Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 14 januari 2017, 20:14   #1
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.257
Standaard gauw soep maken in een half uur

Iedereen kent dat zeker : 's middags laat gegeten, niet veel honger richting de avond en geen zin om weer veel gedoe rond kokkerellen. Versta : de huisgenoten geven een hint dat het vooruit mag gaan.
Oplossing : soep maken !

In de frigo duiken, halve kilo wortelen, 4 ajuinen en een pakje van 250 gr witloof grof snijden, een laurierblad van uit de tuin, een bussel platte peterselie, koffielepel gedroogde thym, flinke mespunt sambal voor er wat pit in te steken, een soeplepel kippebouillon pasta, drie kleine blikjes tomatenpuree, voldoende heet water toevoegen en dan hup, kwartier in de snelkookpan. Laurierblad + peterselie eruit vissen, glad mixen ==> klaar !
Doodsimpel, altijd lekker.

Opeten met een volgranen boterham, licht toasten, boter volgens smaak en wat grove peper van de molen erop. Eventueel wat geraspte emmental in de soep.

mjam mjam...
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 januari 2017, 20:16   #2
Eduard Khil
Secretaris-Generaal VN
 
Eduard Khil's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.770
Standaard

snelkookpan snelkookpan
__________________
Hitler was een socialist.


Eduard Khil is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 januari 2017, 20:59   #3
bembem
Secretaris-Generaal VN
 
bembem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
Standaard

een blik soep zegt je niks panda? LOL
bembem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 januari 2017, 21:00   #4
Eduard Khil
Secretaris-Generaal VN
 
Eduard Khil's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.770
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
een blik soep zegt je niks panda? LOL
zwijgen gij
__________________
Hitler was een socialist.


Eduard Khil is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 januari 2017, 21:04   #5
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.257
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
een blik soep zegt je niks panda? LOL
Dat is ersatz voedsel, koop ik nooit.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 januari 2017, 21:07   #6
bembem
Secretaris-Generaal VN
 
bembem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Dat is ersatz voedsel, koop ik nooit.
jaja net als die loempia's zeker... beuââââârk!

Laatst gewijzigd door bembem : 14 januari 2017 om 21:07.
bembem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 januari 2017, 21:18   #7
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.257
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
jaja net als die loempia's zeker... beuââââârk!
Denk ervan wat je wil : soep in blik ==> no way.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 januari 2017, 21:22   #8
bembem
Secretaris-Generaal VN
 
bembem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Denk ervan wat je wil : soep in blik ==> no way.
ok
bembem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 januari 2017, 22:26   #9
The Paulus Experience
Secretaris-Generaal VN
 
The Paulus Experience's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 oktober 2003
Locatie: Jem Enfous
Berichten: 23.201
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Iedereen kent dat zeker : 's middags laat gegeten, niet veel honger richting de avond en geen zin om weer veel gedoe rond kokkerellen. Versta : de huisgenoten geven een hint dat het vooruit mag gaan.
Oplossing : soep maken !

In de frigo duiken, halve kilo wortelen, 4 ajuinen en een pakje van 250 gr witloof grof snijden, een laurierblad van uit de tuin, een bussel platte peterselie, koffielepel gedroogde thym, flinke mespunt sambal voor er wat pit in te steken, een soeplepel kippebouillon pasta, drie kleine blikjes tomatenpuree, voldoende heet water toevoegen en dan hup, kwartier in de snelkookpan. Laurierblad + peterselie eruit vissen, glad mixen ==> klaar !
Doodsimpel, altijd lekker.

Opeten met een volgranen boterham, licht toasten, boter volgens smaak en wat grove peper van de molen erop. Eventueel wat geraspte emmental in de soep.

mjam mjam...
Echte liberalen hebben zelfs geen half uur nodig om er een soep van te maken
__________________
De oorzaken van liberalisme staan uitgebreid beschreven in de DSM-5

Een dag niet gelachen is een dag dichter bij uw N-VA lidmaatschap.

De motivatie van een N-VA kiezer: https://forum.politics.be/showpost.p...7&postcount=54
The Paulus Experience is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 januari 2017, 23:39   #10
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Iedereen kent dat zeker : 's middags laat gegeten, niet veel honger richting de avond en geen zin om weer veel gedoe rond kokkerellen. Versta : de huisgenoten geven een hint dat het vooruit mag gaan.
Oplossing : soep maken !

In de frigo duiken, halve kilo wortelen, 4 ajuinen en een pakje van 250 gr witloof grof snijden, een laurierblad van uit de tuin, een bussel platte peterselie, koffielepel gedroogde thym, flinke mespunt sambal voor er wat pit in te steken, een soeplepel kippebouillon pasta, drie kleine blikjes tomatenpuree, voldoende heet water toevoegen en dan hup, kwartier in de snelkookpan. Laurierblad + peterselie eruit vissen, glad mixen ==> klaar !
Doodsimpel, altijd lekker.

Opeten met een volgranen boterham, licht toasten, boter volgens smaak en wat grove peper van de molen erop. Eventueel wat geraspte emmental in de soep.

mjam mjam...
Soep is geen avondeten, dat is een tussendoortje.

Enkel dolgedraaide socialisten aanzien dit als avondeten.

Gedroogde thym hoort bovendien niet thuis in een soep.

Deze ervaringen graag voor jezelf houden in het vervolg.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 januari 2017, 14:07   #11
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.469
Standaard

Soepgroenten horen eerst 10 minuutjes aangestoofd te worden.
Mijn recept: 4 grote winterwortels, 2 grote ajuinen, 1 prei, 4 tomaten, 1 aardappel. Alles ik blokjes snijden, peper en zout toevoegen en in boter op een laag-middelmatig vuurtje aanstoven.
Daarna overgieten met zo'n 3l water, 3 blokjes bouillon naar keuze toevoegen. Zelf gebruik ik 'tuinkruiden-bouillon'. 2 Kleine doosjes tomatenpuree toevoegen. Deksel op de pan en zo'n 25 minuutjes laten koken.
Als laatste voeg ik nog wat basilicum toe en laat de soep nog op laag vuur zo'n 5 minuutjes 'pruttelen'.

Soep uit blik komt hier nooit op tafel; daar zit echt alleen maar brol in en daar zit niks van voedingswaarde in. Bweurk! Idem met soep uit karton, genre "Knorr".
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 januari 2017, 14:10   #12
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.438
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors Bekijk bericht
Soepgroenten horen eerst 10 minuutjes aangestoofd te worden.
...
Want?
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 januari 2017, 18:31   #13
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.257
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors Bekijk bericht
Soepgroenten horen eerst 10 minuutjes aangestoofd te worden.
Mijn recept: 4 grote winterwortels, 2 grote ajuinen, 1 prei, 4 tomaten, 1 aardappel. Alles ik blokjes snijden, peper en zout toevoegen en in boter op een laag-middelmatig vuurtje aanstoven.
Daarna overgieten met zo'n 3l water, 3 blokjes bouillon naar keuze toevoegen. Zelf gebruik ik 'tuinkruiden-bouillon'. 2 Kleine doosjes tomatenpuree toevoegen. Deksel op de pan en zo'n 25 minuutjes laten koken.
Als laatste voeg ik nog wat basilicum toe en laat de soep nog op laag vuur zo'n 5 minuutjes 'pruttelen'.

Soep uit blik komt hier nooit op tafel; daar zit echt alleen maar brol in en daar zit niks van voedingswaarde in. Bweurk! Idem met soep uit karton, genre "Knorr".
Over het principe ga ik niet discussiëren, groente even aanstoven geeft een extra smaaktoets. Tenminste voor ajuin, omdat die karameliseert. Voor andere groente twijfel ik daar nogal sterk aan...
Maar hier zat ik met de uitdaging van mijn zoeteke om dat in een half uurtje te fiksen hee En ja, dan moet je een short cut zoeken hee.

Als je ooit eens in de buurt bent van een Makro, koop daar Knorr bouillon "professional", met zo een pot doe je minimaal een jaar. Is veeeel beter dan de blokjes die extreem veel zout bevatten.https://www.unileverfoodsolutions.be...-NL-14587.html
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 januari 2017, 18:33   #14
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.257
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon Bekijk bericht
Want?
Dan karameliseer je de natuurlijke suikers van je groente, wat een extra smaaktoets geeft aan je soep.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 januari 2017, 18:35   #15
Peche
Banneling
 
 
Geregistreerd: 2 september 2013
Berichten: 29.811
Standaard

En de bouillon? Laten jullie dan ook zo echt rundsbeenderen zwart bakken in de oven om dan als bouillon te trekken?
Of van die kreeftenbisque in pompoensoep met room is ook to die for.
Peche is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 januari 2017, 18:37   #16
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.830
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Iedereen kent dat zeker : 's middags laat gegeten, niet veel honger richting de avond en geen zin om weer veel gedoe rond kokkerellen. Versta : de huisgenoten geven een hint dat het vooruit mag gaan.
Oplossing : soep maken !

In de frigo duiken, halve kilo wortelen, 4 ajuinen en een pakje van 250 gr witloof grof snijden, een laurierblad van uit de tuin, een bussel platte peterselie, koffielepel gedroogde thym, flinke mespunt sambal voor er wat pit in te steken, een soeplepel kippebouillon pasta, drie kleine blikjes tomatenpuree, voldoende heet water toevoegen en dan hup, kwartier in de snelkookpan. Laurierblad + peterselie eruit vissen, glad mixen ==> klaar !
Doodsimpel, altijd lekker.

Opeten met een volgranen boterham, licht toasten, boter volgens smaak en wat grove peper van de molen erop. Eventueel wat geraspte emmental in de soep.

mjam mjam...
Tip: Laurier en dergelijke in een koffiefilter steken, opdraaien, koordje er rond en niet meer vissen, gewoon het bundeltje eruit trekken aan het koordje.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 januari 2017, 18:38   #17
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.830
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors Bekijk bericht
Soepgroenten horen eerst 10 minuutjes aangestoofd te worden.
Mijn recept: 4 grote winterwortels, 2 grote ajuinen, 1 prei, 4 tomaten, 1 aardappel. Alles ik blokjes snijden, peper en zout toevoegen en in boter op een laag-middelmatig vuurtje aanstoven.
Daarna overgieten met zo'n 3l water, 3 blokjes bouillon naar keuze toevoegen. Zelf gebruik ik 'tuinkruiden-bouillon'. 2 Kleine doosjes tomatenpuree toevoegen. Deksel op de pan en zo'n 25 minuutjes laten koken.
Als laatste voeg ik nog wat basilicum toe en laat de soep nog op laag vuur zo'n 5 minuutjes 'pruttelen'.

Soep uit blik komt hier nooit op tafel; daar zit echt alleen maar brol in en daar zit niks van voedingswaarde in. Bweurk! Idem met soep uit karton, genre "Knorr".
Ik moet geen Hollandse brol hebben.
Hier worden soepgroenten nooit gestoofd, bah!
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 januari 2017, 18:39   #18
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.830
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Over het principe ga ik niet discussiëren, groente even aanstoven geeft een extra smaaktoets. Tenminste voor ajuin, omdat die karameliseert. Voor andere groente twijfel ik daar nogal sterk aan...
Maar hier zat ik met de uitdaging van mijn zoeteke om dat in een half uurtje te fiksen hee En ja, dan moet je een short cut zoeken hee.

Als je ooit eens in de buurt bent van een Makro, koop daar Knorr bouillon "professional", met zo een pot doe je minimaal een jaar. Is veeeel beter dan de blokjes die extreem veel zout bevatten.https://www.unileverfoodsolutions.be...-NL-14587.html
Die is inderdaad goed.
Ik trek, als ik tijd heb, de bouillon liever zelf.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 januari 2017, 18:41   #19
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.830
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Peche Bekijk bericht
En de bouillon? Laten jullie dan ook zo echt rundsbeenderen zwart bakken in de oven om dan als bouillon te trekken?
Of van die kreeftenbisque in pompoensoep met room is ook to die for.
Die moet je laten trekken in kokend water.
Zo'n rundsknook, waar nog wat vlees aan is, heeeeerlijk.
Ik durf dat vlees wel eens gebruiken in een koninginnenhapje (vidé) samen met kip natuurlijk.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 januari 2017, 18:44   #20
Peche
Banneling
 
 
Geregistreerd: 2 september 2013
Berichten: 29.811
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door reservespeler Bekijk bericht
Die moet je laten trekken in kokend water.
Zo'n rundsknook, waar nog wat vlees aan is, heeeeerlijk.
Ik durf dat vlees wel eens gebruiken in een koninginnenhapje (vidé) samen met kip natuurlijk.
Ja dat is een techniek. Maar dat geeft belange niet zoveel smaak als ge ze eerst zwartbakt in de oven en dan pas laat trekken in water met vleesbouillon. (later de vleesbouillon met mosterd opeten)

Voor kippenbouillon hebt ge zelfs slachtafval nodig om die heerlijke smaak te bereiken. Met een gewoon kip te trekken in water hebt ge simpelweg niet voldoende smaak. Evenals met rundsknoken.
Peche is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:21.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be