![]() |
Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. |
|
Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst | Markeer forums als gelezen |
Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé. |
![]() |
|
Discussietools |
![]() |
#1 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
|
![]() Peper en zout strooi je sowieso op je paardenvlees.
Misschien ook een beetje paprika bijdoen? Gember? Gemalen koriander? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
|
![]() Citaat:
Voor het bakken |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
|
![]() allemaal zever
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
|
![]() Grote chef koks doen het nochtans altijd op mijn manier.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
|
![]() Citaat:
Ik heb de proef al gedaan: een serieuze steak in 2 gesneden, de ene helft vooraf gezouten en de andere achteraf, en in dezelfde pan gebakken. Geen verschil gezien of geproefd. Laatst gewijzigd door Wapper : 25 oktober 2014 om 15:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
|
![]() Citaat:
![]() "vooraf" is voor mij 5 sekonden voor het in de (hete) pan gaat, dus van vocht onttrekken kan geen sprake zijn. Het vlees zal onmiddelijk korsten, en de kombinatie van het zout en de Maillard-reaktie zorgt voor een smaakvol korstje, maar zoals gezegd kan dat zouten ook achteraf. Overigens, bij vlees hoort een saus, en die geeft onnoemelijk veel meer smaak dan het effect van het verschil vooraf/achteraf zouten ooit kan hebben. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.460
|
![]() Paardenvlees maak je best klaar met stoofkruiden.
Er is maar een soort vlees die beter is dan paardenvlees met stoofkruiden, en dat is kamelenvlees met stoofkruiden.
__________________
Citaat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
|
![]() Mag je daar ook speed op strooien?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.460
|
![]() Wat is dat misschien?
Je moet rekening houden met het feit dat ik geen chef-kok ben he.
__________________
Citaat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
|
![]() Maar wel een schurk.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.460
|
![]() Tja, zo ben ik geboren, en zo ga ik ook dood.
__________________
Citaat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
|
![]() Wacht daar nog maar even mee.
Ik heb nog veel vragen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.770
|
![]()
__________________
Hitler was een socialist. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Eur. Commissievoorzitter
Geregistreerd: 25 april 2006
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen
Berichten: 9.152
|
![]() Citaat:
![]()
__________________
The problem with quotes on the Internet is that it is hard to verify their authenticity - Abraham Lincoln |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.460
|
![]()
__________________
Citaat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
|
![]() Vlees zonder saus is voor mij als fritten zonder zout.
Portosaus (met spekjes,zilveruitjes en champignons) Champignonsaus (met weinig room, geen pap) Groenepepersaus (idem) Bordelaisesaus (met merg!) enz... Lekkerrrrrrrr! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 19 juni 2002
Berichten: 43.125
|
![]() Ik panneer mijn paardevlees vooraf altijd in pulver van gebakken garnalenpantsers.
Dat is omdat ik het niet zou smaken, maar ik wil het toch eten. Ik sta daar immers kloek van. ![]()
__________________
Voor Vorstelijke salarissen..Voor Vrijheid van meningsuiting En Voor Rechtstreekse democratie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Eur. Commissievoorzitter
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: In koerentaine
Berichten: 9.017
|
![]() paard eet ge met basilicum, koriander en cayennepeper.
__________________
|
![]() |
![]() |