![]() |
Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. |
|
Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst | Markeer forums als gelezen |
Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé. |
![]() |
|
Discussietools |
![]() |
#1 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 14 februari 2007
Berichten: 19.593
|
![]() Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.
Gewoon even koken waarschijnlijk? Wat 5 minuten ofzo? Wie kent er iets van? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 11 april 2004
Berichten: 11.718
|
![]() oh, heerlijk!
Jouw goede vriend Mitgard is een specialist, of toch zeker een groot fan. Die weet vast een lekker recepje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 14 februari 2007
Berichten: 19.593
|
![]() Citaat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banneling
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
|
![]() kuisen (baardjes plukken)
(steeds veel zout in t water houden) groentjes in de pot een beetje fruiten (kort) mossels erin (geen water erbij) en op een hard vuur paar keer opschudden zodat de ondersten bovenaan komen en omgekeerd kijken of ze allemaal open zijn en dan opdienen zeker niet te lang laten koken ... te lang gekookte mossels zijn niet lekker ... te kort gekookte mossels zet je gewoon weer even op t vuur ... opties : een blaadje laurier erbij een tomaat erbij een glas witte wijn erbij |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 11 april 2004
Berichten: 11.718
|
![]() met een scheut witte wijn is het lekkerst.
Stoom eerst in boter een ui, wat knoflook, selder, een in reepjes gesneden wortel. Peper en zout, en dan witte wijn erbij. De mosselen laat ik eerst in een bak water even weken, kwestie van wat zand eruit te krijgen. De beschadigde schelpen en de schelpen die open zijn: weggooien. Even in de pan, idd, tot ze open zijn, en dan nog een halve minuut. Bon appétit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Kempen
Berichten: 22.730
|
![]() Citaat:
__________________
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banneling
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
|
![]() Citaat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 14 februari 2007
Berichten: 19.593
|
![]() Ok, de groenten zijn aan het stoven.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Kempen
Berichten: 22.730
|
![]() Citaat:
![]()
__________________
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Banneling
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 14 februari 2007
Berichten: 19.593
|
![]() Dat maken we niet veel mee op het net zo'n live kookshow he?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banneling
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
|
![]() ![]() ![]() 1000 seconden Hamc SOS Hamc |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 14 februari 2007
Berichten: 19.593
|
![]() De mosselen zitten erin!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banneling
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
|
![]() o ja nog mosselsaus maken hamc !
mayonaise mosterd beetje azijn ... kinderspel (mijne zoon van 9 maakt die altijd voor ons) Laatst gewijzigd door Anna List : 22 oktober 2008 om 15:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Secretaris-Generaal VN
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 14 februari 2007
Berichten: 19.593
|
![]() Nog 4 minuten!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 14 februari 2007
Berichten: 19.593
|
![]() Oei ja, de saus.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 11 april 2004
Berichten: 11.718
|
![]() hoeft toch geen saus bij?
![]() De bouillon is al genoeg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banneling
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
|
![]() |
![]() |
![]() |