Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 24 augustus 2020, 12:46   #1
IJsboer
Europees Commissaris
 
IJsboer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 juli 2009
Berichten: 7.809
Standaard Heerlijke recepten met konijn

Zo’n stoofpotje van konijn op grootmoeders wijze… Heerlijk! Alleen, er zijn nog zo veel andere gerechten met konijn. Van exotisch getint, een snelle hap uit het vuistje tot heerlijk comfort food... konijn is een allround lekkernij.

Bakken, braden, stoven, wokken, op de barbecue... het kan allemaal met konijn. Ontdek in onze tips hoe je konijn zo klaarmaakt dat het vlees smelt op je tong.

https://www.lekkervanbijons.be/konij...RoCR1IQAvD_BwE
__________________
vBulletin software 4.2.2 en 4.2.3 had een data breach in 2015. Er wordt aanbevolen een hogere versie te gebruiken om zo e-mails en wachtwoorden te beschermen.
Dit forum draait versie 3.6.8 uit 2007, gebruik dus een uniek en veilig (lang) paswoord.
IJsboer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 12:50   #2
Jay-P.
Secretaris-Generaal VN
 
Jay-P.'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 april 2014
Berichten: 22.680
Standaard

TIP van Wikihow:
Citaat:
Voordat je het konijn gaat villen is het gebruikelijk om eerst het hoofd te verwijderen met een zwaar mes door het konijn plat neer te leggen en het mes in de nek te steken waar de schedel en nek bij elkaar komen. Duw stevig door. Hang het konijn nu op aan zijn achterpoten en laat het uitlekken boven een emmer.
__________________
...que quand les soirs d'orage des chinois cultivés me demandent d'où je suis,
je réponds fatigué et les larmes aux dents: "Ik ben van Luxembourg".
Jay-P. is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 12:53   #3
IJsboer
Europees Commissaris
 
IJsboer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 juli 2009
Berichten: 7.809
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jay-P. Bekijk bericht
TIP van Wikihow:
Ik snap het niet goed.
Heb je enkele foto's om als voorbeeld te tonen?
__________________
vBulletin software 4.2.2 en 4.2.3 had een data breach in 2015. Er wordt aanbevolen een hogere versie te gebruiken om zo e-mails en wachtwoorden te beschermen.
Dit forum draait versie 3.6.8 uit 2007, gebruik dus een uniek en veilig (lang) paswoord.
IJsboer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 13:56   #4
Universalia
Secretaris-Generaal VN
 
Universalia's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 december 2012
Locatie: Nieverans Les Bains
Berichten: 45.279
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jay-P. Bekijk bericht
TIP van Wikihow:
Is dat niet verboden?

Ook een konijn doden met een 'priem' door een oog te steken en zo te laten doodbloeden is verboden. (niet zeker van)

Konijn slachten
__________________
Ik citeer Confucius: Als straffen niet op de juiste wijze worden opgelegd, weten de mensen niet waar ze aan toe zijn.
Ook citeer ik A. Einstein met graagte: Bidden verandert de wereld niet, maar bidden verandert de mens en de mens verandert de wereld.
Universalia is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 14:17   #5
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 77.899
Standaard

Konijn met mosterdsaus, lekker...
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 14:20   #6
Universalia
Secretaris-Generaal VN
 
Universalia's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 december 2012
Locatie: Nieverans Les Bains
Berichten: 45.279
Standaard

Om de één of andere reden heb ik dat nooit graag gegeten konijn.

Ik zie dat dus liever niet op mijn bord verschijnen.

Als mijn moeder dat eens maakt zal je mij alleen het hart, de lever en de niertjes zien opeten.

Er is nog zo iets dat ik liever maar 1 keer eet, mosselen.
__________________
Ik citeer Confucius: Als straffen niet op de juiste wijze worden opgelegd, weten de mensen niet waar ze aan toe zijn.
Ook citeer ik A. Einstein met graagte: Bidden verandert de wereld niet, maar bidden verandert de mens en de mens verandert de wereld.
Universalia is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 14:34   #7
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.316
Standaard

Best is komijn op Vlaamse wijze.

Met een fles cognac.
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 14:54   #8
Het Verzet
Europees Commissaris
 
Het Verzet's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 maart 2010
Berichten: 7.694
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon Bekijk bericht
Best is komijn op Vlaamse wijze.

Met een fles cognac.
Is dat gelijk die eend met die whisky?
Dat recept vond ik top!
__________________
Disclaimer: de hierboven geschreven mening strookt niet altijd met de werkelijke gedachtengang van zijn auteur. Sjans.
Het Verzet is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 15:10   #9
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.316
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Het Verzet Bekijk bericht
Is dat gelijk die eend met die whisky?
Dat recept vond ik top!
Hangt van de whiskey af denk ik.
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 15:42   #10
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 77.899
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Het Verzet Bekijk bericht
Is dat gelijk die eend met die whisky?
Dat recept vond ik top!
Dat was idd de top.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 15:44   #11
Eyjafjallajökull
Banneling
 
 
Geregistreerd: 17 mei 2010
Berichten: 23.526
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Konijn met mosterdsaus, lekker...
Klinkt goed.

Heb je een recept ?
Eyjafjallajökull is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 15:49   #12
Marie van de koster
Secretaris-Generaal VN
 
Marie van de koster's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 juni 2006
Berichten: 30.341
Standaard

Een heel simpel maar heel lekker konijnenrecept :
Ingrediënten
? 1 konijn in 6 stukken
? 200 gram boter of margarine
? sap van een halve citroen
? 4 tomaten
? 2 deciliter rode wijn
? 2 deciliter water
? peper
Bereidingswijze
Boter laten smelten in grote kookpot. De stukken konijn erin aanbraden tot het vlees aan alle kanten bruin is.
Water, rode wijn en citroensap toevoegen.
De tomaten wassen, in stukken snijden en eveneens eraan toevoegen.
Kruiden met peper.
Deksel op pot en vuur minderen, 2 uur laten stoven.
Het konijn serveren op een grote schotel. De saus zeven en in een sauspannetje gieten. Indien nodig de saus kruiden met zout en peper.
__________________
Zo is 't.
Marie van de koster is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 15:51   #13
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 77.899
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eyjafjallajökull Bekijk bericht
Klinkt goed.

Heb je een recept ?
konijnebouten even aankleuren in schuimende boter, daarna afdeppen en door de bloem halen, mosterd erop smeren en wat laten rusten. Een paar sjalotten laten aanstoven in verse boter, de konijnebouten erbij, halve fles witte droge wijn, enkele flinke eetlepels graantjesmosterderbij , flink wat tijm erbij en een tweetal kruidnagels. Langzaam laten stoven, daarna 300 cc volle room erbij, beetje laten reduceren en smullen maar.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 15:59   #14
Mambo
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 27 april 2004
Berichten: 43.539
Standaard

Vroeger hingen ze de dode konijnen 3 dagen boven de open beerput.

Geen idee waarom.

In restaurants lieten ze die 4 of 5 dagen rotten in de pels.
Bij het openen kwamen de maden er uit.
Het beest werd gemarineerd in een Côtes de Rhône en is anderendaags omgetoverd tot civet de lièvre ?* la façon du chef.


Uit de zaal kwam het bericht dat het excellent was !

En peperduur.
__________________
Misschien heb ik me wel vergist.
Of niet ?

Laatst gewijzigd door Mambo : 24 augustus 2020 om 16:08.
Mambo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 16:12   #15
Mambo
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 27 april 2004
Berichten: 43.539
Standaard

Met fazanten doen ze dat ook.
Een dag of 5 aan de poten op de waslijn hangen tot hij vanzelf uit elkander valt.

Dan klaarmaken als wilde fazant.

De smaak moet er in komen he?
__________________
Misschien heb ik me wel vergist.
Of niet ?
Mambo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 16:14   #16
Marie van de koster
Secretaris-Generaal VN
 
Marie van de koster's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 juni 2006
Berichten: 30.341
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mambo Bekijk bericht
Vroeger hingen ze de dode konijnen 3 dagen boven de open beerput.

Geen idee waarom.

In restaurants lieten ze die 4 of 5 dagen rotten in de pels.
Bij het openen kwamen de maden er uit.
Het beest werd gemarineerd in een Côtes de Rhône en is anderendaags omgetoverd tot civet de lièvre ?* la façon du chef.


Uit de zaal kwam het bericht dat het excellent was !

En peperduur.
Ik heb veel konijnen weten slachten in mijn kindertijd maar dat van die open beerput heb ik nooit gezien.
En in dat restaurant, serveerden ze de maden erbij of niet?
__________________
Zo is 't.
Marie van de koster is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 16:17   #17
Mambo
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 27 april 2004
Berichten: 43.539
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Marie van de koster Bekijk bericht
Ik heb veel konijnen weten slachten in mijn kindertijd maar dat van die open beerput heb ik nooit gezien.
En in dat restaurant, serveerden ze de maden erbij of niet?
Nee marie de maden kreeg je er niet bij.

Maar die beerput klopt wel.
Iets met aroma te maken.

Tja
__________________
Misschien heb ik me wel vergist.
Of niet ?
Mambo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 16:21   #18
Marie van de koster
Secretaris-Generaal VN
 
Marie van de koster's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 juni 2006
Berichten: 30.341
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mambo Bekijk bericht
Nee marie de maden kreeg je er niet bij.

Maar die beerput klopt wel.
Iets met aroma te maken.

Tja
Ik ben heel blij dat ik dat aroma heb mogen missen
__________________
Zo is 't.

Laatst gewijzigd door Marie van de koster : 24 augustus 2020 om 16:22.
Marie van de koster is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 17:40   #19
kelt
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 35.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Marie van de koster Bekijk bericht
Ik heb veel konijnen weten slachten in mijn kindertijd maar dat van die open beerput heb ik nooit gezien.
En in dat restaurant, serveerden ze de maden erbij of niet?
Ba neen gij...daarmee kun je gaan vissen...
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 augustus 2020, 18:30   #20
Koenaard Depuydt
Staatssecretaris
 
Koenaard Depuydt's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 mei 2020
Locatie: niet Herstapel, Luik, Kortrijk, Antwerpen of Vilvoorde
Berichten: 2.876
Standaard

Geachte heren

Indien onze beste vriend Dempertjen deze draad mocht bezoeken.

Konijn wordt door de West-Vleutse beerputmens "keun" genoemd.

Hoogachtend
__________________
Een goede Vlaming draagt geen muilband. Hij rookt, besproeit, sluikstort of gokt nooit en heeft geen hond of poes. Hij begeeft zich te voet of met het rijwiel en onthoudt zich van geurwater, geestrijke of zoete dranken en andere verslavende middelen. Hij is gespierd en streeft dus een gezond lichaamsgewicht na. Hij beschermt zijn wondermooie Nederlandse taal en zijn schitterend Vlaams land tegen vreemde smetten. Hij laat zijn leven niet door een wijf vergallen.
Koenaard Depuydt is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:04.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be