![]() |
Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. |
|
Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst |
Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé. |
![]() |
|
Discussietools |
![]() |
#1 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.244
|
![]() Iedereen kent dat zeker : 's middags laat gegeten, niet veel honger richting de avond en geen zin om weer veel gedoe rond kokkerellen. Versta : de huisgenoten geven een hint dat het vooruit mag gaan.
Oplossing : soep maken ! ![]() In de frigo duiken, halve kilo wortelen, 4 ajuinen en een pakje van 250 gr witloof grof snijden, een laurierblad van uit de tuin, een bussel platte peterselie, koffielepel gedroogde thym, flinke mespunt sambal voor er wat pit in te steken, een soeplepel kippebouillon pasta, drie kleine blikjes tomatenpuree, voldoende heet water toevoegen en dan hup, kwartier in de snelkookpan. Laurierblad + peterselie eruit vissen, glad mixen ==> klaar ! Doodsimpel, altijd lekker. Opeten met een volgranen boterham, licht toasten, boter volgens smaak en wat grove peper van de molen erop. Eventueel wat geraspte emmental in de soep. mjam mjam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.770
|
![]() snelkookpan snelkookpan
__________________
Hitler was een socialist. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
|
![]() een blik soep zegt je niks panda? LOL
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.770
|
![]()
__________________
Hitler was een socialist. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.244
|
![]() Dat is ersatz voedsel, koop ik nooit.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
|
![]() jaja net als die loempia's zeker... beuââââârk!
![]() ![]() ![]() ![]() Laatst gewijzigd door bembem : 14 januari 2017 om 21:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.244
|
![]() Denk ervan wat je wil : soep in blik ==> no way.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 21 oktober 2003
Locatie: Jem Enfous
Berichten: 23.201
|
![]() Citaat:
__________________
De oorzaken van liberalisme staan uitgebreid beschreven in de DSM-5 Een dag niet gelachen is een dag dichter bij uw N-VA lidmaatschap. De motivatie van een N-VA kiezer: https://forum.politics.be/showpost.p...7&postcount=54 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
|
![]() Citaat:
Enkel dolgedraaide socialisten aanzien dit als avondeten. Gedroogde thym hoort bovendien niet thuis in een soep. Deze ervaringen graag voor jezelf houden in het vervolg. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.468
|
![]() Soepgroenten horen eerst 10 minuutjes aangestoofd te worden.
Mijn recept: 4 grote winterwortels, 2 grote ajuinen, 1 prei, 4 tomaten, 1 aardappel. Alles ik blokjes snijden, peper en zout toevoegen en in boter op een laag-middelmatig vuurtje aanstoven. Daarna overgieten met zo'n 3l water, 3 blokjes bouillon naar keuze toevoegen. Zelf gebruik ik 'tuinkruiden-bouillon'. 2 Kleine doosjes tomatenpuree toevoegen. Deksel op de pan en zo'n 25 minuutjes laten koken. Als laatste voeg ik nog wat basilicum toe en laat de soep nog op laag vuur zo'n 5 minuutjes 'pruttelen'. Soep uit blik komt hier nooit op tafel; daar zit echt alleen maar brol in en daar zit niks van voedingswaarde in. Bweurk! Idem met soep uit karton, genre "Knorr". |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.437
|
![]() Want?
__________________
Citaat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.244
|
![]() Citaat:
Maar hier zat ik met de uitdaging van mijn zoeteke om dat in een half uurtje te fiksen hee ![]() ![]() Als je ooit eens in de buurt bent van een Makro, koop daar Knorr bouillon "professional", met zo een pot doe je minimaal een jaar. Is veeeel beter dan de blokjes die extreem veel zout bevatten.https://www.unileverfoodsolutions.be...-NL-14587.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.244
|
![]() Dan karameliseer je de natuurlijke suikers van je groente, wat een extra smaaktoets geeft aan je soep.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banneling
Geregistreerd: 2 september 2013
Berichten: 29.811
|
![]() En de bouillon? Laten jullie dan ook zo echt rundsbeenderen zwart bakken in de oven om dan als bouillon te trekken?
Of van die kreeftenbisque in pompoensoep met room is ook to die for. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.827
|
![]() Citaat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.827
|
![]() Citaat:
Hier worden soepgroenten nooit gestoofd, bah! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.827
|
![]() Citaat:
Ik trek, als ik tijd heb, de bouillon liever zelf. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.827
|
![]() Citaat:
Zo'n rundsknook, waar nog wat vlees aan is, heeeeerlijk. Ik durf dat vlees wel eens gebruiken in een koninginnenhapje (vidé) samen met kip natuurlijk. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Banneling
Geregistreerd: 2 september 2013
Berichten: 29.811
|
![]() Citaat:
Voor kippenbouillon hebt ge zelfs slachtafval nodig om die heerlijke smaak te bereiken. Met een gewoon kip te trekken in water hebt ge simpelweg niet voldoende smaak. Evenals met rundsknoken. |
|
![]() |
![]() |