Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 8 juni 2023, 10:01   #29881
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.507
Standaard

Straks naar de Wok-city.
Lekker eten en drinken a volonté!

Vanavond wss nog een broodje preparé met rauwkost erop.
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 juni 2023, 23:37   #29882
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 70.584
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Net dit deel van een volledig ontbijt uitgewerkt....

Dikke kilo ossestaart.
Grote ui.
1 deftige Selder (pas op, schat)
1 enorme wortel (of 2 normale)

Hak de groenten in ruwe hompen en leg ze samen met de ossenstaart op een bakplaat. Sprenkel er olijfolie over. Als je ze kan laten roken op hoge temperatuur voor 30-60minuten, prima.
Maar in de oven kan het ook, aan 220°C, maar dan is een dikke pollepel tomatenpuree en een strooisel zout goed verdeeld over de stukken wel aan te raden voor het de oven in gaat.

Deze geroosterde heerlijkheid , samen met de fond -van de bakplaat afgeweekt met een geut rode wijn- gaat in een kookpot om langzaam samen te komen met een bol aan geplette knoflookteentjes.
Let wel, alle vaste delen "net" onder te zetten met water*.
Dit gaat een hele tijd kosten op een houtvuur (2u in een moderne snelkookpot)
Maar na dit kookprocess, giet de hele bubs door een zeef.
De brokkenvrije vloeistof mag afkoelen, en zo veel mogelijk vet dat boven komt drijven aflepelen.(heeft ander nut)
Ook dit vraagt tijd (of techniek in de vorm van koelkast)
Als de hoofdmoot van het vet is afgenomen, en de temperatuur laag genoeg, is het resultaat herkenbaar. Een blok donkere gelatine.

Om het een "echte jus" te maken. Maak een beetje Roux, boter (of smout) en meel samen in een pan op het vuur, en zorg voor een klontervrij mengsel door er wat melk door te roeren. Hier voeg je dan de ossestaart gelatine bij naar believen. De dikvloeibare heerlijkheid bijkruiden naar believen, en deze dikke jus gaat ieder naar de hemel brengen.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2023, 00:01   #29883
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 76.443
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox Bekijk bericht
Net dit deel van een volledig ontbijt uitgewerkt....

Dikke kilo ossestaart.
Grote ui.
1 deftige Selder (pas op, schat)
1 enorme wortel (of 2 normale)

Hak de groenten in ruwe hompen en leg ze samen met de ossenstaart op een bakplaat. Sprenkel er olijfolie over. Als je ze kan laten roken op hoge temperatuur voor 30-60minuten, prima.
Maar in de oven kan het ook, aan 220°C, maar dan is een dikke pollepel tomatenpuree en een strooisel zout goed verdeeld over de stukken wel aan te raden voor het de oven in gaat.

Deze geroosterde heerlijkheid , samen met de fond -van de bakplaat afgeweekt met een geut rode wijn- gaat in een kookpot om langzaam samen te komen met een bol aan geplette knoflookteentjes.
Let wel, alle vaste delen "net" onder te zetten met water*.
Dit gaat een hele tijd kosten op een houtvuur (2u in een moderne snelkookpot)
Maar na dit kookprocess, giet de hele bubs door een zeef.
De brokkenvrije vloeistof mag afkoelen, en zo veel mogelijk vet dat boven komt drijven aflepelen.(heeft ander nut)
Ook dit vraagt tijd (of techniek in de vorm van koelkast)
Als de hoofdmoot van het vet is afgenomen, en de temperatuur laag genoeg, is het resultaat herkenbaar. Een blok donkere gelatine.

Om het een "echte jus" te maken. Maak een beetje Roux, boter (of smout) en meel samen in een pan op het vuur, en zorg voor een klontervrij mengsel door er wat melk door te roeren. Hier voeg je dan de ossestaart gelatine bij naar believen. De dikvloeibare heerlijkheid bijkruiden naar believen, en deze dikke jus gaat ieder naar de hemel brengen.
Na middernacht Maddox.

Een Grimbergen Dubbel is beter.
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2023, 00:04   #29884
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 70.584
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
Na middernacht Maddox.

Een Grimbergen Dubbel is beter.
Ontbijt is maar 5u weg.

Ik ga nu aan de slag voor de andere delen.

En natuurlijk, mijn geprefereerd kasteelbiertje donker staat hier naast me.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.

Laatst gewijzigd door maddox : 10 juni 2023 om 00:05.
maddox is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2023, 07:12   #29885
Onzijdig
Eur. Commissievoorzitter
 
Onzijdig's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 november 2021
Berichten: 9.085
Standaard

Water, water en nog eens water.
Onzijdig is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2023, 07:16   #29886
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 70.584
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Onzijdig Bekijk bericht
Water, water en nog eens water.
Heel veel water in de waterzuivering hier.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2023, 18:47   #29887
Rudy
Secretaris-Generaal VN
 
Rudy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 november 2004
Locatie: Mechelen - Oostende
Berichten: 38.975
Standaard

Het zal straks bij een Italiaan zijn. Wat er op het bord komt weet ik nog niet.
Rudy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juni 2023, 10:32   #29888
Lof der Zotheid
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Lof der Zotheid's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 augustus 2005
Berichten: 17.123
Standaard

Bloedworst in bloed.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desiderius Erasmus
Moriae encomium, sive Stultitiae laus
Lof der Zotheid is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juni 2023, 10:37   #29889
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.320
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox Bekijk bericht
Net dit deel van een volledig ontbijt uitgewerkt....

Dikke kilo ossestaart.
Grote ui.
1 deftige Selder (pas op, schat)
1 enorme wortel (of 2 normale)

Hak de groenten in ruwe hompen en leg ze samen met de ossenstaart op een bakplaat. Sprenkel er olijfolie over. Als je ze kan laten roken op hoge temperatuur voor 30-60minuten, prima.
Maar in de oven kan het ook, aan 220°C, maar dan is een dikke pollepel tomatenpuree en een strooisel zout goed verdeeld over de stukken wel aan te raden voor het de oven in gaat.

Deze geroosterde heerlijkheid , samen met de fond -van de bakplaat afgeweekt met een geut rode wijn- gaat in een kookpot om langzaam samen te komen met een bol aan geplette knoflookteentjes.
Let wel, alle vaste delen "net" onder te zetten met water*.
Dit gaat een hele tijd kosten op een houtvuur (2u in een moderne snelkookpot)
Maar na dit kookprocess, giet de hele bubs door een zeef.
De brokkenvrije vloeistof mag afkoelen, en zo veel mogelijk vet dat boven komt drijven aflepelen.(heeft ander nut)
Ook dit vraagt tijd (of techniek in de vorm van koelkast)
Als de hoofdmoot van het vet is afgenomen, en de temperatuur laag genoeg, is het resultaat herkenbaar. Een blok donkere gelatine.

Om het een "echte jus" te maken. Maak een beetje Roux, boter (of smout) en meel samen in een pan op het vuur, en zorg voor een klontervrij mengsel door er wat melk door te roeren. Hier voeg je dan de ossestaart gelatine bij naar believen. De dikvloeibare heerlijkheid bijkruiden naar believen, en deze dikke jus gaat ieder naar de hemel brengen.
Klinkt fantastisch.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juni 2023, 10:42   #29890
Rudy
Secretaris-Generaal VN
 
Rudy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 november 2004
Locatie: Mechelen - Oostende
Berichten: 38.975
Standaard

Gisteren werd het een spaghetti bolognaise.

Straks een koude schotel. Het is te warm om warm te eten.
Eerst een limoncello.

Laatst gewijzigd door Rudy : 11 juni 2023 om 10:43.
Rudy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juni 2023, 11:05   #29891
Onzijdig
Eur. Commissievoorzitter
 
Onzijdig's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 november 2021
Berichten: 9.085
Standaard

Deze noen koude schotel met hesp

Vanavond koude schotel met kip
Onzijdig is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juni 2023, 11:31   #29892
Onzijdig
Eur. Commissievoorzitter
 
Onzijdig's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 november 2021
Berichten: 9.085
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Bloedworst in bloed.
Als lupus moet je continue bezig zijn met uw fysieke toestand en steeds alert zijn.

Een pan gebakken hersenen is een gezonde lekkernij. Njamie.
Onzijdig is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juni 2023, 11:38   #29893
Koenaard Depuydt
Staatssecretaris
 
Koenaard Depuydt's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 mei 2020
Locatie: niet Herstapel, Luik, Kortrijk, Antwerpen of Vilvoorde
Berichten: 2.876
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox Bekijk bericht
Net dit deel van een volledig ontbijt uitgewerkt....

Dikke kilo ossestaart.
Grote ui.
1 deftige Selder (pas op, schat)
1 enorme wortel (of 2 normale)

Hak de groenten in ruwe hompen en leg ze samen met de ossenstaart op een bakplaat. Sprenkel er olijfolie over. Als je ze kan laten roken op hoge temperatuur voor 30-60minuten, prima.
Maar in de oven kan het ook, aan 220°C, maar dan is een dikke pollepel tomatenpuree en een strooisel zout goed verdeeld over de stukken wel aan te raden voor het de oven in gaat.

Deze geroosterde heerlijkheid , samen met de fond -van de bakplaat afgeweekt met een geut rode wijn- gaat in een kookpot om langzaam samen te komen met een bol aan geplette knoflookteentjes.
Let wel, alle vaste delen "net" onder te zetten met water*.
Dit gaat een hele tijd kosten op een houtvuur (2u in een moderne snelkookpot)
Maar na dit kookprocess, giet de hele bubs door een zeef.
De brokkenvrije vloeistof mag afkoelen, en zo veel mogelijk vet dat boven komt drijven aflepelen.(heeft ander nut)
Ook dit vraagt tijd (of techniek in de vorm van koelkast)
Als de hoofdmoot van het vet is afgenomen, en de temperatuur laag genoeg, is het resultaat herkenbaar. Een blok donkere gelatine.

Om het een "echte jus" te maken. Maak een beetje Roux, boter (of smout) en meel samen in een pan op het vuur, en zorg voor een klontervrij mengsel door er wat melk door te roeren. Hier voeg je dan de ossestaart gelatine bij naar believen. De dikvloeibare heerlijkheid bijkruiden naar believen, en deze dikke jus gaat ieder naar de hemel brengen.
Geachte Vilvoordenaar

U wordt voor uw bereidingswijze van dit ontbijt hartelijk bedankt.

De meeste mannen hebben echter geen halve dag tijd of willen geen halve dag vrijmaken om één maaltijd te kunnen bereiden.

Hoogachtend
__________________
Een goede Vlaming draagt geen muilband. Hij rookt, besproeit, sluikstort of gokt nooit en heeft geen hond of poes. Hij begeeft zich te voet of met het rijwiel en onthoudt zich van geurwater, geestrijke of zoete dranken en andere verslavende middelen. Hij is gespierd en streeft dus een gezond lichaamsgewicht na. Hij beschermt zijn wondermooie Nederlandse taal en zijn schitterend Vlaams land tegen vreemde smetten. Hij laat zijn leven niet door een wijf vergallen.
Koenaard Depuydt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juni 2023, 11:41   #29894
Koenaard Depuydt
Staatssecretaris
 
Koenaard Depuydt's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 mei 2020
Locatie: niet Herstapel, Luik, Kortrijk, Antwerpen of Vilvoorde
Berichten: 2.876
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Bloedworst in bloed.
Geachte heer

U bent erin geslaagd om iets te berichten dat zelfs voor Demper te gortig zou zijn. Het is ook iets.

Hoogachtend
__________________
Een goede Vlaming draagt geen muilband. Hij rookt, besproeit, sluikstort of gokt nooit en heeft geen hond of poes. Hij begeeft zich te voet of met het rijwiel en onthoudt zich van geurwater, geestrijke of zoete dranken en andere verslavende middelen. Hij is gespierd en streeft dus een gezond lichaamsgewicht na. Hij beschermt zijn wondermooie Nederlandse taal en zijn schitterend Vlaams land tegen vreemde smetten. Hij laat zijn leven niet door een wijf vergallen.
Koenaard Depuydt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 juni 2023, 13:21   #29895
Lof der Zotheid
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Lof der Zotheid's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 augustus 2005
Berichten: 17.123
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Onzijdig Bekijk bericht
Als lupus moet je continue bezig zijn met uw fysieke toestand en steeds alert zijn.

Een pan gebakken hersenen is een gezonde lekkernij. Njamie.
't Probleem is dat ik enkel bij volle maan aan die hersenen geraak, en dan heb ik ze 't liefst rauw en bloederig, geen tijd om die in de pan te gaan bakken. Bovendien behouden ze zo het best hun aroma en smaak, evenals voedingswaarde.

Ik bedoel: dat krijgt ge niet bij de slager.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desiderius Erasmus
Moriae encomium, sive Stultitiae laus
Lof der Zotheid is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 juni 2023, 13:34   #29896
CUFI
Secretaris-Generaal VN
 
CUFI's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 november 2020
Berichten: 27.758
Standaard

Tijd om nog eens schijtezat te zijn...
We beginnen met Omer.
__________________
Job 13:5 Als jullie stil zouden blijven, zou dat voor jullie wijsheid zijn
CUFI is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 juni 2023, 13:36   #29897
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.507
Standaard

Bij 30° is het hier veel te heet om te koken.

Straks dus een koude schotel.
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 juni 2023, 13:45   #29898
Lof der Zotheid
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Lof der Zotheid's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 augustus 2005
Berichten: 17.123
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Koenaard Depuydt Bekijk bericht
Geachte heer

U bent erin geslaagd om iets te berichten dat zelfs voor Demper te gortig zou zijn. Het is ook iets.

Hoogachtend
Geachte Puit,

U kunt uw mening gaarne steken waar het zonnetje niet schijnt.

Minachtend
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desiderius Erasmus
Moriae encomium, sive Stultitiae laus
Lof der Zotheid is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 juni 2023, 13:47   #29899
Lof der Zotheid
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Lof der Zotheid's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 augustus 2005
Berichten: 17.123
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CUFI Bekijk bericht
Tijd om nog eens schijtezat te zijn...
We beginnen met Omer.
Woar, woar is da fiestje?
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desiderius Erasmus
Moriae encomium, sive Stultitiae laus
Lof der Zotheid is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 juni 2023, 13:54   #29900
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.507
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Geachte Puit,

U kunt uw mening gaarne steken waar het zonnetje niet schijnt.

Minachtend
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:35.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be