Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 3 januari 2016, 11:16   #1
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard Hoe maken we stoofvlees klaar ?

Iedereen kent de vlaamse wijze.
Ik prefereer de "Luikse wijze" omdat er gewoon meer smaak inzit.

Wat is jullie voorkeur en hoe doen jullie het ?

Laatst gewijzigd door Henri1 : 3 januari 2016 om 11:17.
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 11:19   #2
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Met blauwe Chimay, 2 uitjes, wat kriekenconfituur, boke met mosterd, kruiden, laurier,...
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 11:21   #3
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Luikse recept :

Préparation :
Pelez les oignons et hachez-les grossièrement.
Dans une casserole, faites chauffer l’huile d’olive, un peu de beurre et faites rissoler les morceaux de viande en veillant �* ce qu’ils soient bien saisis de toutes parts.
Ajoutez les oignons en les faisant rissoler avec la viande.
Ajoutez la farine, mélangez bien. Salez et poivrez.
Mouillez avec la bière et l’eau de façon �* couvrir la préparation. Complétez avec de l’eau si nécessaire.
Laissez mijoter �* feu doux pendant 1h �* 1h30, en vérifiant de temps �* autre la cuisson de la viande.
A mi-cuisson, ajoutez le caramel (ou cassonade) et 1 cuiller �* soupe de Sirop de Liège.
Rectifiez l’assaisonnement.
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 11:21   #4
The Paulus Experience
Secretaris-Generaal VN
 
The Paulus Experience's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 oktober 2003
Locatie: Jem Enfous
Berichten: 23.198
Standaard

Ik laat die maken
__________________
De oorzaken van liberalisme staan uitgebreid beschreven in de DSM-5

Een dag niet gelachen is een dag dichter bij uw N-VA lidmaatschap.

De motivatie van een N-VA kiezer: https://forum.politics.be/showpost.p...7&postcount=54
The Paulus Experience is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 11:30   #5
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Luikse siroop roept wrange herinneringen op aan mijn legertijd.
Elke morgen poepsiroop!.

Ge ziet van hier dat ik daarmee mijn stoofvlees ga verknoeien.
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 11:31   #6
Indomitable
Minister-President
 
Indomitable's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 september 2014
Berichten: 4.364
Standaard

Rundvlees met een beetje vet aan
Trappist Rochefort
Runderbouillon
Uien
2 sneetjes donker brood met mosterd
Tijm
Laurier
Maïzena
Bruine suiker
Bakboter
Zwarte peper
Zeezout

Smakelijk!
__________________
Life is a game of Chess, changing with each move.
Indomitable is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 11:33   #7
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Met blauwe Chimay, 2 uitjes, wat kriekenconfituur, boke met mosterd, kruiden, laurier,...
Euhm... de kaas of het bier?

Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 11:35   #8
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Ik vind het recept niet echt fundamentaal verschillend met Vlaams stoofvlees.

Boulettes �* la sauce Liègoise, heb je daar geen origineel recept.
Pure nostalgie naar de restaurantdagen van voetbalclubs in het Luikse waar zoiets werd bereid...
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 11:35   #9
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper Bekijk bericht
Euhm... de kaas of het bier?

Kaas in stoofvlees?
Dat komt niet goed...
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 11:37   #10
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Indomitable Bekijk bericht
Rundvlees met een beetje vet aan
Trappist Rochefort
Runderbouillon
Uien
2 sneetjes donker brood met mosterd
Tijm
Laurier
Maïzena
Bruine suiker
Bakboter
Zwarte peper
Zeezout

Smakelijk!

Perfect, maar bij mij gaat daar nog een scheutje rode wijnazijn bij.
Een truc van mijn moeder om een (lichte) zuurtoets te geven.
Witte azijn kan ook.
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 11:44   #11
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper Bekijk bericht
Perfect, maar bij mij gaat daar nog een scheutje rode wijnazijn bij.
Een truc van mijn moeder om een (lichte) zuurtoets te geven.
Witte azijn kan ook.
Dat werd eigenlijk gebruikt om het stoofvlees malser te maken...
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 11:49   #12
Eduard Khil
Secretaris-Generaal VN
 
Eduard Khil's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.770
Standaard

ik maak mijn stoofvlees van varkenswangen. Eenmaal alles aangestoofd en eens laten opkoken, dan in de oven voor zes uur net op/onder het kookpunt. Daarna weer op het vuur tot de saus dik genoeg is
__________________
Hitler was een socialist.


Eduard Khil is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 11:49   #13
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Ik vind het recept niet echt fundamentaal verschillend met Vlaams stoofvlees.

Boulettes �* la sauce Liègoise, heb je daar geen origineel recept.
Pure nostalgie naar de restaurantdagen van voetbalclubs in het Luikse waar zoiets werd bereid...
Uit "De Keuken van ons Moeder" ( Homarus Culinaire Uitgeverij)

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  luiksebouletten.jpg
Bekeken: 70
Grootte:  123,3 KB
ID: 101030
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 11:51   #14
De schoofzak
Secretaris-Generaal VN
 
De schoofzak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 82.096
Standaard

Daar is één ding dat nog best te pruimen is met de Walen, en dat is hun eten.

Helaas niet altijd hun hygiëne in de keuken, maar swat.

.
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren.

De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd.

Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA)
De schoofzak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 11:51   #15
Indomitable
Minister-President
 
Indomitable's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 september 2014
Berichten: 4.364
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper Bekijk bericht
Perfect, maar bij mij gaat daar nog een scheutje rode wijnazijn bij.
Een truc van mijn moeder om een (lichte) zuurtoets te geven.
Witte azijn kan ook.
Die zuurtoets geeft de mosterd al eigenlijk.
__________________
Life is a game of Chess, changing with each move.
Indomitable is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 12:02   #16
Kodo Kodo
Eur. Commissievoorzitter
 
Kodo Kodo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 april 2009
Berichten: 8.624
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard Khil Bekijk bericht
ik maak mijn stoofvlees van varkenswangen.
Jamaar, dit is de rubriek "koetjes en kalfjes", dus blijf bij het rundvlees!
__________________
Harry Truman, 1941: “If we see that Germany is winning we ought to help Russia and if Russia is winning we ought to help Germany, and that way let them kill as many as possible"
Henry Kissinger: “To be an enemy of America can be dangerous, but to be a friend is fatal.”
Kodo Kodo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 15:15   #17
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.385
Standaard

Stoofvlees op Vlaamse wijze.

Je maakt stoofvlees en je kapt er een fles cognac in.
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 15:25   #18
vuggie
Parlementsvoorzitter
 
vuggie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 juni 2009
Berichten: 2.364
Standaard

In Nederland doet men er ook ontbijtkoek besmeerd met mosterd door om de saus dik en op smaak te krijgen en wordt het meestal met een rode kool met appel stamppot gegeten.

Mmm...
__________________
I want to light the lights of patriotism.
Lech Walesa

Laatst gewijzigd door vuggie : 3 januari 2016 om 15:26.
vuggie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 15:35   #19
Bobke
Secretaris-Generaal VN
 
Bobke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Ik vind het recept niet echt fundamentaal verschillend met Vlaams stoofvlees.

Boulettes �* la sauce Liègoise, heb je daar geen origineel recept.
Pure nostalgie naar de restaurantdagen van voetbalclubs in het Luikse waar zoiets werd bereid...
Maar 't is in 't frans.
Dat vindt hij lekkerder.
Bobke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2016, 15:37   #20
De schoofzak
Secretaris-Generaal VN
 
De schoofzak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 82.096
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vuggie Bekijk bericht
In Nederland doet men er ook ontbijtkoek besmeerd met mosterd door om de saus dik en op smaak te krijgen en wordt het meestal met een rode kool met appel stamppot gegeten.

Mmm...
Bah neen gij, in Nederland doen ze daar peperkoek in.
(net als hier trouwens)

.
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren.

De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd.

Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA)
De schoofzak is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:06.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be