![]() |
Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. |
|
Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst |
Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé. |
![]() |
|
Discussietools |
![]() |
#1 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.715
|
![]() Veel mensen worstelen met de pan om frikandellekes (van gehakt) en / of braadworst gaar te krijgen zonder dat ze aan de buitenkant zwart zien.
Hoe doen jullie dat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.370
|
![]() op tijd keren he
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.715
|
![]() Zelf kook ik braadworst of gehaktfrikandellen in water.
Gehaktfrikandellen: Gemengd gehakt kopen. Uit fijn snipperen Peterselie fijn snipperen (gevriesdroogde kan ook). Paneermeel 2 eitjes Peper Nootmuskaat Zout Gewoon alles door mekaar mengen, met het paneermeel zorg je dat het gehakt niet meer plakt. Gehaktballekes draaien. Koken in water tot ze gaar zijn. Afbakken in de pan. Gehaktbrood, zelfde werkwijze, als je dat snel wilt eten, even afbakken in de pan. Je kan het ook afbakken in den oven. Laatst gewijzigd door reservespeler : 22 november 2024 om 15:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 14 maart 2013
Locatie: Kinshasa aan de Dender
Berichten: 40.779
|
![]() De kookplaat niet te warm zetten en rustig aan laten bakken.
Irl: de inductieplaat op 3 ipv op 8
__________________
Hope is nothing more than a postponed disappointment Laatst gewijzigd door Skobelev : 22 november 2024 om 15:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Eur. Commissievoorzitter
Geregistreerd: 5 november 2021
Berichten: 9.062
|
![]() Frikandelletjes altijd in water.
Ik meng er soms ook gesnipperde ui en fijngehakte peterselie onder. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Eur. Commissievoorzitter
Geregistreerd: 5 november 2021
Berichten: 9.062
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 29 december 2012
Locatie: Nieverans Les Bains
Berichten: 45.320
|
![]() Bratwurst mit sauerkraut?
![]()
__________________
Ik citeer Confucius: Als straffen niet op de juiste wijze worden opgelegd, weten de mensen niet waar ze aan toe zijn. ![]() Ook citeer ik A. Einstein met graagte: Bidden verandert de wereld niet, maar bidden verandert de mens en de mens verandert de wereld. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 14 maart 2013
Locatie: Kinshasa aan de Dender
Berichten: 40.779
|
![]() Niets van aan, gewoon in een kom.
__________________
Hope is nothing more than a postponed disappointment |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.715
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.715
|
![]() Hoe bakken jullie spek?
Voor onze avondwandeling serveren wij boekweitkoek met spek. Het spek, 20 kg, wordt voorgebakken. Vroeger kochten we dat, zo voorgebakken spek kostte toen 10 euro / kg (gebakken). Nu durven ze daar al 20 euro voor te vragen, dit komt ook wel omdat er veel van het gewicht verloren gaat. De slager deed zoiets in een speciale oven, waarbij hij het smout (is vet) opving. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.893
|
![]() Citaat:
Effe aanbakken in de pan, daarna bij 180 graden de oven in. Nooit gezever. Werkt bij gehakt, kip, vis, biefstuk, varkenshaas,...
__________________
It's just a ride. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.893
|
![]() Citaat:
En daar mag redelijk wat van in.
__________________
It's just a ride. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.715
|
![]() Om terug te komen op het (voor)bakken van spek.
Hoe doen jullie dat? Ik heb soms de indruk dat het varken nog leeft als ik (vers of gezouten) spek in de pan heb liggen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Eur. Commissievoorzitter
Geregistreerd: 30 december 2007
Berichten: 8.403
|
![]() telefoontje plegen en wachten tot Piet het komt doen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.715
|
![]() Citaat:
Het gaat in de eerste plaats snel. Ik bak het spek voor in ... Vul het gerust aan hoor. |
|
![]() |
![]() |