Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 3 mei 2018, 23:58   #1
bembem
Secretaris-Generaal VN
 
bembem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
Standaard pasta carbonara (like a real italian)

beste forummertjes, zonet verneem ik via een echte italiaanse chef dat pasta carbonara - naast de pasta of course, enkel deze ingredienten bevat:

- egg yolks (eigeel)
- pork cheeks (varkenswangetjes)
- pepper
- parmesan


dus, geen: room, spekblokjes enz. (!!)

ENKEL eigeel, varkenswangetjes, peper, parmezaan


and ty bb ^^

& this vid @ 48:31
https://www.youtube.com/watch?v=UiT8-DMjIc0

bembem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 00:23   #2
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 69.733
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

https://www.youtube.com/watch?v=MbRm5s3i2ik
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 06:17   #3
Zeus
Europees Commissaris
 
Zeus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 oktober 2012
Locatie: het beloftevolle land
Berichten: 6.875
Standaard

Geen varkenswang, wel guanciale (gepekeld kinnebakspek)
Geen parmezaan, maar pecorino.
__________________
Bart De Wever: "De enige bijdrage die de Vlaamse Beweging vandaag nog kan leveren aan een onafhankelijk Vlaanderen, is ophouden te bestaan"
Jan Jambon: "Les transferts Nord-Sud, ça nous aide juste pour le marketing. Mais en fait, ça ne nous intéresse pas"
Bourgeois: "onafhankelijkheid is iets uit de 19de eeuw"
Zeus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 10:36   #4
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zeus Bekijk bericht
Geen varkenswang, wel guanciale (gepekeld kinnebakspek)
Geen parmezaan, maar pecorino.
Moet daar op de één of andere manier huur voor betaald worden ?
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 11:08   #5
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 76.010
Standaard

Die eieren moeten er voor mij niet tussen, dat maakt het te papperig.
__________________
https://forum.politics.be/showpost.p...&postcount=322
‘…De blauwe Minister van Justitie plaste tegen een politiecombi…’
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 11:32   #6
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.340
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
beste forummertjes, zonet verneem ik via een echte italiaanse chef dat pasta carbonara - naast de pasta of course, enkel deze ingredienten bevat:

- egg yolks (eigeel)
- pork cheeks (varkenswangetjes)
- pepper
- parmesan


dus, geen: room, spekblokjes enz. (!!)

ENKEL eigeel, varkenswangetjes, peper, parmezaan


and ty bb ^^

& this vid @ 48:31
https://www.youtube.com/watch?v=UiT8-DMjIc0

Typisch moslimgerecht dus.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 12:10   #7
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
Die eieren moeten er voor mij niet tussen, dat maakt het te papperig.
De eieren moeten aan de slierten plakken.

De meeste koks hunnen het niet goed bereiden, en dan is het idd papperig.
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 12:11   #8
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door reservespeler Bekijk bericht
Typisch moslimgerecht dus.
U bent wellicht geen liefhebber van Cous Cous ?
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 14:08   #9
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 69.733
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 Bekijk bericht
U bent wellicht geen liefhebber van Cous Cous ?
Ik absoluut niet nee. U wel?
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 15:09   #10
Marie van de koster
Secretaris-Generaal VN
 
Marie van de koster's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 juni 2006
Berichten: 30.341
Standaard

Jaaaren geleden ben ik eens met een Italiaanse vriend ergens tussen Rimini en Ravenna in een klein restaurantje gaan eten. Ik heb daar de spaghetti carbonara genomen en daar zat wel degelijk spek in. Het was heerlijk.
Na de pasta hebben we nog een nagerechtje genomen (vergeten wat het was) en een espresso. Het lepeltje voor het nagerecht was heel zwaar en mooi bewerkt, omdat ik het zo mooi vond mocht ik het meenemen van de eigenaar - die was bevriend met mijn vriend. Het ligt nog altijd ongebruikt in mijn juwelenkistje
__________________
Zo is 't.

Laatst gewijzigd door Marie van de koster : 4 mei 2018 om 15:10.
Marie van de koster is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 15:27   #11
Eyjafjallajökull
Banneling
 
 
Geregistreerd: 17 mei 2010
Berichten: 23.526
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Marie van de koster Bekijk bericht
Jaaaren geleden ben ik eens met een Italiaanse vriend ergens tussen Rimini en Ravenna in een klein restaurantje gaan eten. Ik heb daar de spaghetti carbonara genomen en daar zat wel degelijk spek in. Het was heerlijk.
Na de pasta hebben we nog een nagerechtje genomen (vergeten wat het was) en een espresso. Het lepeltje voor het nagerecht was heel zwaar en mooi bewerkt, omdat ik het zo mooi vond mocht ik het meenemen van de eigenaar - die was bevriend met mijn vriend. Het ligt nog altijd ongebruikt in mijn juwelenkistje
Mooi verhaal
Eyjafjallajökull is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 15:56   #12
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
beste forummertjes, zonet verneem ik via een echte italiaanse chef dat pasta carbonara - naast de pasta of course, enkel deze ingredienten bevat:


ENKEL eigeel, varkenswangetjes, peper, parmezaan
Een "echte" Italiaanse chef in Korea, varkenswangetjes in carbonara??

Laatst gewijzigd door Wapper : 4 mei 2018 om 16:00.
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 16:05   #13
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 77.883
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 Bekijk bericht
De eieren moeten aan de slierten plakken.

De meeste koks hunnen het niet goed bereiden, en dan is het idd papperig.
Mee eens. Ik gebruik zelf een mix van volledige eitjes, plus enkel de dooiers in een verhouding van 1 op 2 dooiers. Dat, plus de pecorino/parmezaan + het vlees & braadvet en een heeel klein beetje van het kookwater (bevat veel zetmeel) geeft een lekker smeuige pasta die niet kleeft maar goed zijn saus kan vasthouden. Een doodsimpel gerecht, maar ongelooflijk lekker. En uiteraard royale hoeveelheden versgemalen zwarte peper. Geen goedkope pasta gebruiken, die is veel te glad. Merken zoals Garofalo (Delhaize, bij de specialiteiten) dat pakt veel meer saus op en kost maar een fractie duurder.
Ik lust het zowel met Guanciale als met Pancetta. Voor die laatste opmerking zouden veel italianen mij kielhalen trouwens. Pecorino is beter dan Parmezaan, maar ook hier : alle 2 heel lekker.

Absolute doodzonde : room in de bereiding. Als iemand daarmee afkomt, loop dan naar de uitgang. Dat is voor aan engelse toeristen te serveren.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 16:17   #14
Eduard Khil
Secretaris-Generaal VN
 
Eduard Khil's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.770
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
Die eieren moeten er voor mij niet tussen, dat maakt het te papperig.
carbonarasaus is net op eieren gebaseerd. En alleen daarop.

Geen eieren, geen carbonara
__________________
Hitler was een socialist.


Eduard Khil is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 16:18   #15
Eduard Khil
Secretaris-Generaal VN
 
Eduard Khil's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.770
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 Bekijk bericht
De eieren moeten aan de slierten plakken.

De meeste koks hunnen het niet goed bereiden, en dan is het idd papperig.
idd. Nog warme pasta direct goed doorroeren met de geklopte eieren, en je gaat géén papperige saus hebben. Die gaat beginnen opstijven door de warmte van je pasta.
En afwerken met goed veel peper
__________________
Hitler was een socialist.


Eduard Khil is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 16:20   #16
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Geen goedkope pasta gebruiken, die is veel te glad. Merken zoals Garofalo (Delhaize, bij de specialiteiten) dat pakt veel meer saus op en kost maar een fractie duurder.
Dececco al geprobeerd? Echt top. De meeste Delhaizes hebben het.

Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 16:23   #17
Zeus
Europees Commissaris
 
Zeus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 oktober 2012
Locatie: het beloftevolle land
Berichten: 6.875
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Ik lust het zowel met Guanciale als met Pancetta. Voor die laatste opmerking zouden veel italianen mij kielhalen trouwens. Pecorino is beter dan Parmezaan, maar ook hier : alle 2 heel lekker.
Enkel Romeinen. De rest trekt er zich niet veel van aan.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Absolute doodzonde : room in de bereiding. Als iemand daarmee afkomt, loop dan naar de uitgang. Dat is voor aan engelse toeristen te serveren.
Wat ik persoonlijk nog een tikkeltje erger vind: champignons. Om de één of andere reden zie ik dat vaak passeren in onze contreien.
__________________
Bart De Wever: "De enige bijdrage die de Vlaamse Beweging vandaag nog kan leveren aan een onafhankelijk Vlaanderen, is ophouden te bestaan"
Jan Jambon: "Les transferts Nord-Sud, ça nous aide juste pour le marketing. Mais en fait, ça ne nous intéresse pas"
Bourgeois: "onafhankelijkheid is iets uit de 19de eeuw"
Zeus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 16:48   #18
TheFourHorsemen
Secretaris-Generaal VN
 
TheFourHorsemen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2014
Locatie: Antwerpen, De Verenigde Nederlanden
Berichten: 24.650
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zeus Bekijk bericht
Enkel Romeinen. De rest trekt er zich niet veel van aan.



Wat ik persoonlijk nog een tikkeltje erger vind: champignons. Om de één of andere reden zie ik dat vaak passeren in onze contreien.
Bah. De gedachte alleen al.
TheFourHorsemen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 19:42   #19
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox Bekijk bericht
Ik absoluut niet nee. U wel?
Ik wel ja, lekker.
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2018, 19:43   #20
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Marie van de koster Bekijk bericht
Jaaaren geleden ben ik eens met een Italiaanse vriend ergens tussen Rimini en Ravenna in een klein restaurantje gaan eten. Ik heb daar de spaghetti carbonara genomen en daar zat wel degelijk spek in. Het was heerlijk.
Na de pasta hebben we nog een nagerechtje genomen (vergeten wat het was) en een espresso. Het lepeltje voor het nagerecht was heel zwaar en mooi bewerkt, omdat ik het zo mooi vond mocht ik het meenemen van de eigenaar - die was bevriend met mijn vriend. Het ligt nog altijd ongebruikt in mijn juwelenkistje
Heb je die Italiaan daarna binnengedaan?
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:05.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be