Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Themafora > Maatschappij en samenleving
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Maatschappij en samenleving Dit subforum handelt over zaken die leven binnen de maatschappij en in die zin politiek relevant (geworden) zijn.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 2 april 2012, 19:36   #1
fantoom
Banneling
 
 
Geregistreerd: 7 maart 2012
Berichten: 644
Standaard De bierprijs moet nog hoger!

De bierprijs moet nog hoger. Dat zegt althans Theo Vervloet, voorzitter van de Belgische brouwers...

Citaat:
Vervloet zegt dat de bierprijs hoger moet. 'Voor zo'n kwaliteitsproduct moeten we meer durven betalen aan de brouwerij-industrie. Een glas water of een thee op café is duurder dan een glas bier.'
http://www.standaard.be/artikel/deta...MF20120402_172

Gelijk zal hij waarschijnlijk wel hebben... Hoe gaat men anders Brito een mooie bonus kunnen garanderen...
fantoom is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 april 2012, 20:15   #2
CyberpunX
Staatssecretaris
 
CyberpunX's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 oktober 2004
Locatie: .b/e
Berichten: 2.929
Standaard

Dan importeren we toch gewoon ander bier.
Of we brouwen zelf.

Het is trouwens schandalig dat warm en koud water dergelijke prijzen halen, dát is het echte probleem.
CyberpunX is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 april 2012, 20:37   #3
Mam
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 augustus 2011
Locatie: België
Berichten: 1.878
Standaard

Raar dat thee duurder is dan bier.

Zijn er op alcoholhoudende dranken geen accijnzen die aan de klant worden doorgerekend?
Mam is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 april 2012, 20:39   #4
Meuh
Provinciaal Gedeputeerde
 
Meuh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2011
Locatie: Limburg
Berichten: 972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CyberpunX Bekijk bericht
Dan importeren we toch gewoon ander bier.
Of we brouwen zelf.

Het is trouwens schandalig dat warm en koud water dergelijke prijzen halen, dát is het echte probleem.
Ik denk net dat ze die dranken zo duur aanrekenen net omdat ze de prijs van het bier "laag" willen houden.
Meuh is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 april 2012, 21:09   #5
CyberpunX
Staatssecretaris
 
CyberpunX's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 oktober 2004
Locatie: .b/e
Berichten: 2.929
Standaard

Dus dan mogen we ons eraan verwachten dat het water ook weer in prijs zal stijgen zeker.

Laatst gewijzigd door CyberpunX : 2 april 2012 om 21:10.
CyberpunX is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 april 2012, 21:24   #6
freespirit
Minister-President
 
freespirit's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 december 2006
Berichten: 5.176
Standaard

Als 'globetrotter' kan ik beamen dat bier op café in België relatief goedkoop is, zeker in verhouding tot andere dranken. In de Verenigde Staten betaal je voor een vergelijkbaar inlands pintje makkelijk 4 dollar op café, ook in onze buurlanden is bier meestal een pak duurder. Onze frisdranken zijn dan weer aan de relatief dure kant, deze zijn in de States een pak goedkoper. Ook sterke dranken en cocktails zijn in ons land meestal aan de relatief dure kant. Voor de wijnprijzen zitten we in de middenmoot, meestal minder dan in de Noord-Europese of Angelsaksische landen, maar een pak meer dan in de meditterane landen of Frankrijk.

Overigens valt op te merken dat men in vele landen (soms enkel bij warm weer) bij het nuttigen van een diner of maaltijd gratis tafelwater krijgt of ijsgekoeld water (Frankrijk, USA, Midden-Oosten, ...) terwijl men ook in België bij een hittegolf voor een simpele klets warm veel moet betalen.

Waarmee ik natuurlijk niet wil zeggen dat men het bier in onze cafés nog eens moet opslaan, maar het is de regel geworden dat een café zijn winst niet maakt op het bierverbruik. Daarvoor rekenen de bandieten van de drie grootste biermultinationals in ons land actief (AB Inbev, Alken-Maes en Duvel Moortgat) te veel door aan de cafés die aan hen gebonden zijn. En er zijn tegenwoordig nog maar zeer weinig zogenaamd 'vrije' cafés. Vele cafés overleven door hun warme dranken (koffie / thee) waarop men 90 % winst kan maken of restaurants uiteraard op dure wijnen.
freespirit is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 april 2012, 21:32   #7
Jan van den Berghe
Secretaris-Generaal VN
 
Jan van den Berghe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Waregem
Berichten: 178.701
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CyberpunX Bekijk bericht
Dan importeren we toch gewoon ander bier.
Of we brouwen zelf.

Het is trouwens schandalig dat warm en koud water dergelijke prijzen halen, dát is het echte probleem.
Mijn principe is: geen bier kopen van grote concerns, in het bijzonder InBev. Wel van onze eigen, al dan niet kleinschalige brouwers.
Jan van den Berghe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 april 2012, 21:38   #8
CyberpunX
Staatssecretaris
 
CyberpunX's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 oktober 2004
Locatie: .b/e
Berichten: 2.929
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan van den Berghe Bekijk bericht
Mijn principe is: geen bier kopen van grote concerns, in het bijzonder InBev. Wel van onze eigen, al dan niet kleinschalige brouwers.
Bwa voor mij is het zelfs heel simpel, ik drink geen bier. Cristal wel nog. Maar dat is eerder water Voor de rest gewoon sterke drank.
CyberpunX is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 april 2012, 21:50   #9
Jan van den Berghe
Secretaris-Generaal VN
 
Jan van den Berghe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Waregem
Berichten: 178.701
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CyberpunX Bekijk bericht
Bwa voor mij is het zelfs heel simpel, ik drink geen bier. Cristal wel nog. Maar dat is eerder water Voor de rest gewoon sterke drank.
'n Stevig abdijbier, een zachte pale-ale, een sterk hoppig bier... en er is nog zoveel meer. Bier is een van de meest diverse dranken. Daarom verkies ik het boven wijn, waar er trouwens volgens mij veel meer mee geknoeid wordt dan bij bier.
Jan van den Berghe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 april 2012, 08:03   #10
Sfax
Banneling
 
 
Geregistreerd: 23 januari 2003
Berichten: 12.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door freespirit Bekijk bericht
Als 'globetrotter' kan ik beamen dat bier op café in België relatief goedkoop is, zeker in verhouding tot andere dranken. In de Verenigde Staten betaal je voor een vergelijkbaar inlands pintje makkelijk 4 dollar op café, ook in onze buurlanden is bier meestal een pak duurder. Onze frisdranken zijn dan weer aan de relatief dure kant, deze zijn in de States een pak goedkoper. Ook sterke dranken en cocktails zijn in ons land meestal aan de relatief dure kant. Voor de wijnprijzen zitten we in de middenmoot, meestal minder dan in de Noord-Europese of Angelsaksische landen, maar een pak meer dan in de meditterane landen of Frankrijk.

Overigens valt op te merken dat men in vele landen (soms enkel bij warm weer) bij het nuttigen van een diner of maaltijd gratis tafelwater krijgt of ijsgekoeld water (Frankrijk, USA, Midden-Oosten, ...) terwijl men ook in België bij een hittegolf voor een simpele klets warm veel moet betalen.

Waarmee ik natuurlijk niet wil zeggen dat men het bier in onze cafés nog eens moet opslaan, maar het is de regel geworden dat een café zijn winst niet maakt op het bierverbruik. Daarvoor rekenen de bandieten van de drie grootste biermultinationals in ons land actief (AB Inbev, Alken-Maes en Duvel Moortgat) te veel door aan de cafés die aan hen gebonden zijn. En er zijn tegenwoordig nog maar zeer weinig zogenaamd 'vrije' cafés. Vele cafés overleven door hun warme dranken (koffie / thee) waarop men 90 % winst kan maken of restaurants uiteraard op dure wijnen.
Kwestie van de boel eens even in perspectief te zetten:

Prijzen per vat bij een biersteker:
http://www.debierschuur.be/catalog/products/2/27/nl

Voor een vat Jup van 50L dus 128 met BTW of 106 zonder BTW. Iemand die ietwat kan tappen haalt 180 pinten uit zo'n vat, maar laat ons nog zeggen dat je per liter die je tapt zowat 1 pint wegsmijt, dan komt je op een kost van 0,59 tot 0,7 per pint. Maak je eenzelfde berekening voor Maes, dan krijg je gelijkaardige resultaten. Pak je pakweg Chouffe, dan zit je rond 1€ kost per pint. En dat zijn al kleinhandel prijzen. De prijzen die een brouwer zelf aanrekent zijn dus nog lager.

Dat zijn de kostprijzen die je ziet tegenover de effecieve prijzen die je betaalt op café/restaurant. Ja, op koffie halen ze nog grotere winstmarges, maar gaan stellen dat ze op bier gene winstmarge halen is zever.
Sfax is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 april 2012, 08:10   #11
giserke
Banneling
 
 
Geregistreerd: 28 augustus 2003
Berichten: 24.730
Standaard

Als ze willen vergelijken met het buitenland moeten ze alles vergelijken.
Dat wil zeggen dat ze de helft van de huidige cafés mogen opdoeken, en dat het cafébezoek zal herleidt worden tot 1/3 van hier in Vlaanderen.
Hoeveel zullen de brouwerijen dan verkopen? Momenteel is Vlaanderen een "wingewest" voor Inbev.

Wil dat zeggen dat er minder alcohol wordt gedronken?
Neen, het wordt thuis in de anonimiteit gedronken, zonder enige sociale controle.
En de illegale brouwen zonder enige controle op zullen ook wel weer de kop op steken.

Laatst gewijzigd door giserke : 3 april 2012 om 08:14.
giserke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 april 2012, 13:31   #12
Karasi
Lokaal Raadslid
 
Karasi's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 februari 2012
Berichten: 373
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fantoom Bekijk bericht
De bierprijs moet nog hoger. Dat zegt althans Theo Vervloet, voorzitter van de Belgische brouwers...


http://www.standaard.be/artikel/deta...MF20120402_172

Gelijk zal hij waarschijnlijk wel hebben... Hoe gaat men anders Brito een mooie bonus kunnen garanderen...
Bierprijzen duurder...no prob...Moonshine here i come

Laatst gewijzigd door Karasi : 3 april 2012 om 13:33.
Karasi is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 april 2012, 14:22   #13
freespirit
Minister-President
 
freespirit's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 december 2006
Berichten: 5.176
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door giserke Bekijk bericht
Als ze willen vergelijken met het buitenland moeten ze alles vergelijken.
Dat wil zeggen dat ze de helft van de huidige cafés mogen opdoeken, en dat het cafébezoek zal herleidt worden tot 1/3 van hier in Vlaanderen.
Hoeveel zullen de brouwerijen dan verkopen? Momenteel is Vlaanderen een "wingewest" voor Inbev.

Wil dat zeggen dat er minder alcohol wordt gedronken?
Neen, het wordt thuis in de anonimiteit gedronken, zonder enige sociale controle.
En de illegale brouwen zonder enige controle op zullen ook wel weer de kop op steken.
Het drankverbruik verschuift inderdaad steeds meer van op café (waar er nog enige sociale controle is) naar thuis, waar men in alle stilte verder drinkt. De redenen hiervoor zijn legio:

- abrupte invoer rookverbod in 2011 in alle (bruine) cafés
- stijgende prijzen in de cafés
- imagoprobleem van op café te gaan drinken, maatschappelijke 'sensibilisering'
- individualisering van onze maatschappij (Facebook en Twittergeneratie)
- vele cafés sluiten ook gewoon de deuren omdat de meeste cafés gewoon verzuipen vanwege allerhande reglementering, torenhoge kosten en dalend klantenbezoek

Enkel de chiquere tavernes en brasseriën bij wie het accent meer op eten ligt, kunnen nog min of meer een goede zaak doen. Ik vrees dat het hoofdstuk van de echte 'bruine' volkscafés tegen 2020 definitief zal gesloten zijn, we moeten onze (toekomstige) kinderen dan gaan uitleggen in de les geschiedenis wat een echt café eigenlijk was (een volksgelegenheid waar je hard mocht praten, lachen, roken en vooral drinken).

Terug over de verschuiving naar het thuisverbruik, hier een statistiekje:

Verhouding horeca- en supermarktverkoop bieren (bron: De Morgen, woensdag 14 maart 2012):

België: 46/54
Nederland: 27/73
Frankrijk: 26/74
Luxemburg: 49/51

Vroeger lag die verhouding in België op wel 65/35. De mensen drinken nu dus al meer thuis dan op café, ik ken ook rokende vrienden die nu gewoon bij iemand thuis om de beurten wat biertjes gaan drinken en ondertussen een sigaretje ongestoord kunnen opsteken.
freespirit is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 april 2012, 14:30   #14
freespirit
Minister-President
 
freespirit's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 december 2006
Berichten: 5.176
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sfax Bekijk bericht
Kwestie van de boel eens even in perspectief te zetten:

Prijzen per vat bij een biersteker:
http://www.debierschuur.be/catalog/products/2/27/nl

Voor een vat Jup van 50L dus 128 met BTW of 106 zonder BTW. Iemand die ietwat kan tappen haalt 180 pinten uit zo'n vat, maar laat ons nog zeggen dat je per liter die je tapt zowat 1 pint wegsmijt, dan komt je op een kost van 0,59 tot 0,7 per pint. Maak je eenzelfde berekening voor Maes, dan krijg je gelijkaardige resultaten. Pak je pakweg Chouffe, dan zit je rond 1€ kost per pint. En dat zijn al kleinhandel prijzen. De prijzen die een brouwer zelf aanrekent zijn dus nog lager.

Dat zijn de kostprijzen die je ziet tegenover de effecieve prijzen die je betaalt op café/restaurant. Ja, op koffie halen ze nog grotere winstmarges, maar gaan stellen dat ze op bier gene winstmarge halen is zever.
Eigenlijk toon je zelf aan met je betoogje hoe moeilijk 'biercafés' het hebben gekregen om het hoofd boven water te houden. Want van die dikke euro 'winst' per pintje moet die cafébaas nog zijn personeelskosten betalen als hij volk in dienst heeft, stijgende energiekosten (verwarming / verlichting) om het café - zeker in de wintermaanden - leefbaar te houden en dan nog allerhande taksen waar vadertje staat mee gaat lopen. Dan zwijg ik nog over een mogelijk huur of afbetaling van het pand of investeringskosten nodig om het café au fond te laten bestaan. Van die 1,80 euro van dat pintje zal dus niet veel meer overblijven om zelf nog van te leven, laat staan winst te maken !

Bij ons in de buurt zijn er enkele cafés die louter overleven danzij hun warme dranken. Met een marktdag in de straat en een hondertal 'oude mekes en pekes' die daar dan op café een koffietje of theetje komen drinken, kunnen deze cafés tot wel duizend euro extra omzet per maand draaien (en bijna pure winst), net genoeg om deze cafés nog open te houden.

Vele eigenaars vann bruine cafés die ik nog ken, houden deze open omwille van hobby-redenen of sociaal tijdverdrijf (ze zijn al op pensioen of hebben hun financiële schaapjes al op het droge). Jongere cafébazen van de typische volkscafés zijn een grote zeldzaamheid geworden, wanneer de oudere cafébazen er mee stoppen, sluit meestal ook het café. En dat is nogal logisch, welk jong en dynamisch iemand wil nog een 'volkscafé' openhouden waar misschien nog vijf of tien klanten per dag komen. Dat is financiële zelfmoord !

Laatst gewijzigd door freespirit : 3 april 2012 om 14:32.
freespirit is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 april 2012, 14:57   #15
Sfax
Banneling
 
 
Geregistreerd: 23 januari 2003
Berichten: 12.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door freespirit Bekijk bericht
Eigenlijk toon je zelf aan met je betoogje hoe moeilijk 'biercafés' het hebben gekregen om het hoofd boven water te houden. Want van die dikke euro 'winst' per pintje moet die cafébaas nog zijn personeelskosten betalen als hij volk in dienst heeft, stijgende energiekosten (verwarming / verlichting) om het café - zeker in de wintermaanden - leefbaar te houden en dan nog allerhande taksen waar vadertje staat mee gaat lopen. Dan zwijg ik nog over een mogelijk huur of afbetaling van het pand of investeringskosten nodig om het café au fond te laten bestaan. Van die 1,80 euro van dat pintje zal dus niet veel meer overblijven om zelf nog van te leven, laat staan winst te maken !
Dat een café-houder overhead heeft weet mijn kleine teen ook. Dat de staat met nog wat extra gaat lopen via taxen allerhande, dat weet het kleinste kind.
Misschien toch nog eens die post lezen; dat ze op bier kolossale winsten behalen stel ik nergens, maar ze halen er wel degelijk winsten op. Die post was dan ook vooral bedoeld tegen het eeuwige "de brouwers nijpen iedereen dood"-gebral. Als je de prijzen checkt, dan zie je dat de kost van het bier zelf een fractie van het totaal is.

Citaat:
Bij ons in de buurt zijn er enkele cafés die louter overleven danzij hun warme dranken. Met een marktdag in de straat en een hondertal 'oude mekes en pekes' die daar dan op café een koffietje of theetje komen drinken, kunnen deze cafés tot wel duizend euro extra omzet per maand draaien (en bijna pure winst), net genoeg om deze cafés nog open te houden.
Dan staat hun aanbod en hun prijszetting verkeerd. Easy.
Een café openhouden is meer dan een toog en zaal hebben.

Al bij stilgestaan trouwens dat die overhead waarvan je sprak ook geldig is voor elke warme drank die je drinkt op café? 't Is gewoon een commerciële keuze waar je je marge vergroot en waar niet.

Citaat:
Vele eigenaars vann bruine cafés die ik nog ken, houden deze open omwille van hobby-redenen of sociaal tijdverdrijf (ze zijn al op pensioen of hebben hun financiële schaapjes al op het droge). Jongere cafébazen van de typische volkscafés zijn een grote zeldzaamheid geworden, wanneer de oudere cafébazen er mee stoppen, sluit meestal ook het café. En dat is nogal logisch, welk jong en dynamisch iemand wil nog een 'volkscafé' openhouden waar misschien nog vijf of tien klanten per dag komen. Dat is financiële zelfmoord !
Tuurlijk, maar ook dat heeft opnieuw niks met de brouwers te maken.
Geen enkel café overleeft op 10-15 klanten per dag, tenzij de cafés die opengehouden worden puur voor het eigen plezier.
Sfax is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 april 2012, 15:06   #16
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 70.128
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door giserke Bekijk bericht
En de illegale brouwen zonder enige controle op zullen ook wel weer de kop op steken.
Brouwen voor eigen gebruik is langs geen meter illegaal. Distilleren weer wel.

En geen enkele controle. Maakt U bereidwillig slecht brood voor uwzelf?
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.

Laatst gewijzigd door maddox : 3 april 2012 om 15:07.
maddox is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 3 april 2012, 15:16   #17
freespirit
Minister-President
 
freespirit's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 december 2006
Berichten: 5.176
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sfax Bekijk bericht
Dat een café-houder overhead heeft weet mijn kleine teen ook. Dat de staat met nog wat extra gaat lopen via taxen allerhande, dat weet het kleinste kind.
Misschien toch nog eens die post lezen; dat ze op bier kolossale winsten behalen stel ik nergens, maar ze halen er wel degelijk winsten op. Die post was dan ook vooral bedoeld tegen het eeuwige "de brouwers nijpen iedereen dood"-gebral. Als je de prijzen checkt, dan zie je dat de kost van het bier zelf een fractie van het totaal is.



Dan staat hun aanbod en hun prijszetting verkeerd. Easy.
Een café openhouden is meer dan een toog en zaal hebben.

Al bij stilgestaan trouwens dat die overhead waarvan je sprak ook geldig is voor elke warme drank die je drinkt op café? 't Is gewoon een commerciële keuze waar je je marge vergroot en waar niet.
Tuurlijk, maar ook dat heeft opnieuw niks met de brouwers te maken.
Geen enkel café overleeft op 10-15 klanten per dag, tenzij de cafés die opengehouden worden puur voor het eigen plezier.
Nee, dat is het dus juist niet ! Indien de cafébazen alle reële prijsstijgingen van mastodonten �* la AB Inbev aan hun klanten doorrekenen, dan zaten er nu geen mensen meer op café. Vele cafés staan zelf in voor de toegenomen prijzen en het water komt hen dus steeds meer aan de lippen te staan. Moesten de cafébazen effectief alles doorrekenen, kostte een pintje nu 3,50 euro of iets dergelijks. Dan drinkt niemand nog op café.

Er zijn genoeg cafés, zeker op het platteland en in kleinere gemeenten, die effectief maar aan 10 tot 15 klanten per dag komen. Maar die verouderde cafébazen leggen zelf vaak toe op het openhouden van hun café, vaak zijn ze ook maar enkele dagen per week open. Cafébaas is geen werk, je bent het. Er zijn er genoeg die hun zuurverdiende kapitaal er in hun oude jaren terug doorjagen om hun café te laten openblijven. De politiek moet dit goed beseffen. Een ingrijpende en niet goed doordachte maatregel als de nakende invoering van de 'intelligente kassa's' kan dit laatste restje van authentieke Vlaamse volkscultuur definitief fnuiken.

En nu binnenkort de 'schauvlieg' haar strengere geluidsnormen gaat opleggen, zullen ook de schaarse jongerencafés massaal gaan sluiten, want zij overleven dankzij optredens en fuiven in het weekend, een muzikale ervaring die binnenkort compleet teniet wordt gedaan door deze tsjeefster en haar wereldvreemde entourage ! We zijn dus goed bezig in België / Vlaanderen !
freespirit is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 april 2012, 15:18   #18
freespirit
Minister-President
 
freespirit's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 december 2006
Berichten: 5.176
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox Bekijk bericht
Brouwen voor eigen gebruik is langs geen meter illegaal. Distilleren weer wel.En geen enkele controle. Maakt U bereidwillig slecht brood voor uwzelf?
Dat is logisch gezien het gevaar op methanol i.p.v. ethanolvorming. Van het eerste kan je bij inname blind worden en zelfs overlijden. Zeker in Rusland en Aziatische landen sterven elk jaar honderden zoniet duizenden mensen ten gevolge van het nuttigen van slecht gestookte goedkope alcohol. Duizenden anderen zijn verminkt voor het leven.
freespirit is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 april 2012, 15:26   #19
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 70.128
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door freespirit Bekijk bericht
Dat is logisch gezien het gevaar op methanol i.p.v. ethanolvorming. Van het eerste kan je bij inname blind worden en zelfs overlijden. Zeker in Rusland en Aziatische landen sterven elk jaar honderden zoniet duizenden mensen ten gevolge van het nuttigen van slecht gestookte goedkope alcohol. Duizenden anderen zijn verminkt voor het leven.
Da's het hele hele eieren eten van het distilleren nietwaar. Het eerde deel gooi je weg, wegens gegarandeed meer methanol dan in de rest van het distillaat, en het laatste deel ook, wegens teveel foezelalcoholen. (geconcentreerde koppijn).

Als idioten slechte drank willen distilleren, en andere idioten dat risico willen nemen... tja, autodarwinatie?
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 3 april 2012, 15:27   #20
CyberpunX
Staatssecretaris
 
CyberpunX's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 oktober 2004
Locatie: .b/e
Berichten: 2.929
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox Bekijk bericht
Brouwen voor eigen gebruik is langs geen meter illegaal. Distilleren weer wel.

En geen enkele controle. Maakt U bereidwillig slecht brood voor uwzelf?
Maakt Peter van Asbroek tegenwoordig geen TVreclame voor iets wat met zelf-thuisbrouwen te maken heeft? Dat mag zeker. Ken er genoeg die hun eigen wijn, porto en bieren maken. Zelfs de familiereeks 'thuis' promoot zelf brouwen en laat quasi alle nodige stappen en benodigdheden zien.
CyberpunX is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:18.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be