Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 19 januari 2011, 02:12   #1
Wisord
Banneling
 
 
Geregistreerd: 5 januari 2010
Locatie: Lommel
Berichten: 10.022
Standaard Duur biertje in een eekhoornjasje

Gewoon schandalig druk op de link voor de foto ...

Citaat:
Our old buddies BrewDog have done it again. Not content with winning back the "strongest beer in the world" title last February with its Sink the Bismarck!, they've now upped their game with a new brew that is 55 percent alcohol by volume and carries a $765 price tag. It's called The End of History.

http://www.asylum.com/2010/07/22/its...inside-a-squi/
Wisord is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 07:29   #2
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Wel stijl als je je gasten hun pintje voor hun neus inschenkt.
Ook leuk als je met een bak leeggoed in de Delhaize aankomt.
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 08:00   #3
Herr Flick
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.355
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wisord Bekijk bericht
Gewoon schandalig druk op de link voor de foto ...




http://www.asylum.com/2010/07/22/its...inside-a-squi/
Dat is dan whiskey, volgens mij kan je technisch niet meer van bier spreken, eens je het bent gaan opstoken...

Ok van Whiskey kan je pas spreken als het lang genoeg op vaten heeft liggen rijpen...
Herr Flick is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 08:30   #4
Caligula
Banneling
 
 
Geregistreerd: 26 december 2010
Berichten: 1.967
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Herr Flick Bekijk bericht
Dat is dan whiskey, volgens mij kan je technisch niet meer van bier spreken, eens je het bent gaan opstoken...

Ok van Whiskey kan je pas spreken als het lang genoeg op vaten heeft liggen rijpen...
Ik dacht dat ook van een zekere topvodka die ze maken van druiven maar het is het proces dat telt voor de naam.
Niet persé de ingrediënten , zo blijkt.
Caligula is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 08:49   #5
Anna List
Banneling
 
 
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
Standaard

Nynorsk
Anna List is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 08:51   #6
Caligula
Banneling
 
 
Geregistreerd: 26 december 2010
Berichten: 1.967
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Anna List Bekijk bericht
Nynorsk
Waar ???
Caligula is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 09:04   #7
Herr Flick
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.355
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Caligula Bekijk bericht
Ik dacht dat ook van een zekere topvodka die ze maken van druiven maar het is het proces dat telt voor de naam.
Niet persé de ingrediënten , zo blijkt.
Voor Vodka zijn zowat alle bronnen van suikers toegestaan, dat is zo een van die uitzonderingen,...

Calvados kunt ge nu eenmaal niet maken zonder appelen, de soort appelen is zelf bepaald, en ze moeten uit de Appelation Controle komen, anders kan het geen Calvados heten. Zo heb ik een vergelijkbaar brouwsel uit Oostenrijk dat gewoon wilde appel heet, het is iets dat volgens dezelfde methode gemaakt, is, maar niet uit de juiste streek komt.

Voor bier heb je ook nog speciale regels, al naargelang het bier, maar van de moment dat je het stookt is het volgens mij geen bier meer, maar wordt het een aquavit of jenever (het verliest dan ook zijn kleur en wordt wit... ) daarna moet je het terug gaan lageren op vaten om kleur te geven, of je zou ook alcohol aan je gebrouwen bier kunnen toevoegen om zo een hoger volume procent te verkrijgen, maar dat is echt knoeien.

Via natuurlijke vergisting kan je immers maar tot een 12 volume procent komen omdat dan uw bacterieen sterven die de suikers omzetten in alcohol.

Dus bier van 55 volume procent, ... kan technisch niet, of ze moeten alcohol toevoegen of het brouwsel stoken en destilleren tot ze er komen.

Laatst gewijzigd door Herr Flick : 19 januari 2011 om 09:05.
Herr Flick is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 10:48   #8
Dronkoers
Secretaris-Generaal VN
 
Dronkoers's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2007
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 84.071
Standaard

BrewDog Schorschbräu Het Koelschip
__________________
PBL-RKT
Undefeated Army
Bietan Jarrai
Dronkoers is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 10:52   #9
Dronkoers
Secretaris-Generaal VN
 
Dronkoers's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2007
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 84.071
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Herr Flick Bekijk bericht
Voor Vodka zijn zowat alle bronnen van suikers toegestaan, dat is zo een van die uitzonderingen,...

Calvados kunt ge nu eenmaal niet maken zonder appelen, de soort appelen is zelf bepaald, en ze moeten uit de Appelation Controle komen, anders kan het geen Calvados heten. Zo heb ik een vergelijkbaar brouwsel uit Oostenrijk dat gewoon wilde appel heet, het is iets dat volgens dezelfde methode gemaakt, is, maar niet uit de juiste streek komt.

Voor bier heb je ook nog speciale regels, al naargelang het bier, maar van de moment dat je het stookt is het volgens mij geen bier meer, maar wordt het een aquavit of jenever (het verliest dan ook zijn kleur en wordt wit... ) daarna moet je het terug gaan lageren op vaten om kleur te geven, of je zou ook alcohol aan je gebrouwen bier kunnen toevoegen om zo een hoger volume procent te verkrijgen, maar dat is echt knoeien.

Via natuurlijke vergisting kan je immers maar tot een 12 volume procent komen omdat dan uw bacterieen sterven die de suikers omzetten in alcohol.

Dus bier van 55 volume procent, ... kan technisch niet, of ze moeten alcohol toevoegen of het brouwsel stoken en destilleren tot ze er komen.
Theoretisch gezien is het bier, omdat men water, gist, mout en hop gebruikt.
Het is door (het peperdure) ijsdistillatie dat men zulke alc% verkrijgt.
"Start The Future" van Het Koelschip is bij mijn weten nog steeds het zwaartse "bier" met zijn 60% alc.

En volgens mij kun je met natuurlijke gisting tot max 14% komen
__________________
PBL-RKT
Undefeated Army
Bietan Jarrai
Dronkoers is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 10:57   #10
manta
Secretaris-Generaal VN
 
manta's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 januari 2004
Berichten: 34.805
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dronkoers Bekijk bericht
Theoretisch gezien is het bier, omdat men water, gist, mout en hop gebruikt.
Het is door (het peperdure) ijsdistillatie dat men zulke alc% verkrijgt.
"Start The Future" van Het Koelschip is bij mijn weten nog steeds het zwaartse "bier" met zijn 60% alc.

En volgens mij kun je met natuurlijke gisting tot max 14% komen
Voor u zal't pas goed zijn als ze een fles bier groot genoeg maken om in een dood olifantje te stoppen hé

Laatst gewijzigd door manta : 19 januari 2011 om 10:58.
manta is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 10:59   #11
Herr Flick
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.355
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dronkoers Bekijk bericht
Theoretisch gezien is het bier, omdat men water, gist, mout en hop gebruikt.
Het is door (het peperdure) ijsdistillatie dat men zulke alc% verkrijgt.
"Start The Future" van Het Koelschip is bij mijn weten nog steeds het zwaartse "bier" met zijn 60% alc.

En volgens mij kun je met natuurlijke gisting tot max 14% komen
Ja 14 % kan ook dat zal wel ergens de bovengrens zijn, maar het blijft destillatie en volgens mij is het dan geen bier meer, maar kom...

Wie wil er nu bier drinken met 55 % Alc. Stel u voor dat er ook nog bubbels inzitten, dat vliegt zo uwe kop in...

De meeste alcohol is teruggebracht tot 40 % buiten enkele uitzonderingen (Stroh rum bvb ) ik dacht dat ze bij Absinth ook wel eens wat hoger durven gaan. Dat is toch een serieuze hoeveelheid, die alcohol zelf draagt trouwens eigenlijk niet echt bij tot een aangenamere smaak, ... ja ge ontsmet uwe mond er eens mee.
Herr Flick is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 11:02   #12
Dronkoers
Secretaris-Generaal VN
 
Dronkoers's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2007
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 84.071
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door manta Bekijk bericht
Voor u zal't pas goed zijn als ze een fles bier groot genoeg maken om in een dood olifantje te stoppen hé
Ik moet nog wachten met zulke bestellingen, mijn loopkat is nog niet geinstalleerd in mijn living
__________________
PBL-RKT
Undefeated Army
Bietan Jarrai
Dronkoers is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 11:04   #13
Dronkoers
Secretaris-Generaal VN
 
Dronkoers's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2007
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 84.071
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Herr Flick Bekijk bericht
Ja 14 % kan ook dat zal wel ergens de bovengrens zijn, maar het blijft destillatie en volgens mij is het dan geen bier meer, maar kom...

Wie wil er nu bier drinken met 55 % Alc. Stel u voor dat er ook nog bubbels inzitten, dat vliegt zo uwe kop in...

De meeste alcohol is teruggebracht tot 40 % buiten enkele uitzonderingen (Stroh rum bvb ) ik dacht dat ze bij Absinth ook wel eens wat hoger durven gaan. Dat is toch een serieuze hoeveelheid, die alcohol zelf draagt trouwens eigenlijk niet echt bij tot een aangenamere smaak, ... ja ge ontsmet uwe mond er eens mee.
Ikzelf noem het liever ook geen bier, maarjah, ik had het over de theorie

Trouwens, ik heb dan ook geen €50 tot €100 over voor een fleske ze
Hoewel ik het wel eens wil proeven... en dan geen 33cl
__________________
PBL-RKT
Undefeated Army
Bietan Jarrai
Dronkoers is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 11:15   #14
Herr Flick
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.355
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dronkoers Bekijk bericht
Ikzelf noem het liever ook geen bier, maarjah, ik had het over de theorie

Trouwens, ik heb dan ook geen €50 tot €100 over voor een fleske ze
Hoewel ik het wel eens wil proeven... en dan geen 33cl
Op de site van de struise brouwers het even gecontroleerd, en het is dus geen bier, want het gaat om een destillaat. (Dat gedeelte over alcohol in mijn studies is toch altijd blijven hangen... )

Of ze het nu stoken of bevriezen maakt geen zak uit, de alcohol bacterie is toch dood, en wat ze doen is het reduceren van het water om op die manier het volume procent alcohol op te drijven.

Vandaar dat die spullen ook zo duur zijn... bubbels zijn er vanzelfsprekend uit, en moeten ze als ze dat toch willen toevoegen.

Dus ook geen nagisting en dergelijke op de fles, uwe gist is toch dood.

Als ge dan toch gestookt bier wilt drinken koop u dan een fles Whiskey, dat is goeiekoper dan zo een fles bier en zal veel meer smaak bevatten omdat het op vaten gelagerd is.

Dat soort bier zou je trouwens perfect zelf kunnen maken, kap een Duvel in een bekerke, kookt het goedje, vang de dampen op en koel ze af, en vang ze op in een ander bekertje, et voilla, ... Duvel van x % herhaal het proces een paar keer en het wordt nog straffer, ... wel eerst eens laten testen want als er tijdens de productie iets is misgelopen kunt ge er in het beste geval blind van worden.
Herr Flick is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 11:20   #15
Dronkoers
Secretaris-Generaal VN
 
Dronkoers's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2007
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 84.071
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Herr Flick Bekijk bericht
Op de site van de struise brouwers het even gecontroleerd, en het is dus geen bier, want het gaat om een destillaat. (Dat gedeelte over alcohol in mijn studies is toch altijd blijven hangen... )
Of het nu wel of geen bier is, zullen ze nog lang over discussiëren
Struise Brouwers zeggen van niet, Schorschbräu, Koelschip ed zullen weer zeggen van wel, enzoverder
Citaat:
Of ze het nu stoken of bevriezen maakt geen zak uit, de alcohol bacterie is toch dood, en wat ze doen is het reduceren van het water om op die manier het volume procent alcohol op te drijven.
Vandaar dat die spullen ook zo duur zijn... bubbels zijn er vanzelfsprekend uit, en moeten ze als ze dat toch willen toevoegen.
Ijsdistillatie dus
Citaat:
Dus ook geen nagisting en dergelijke op de fles, uwe gist is toch dood.
Een gewoon pintje kent ook geen nagisting op fles
Citaat:
Als ge dan toch gestookt bier wilt drinken koop u dan een fles Whiskey, dat is goeiekoper dan zo een fles bier en zal veel meer smaak bevatten omdat het op vaten gelagerd is.

Dat soort bier zou je trouwens perfect zelf kunnen maken, kap een Duvel in een bekerke, kookt het goedje, vang de dampen op en koel ze af, en vang ze op in een ander bekertje, et voilla, ... Duvel van x % herhaal het proces een paar keer en het wordt nog straffer, ... wel eerst eens laten testen want als er tijdens de productie iets is misgelopen kunt ge er in het beste geval blind van worden.

Iemand vrijwilliger om mijnen geprepareerden Duvel te proberen?
__________________
PBL-RKT
Undefeated Army
Bietan Jarrai
Dronkoers is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 13:57   #16
bgf324
Secretaris-Generaal VN
 
bgf324's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 december 2008
Locatie: Rijks-Vlaanderen
Berichten: 21.724
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wisord Bekijk bericht
Gewoon schandalig druk op de link voor de foto ...




http://www.asylum.com/2010/07/22/its...inside-a-squi/
We hadden al zo'n topic een paar maand geleden, met een link naar hetzelfde artikel.



Onze forum-eekhoorn moet dood
bgf324 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 13:58   #17
De Juiste Gids
Burgemeester
 
Geregistreerd: 5 januari 2011
Locatie: Schuiferskapelle
Berichten: 535
Standaard

Zeg, die gasten van PBL-RKT... leven die nog?
De Juiste Gids is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 14:03   #18
Herr Flick
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.355
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dronkoers Bekijk bericht
Of het nu wel of geen bier is, zullen ze nog lang over discussiëren
Struise Brouwers zeggen van niet, Schorschbräu, Koelschip ed zullen weer zeggen van wel, enzoverder

Ijsdistillatie dus

Een gewoon pintje kent ook geen nagisting op fles


Iemand vrijwilliger om mijnen geprepareerden Duvel te proberen?
Ik heb u weer wat wijsgemaakt he, ... Nee echt ge zou zo van Duvel nen schnaps kunnen maken, ... Als ge hem dan op tonnen zet voor een jaar of 5 is het Whiskey.
Herr Flick is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 14:03   #19
bgf324
Secretaris-Generaal VN
 
bgf324's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 december 2008
Locatie: Rijks-Vlaanderen
Berichten: 21.724
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De Juiste Gids Bekijk bericht
Zeg, die gasten van PBL-RKT... leven die nog?
De meeste zitten in hun winterslaap nu.
bgf324 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 januari 2011, 14:22   #20
De Juiste Gids
Burgemeester
 
Geregistreerd: 5 januari 2011
Locatie: Schuiferskapelle
Berichten: 535
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bgf324 Bekijk bericht
De meeste zitten in hun winterslaap nu.
Ah zo.
De Juiste Gids is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:16.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be