Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 10 april 2016, 21:10   #1
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard Bouillon

Ik vind die poeder bouillon niet zo slecht eigenlijk.

Moet dat echt verse bouillon zijn? Ik proef geen verschil.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 april 2016, 21:23   #2
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.384
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht
Ik vind die poeder bouillon niet zo slecht eigenlijk.

Moet dat echt verse bouillon zijn? Ik proef geen verschil.
Er is iets misgegaan met je smaakpapillen vrees ik. Dien klacht in tegen je buurvrouw!
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 april 2016, 21:26   #3
Savatage
Secretaris-Generaal VN
 
Savatage's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 december 2004
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 21.732
Standaard

Ja, dat is een enorm verschil. Ik heb dit weekend pepersaus gemaakt met duurdere kalfsbouillon (ik volgde het recept van Peter Goossens) en dat verschil met de poedervorm was enorm.
Savatage is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 april 2016, 21:27   #4
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Savatage Bekijk bericht
Ja, dat is een enorm verschil. Ik heb dit weekend pepersaus gemaakt met duurdere kalfsbouillon (ik volgde het recept van Peter Goossens) en dat verschil met de poedervorm was enorm.
Waar kocht je die?
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 april 2016, 21:36   #5
Libro
Secretaris-Generaal VN
 
Libro's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 mei 2007
Berichten: 46.390
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht
Waar kocht je die?
Bij Godfried.
__________________
Het volk begrijpen plaveit de weg naar leiderschap begrijpen (oude stelregel van het geslacht Atreides)
Disce Quasi Semper Victurus, Vive Quasi Cras Moriturus
I saw that I could put an end to your outrages by pronouncing a single word in my mind. I pronounced it. The word was ‘No.’
Support the country you live in or live in the country you support.
Libro is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 10 april 2016, 22:07   #6
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.384
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Libro Bekijk bericht
Bij Godfried.
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 april 2016, 22:09   #7
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors Bekijk bericht
Mag ik van jouw bouillon eens proeven?
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 april 2016, 22:14   #8
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.384
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht
Mag ik van jouw bouillon eens proeven?
Waarom zou je dat willen met je kapotte smaakpapillen?
En het rijmt nog ook,
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 april 2016, 22:15   #9
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors Bekijk bericht
Waarom zou je dat willen met je kapotte smaakpapillen?
En het rijmt nog ook,
Kom gewoon op mijn gezicht zitten.

Zonder slipje.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 april 2016, 22:17   #10
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.384
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht
Kom gewoon op mijn gezicht zitten.

Zonder slipje.
Buurvrouw gaat niet content zijn....
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 april 2016, 22:29   #11
Demper
Secretaris-Generaal VN
 
Demper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Berichten: 40.936
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors Bekijk bericht
Buurvrouw gaat niet content zijn....
Zij is erbij, terwijl moet jij haar rimmen!
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid Bekijk bericht
Dat speelt geen rol. Demper heeft gelijk.
Demper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 april 2016, 22:39   #12
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 69.234
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht
Zij is erbij, terwijl moet jij haar rimmen!
Nieuwnoors "MOET" aan je duim likken?
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 april 2016, 23:46   #13
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Dit forum is geinfiltreerd met bouillonzeikers.
De moderatie zal ingrijpen.
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2016, 06:31   #14
Peche
Banneling
 
 
Geregistreerd: 2 september 2013
Berichten: 29.811
Standaard

Echte bouillon trekken is een daggeske werk.
En dat is meer dan wat soepvlees in uw pot smijten.
Ge moet beenderen pakken en ze zwart bakken in de oven, en die dan minstens 4h laten trekken in uw soep die uitkookt.
Voor kippensoep moet ge kippennekken en al gebruiken. Dat is eigenlijk een hele procedure dat ge toch maar een blokske bouillon pakt.
Peche is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2016, 09:32   #15
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Inderdaad, ik heb jaaaren zelf fond getrokken.
Het huis stinkt elke keer 24 u van de kelder tot de zolder naar soep.
Daarna nog inkoken, in kleine porties invriezen, enz...

Aanrader: fond in pasta. 65 g/l water, opkoken, klaar.
Prachtige, licht gebonden sausbasis.

Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2016, 10:00   #16
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.442
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper Bekijk bericht
Het huis stinkt elke keer 24 u van de kelder tot de zolder naar soep.


Nee?
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2016, 10:07   #17
DewareJakob
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
DewareJakob's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2010
Locatie: Vlaams Brabant
Berichten: 14.746
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht


Nee?
Afzuiginstallatie?
__________________
Democratieën sterven niet meer door een plotse coup. Maar wel trager, door democratisch gekozen leiders die het systeem perverteren om aan de macht te blijven.
Robert Lieberman
DewareJakob is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2016, 11:09   #18
Libro
Secretaris-Generaal VN
 
Libro's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 mei 2007
Berichten: 46.390
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper Bekijk bericht
Inderdaad, ik heb jaaaren zelf fond getrokken.
Het huis stinkt elke keer 24 u van de kelder tot de zolder naar soep.
Daarna nog inkoken, in kleine porties invriezen, enz...

Aanrader: fond in pasta. 65 g/l water, opkoken, klaar.
Prachtige, licht gebonden sausbasis.

De fonds van Lacroix zijn anders ook niet slecht en instant bruikbaar.

__________________
Het volk begrijpen plaveit de weg naar leiderschap begrijpen (oude stelregel van het geslacht Atreides)
Disce Quasi Semper Victurus, Vive Quasi Cras Moriturus
I saw that I could put an end to your outrages by pronouncing a single word in my mind. I pronounced it. The word was ‘No.’
Support the country you live in or live in the country you support.
Libro is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2016, 11:59   #19
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Demper Bekijk bericht
Ik vind die poeder bouillon niet zo slecht eigenlijk.

Moet dat echt verse bouillon zijn? Ik proef geen verschil.
Ik gebruik dat spul om tussen mijn maden te mengen als ik ga vissen.
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2016, 12:36   #20
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.442
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DewareJakob Bekijk bericht
Afzuiginstallatie?
We have a winner!
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:37.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be