Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 22 november 2024, 11:04   #1
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.902
Standaard Soep.

't Is er het uitgelezen weer voor.
Kil, guur, koud, nat,...
Niks beter om dat te counteren (over CV gaan we niet beginnen) dan een lekkere dampende kom soep.
Alleen al van het woord 'soep' krijg je het al warm.

Wat is uw favoriete soep?
Uw favoriet recept?
Uw favoriet geheim ingrediënt? Let wel: als u dat hier post is het niet langer 'geheim'. Later niet komen klagen als Het Hof Van Cleve er mee aan de haal gaat eh.
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 11:08   #2
Vlad
Secretaris-Generaal VN
 
Vlad's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 november 2012
Locatie: Toxandrië
Berichten: 23.754
Standaard

Pompoensoep en broccolisoep zijn momenteel m'n twee favorieten. Ik gebruik geen recepten. Ze smaken telkens anders, afhankelijk van wat ik er bijdoe aan andere groenten die snel op moeten of kruiden waar ik zin in heb. Goed dat je er mij doet aan denken trouwens. Zal eens aan de pompoensoep beginnen.
__________________
Ga maar na. De regering De Wever is een voortzetting van de regering Di Rupo. Er wordt op dezelfde plaatsen bespaard en gesmost. We zijn gestrikt.

In de meltingpot gaat alles kapot.

Fietsers en voetgangers zijn sterke weggebruikers. Autodebielisten zijn zwakke weggebruikers. Ze kunnen zichzelf niet voortbewegen.
Vlad is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 11:12   #3
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.902
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vlad Bekijk bericht
Pompoensoep en broccolisoep zijn momenteel m'n twee favorieten. Ik gebruik geen recepten. Ze smaken telkens anders, afhankelijk van wat ik er bijdoe aan andere groenten die snel op moeten of kruiden waar ik zin in heb. Goed dat je er mij doet aan denken trouwens. Zal eens aan de pompoensoep beginnen.
Tsja, 'recepten' is misschien wat veel gezegd.
Ik bedoel eigenlijk meer 'welke dingen kap je bij mekaar' want degene die een recept nodig heeft voor soep kan beter wegblijven uit de keuken.
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 11:18   #4
CUFI
Secretaris-Generaal VN
 
CUFI's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 november 2020
Berichten: 27.339
Standaard

Naargelang het seizoen, in de zomer meestal gazpacho.
Anders wa ajuin aanbakkken in de pot met pompoen, wortel en chilipeper en dan da baksel los schrapen in wa vocht en dan mixen terwijl de bouillon gegoten wordt tot gewenste dikte.
Soms ballekes, soms spekblokjes, soms wa ham.

In Aziatische soepen ist altijd kip en eggdrop.
__________________
SOLUS CHRISTUS
CUFI is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 11:19   #5
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.902
Standaard

Pompoensoep is een klassieker eh?

Als ik wat meer tijd heb rooster ik de pompoen vooraf.
Lichtjes inolieën en onder de grill (200-220) voor een 30 a 45 minuten. NIet laten verbranden. Ook de ui mag je er al bijgooien.

Ik gebruik trouwens meestal butternut voor soep gewoon omdat die het makkelijkst schoon te maken is.
Soms komt mijn tuinier-buurvrouw hier ook aandragen met zo'n gigantische zelfgekweekte pompoen maar dat is altijd nogal een gevecht om zo'n monster te kuisen.

Zo'n butternut is ideaal. Lichtjes met de dunschiller erover (facultatief), doorsnijden, leeglepelen en klaar.
In verhouding bevat zo'n butternut ook veel meer vruchtvlees dan zo'n klassieke pompoen.
__________________
It's just a ride.

Laatst gewijzigd door BigF : 22 november 2024 om 11:21.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 11:21   #6
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.902
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CUFI Bekijk bericht
Naargelang het seizoen, in de zomer meestal gazpacho.
Anders wa ajuin aanbakkken in de pot met pompoen, wortel en chilipeper en dan da baksel los schrapen in wa vocht en dan mixen terwijl de bouillon gegoten wordt tot gewenste dikte.
Soms ballekes, soms spekblokjes, soms wa ham.

In Aziatische soepen ist altijd kip en eggdrop.
Ballekes!!!

Nog zoiets.

Welk gehakt? Wat doe je er bij? Hoe kook je ze (in de soep of apart in bouillon?)? Na het koken even aanbakken of niet?
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 11:29   #7
CUFI
Secretaris-Generaal VN
 
CUFI's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 november 2020
Berichten: 27.339
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht
Ballekes!!!

Nog zoiets.

Welk gehakt? Wat doe je er bij? Hoe kook je ze (in de soep of apart in bouillon?)? Na het koken even aanbakken of niet?
In paprikasoep gerookt paprikapoeder en lookpoeder. Aanrader!

Gewoon kalfs- varkens- rundsgehakt. Meestal een mix, naargelang de promo lol

Ik smijt ze er meestal aan het einde in na het mixen, maar ik bak die niet aan. Rollen en zo de pot in, gaart wel vanzelf
__________________
SOLUS CHRISTUS
CUFI is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 11:32   #8
CUFI
Secretaris-Generaal VN
 
CUFI's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 november 2020
Berichten: 27.339
Standaard

En van den overschot kunt ge ook veel soep maken. Denk aan de brocoli stam.

Pompoenen met schil en al aanbakken, maar wel bio pakken en reinigen met sodazout op te schuren. Alle groenten en fruit dienen gereinigd te worden met soda imo.
__________________
SOLUS CHRISTUS
CUFI is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 11:51   #9
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.902
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CUFI Bekijk bericht
In paprikasoep gerookt paprikapoeder en lookpoeder. Aanrader!
Ik doe in bijna elke soep wel een paar tenen look.
Lookpoeder heb ik nog nooit gebruikt. Niet dat ik er iets tegen heb maar ik gebruik altijd verse look.

Gerookt paprikapoeder is inderdaad lekker maar ik heb hier een paar huisgenoten die er niets van moeten hebben dus meestal voeg ik dat na het opscheppen toe.

Citaat:
Gewoon kalfs- varkens- rundsgehakt. Meestal een mix, naargelang de promo lol
Ik ook meestal een mengeling. In ieder geval nooit zuiver rundsgehakt of zuiver varkens. Enkel in kippesoep of heldere groentesoep gebruik ik kippegehakt.

Citaat:
Ik smijt ze er meestal aan het einde in na het mixen, maar ik bak die niet aan. Rollen en zo de pot in, gaart wel vanzelf
Balletjes koken in de soep doe ik nooit. Als je ze kookt in bouillon komt er vaak zo'n laagje 'rommel' op de bouillon drijven. Vergelijkbaar met het laagje wat je wegschept als je zelf bouillon trekt.
Dat wil ik niet in mijn soep.
Ik kook ze dus apart.
En als ik tijd heb bak ik ze soms nog even aan ook.
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 11:53   #10
Vlad
Secretaris-Generaal VN
 
Vlad's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 november 2012
Locatie: Toxandrië
Berichten: 23.754
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht
Pompoensoep is een klassieker eh?

Als ik wat meer tijd heb rooster ik de pompoen vooraf.
Lichtjes inolieën en onder de grill (200-220) voor een 30 a 45 minuten. NIet laten verbranden. Ook de ui mag je er al bijgooien.

Ik gebruik trouwens meestal butternut voor soep gewoon omdat die het makkelijkst schoon te maken is.
Soms komt mijn tuinier-buurvrouw hier ook aandragen met zo'n gigantische zelfgekweekte pompoen maar dat is altijd nogal een gevecht om zo'n monster te kuisen.

Zo'n butternut is ideaal. Lichtjes met de dunschiller erover (facultatief), doorsnijden, leeglepelen en klaar.
In verhouding bevat zo'n butternut ook veel meer vruchtvlees dan zo'n klassieke pompoen.
Ik vind de muskaatpompoen net makkelijker werken dan de butternut, en die laat ook niet zo makkelijk schilfers achter in de soep.
__________________
Ga maar na. De regering De Wever is een voortzetting van de regering Di Rupo. Er wordt op dezelfde plaatsen bespaard en gesmost. We zijn gestrikt.

In de meltingpot gaat alles kapot.

Fietsers en voetgangers zijn sterke weggebruikers. Autodebielisten zijn zwakke weggebruikers. Ze kunnen zichzelf niet voortbewegen.
Vlad is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 11:56   #11
Vlad
Secretaris-Generaal VN
 
Vlad's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 november 2012
Locatie: Toxandrië
Berichten: 23.754
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CUFI Bekijk bericht
En van den overschot kunt ge ook veel soep maken. Denk aan de brocoli stam.

Pompoenen met schil en al aanbakken, maar wel bio pakken en reinigen met sodazout op te schuren. Alle groenten en fruit dienen gereinigd te worden met soda imo.
Jep. Brocolistammen zijn ideaal om soep van te maken. Ik las eens dat je de pitten van de pompoen kan roosteren en gebruiken maar dat kost teveel energie, letterlijk en/of figuurlijk.
__________________
Ga maar na. De regering De Wever is een voortzetting van de regering Di Rupo. Er wordt op dezelfde plaatsen bespaard en gesmost. We zijn gestrikt.

In de meltingpot gaat alles kapot.

Fietsers en voetgangers zijn sterke weggebruikers. Autodebielisten zijn zwakke weggebruikers. Ze kunnen zichzelf niet voortbewegen.
Vlad is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 12:00   #12
CUFI
Secretaris-Generaal VN
 
CUFI's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 november 2020
Berichten: 27.339
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht
Ik doe in bijna elke soep wel een paar tenen look.
Lookpoeder heb ik nog nooit gebruikt. Niet dat ik er iets tegen heb maar ik gebruik altijd verse look.

Gerookt paprikapoeder is inderdaad lekker maar ik heb hier een paar huisgenoten die er niets van moeten hebben dus meestal voeg ik dat na het opscheppen toe.


Ik ook meestal een mengeling. In ieder geval nooit zuiver rundsgehakt of zuiver varkens. Enkel in kippesoep of heldere groentesoep gebruik ik kippegehakt.


Balletjes koken in de soep doe ik nooit. Als je ze kookt in bouillon komt er vaak zo'n laagje 'rommel' op de bouillon drijven. Vergelijkbaar met het laagje wat je wegschept als je zelf bouillon trekt.
Dat wil ik niet in mijn soep.
Ik kook ze dus apart.
En als ik tijd heb bak ik ze soms nog even aan ook.
Die kruiden waar niet voor de soep, maar voor uw ballekes. da geeft een chirozo achrige smaak aan uw ballekes. Heerlijk in wintersoepen

Ja da vetlaagske schraap ik weg Rundsgehakt rolt zo praktisch niet voor soep,daarom is er wat varken of kalf bij mengen wel aangewezen.
Met kippenbouillon kunt ge ook een ei erin smijten en dan doorroeren en het vocht uitzeven als bouillon. Dat ei slurpt de onreinigheden uit uw bouillon.
__________________
SOLUS CHRISTUS
CUFI is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 12:12   #13
Zipper
Secretaris-Generaal VN
 
Zipper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 maart 2009
Berichten: 56.697
Standaard

Preisoep, vooral omdat prei mijn favoriete groente is.
__________________






Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Voor mijn part wordt Brussel en omstreken voor 90% islamitisch!
Zipper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 12:41   #14
Onzijdig
Eur. Commissievoorzitter
 
Onzijdig's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 november 2021
Berichten: 9.069
Standaard

Kippensoep.

Zelf bouillon trekken. Grove stukken ui, selder, wortel, prei , look, gember, kruidentuiltje, water.

Als dit kookt gaan er kippendijen bij. Een uurtje op een zacht vuurtje laten garen.

Kip er uithalen en de bouillon zeven ( ik doe dat door een doek )


Opnieuw groentjes snijden, maar nu heel fijn. Wortel , selder, ajuin , prei, een aardappel.
Dit gaat in de bouillon , het vlees van de bouten plukken en toevoegen als de groentjes gaar zijn. Daar dan wat vermicelli bijdoen. Peper en zout naar smaak.

Ik weet aan een goede kippensoep ben je efkes bezig, ik maak 3 liter in één keer.
Onzijdig is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 13:20   #15
jogo
Eur. Commissievoorzitter
 
Geregistreerd: 30 december 2007
Berichten: 8.410
Standaard

Kartoffelsuppe
jogo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 14:12   #16
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.902
Standaard

Ik doe in heel veel van mijn soepen een scheutje sojasaus.

Niet te veel, het mag niet naar soyasaus smaken maar je merkt wel een verschil als het er niet in zit.
Maar heel voorzichtig toevoegen. Beetje teveel en't is om zeep.
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 14:16   #17
TV-verslaafde
Secretaris-Generaal VN
 
TV-verslaafde's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 maart 2014
Berichten: 20.281
Standaard

Zo 1 uit blik met vele E nummers.

Neen, euh verse tomatensoep met balletjes.
__________________
"Een beetje kennis is een gevaarlijk ding; Drink diep, of proef niet van de Pierische bron: Daar bedwelmen oppervlakkige gedachten de hersenen" - Alexander Pope
TV-verslaafde is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 14:21   #18
TV-verslaafde
Secretaris-Generaal VN
 
TV-verslaafde's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 maart 2014
Berichten: 20.281
Standaard

Ich sehe hier schön viele E nummers. Dat ist wieder Amerikanische dreck.

"Adolf...."
__________________
"Een beetje kennis is een gevaarlijk ding; Drink diep, of proef niet van de Pierische bron: Daar bedwelmen oppervlakkige gedachten de hersenen" - Alexander Pope
TV-verslaafde is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 14:27   #19
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.450
Standaard

Mijn favoriete soep: groenten/tomatensoep

Groenten/tomatensoep ingrediënten:

- 1 prei
- 1 selder
- 2 grote wortelen
- 8 verse tomaten (vleestomaten, die langwerpige)
- 2 grote ajuinen
- 2 teentjes knoflook
- kruidentuiltje (of hoe dat ook heet)
- peper
- zout
- Bouillon getrokken van kip ('s anderendaags maken we vol-au- vent van de kip)
- 1 blikje tomatenpuree

Bereiding:

De prei, selder, ajuinen,knoflook, schijfjes wortel en stukjes tomaat aanstoven gedurende 10 minuten.
Daarna de kippenbouillon + kruidentuiltje toevoegen. Nog even laten sudderen.

Nadien 3l water toevoegen + de tomatenpuree, zout en peper.

Vuur hoger zetten en 35/45 minuten laten koken.
Evt wanneer de kleinkinderen komen nog vermicelli (letterkes) toevoegen bij het koken.
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 november 2024, 15:16   #20
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.776
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht
't Is er het uitgelezen weer voor.
Kil, guur, koud, nat,...
Niks beter om dat te counteren (over CV gaan we niet beginnen) dan een lekkere dampende kom soep.
Alleen al van het woord 'soep' krijg je het al warm.

Wat is uw favoriete soep?
Uw favoriet recept?
Uw favoriet geheim ingrediënt? Let wel: als u dat hier post is het niet langer 'geheim'. Later niet komen klagen als Het Hof Van Cleve er mee aan de haal gaat eh.
Ik begin met water.
Dan doe ik er de ingrediënten in.
Wat laten koken en dan .... dan heb ik een heerlijke soep.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:41.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be