Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Bekijk resultaten enquête: Hoe ga jij om met op elkaar gestapeld eten op restaurant.
Ik herschik alles. 7 50,00%
Ik vlieg er zo in en hou geen rekening met de puinhoop daarna. 5 35,71%
Ik stuur mijn bord terug. 1 7,14%
Ik vraag vooraf om niks te stapelen. 1 7,14%
Aantal stemmers: 14. Je mag niet stemmen in deze enquête

Antwoord
 
Discussietools
Oud 1 november 2012, 11:36   #1
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.731
Standaard Gestapeld eten.

Ik weet niet wie ooit op het onzalige idee is gekomen maar waarom krijg je op restaurant tegenwoordig ozo vaak je stuk vlees of vis geserveerd bovenop je aardappelpuree?

In sommige gevallen scheppen ze zelfs je groenten dan nog bovenop je vlees waarna je een toren voedsel voor je neus krijgt.

Er zijn dan 3 mogelijkheden;

1) Je herschikt alles zoals een normaal mens zijn bord schikt. Alles netjes naast elkaar, vlot bereikbaar. Onvermijdelijke kloterij is dan wel dat je vlees al vol puree hangt. En dat je de kok voor nop betaald hebt toen die alles geduldig op elkaar aan't stapelen was.

2) Je probeert je mes in die toren te zetten met als gevolg dat heel je bord (als het daar bij blijft) tot oorlogszone gedegradeerd wordt met een hoop platgedrukte puree alom, je vlees dat volhangt met puree en daarrond een mayhem van groentes. Het bord van een vier-jarige dus.

3) Je stuurt het bouwsel terug naar de chef met de vraag om alles op een menswaardige manier te sorteren.

Wat jullie?

Voorbeelden van dergelijke misdaden tegen de culinaire architectuur;





__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 11:43   #2
Munglik
Minister-President
 
Munglik's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 april 2012
Berichten: 4.305
Standaard

Is het niet de bedoeling dat je alle onderdelen tegelijkertijd eet zodat je alle smaken tesamen proeft?
__________________
The range of choice open to the individual is not the decisive factor in determining the degree of human freedom, but what can be chosen and what is chosen by the individual.

-H. Marcuse
Munglik is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 11:50   #3
Vigilante VL
Banneling
 
 
Geregistreerd: 25 april 2010
Locatie: 50°52′42″N, 4°21′19″E
Berichten: 2.075
Standaard

Heb ooit zo eens een oud manneke van z'n kloten zien maken op een (gratis) "gastronomisch degustatieweekend" hier in de stad.

Hij had het vooral moeilijk met de microporties op z'n bord. 2 kroketten vond ie niet kunnen, dus heeft hij er wel 5 keer bijbesteld.


Wat mij vooral stoort aan die nieuwe fusionkeuken zijn die modderfukkin' strepen op dat bord met saus... Het esthetische aspect ontgaat mij niet, maar ik ben het godverdomme beu gezien.

Vroeger de tak peterselie overal op, nu de modderfokkin' streep/klets.
Vigilante VL is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 11:52   #4
Koenraad Noël
Europees Commissaris
 
Koenraad Noël's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 april 2012
Locatie: Europa
Berichten: 7.744
Standaard

Dit is de eerste keer dat ik van zoiets hoor, en ik hoop het nooit mee te maken. Op restaurant eet ik alles apart: vlees, groentjes en dan pas frietjes/kroketjes, bijvoorbeeld.
Koenraad Noël is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 12:15   #5
Scherven A. Mok
Banneling
 
 
Geregistreerd: 21 april 2008
Berichten: 12.832
Standaard

Ik vraag stoofvlees en mayo steeds bovenop de frietjes.
Scherven A. Mok is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 12:42   #6
vrijevlaming
Banneling
 
 
vrijevlaming's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 februari 2004
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 7.535
Standaard

Alles in de mixer tot je een bruin goedje krijgt en dan opslurpen met een rietje. Dat heet moleculair koken
vrijevlaming is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 12:47   #7
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.731
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Munglik Bekijk bericht
Is het niet de bedoeling dat je alle onderdelen tegelijkertijd eet zodat je alle smaken tesamen proeft?
Dat kan best zo zijn ja, maar het probleem is eerder praktisch.
Hoe begin je aan zo'n toren?

Snij je vlees door en je duwt heel de hoop puree uit elkaar. Je eindigt dan met een stuk vlees dat vol puree hangt en drijft in een plas puree. De groentes liggen daar dan nog ergens tussen. Niet echt aangenaam.

Ik ging laatst samen met nog 3 andere mensen op restaurant en behalve mijn vrouw kreeg iedereen zo'n torentje op zijn bord. Bij 2 was dat hertenrug met stoofpeertjes (een streep puree met daarop afwisselend een schijfje hert en een schijfje peer) en eentje met een zalmmoot op de puree.

Bij mijn hert was het vervelendste nog dat na verloop van tijd mijn puree in een waterachtige smurrie was veranderd door dat het braadvocht van het hert en de peren zich ermee vermengden. De eerste minuten gaat dat nog goed, na 10 minuten kreeg ik zin om een lepel te vragen om mijn puree op te lepelen.

Overigens; als het erom te doen is dat je alle smaken samen proeft vrees ik dat het nog maar een kwestie van tijd is vooraleer de eerste chef het hert, de peren en de puree in een blender flikkert en me de smoothie serveert...
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 12:48   #8
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.731
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht
Overigens; als het erom te doen is dat je alle smaken samen proeft vrees ik dat het nog maar een kwestie van tijd is vooraleer de eerste chef het hert, de peren en de puree in een blender flikkert en me de smoothie serveert...
Zoals vrijevlaming dus al voorstelde blijkbaar...
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 12:49   #9
Steben
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Steben's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 februari 2006
Locatie: Zulte - temidden de Vloanders
Berichten: 17.903
Standaard

da zijn toch gewoon maar een soort hamburgers voor overdreven sjiek volk?
herschik jij je bicky?
ik niet
__________________
Baarle Werkgroep
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door duupje
Steben is nen goeie kerel
leve de manmanman club
Steben is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 13:04   #10
Derk de Tweede
Secretaris-Generaal VN
 
Derk de Tweede's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 januari 2005
Locatie: Ergens tussen Dollard en Duinkerken
Berichten: 37.539
Standaard

Wij Ollanders prakken alles!
__________________
Derk de Tweede is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 13:06   #11
Derk de Tweede
Secretaris-Generaal VN
 
Derk de Tweede's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 januari 2005
Locatie: Ergens tussen Dollard en Duinkerken
Berichten: 37.539
Standaard



__________________
Derk de Tweede is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 13:18   #12
vrijevlaming
Banneling
 
 
vrijevlaming's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 februari 2004
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 7.535
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Derk de Tweede Bekijk bericht
Wij Ollanders prakken alles!
Jullie hebben dan ook geen smaak.

Ooit nog karnemelk gekregen op een vergadering...
vrijevlaming is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 13:24   #13
Johan Bollen
Secretaris-Generaal VN
 
Johan Bollen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2008
Locatie: La Paz - Lanaken
Berichten: 23.618
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht
Bij mijn hert was het vervelendste nog dat na verloop van tijd mijn puree in een waterachtige smurrie was veranderd door dat het braadvocht van het hert en de peren zich ermee vermengden. De eerste minuten gaat dat nog goed, na 10 minuten kreeg ik zin om een lepel te vragen om mijn puree op te lepelen.
Interessant eigenlijk. "Het oog wil ook wat" denkt men, maar het denken daarover lijkt beperkt tot het moment van de presentatie. De functionaliteit bij het eten zelf is blijkbaar van minder belang.

Misschien beter alles naast elkaar, dan kan je zelf KIEZEN hoe je de smaken combineert in je mond. Is dat niet wat mensen graag hebben...zelf kunnen kiezen? De mode zal wel eens veranderen zeker.
__________________

Website
Johan Bollen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 13:25   #14
Munglik
Minister-President
 
Munglik's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 april 2012
Berichten: 4.305
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht
Dat kan best zo zijn ja, maar het probleem is eerder praktisch.
Hoe begin je aan zo'n toren?

Snij je vlees door en je duwt heel de hoop puree uit elkaar. Je eindigt dan met een stuk vlees dat vol puree hangt en drijft in een plas puree. De groentes liggen daar dan nog ergens tussen. Niet echt aangenaam.

Ik ging laatst samen met nog 3 andere mensen op restaurant en behalve mijn vrouw kreeg iedereen zo'n torentje op zijn bord. Bij 2 was dat hertenrug met stoofpeertjes (een streep puree met daarop afwisselend een schijfje hert en een schijfje peer) en eentje met een zalmmoot op de puree.

Bij mijn hert was het vervelendste nog dat na verloop van tijd mijn puree in een waterachtige smurrie was veranderd door dat het braadvocht van het hert en de peren zich ermee vermengden. De eerste minuten gaat dat nog goed, na 10 minuten kreeg ik zin om een lepel te vragen om mijn puree op te lepelen.

Overigens; als het erom te doen is dat je alle smaken samen proeft vrees ik dat het nog maar een kwestie van tijd is vooraleer de eerste chef het hert, de peren en de puree in een blender flikkert en me de smoothie serveert...
De textuur telt ook.
__________________
The range of choice open to the individual is not the decisive factor in determining the degree of human freedom, but what can be chosen and what is chosen by the individual.

-H. Marcuse
Munglik is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 13:43   #15
From_Vlaanderen
Secretaris-Generaal VN
 
From_Vlaanderen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Kempen
Berichten: 22.730
Standaard

Ik vlieg er gewoon. Na het eten gooi ik mijn stoffe? servietje er midden op.
__________________
From_Vlaanderen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 13:44   #16
From_Vlaanderen
Secretaris-Generaal VN
 
From_Vlaanderen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Kempen
Berichten: 22.730
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Scherven A. Mok Bekijk bericht
Ik vraag stoofvlees en mayo steeds bovenop de frietjes.
En dan eens omroeren.
__________________
From_Vlaanderen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 14:52   #17
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.731
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Steben Bekijk bericht
da zijn toch gewoon maar een soort hamburgers voor overdreven sjiek volk?
Ik heb het hier over heel gewone doordeweekse restaurants.
Je moet voor zo'n voedseltoren lang niet uitsluitend in dure sterrenrestaurants zijn hoor.
Citaat:
herschik jij je bicky?
ik niet
Nee, ik ook niet.
Net zoals ik mijn boterhammen ook niet herschik.
En mijn pannekoeken eet ik ook niet met de suiker of de stroop ernaast.

Maar dat is nog een hemelsbreed verschil met hetgeen ik hier voorstelde.
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 14:54   #18
Aligator
Minister
 
Aligator's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 april 2012
Locatie: moeras
Berichten: 3.357
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht
Ik weet niet wie ooit op het onzalige idee is gekomen maar waarom krijg je op restaurant tegenwoordig ozo vaak je stuk vlees of vis geserveerd bovenop je aardappelpuree?

In sommige gevallen scheppen ze zelfs je groenten dan nog bovenop je vlees waarna je een toren voedsel voor je neus krijgt.

Er zijn dan 3 mogelijkheden;

1) Je herschikt alles zoals een normaal mens zijn bord schikt. Alles netjes naast elkaar, vlot bereikbaar. Onvermijdelijke kloterij is dan wel dat je vlees al vol puree hangt. En dat je de kok voor nop betaald hebt toen die alles geduldig op elkaar aan't stapelen was.

2) Je probeert je mes in die toren te zetten met als gevolg dat heel je bord (als het daar bij blijft) tot oorlogszone gedegradeerd wordt met een hoop platgedrukte puree alom, je vlees dat volhangt met puree en daarrond een mayhem van groentes. Het bord van een vier-jarige dus.

3) Je stuurt het bouwsel terug naar de chef met de vraag om alles op een menswaardige manier te sorteren.

Wat jullie?

Voorbeelden van dergelijke misdaden tegen de culinaire architectuur;





Oplossing : maak je eten zelf klaar.
Aligator is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 14:57   #19
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.731
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Johan Bollen Bekijk bericht
Interessant eigenlijk. "Het oog wil ook wat" denkt men, maar het denken daarover lijkt beperkt tot het moment van de presentatie. De functionaliteit bij het eten zelf is blijkbaar van minder belang.
Voila, net wat ik bedoel. Het oog mag best ook wat maar het moet nog altijd op een aangename manier op te eten zijn.
Chefs die hun borden opmaken als kunstwerkjes kunnen er beter foto's van trekken en een fotogallerij beginnen in plaats van een restaurant.
En willen ze dan toch perse een mooi uitziend bord; doe maar op maar hou aub alle dingen een beetje uit elkaar. Spuit voor mijn part de puree in vormpjes, snij de groentes in een artistiek verantwoorde vorm en geef mijn vlees een speciale touch maar stapel het aub niet allemaal op elkaar.

Overigens vraag ik mij ook af wat er dan zo mooi is aan zo'n opgestapelde hoop eten? Is dat dan zoveel chicquer dan gewoon alles naast elkaar?

Citaat:
Misschien beter alles naast elkaar, dan kan je zelf KIEZEN hoe je de smaken combineert in je mond. Is dat niet wat mensen graag hebben...zelf kunnen kiezen? De mode zal wel eens veranderen zeker.
Ik hoop het.
Aangezien we vooralsnog mogen kiezen wat we eten op restaurant zou ik het ook aangenaam vinden als we het op onze eigen manier mogen opeten.
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 november 2012, 14:59   #20
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.731
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Aligator Bekijk bericht
Oplossing : maak je eten zelf klaar.
Ik denk niet dat ik een kok zo ver kan krijgen dat hij zijn fornuis even afstaat als ik op restaurant ga.
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:34.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be