Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 25 oktober 2014, 15:18   #1
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard Paardenkruiden

Peper en zout strooi je sowieso op je paardenvlees.

Misschien ook een beetje paprika bijdoen? Gember?

Gemalen koriander?
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 15:26   #2
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DeRidder Bekijk bericht
waarom eigenlijk ?
En dan ook nog , wanneer ? Voor het bakken, tijdens of na ?
Voor de smaak.

Voor het bakken
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 15:36   #3
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

allemaal zever
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 15:41   #4
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Grote chef koks doen het nochtans altijd op mijn manier.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 15:54   #5
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DeRidder Bekijk bericht
ervaren (hulp)kok zever dan...
Mijn vlees is altijd perfect en sappig op die manier, eet ik ergens anders , niet
Dat heeft echt niks met zouten vooraf of achteraf te maken, maar alles met de kwaliteit van het vlees en de wijze van bakken: aanbakken in de pan en afbakken in de oven op niet te hoge temperatuur (160..170 gr), en dan zoels je zegt even laten rusten.

Ik heb de proef al gedaan: een serieuze steak in 2 gesneden, de ene helft vooraf gezouten en de andere achteraf, en in dezelfde pan gebakken.
Geen verschil gezien of geproefd.

Laatst gewijzigd door Wapper : 25 oktober 2014 om 15:55.
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 16:14   #6
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DeRidder Bekijk bericht
lees de link.
"vooraf" is een subjectief begrip

Waarom denk je dat men zout gebruikt om vlees te drogen?
Ik heb de link gelezen, maar ik kan links geven van evenveel gerenommeerde chefs die bezweren van vooraf te zouten als van zij die achteraf zouten prefereren. Ik ben die homerische discussie eerlijk gezegd beu

"vooraf" is voor mij 5 sekonden voor het in de (hete) pan gaat, dus van vocht onttrekken kan geen sprake zijn. Het vlees zal onmiddelijk korsten, en de kombinatie van het zout en de Maillard-reaktie zorgt voor een smaakvol korstje, maar zoals gezegd kan dat zouten ook achteraf.

Overigens, bij vlees hoort een saus, en die geeft onnoemelijk veel meer smaak dan het effect van het verschil vooraf/achteraf zouten ooit kan hebben.
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 16:32   #7
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.460
Standaard

Paardenvlees maak je best klaar met stoofkruiden.

Er is maar een soort vlees die beter is dan paardenvlees met stoofkruiden, en dat is kamelenvlees met stoofkruiden.
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 16:34   #8
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon Bekijk bericht
Paardenvlees maak je best klaar met stoofkruiden.

Er is maar een soort vlees die beter is dan paardenvlees met stoofkruiden, en dat is kamelenvlees met stoofkruiden.
Mag je daar ook speed op strooien?
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 16:38   #9
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht
Mag je daar ook speed op strooien?
Wat is dat misschien?

Je moet rekening houden met het feit dat ik geen chef-kok ben he.
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 16:39   #10
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon Bekijk bericht
Wat is dat misschien?

Je moet rekening houden met het feit dat ik geen chef-kok ben he.
Maar wel een schurk.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 16:40   #11
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht
Maar wel een schurk.
Tja, zo ben ik geboren, en zo ga ik ook dood.
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 16:41   #12
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon Bekijk bericht
Tja, zo ben ik geboren, en zo ga ik ook dood.
Wacht daar nog maar even mee.

Ik heb nog veel vragen.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 17:21   #13
Eduard Khil
Secretaris-Generaal VN
 
Eduard Khil's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.770
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht
Maar wel een schurk.
trololo
__________________
Hitler was een socialist.


Eduard Khil is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 18:05   #14
Weezer
Eur. Commissievoorzitter
 
Weezer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 april 2006
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen
Berichten: 9.152
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht
Peper en zout strooi je sowieso op je paardenvlees.

Misschien ook een beetje paprika bijdoen? Gember?

Gemalen koriander?
Satésaus
__________________
The problem with quotes on the Internet is that it is hard to verify their authenticity - Abraham Lincoln
Weezer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 18:54   #15
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DeRidder Bekijk bericht
Bij mij geeft het VLEES de smaak, wat is anders het nut van duur kwaliteitsvlees (of is voor jou kwaliteit = mager) ?

Bah, sausen
Nee hoor, geef mij maar een flink dooraderde "dry-aged" steak
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 18:56   #16
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Weezer Bekijk bericht
Satésaus
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 19:02   #17
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Weezer Bekijk bericht
Satésaus
Bijgevoegde afbeelding(e)
 
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 20:01   #18
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DeRidder Bekijk bericht
Wel wat moet je daar dan saus op doen ?
Vlees zonder saus is voor mij als fritten zonder zout.

Portosaus (met spekjes,zilveruitjes en champignons)
Champignonsaus (met weinig room, geen pap)
Groenepepersaus (idem)
Bordelaisesaus (met merg!)
enz...
Lekkerrrrrrrr!

Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 20:15   #19
Supe®Staaf
Secretaris-Generaal VN
 
Supe®Staaf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 juni 2002
Berichten: 43.125
Standaard

Ik panneer mijn paardevlees vooraf altijd in pulver van gebakken garnalenpantsers.
Dat is omdat ik het niet zou smaken, maar ik wil het toch eten.
Ik sta daar immers kloek van.
__________________
Voor Vorstelijke salarissen..Voor Vrijheid van meningsuiting En Voor Rechtstreekse democratie
Supe®Staaf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 oktober 2014, 20:51   #20
koe de poing
Eur. Commissievoorzitter
 
koe de poing's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: In koerentaine
Berichten: 9.017
Standaard

paard eet ge met basilicum, koriander en cayennepeper.
__________________
r
koe de poing is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:12.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be