![]() |
Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. |
|
Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst |
Maatschappij en samenleving Dit subforum handelt over zaken die leven binnen de maatschappij en in die zin politiek relevant (geworden) zijn. |
![]() |
|
Discussietools |
![]() |
#1 | ||
Banneling
Geregistreerd: 1 april 2010
Berichten: 14.352
|
![]() een tijd geleden zag ik eens hoe ALLE sinaasappelsappen van een teler kwapen en daarna gedehydrateerd, na een bewaring tot 3 JAAR, als vers sap verkocht werden.
Ook de zogenaamde "vers geperste" dus .. ![]() ![]() Citaat:
Citaat:
Laatst gewijzigd door Cdude : 28 september 2010 om 18:25. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 4 januari 2004
Berichten: 34.805
|
![]() Tja , de pulp die ze gebruiken voor uw "versgeperst tropisch fruit" is even vers hoor , komt met heelder' containers aan, vol met vaten van de lekkerste pulp ...
Gaat allemaal langs dezelfde lange weg naar uw bricverpakking ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gouverneur
Geregistreerd: 7 juni 2010
Berichten: 1.203
|
![]() Ethyl butyraat.... ha, de esters van boterzuur, daar heb ik veel plezier mee beleefd. Je neemt boterzuur (misselijkmakende ranzige geur, zweetvoeten), voeg daar een alcohol aan toe gevolgd door een druppeltje geconcentreerd zwavelzuur, en presto... een fruitig aroma. Naar gelang de alcohol die gebruikt werd krijg je andere geuren: sinaas, banaan, aardbei. Zeer herkenbaar van allerlei geparfumeerde voedingswaren gaande van snoepgoed tot blijkbaar ook sinaasappelsap.
Volgens mij kan je die geur leren herkennen en onderscheiden zelfs als het product in kwestie -schandalig genoeg- voor vers aangeprijst wordt. Verse sinaasappelsap bevat eigenlijk vooral limoneen en een complex gamma aan volatiele terpenen (o.a. linalol, mycreen, ethyl butyraat) die het uiteindelijke aroma bepalen. http://www.mdpi.com/1420-3049/13/6/1333/pdf
__________________
Charles Baudelaire (oeuvres postumes): Pauvre Belgique - argument du livre sur la Belgique Charles Baudelaire (oeuvres postumes): Amoenitates Belgicae Laatst gewijzigd door Fien Fluytenzuyger : 28 september 2010 om 19:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 2 juni 2004
Berichten: 12.946
|
![]() Als je echt vers geperst sinaasappelsap wil - hetgeen soms heerlijk kan zijn - heb je twee mogelijkheden:
- zelf persen - naar bv. een Carrefour winkel gaan en hopen dat ze daar een met sinaasappelen gevulde persmachine staan hebben, waar je vervolgens de sinaasappelen handig en snel zelf perst en het sap opvangt in één van de lege flessen ernaast. Verser kan niet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banneling
Geregistreerd: 1 april 2010
Berichten: 14.352
|
![]() Citaat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.383
|
![]() Citaat:
Als ge echt vers geperst sap wil dan moet ge u van dat sap van Verhofstede gaan kopen ge zult dan direct het verschil in prijs zien ook. En ge weet ook dat als ge sap niet in de juiste fles doet, onmiddelijk de afbraak van vitamine C begint. Als je dus een vers gezond sapje wil, zal je de moeite moeten doen wat appelsientjes zelf uit te persen. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Minister
Geregistreerd: 8 april 2009
Locatie: Gent
Berichten: 3.062
|
![]() Containers, gevriesdroogd,...
terwijl da spul hier gewoon per tanker aan Eurosilo geleverd wordt.
__________________
Dom zijn is duur, en oliedom zijn olieduur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banneling
Geregistreerd: 1 april 2010
Berichten: 14.352
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.383
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.383
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Banneling
Geregistreerd: 1 april 2010
Berichten: 14.352
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Banneling
Geregistreerd: 1 april 2010
Berichten: 14.352
|
![]() Citaat:
Daar GAAT het godmiljaar helemaal niet over hoe het hier toekomt. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.383
|
![]() Citaat:
Trouwens als ge gaat zien in het artikel over het schip kunt ge lezen dat dat sap ook ingevroren wordt tot -10 dus moet dat ook weer behandeld worden voor het kan verwerkt worden aangezien het invriezen de smaak afbreekt. Koopt u een fucking centrifuge en perst het zelf als ge het vers en clean moet hebben. Laatst gewijzigd door Herr Flick : 29 september 2010 om 11:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Banneling
Geregistreerd: 1 april 2010
Berichten: 14.352
|
![]() Citaat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.383
|
![]() ik pers mijne pompelmoes zelf, trouwens ik maak mij geen illusies want die steekt ook vol bucht dat ze erop gesproeid hebben om hem te doen groeien en om hem te doen blinken in de winkel.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Banneling
Geregistreerd: 22 december 2009
Berichten: 12.329
|
![]() Citaat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.383
|
![]() Ook dat sap wordt bij 0 graden vervoerd Pers eens sap en laat dat een paar uur staan in uwe frigo, je zal zien dat dat bitter wordt. Als je het gaat koelen tot 0 graden kan het zijn dat ge het vers kunt houden, maar ik vrees er voor dat je toch hier en daar kristalvorming krijgt waardoor dus de celstructuur van de pulp etc aangetast kan worden en er dus een smaakverlies / verschil kan opduiken. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banneling
Geregistreerd: 1 april 2010
Berichten: 14.352
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.383
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Banneling
Geregistreerd: 22 december 2009
Berichten: 12.329
|
![]() Citaat:
voor de detailhandel.. |
|
![]() |
![]() |