Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 25 juli 2011, 11:47   #1
The Syndrome
Parlementsvoorzitter
 
Geregistreerd: 22 juli 2009
Berichten: 2.432
Standaard Mosselrecepten

We gaan hier in een eetcafé ook wat mosselen sreveren de komende maanden , zijnde natuur , in de witte wijn en provencale .
Het is uiteraard niet de bedoeling haute cuisinen te doen , ze moeten even vlot gemaakt kunnen worden als ons omeletten , croques en dergelijke .
De meeste recepten die ik vind zijn nogal complex , kent iemand eenvoudige en vlotte recepten ?
__________________
De evolutietheorie is zo simpel dat elke gedegenereerde mongool hem kan begrijpen
The Syndrome is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 juli 2011, 12:09   #2
gfpatch
Provinciaal Gedeputeerde
 
gfpatch's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 maart 2010
Berichten: 846
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The Syndrome Bekijk bericht
We gaan hier in een eetcafé ook wat mosselen sreveren de komende maanden , zijnde natuur , in de witte wijn en provencale .
Het is uiteraard niet de bedoeling haute cuisinen te doen , ze moeten even vlot gemaakt kunnen worden als ons omeletten , croques en dergelijke .
De meeste recepten die ik vind zijn nogal complex , kent iemand eenvoudige en vlotte recepten ?
Mosselen peper room.

Mosselen opkoken
Van het vuur halen en room en groene peperbolletjes bijvoegen (niet het nat)
Terug op vuur zetten opkoken
Klaar
__________________
"If you cannot point your finger at anything and say that is wrong, then you also take part in your own cultural collaps."

Churchill: "Ik geloof alleen in statistieken als ik ze zelf gemanipuleerd heb!"
gfpatch is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 juli 2011, 12:15   #3
Cynara Cardunculus
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 februari 2011
Locatie: Marrakech aan 't Scheldt
Berichten: 9.999
Standaard

- gewoon natuur, maar schepje curry toevoegen.

- gewoon natuur koken, mosselen uit de pot halen en opzijhouden, kookvocht inkoken en verse tomaten + broodkruim + eierdooier toevoegen. mosselen in halve schelpen op borden schikken, overgieten met tomatensaus en even laten grillen.
(dit is wèl omslachtig).

Laatst gewijzigd door Cynara Cardunculus : 25 juli 2011 om 12:17.
Cynara Cardunculus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 juli 2011, 12:23   #4
Vlaamse Leeuwin
Minister-President
 
Vlaamse Leeuwin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 juni 2010
Locatie: in Lalaland
Berichten: 4.298
Standaard

Poepsimpel is vaak het lekkerst.

Nodig: mosselen, boter, ui, selder, zwarte peper, witte wijn.

Mosselen goed spoelen en wassen, ui in dunne ringen snijden, selder in hapklare stukjes.

Boter smelten in ruime pot . Is de boter gesmolten ,begin dan met laagjes op te bouwen: laagje uien/selder,laagje mosselen, goed kruiden met zwarte peper, opnieuw laagje uien/selder,mosselen,peper enz...altijd eindigen met laagje uien/selder en peper.
Deksel op de pot plaatsen en op een middelmatig vuur zetten.
Regelmatig de pot opschudden.
Als de mosselschelpen beginnen te openen doe ik er een ferm scheut witte wijn bij.
Ook dan nog regelmatig opschudden.
Af en toe eens proeven zodat ge weet wanneer de mosselen gaar zijn.
__________________
Dwarsliggers zijn nodig.....ze houden de sporen recht .

Live! Laugh! Love! If that doesn't work... ...LOAD! AIM! SHOOT! (repeat if you missed)

Laatst gewijzigd door Vlaamse Leeuwin : 25 juli 2011 om 12:28.
Vlaamse Leeuwin is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 juli 2011, 12:39   #5
Cynara Cardunculus
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 februari 2011
Locatie: Marrakech aan 't Scheldt
Berichten: 9.999
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vlaamse Leeuwin Bekijk bericht
Poepsimpel is vaak het lekkerst.

Nodig: mosselen, boter, ui, selder, zwarte peper, witte wijn.

Mosselen goed spoelen en wassen, ui in dunne ringen snijden, selder in hapklare stukjes.

Boter smelten in ruime pot . Is de boter gesmolten ,begin dan met laagjes op te bouwen: laagje uien/selder,laagje mosselen, goed kruiden met zwarte peper, opnieuw laagje uien/selder,mosselen,peper enz...altijd eindigen met laagje uien/selder en peper.
Deksel op de pot plaatsen en op een middelmatig vuur zetten.
Regelmatig de pot opschudden.
Als de mosselschelpen beginnen te openen doe ik er een ferm scheut witte wijn bij.
Ook dan nog regelmatig opschudden.
Af en toe eens proeven zodat ge weet wanneer de mosselen gaar zijn.
zonder de wijn noemen wij dit "natuur". We schudden de pot echter maar één keer: als het deksel begint te sputteren. Eénmaal schudden en wachten tot het deksel terug sputtert en je mosselen zijn perfect gegaard (niet te lang en open).

Zelf maak ik sinds een paar jaar mosselen in een wokpan met deksel. Gaat nog beter.
groenten onderin zodat ze kunnen garen en hun aroma afgeven. Eénmaal opschudden zorgt voor de mengeling.
Cynara Cardunculus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 11:24   #6
The Syndrome
Parlementsvoorzitter
 
Geregistreerd: 22 juli 2009
Berichten: 2.432
Standaard

Nog iets gevonden op zijn phillippines , de mosselgemeente bij uitstek .
Boter , bleekselder , ui , peterselie , paar teentjes knoflook en zout en peper naar smaak toevoegen .
Ze geven in Phillipine wel 1,7 kilo per persoon , bij ons zal dat maar 1,5 kilo zijn , maar het is dan ook maar 18 euro p.p. en geen 25 zoals aldaar .
__________________
De evolutietheorie is zo simpel dat elke gedegenereerde mongool hem kan begrijpen

Laatst gewijzigd door The Syndrome : 26 juli 2011 om 11:25.
The Syndrome is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 11:39   #7
Dronkoers
Secretaris-Generaal VN
 
Dronkoers's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2007
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 84.071
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vlaamse Leeuwin Bekijk bericht
Poepsimpel is vaak het lekkerst.

Nodig: mosselen, boter, ui, selder, zwarte peper, witte wijn.

Mosselen goed spoelen en wassen, ui in dunne ringen snijden, selder in hapklare stukjes.

Boter smelten in ruime pot . Is de boter gesmolten ,begin dan met laagjes op te bouwen: laagje uien/selder,laagje mosselen, goed kruiden met zwarte peper, opnieuw laagje uien/selder,mosselen,peper enz...altijd eindigen met laagje uien/selder en peper.
Deksel op de pot plaatsen en op een middelmatig vuur zetten.
Regelmatig de pot opschudden.
Als de mosselschelpen beginnen te openen doe ik er een ferm scheut witte wijn bij.
Ook dan nog regelmatig opschudden.
Af en toe eens proeven zodat ge weet wanneer de mosselen gaar zijn.
en pekes
... en een blond abdijbier ipv witte wijn
__________________
PBL-RKT
Undefeated Army
Bietan Jarrai
Dronkoers is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 11:41   #8
Nynorsk
Secretaris-Generaal VN
 
Nynorsk's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 juni 2003
Berichten: 24.102
Standaard

voze beesten!
__________________
Nynorsk is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 13:35   #9
Apocalyps
Minister
 
Apocalyps's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 augustus 2005
Berichten: 3.697
Standaard

Gebakken mosselen in de look.
__________________
Het onbekende verklaren met het bekende is een logische procedure, het bekende verklaren met het onbekende is een vorm van theologische waanzin.
Apocalyps is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 13:41   #10
Cynara Cardunculus
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 februari 2011
Locatie: Marrakech aan 't Scheldt
Berichten: 9.999
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The Syndrome Bekijk bericht
Nog iets gevonden op zijn phillippines , de mosselgemeente bij uitstek .
Boter , bleekselder , ui , peterselie , paar teentjes knoflook en zout en peper naar smaak toevoegen .
Ze geven in Phillipine wel 1,7 kilo per persoon , bij ons zal dat maar 1,5 kilo zijn , maar het is dan ook maar 18 euro p.p. en geen 25 zoals aldaar .
In Phillippine laten ze ook de mosselen eerst een nacht in zout water + bloem staan. Zo worden ze nog een pak dikker. Wel wat zout toevoegen dan.
Cynara Cardunculus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 13:54   #11
Anna List
Banneling
 
 
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
Standaard

uiteraard rauw

lekkerder dan een oestertje !


maar wat had je anders van mij verwacht ?
Anna List is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 13:59   #12
J.B good
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 juli 2011
Locatie: Sluizen
Berichten: 663
Standaard

Op de BBQ met look mosselgroentjes witte wijn en peterselie. Geen frieten erbij, frans brood past daar veel beter bij.
J.B good is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 14:01   #13
Apocalyps
Minister
 
Apocalyps's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 augustus 2005
Berichten: 3.697
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door J.B good Bekijk bericht
Op de BBQ met look mosselgroentjes witte wijn en peterselie. Geen frieten erbij, frans brood past daar veel beter bij.
I second that!
__________________
Het onbekende verklaren met het bekende is een logische procedure, het bekende verklaren met het onbekende is een vorm van theologische waanzin.
Apocalyps is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 16:30   #14
Scherven A. Mok
Banneling
 
 
Geregistreerd: 21 april 2008
Berichten: 12.832
Standaard

geschoren maar een streep(je) laten staan
Scherven A. Mok is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 16:50   #15
Antoon
Secretaris-Generaal VN
 
Antoon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 september 2002
Berichten: 33.982
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dronkoers Bekijk bericht
... en een blond abdijbier ipv witte wijn
__________________
Antoon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 17:48   #16
Alienation
Minister
 
Alienation's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
Standaard

Vergeet de Knor mosselkruiden niet he... ik vind ze overheerlijk bij mosselen. Wel belangrijk dat ge dan de mosselsaus maakt met het vocht waarin die kruidensmaak getrokken is he
__________________
A man of heart!
http://www.youtube.com/watch?v=rb9yvxmg7ik
Alienation is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 19:37   #17
Bobke
Secretaris-Generaal VN
 
Bobke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Alienation Bekijk bericht
Vergeet de Knor mosselkruiden niet he... ik vind ze overheerlijk bij mosselen. Wel belangrijk dat ge dan de mosselsaus maakt met het vocht waarin die kruidensmaak getrokken is he
Goed voor luie wijven (of mannen) die geen goesting hebben om ui en selder de snipperen.
Goed bereide mosselen hebben geen saus nodig.
Bobke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 19:41   #18
Vlaamse Leeuwin
Minister-President
 
Vlaamse Leeuwin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 juni 2010
Locatie: in Lalaland
Berichten: 4.298
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bobke Bekijk bericht
Goed voor luie wijven (of mannen) die geen goesting hebben om ui en selder de snipperen.
Goed bereide mosselen hebben geen saus nodig.
2
__________________
Dwarsliggers zijn nodig.....ze houden de sporen recht .

Live! Laugh! Love! If that doesn't work... ...LOAD! AIM! SHOOT! (repeat if you missed)
Vlaamse Leeuwin is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 19:43   #19
Alienation
Minister
 
Alienation's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bobke Bekijk bericht
Goed voor luie wijven (of mannen) die geen goesting hebben om ui en selder de snipperen.
Goed bereide mosselen hebben geen saus nodig.
Selder snipperen link met saus?
Sowieso pakt ge mosselgroenten, maar toch ook kruiden?


en gelijk frieten, hoe goe ze ook gemaakt zijn, ik wil er een dipsaus bij...
Ieder het zijne zeker?
__________________
A man of heart!
http://www.youtube.com/watch?v=rb9yvxmg7ik
Alienation is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 juli 2011, 19:47   #20
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The Syndrome Bekijk bericht
We gaan hier in een eetcafé ook wat mosselen sreveren de komende maanden , zijnde natuur , in de witte wijn en provencale .
Het is uiteraard niet de bedoeling haute cuisinen te doen , ze moeten even vlot gemaakt kunnen worden als ons omeletten , croques en dergelijke .
De meeste recepten die ik vind zijn nogal complex , kent iemand eenvoudige en vlotte recepten ?
Mosselen in "eigen" nat.
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:16.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be