![]() |
Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. |
|
Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst | Markeer forums als gelezen |
Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé. |
![]() |
|
Discussietools |
![]() |
#1 |
Parlementsvoorzitter
Geregistreerd: 22 juli 2009
Berichten: 2.432
|
![]() We gaan hier in een eetcafé ook wat mosselen sreveren de komende maanden , zijnde natuur , in de witte wijn en provencale .
Het is uiteraard niet de bedoeling haute cuisinen te doen , ze moeten even vlot gemaakt kunnen worden als ons omeletten , croques en dergelijke . De meeste recepten die ik vind zijn nogal complex , kent iemand eenvoudige en vlotte recepten ?
__________________
De evolutietheorie is zo simpel dat elke gedegenereerde mongool hem kan begrijpen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Provinciaal Gedeputeerde
Geregistreerd: 19 maart 2010
Berichten: 846
|
![]() Citaat:
Mosselen opkoken Van het vuur halen en room en groene peperbolletjes bijvoegen (niet het nat) Terug op vuur zetten opkoken Klaar
__________________
"If you cannot point your finger at anything and say that is wrong, then you also take part in your own cultural collaps." Churchill: "Ik geloof alleen in statistieken als ik ze zelf gemanipuleerd heb!" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banneling
Geregistreerd: 8 februari 2011
Locatie: Marrakech aan 't Scheldt
Berichten: 9.999
|
![]() - gewoon natuur, maar schepje curry toevoegen.
- gewoon natuur koken, mosselen uit de pot halen en opzijhouden, kookvocht inkoken en verse tomaten + broodkruim + eierdooier toevoegen. mosselen in halve schelpen op borden schikken, overgieten met tomatensaus en even laten grillen. (dit is wèl omslachtig). Laatst gewijzigd door Cynara Cardunculus : 25 juli 2011 om 12:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Minister-President
Geregistreerd: 6 juni 2010
Locatie: in Lalaland
Berichten: 4.298
|
![]() Poepsimpel is vaak het lekkerst.
Nodig: mosselen, boter, ui, selder, zwarte peper, witte wijn. Mosselen goed spoelen en wassen, ui in dunne ringen snijden, selder in hapklare stukjes. Boter smelten in ruime pot . Is de boter gesmolten ,begin dan met laagjes op te bouwen: laagje uien/selder,laagje mosselen, goed kruiden met zwarte peper, opnieuw laagje uien/selder,mosselen,peper enz...altijd eindigen met laagje uien/selder en peper. Deksel op de pot plaatsen en op een middelmatig vuur zetten. Regelmatig de pot opschudden. Als de mosselschelpen beginnen te openen doe ik er een ferm scheut witte wijn bij. Ook dan nog regelmatig opschudden. Af en toe eens proeven zodat ge weet wanneer de mosselen gaar zijn.
__________________
![]() ![]() Live! Laugh! Love! If that doesn't work... ...LOAD! AIM! SHOOT! (repeat if you missed) Laatst gewijzigd door Vlaamse Leeuwin : 25 juli 2011 om 12:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banneling
Geregistreerd: 8 februari 2011
Locatie: Marrakech aan 't Scheldt
Berichten: 9.999
|
![]() Citaat:
Zelf maak ik sinds een paar jaar mosselen in een wokpan met deksel. Gaat nog beter. groenten onderin zodat ze kunnen garen en hun aroma afgeven. Eénmaal opschudden zorgt voor de mengeling. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Parlementsvoorzitter
Geregistreerd: 22 juli 2009
Berichten: 2.432
|
![]() Nog iets gevonden op zijn phillippines , de mosselgemeente bij uitstek .
Boter , bleekselder , ui , peterselie , paar teentjes knoflook en zout en peper naar smaak toevoegen . Ze geven in Phillipine wel 1,7 kilo per persoon , bij ons zal dat maar 1,5 kilo zijn , maar het is dan ook maar 18 euro p.p. en geen 25 zoals aldaar .
__________________
De evolutietheorie is zo simpel dat elke gedegenereerde mongool hem kan begrijpen Laatst gewijzigd door The Syndrome : 26 juli 2011 om 11:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 21 januari 2007
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 84.071
|
![]() Citaat:
![]() ... en een blond abdijbier ipv witte wijn ![]()
__________________
PBL-RKT
Undefeated Army Bietan Jarrai |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 3 juni 2003
Berichten: 24.102
|
![]() voze beesten!
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Minister
Geregistreerd: 3 augustus 2005
Berichten: 3.697
|
![]() Gebakken mosselen in de look.
__________________
Het onbekende verklaren met het bekende is een logische procedure, het bekende verklaren met het onbekende is een vorm van theologische waanzin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banneling
Geregistreerd: 8 februari 2011
Locatie: Marrakech aan 't Scheldt
Berichten: 9.999
|
![]() Citaat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Banneling
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
|
![]() uiteraard rauw
lekkerder dan een oestertje ! maar wat had je anders van mij verwacht ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banneling
Geregistreerd: 8 juli 2011
Locatie: Sluizen
Berichten: 663
|
![]() Op de BBQ met look mosselgroentjes witte wijn en peterselie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Minister
Geregistreerd: 3 augustus 2005
Berichten: 3.697
|
![]() I second that!
__________________
Het onbekende verklaren met het bekende is een logische procedure, het bekende verklaren met het onbekende is een vorm van theologische waanzin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banneling
Geregistreerd: 21 april 2008
Berichten: 12.832
|
![]() geschoren maar een streep(je) laten staan
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 2 september 2002
Berichten: 33.982
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Minister
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
|
![]() Vergeet de Knor mosselkruiden niet he... ik vind ze overheerlijk bij mosselen. Wel belangrijk dat ge dan de mosselsaus maakt met het vocht waarin die kruidensmaak getrokken is he
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
|
![]() Citaat:
Goed bereide mosselen hebben geen saus nodig. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Minister-President
Geregistreerd: 6 juni 2010
Locatie: in Lalaland
Berichten: 4.298
|
![]() 2
__________________
![]() ![]() Live! Laugh! Love! If that doesn't work... ...LOAD! AIM! SHOOT! (repeat if you missed) |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Minister
Geregistreerd: 1 april 2011
Berichten: 3.363
|
![]() Citaat:
Sowieso pakt ge mosselgroenten, maar toch ook kruiden? en gelijk frieten, hoe goe ze ook gemaakt zijn, ik wil er een dipsaus bij... Ieder het zijne zeker? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
|
![]() Citaat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |