Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 22 november 2024, 15:25   #1
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.715
Standaard Braadworst en frikandellekes

Veel mensen worstelen met de pan om frikandellekes (van gehakt) en / of braadworst gaar te krijgen zonder dat ze aan de buitenkant zwart zien.

Hoe doen jullie dat?
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 15:28   #2
Herr Flick
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.370
Standaard

op tijd keren he
Herr Flick is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 15:30   #3
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.715
Standaard

Zelf kook ik braadworst of gehaktfrikandellen in water.

Gehaktfrikandellen:

Gemengd gehakt kopen.
Uit fijn snipperen
Peterselie fijn snipperen (gevriesdroogde kan ook).
Paneermeel
2 eitjes
Peper
Nootmuskaat
Zout

Gewoon alles door mekaar mengen, met het paneermeel zorg je dat het gehakt niet meer plakt.

Gehaktballekes draaien.
Koken in water tot ze gaar zijn.
Afbakken in de pan.

Gehaktbrood, zelfde werkwijze, als je dat snel wilt eten, even afbakken in de pan. Je kan het ook afbakken in den oven.

Laatst gewijzigd door reservespeler : 22 november 2024 om 15:31.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 15:44   #4
Skobelev
Secretaris-Generaal VN
 
Skobelev's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2013
Locatie: Kinshasa aan de Dender
Berichten: 40.779
Standaard

De kookplaat niet te warm zetten en rustig aan laten bakken.
Irl: de inductieplaat op 3 ipv op 8
__________________
Hope is nothing more than a postponed disappointment

Laatst gewijzigd door Skobelev : 22 november 2024 om 15:45.
Skobelev is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 16:44   #5
Onzijdig
Eur. Commissievoorzitter
 
Onzijdig's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 november 2021
Berichten: 9.062
Standaard

Frikandelletjes altijd in water.

Ik meng er soms ook gesnipperde ui en fijngehakte peterselie onder.
Onzijdig is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 16:52   #6
Onzijdig
Eur. Commissievoorzitter
 
Onzijdig's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 november 2021
Berichten: 9.062
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Skobelev Bekijk bericht
De kookplaat niet te warm zetten en rustig aan laten bakken.
Irl: de inductieplaat op 3 ipv op 8
Heel juist, niet te snel willen gaan.

Ik prik de braadworst enkele keren en bak ze traag met een deksel op.
Onzijdig is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 19:04   #7
Universalia
Secretaris-Generaal VN
 
Universalia's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 december 2012
Locatie: Nieverans Les Bains
Berichten: 45.320
Standaard

Bratwurst mit sauerkraut?

__________________
Ik citeer Confucius: Als straffen niet op de juiste wijze worden opgelegd, weten de mensen niet waar ze aan toe zijn.
Ook citeer ik A. Einstein met graagte: Bidden verandert de wereld niet, maar bidden verandert de mens en de mens verandert de wereld.
Universalia is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 21:14   #8
Skobelev
Secretaris-Generaal VN
 
Skobelev's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2013
Locatie: Kinshasa aan de Dender
Berichten: 40.779
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Onzijdig Bekijk bericht
Frikandelletjes altijd in water.

Ik meng er soms ook gesnipperde ui en fijngehakte peterselie onder.
Niets van aan, gewoon in een kom.
__________________
Hope is nothing more than a postponed disappointment
Skobelev is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 november 2024, 08:33   #9
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.715
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Onzijdig Bekijk bericht
Frikandelletjes altijd in water.

Ik meng er soms ook gesnipperde ui en fijngehakte peterselie onder.
Ik ook.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 november 2024, 08:38   #10
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.715
Standaard

Hoe bakken jullie spek?
Voor onze avondwandeling serveren wij boekweitkoek met spek.
Het spek, 20 kg, wordt voorgebakken.

Vroeger kochten we dat, zo voorgebakken spek kostte toen 10 euro / kg (gebakken). Nu durven ze daar al 20 euro voor te vragen, dit komt ook wel omdat er veel van het gewicht verloren gaat.

De slager deed zoiets in een speciale oven, waarbij hij het smout (is vet) opving.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 november 2024, 15:09   #11
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.893
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door reservespeler Bekijk bericht
Veel mensen worstelen met de pan om frikandellekes (van gehakt) en / of braadworst gaar te krijgen zonder dat ze aan de buitenkant zwart zien.

Hoe doen jullie dat?
Dingen gaar krijgen zonder dat ze aan de buitenkant zwart zien: oven.

Effe aanbakken in de pan, daarna bij 180 graden de oven in.

Nooit gezever.
Werkt bij gehakt, kip, vis, biefstuk, varkenshaas,...
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 november 2024, 15:11   #12
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.893
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Onzijdig Bekijk bericht
Frikandelletjes altijd in water.

Ik meng er soms ook gesnipperde ui en fijngehakte peterselie onder.
Smaaktip voor de lekkerste gehaktballen: mosterd.
En daar mag redelijk wat van in.
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 november 2024, 15:24   #13
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.715
Standaard

Om terug te komen op het (voor)bakken van spek.

Hoe doen jullie dat?
Ik heb soms de indruk dat het varken nog leeft als ik (vers of gezouten) spek in de pan heb liggen.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 november 2024, 15:31   #14
jogo
Eur. Commissievoorzitter
 
Geregistreerd: 30 december 2007
Berichten: 8.403
Standaard

telefoontje plegen en wachten tot Piet het komt doen.
jogo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 november 2024, 18:56   #15
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.715
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door reservespeler Bekijk bericht
Om terug te komen op het (voor)bakken van spek.

Hoe doen jullie dat?
Ik heb soms de indruk dat het varken nog leeft als ik (vers of gezouten) spek in de pan heb liggen.
Ik heb een misschien wel heel speciale methode om het spek voor te bakken.
Het gaat in de eerste plaats snel.

Ik bak het spek voor in ...

Vul het gerust aan hoor.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:29.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be