkerste biefstukken die ik ooit at was gerookt boven een vuur van aangespoeld (droog) hout, ergens in de Amazone. Enkel zout erop verder.

Zowat al mijn kennissen hier hebben ook een serieuze vaste barbecue. Meestal op een aparte plaats in de tuin, met schoorsteen, dak erboven, bar met krukken, eventueel nog een adobe oven erbij. Als je naar een feestje gaat hier krijg je steeds vlees van de barbecue. Nooit uit de pan.

Koeien dat is hier een beetje zoals wild. Die hebben hectaren land in de laaglanden. Dat is niet alleen gras, maar een mengelmoes van allerlei groen voedsel. Die bewegen veel. Die staan buiten heel de tijd. Dat vlees wordt soms naar Argentinië gebracht in hele kuddes met cowboys, zoals je je dat voorstelt van in de VS vroeger. En van daaruit gaat dat soms naar het buitenland als Argentijnse steak van de beste kwaliteit...Die komt dan uit Bolivia soms.
__________________

Website

Laatst gewijzigd door Johan Bollen : 25 oktober 2015 om 20:23.
Johan Bollen is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:36.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be