Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 14 maart 2013, 20:39   #1
Snerror
Europees Commissaris
 
Geregistreerd: 13 mei 2010
Berichten: 7.445
Standaard Wat kan ik in witte saus doen voor het minder flauw te maken?

Beste forumleden,

Recent heb ik witte saus leren maken. Je weet wel; met bakboter, bloem en dan melk. Dit voor bij groenten als schorsenere, bloemkool of prei. Het probleem is dat het nogal flauw is, ondanks genoeg zout en peper. Wat kan ik er nog bij smijten?

Vriendelijk bedankt voor alle bijdragen!
__________________
https://stratlingo.com
Snerror is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 maart 2013, 20:42   #2
Scherven A. Mok
Banneling
 
 
Geregistreerd: 21 april 2008
Berichten: 12.832
Standaard

kaas
Scherven A. Mok is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 maart 2013, 20:43   #3
Scherven A. Mok
Banneling
 
 
Geregistreerd: 21 april 2008
Berichten: 12.832
Standaard

Citaat:
WEETJE:

Beroemde koks geven de melk vrijwel altijd eerst een kruiden-aroma voordat de béchamelsaus gemaakt wordt.



Maak een keuze uit één van de volgende twee kruiden-mengsels.



MENGSEL [1]

1 sjalotje, 1 worteltje, 1 takje bladselderij,

1 laurierblad, 5 witte peperkorrels,

1 blaadje foelie
(Sjalotje pellen en fijn snipperen. Selderij en wortel wassen. Wortel in stukjes snijden.)



MENGSEL [2]

4 takjes peterselie, 1 laurierblad, 1/2 ui,
1 takje verse tijm (3 centimeter)
(De peterselie wassen, de ui pellen en fijn snipperen.)



Breng in een steelpan met dikke bodem de melk met de kruiden van het gekozen mengsel aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat de melk op een zeer laag pitje 1/2 - 1 uur zachtjes trekken. Zeef de melk voor gebruik.
Scherven A. Mok is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 maart 2013, 20:45   #4
manta
Secretaris-Generaal VN
 
manta's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 januari 2004
Berichten: 34.805
Standaard

Nootmuskaat bijdoen, da geeft al een beter smaakje.
gerapste kaas derbij doen al je dat graag lust.

Als het echt niet flauw mag zijn ineens een roze saus van maken door er een fleske tabasco door te gieten...
manta is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 maart 2013, 20:45   #5
Snerror
Europees Commissaris
 
Geregistreerd: 13 mei 2010
Berichten: 7.445
Standaard

Prachtig! Bedankt, Scherven. Nu weet ik ook meteen dat 'de witte saus' een naam heeft.
__________________
https://stratlingo.com
Snerror is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 maart 2013, 20:46   #6
Snerror
Europees Commissaris
 
Geregistreerd: 13 mei 2010
Berichten: 7.445
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door manta Bekijk bericht
Nootmuskaat bijdoen, da geeft al een beter smaakje.
gerapste kaas derbij doen al je dat graag lust.

Als het echt niet flauw mag zijn ineens een roze saus van maken door er een fleske tabasco door te gieten...
Hahaha. Dank!
__________________
https://stratlingo.com
Snerror is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 maart 2013, 21:13   #7
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Een koffielepeltje mosterd.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 maart 2013, 21:15   #8
Vrolijk op Vrijdag
Parlementsvoorzitter
 
Geregistreerd: 21 december 2012
Berichten: 2.169
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Snerror Bekijk bericht
Wat kan ik er nog bij smijten?
Chipolata.
Vrolijk op Vrijdag is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 maart 2013, 21:57   #9
From_Vlaanderen
Secretaris-Generaal VN
 
From_Vlaanderen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Kempen
Berichten: 22.730
Standaard

Meer peper
__________________
From_Vlaanderen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 maart 2013, 08:32   #10
Universalia
Secretaris-Generaal VN
 
Universalia's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 december 2012
Locatie: Nieverans Les Bains
Berichten: 45.361
Standaard

Witte saus kan je ook perfect maken met het kookvocht van de groente die je klaar maakt. Hoeft niet altijd melk te zijn. Het kruiden dat is een kunst, een feeling zeg maar die voor elkeen wel iets anders ligt.

Smakelijk.

Misschien leuk om na te lezen: Kruiden
__________________
Ik citeer Confucius: Als straffen niet op de juiste wijze worden opgelegd, weten de mensen niet waar ze aan toe zijn.
Ook citeer ik A. Einstein met graagte: Bidden verandert de wereld niet, maar bidden verandert de mens en de mens verandert de wereld.
Universalia is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 maart 2013, 08:35   #11
Txiki
Secretaris-Generaal VN
 
Txiki's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 september 2007
Locatie: Killucan
Berichten: 57.743
Standaard

Alé lap, de Flair is weer op bezoek
__________________
I have a total irreverence for anything connected with society except that which makes the roads safer, the beer stronger, the food cheaper and the old men and old women warmer in the winter and happier in the summer.
Txiki is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 maart 2013, 08:39   #12
manta
Secretaris-Generaal VN
 
manta's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 januari 2004
Berichten: 34.805
Standaard

En nog steeds genen Demper die perverse toestanden komt promoten...
Nochtans zou hij den eerste zijn die de witte saus zou maken zoals ze in de pitazaken de looksaus behandelen...
manta is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 maart 2013, 09:06   #13
Liederik
Staatssecretaris
 
Liederik's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 februari 2011
Berichten: 2.565
Standaard

chili pepers
Liederik is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 maart 2013, 12:32   #14
Klojo eerste klas
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Klojo eerste klas's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 juni 2012
Berichten: 10.091
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door manta Bekijk bericht
En nog steeds genen Demper die perverse toestanden komt promoten...
Nochtans zou hij den eerste zijn die de witte saus zou maken zoals ze in de pitazaken de looksaus behandelen...
Die is druk bezig met zijn badwaterbestellingen !!!
__________________
Proud to be a koljo, sorry, klojo.
Baai de wei : Het enige alternatief voor het beleid in belgië... Steun de P.O.K.. http://forum.politics.be/showthread....=1#post7447175
Klojo eerste klas is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 maart 2013, 13:22   #15
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.397
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Snerror Bekijk bericht
Beste forumleden,

Recent heb ik witte saus leren maken. Je weet wel; met bakboter, bloem en dan melk. Dit voor bij groenten als schorsenere, bloemkool of prei. Het probleem is dat het nogal flauw is, ondanks genoeg zout en peper. Wat kan ik er nog bij smijten?

Vriendelijk bedankt voor alle bijdragen!
Tip 1: echte boter gebruiken, gezouten of ongezouten naar smaak.
Tip 2: muskaatnoot.

Over de saus zelf, de boter en bloem is de basis, je kan in de plaats van melk vis/vlees/kip bouillon gebruiken.
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 maart 2013, 13:54   #16
Ke Nan
Eur. Commissievoorzitter
 
Ke Nan's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 maart 2004
Berichten: 8.433
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Snerror Bekijk bericht
Beste forumleden,

Recent heb ik witte saus leren maken. Je weet wel; met bakboter, bloem en dan melk. Dit voor bij groenten als schorsenere, bloemkool of prei. Het probleem is dat het nogal flauw is, ondanks genoeg zout en peper. Wat kan ik er nog bij smijten?

Vriendelijk bedankt voor alle bijdragen!
Haal Geert Hoste uit de saus.
Ke Nan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 maart 2013, 14:25   #17
eno2
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 juni 2004
Locatie: onder mijn wijnstok en vijgenboom
Berichten: 78.216
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Snerror Bekijk bericht
Prachtig! Bedankt, Scherven. Nu weet ik ook meteen dat 'de witte saus' een naam heeft.
Ze noemen dat een "roux" waarmee de bêchamelsaus aangemaakt wordt

Laatst gewijzigd door eno2 : 15 maart 2013 om 14:27.
eno2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 maart 2013, 16:03   #18
Marie van de koster
Secretaris-Generaal VN
 
Marie van de koster's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 juni 2006
Berichten: 30.341
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door manta Bekijk bericht
En nog steeds genen Demper die perverse toestanden komt promoten...
Nochtans zou hij den eerste zijn die de witte saus zou maken zoals ze in de pitazaken de looksaus behandelen...
Of cookie monster met vieze foto's van lintwormen en zo
__________________
Zo is 't.
Marie van de koster is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 maart 2013, 17:13   #19
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.774
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Snerror Bekijk bericht
Beste forumleden,

Recent heb ik witte saus leren maken. Je weet wel; met bakboter, bloem en dan melk. Dit voor bij groenten als schorsenere, bloemkool of prei. Het probleem is dat het nogal flauw is, ondanks genoeg zout en peper. Wat kan ik er nog bij smijten?

Vriendelijk bedankt voor alle bijdragen!
Nootmuskaat
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 maart 2013, 23:47   #20
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door manta Bekijk bericht
En nog steeds genen Demper die perverse toestanden komt promoten...
Nochtans zou hij den eerste zijn die de witte saus zou maken zoals ze in de pitazaken de looksaus behandelen...
Waarom moet ik hier altijd de gore, gortige grappen maken?
Gij moogt dat ook eens doen ze.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door manta Bekijk bericht
Eens stevig ejaculeren in de saus wil wel eens helpen. Een goeie klodder sperma.
Voila.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:14.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be