Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 24 september 2017, 22:38   #1
bembem
Secretaris-Generaal VN
 
bembem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
Standaard vol-au-vent 365 huismerk delhaize, yummie~

ik wou het al een tijdje proberen, ook is het een real meevaller gebleken that is, ben het momenteel bij m'n coquelicotjes (mini spaghetti vormpjes) aan het veroberen, volgende keer doe ik er wat gebakken champignons bij, yep smullen maar ^^

http://www.delhaize.be/fr-be/shop/Tr...ductPosition=2
bembem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 september 2017, 22:41   #2
kojak
Secretaris-Generaal VN
 
kojak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 september 2013
Locatie: Ergens tussen Venus & Mars
Berichten: 25.641
Standaard

Vliegende wind ?
__________________
© Het lezen van bovenstaande kan uw gezondheid ernstige schade berokkenen.
kojak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 september 2017, 22:41   #3
bembem
Secretaris-Generaal VN
 
bembem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
Standaard

lol
bembem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 september 2017, 22:58   #4
kojak
Secretaris-Generaal VN
 
kojak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 september 2013
Locatie: Ergens tussen Venus & Mars
Berichten: 25.641
Standaard

En...
Citaat:
... het is een real meevaller gebleken ...
Ik beklaag de geburen.

Maar niet voor teen of tander, Vol-au-vent is ook mijne meug.
Ik doe er wel nog wat citroen bij, maar dat is natuurlijk ieder zijne smaak hé.
__________________
© Het lezen van bovenstaande kan uw gezondheid ernstige schade berokkenen.
kojak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 september 2017, 23:11   #5
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 70.313
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Vol-au-vent is dan ook zeer goedkoop en in massa te maken, vandaar de vele variantes in allerlei conserven in alle vormen. Zelfs gevriesdroogd.

Ik heb dat productieproces van kortbij gevolgd, zo'n 15 jaar geleden, toen ik nog industriële pompen plaatste en herstelde.
Da's al even "fris" als voor het maken van frikandellen en salami.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 24 september 2017, 23:20   #6
kojak
Secretaris-Generaal VN
 
kojak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 september 2013
Locatie: Ergens tussen Venus & Mars
Berichten: 25.641
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox Bekijk bericht
Vol-au-vent is dan ook zeer goedkoop en in massa te maken, vandaar de vele variantes in allerlei conserven in alle vormen. Zelfs gevriesdroogd.

Ik heb dat productieproces van kortbij gevolgd, zo'n 15 jaar geleden, toen ik nog industriële pompen plaatste en herstelde.
Da's al even "fris" als voor het maken van frikandellen en salami.
Moest je echt weten wat ze met onze 'voeding' allemaal uitsteken, je zou alleen nog maar gras eten denk ik.

Waarbij we met de uitdrukking 'zo dom als een ezel' mss eerst eens naar ons zelf moeten kijken.
Een ezel is slim genoeg om gras te eten.
__________________
© Het lezen van bovenstaande kan uw gezondheid ernstige schade berokkenen.

Laatst gewijzigd door kojak : 24 september 2017 om 23:21.
kojak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 september 2017, 23:32   #7
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 70.313
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kojak Bekijk bericht
Moest je echt weten wat ze met onze 'voeding' allemaal uitsteken, je zou alleen nog maar gras eten denk ik.
Waarbij we met de uitdrukking 'zo dom als een ezel' mss eerst eens naar ons zelf moeten kijken.
Een ezel is slim genoeg om gras te eten.
Ge doet maar, gras eten zoals een koe.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 25 september 2017, 04:06   #8
bembem
Secretaris-Generaal VN
 
bembem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
Standaard

lol maddox ik weet dat wel... (ook wat betreft die frikandellen & salami overigens)
bembem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 september 2017, 11:41   #9
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.774
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
ik wou het al een tijdje proberen, ook is het een real meevaller gebleken that is, ben het momenteel bij m'n coquelicotjes (mini spaghetti vormpjes) aan het veroberen, volgende keer doe ik er wat gebakken champignons bij, yep smullen maar ^^

http://www.delhaize.be/fr-be/shop/Tr...ductPosition=2
Zo ne knoei.
Vol-eau-vent maak je gewoon zelf.
Van het water waarin je de kip kookte, maak je heerlijke soep.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 september 2017, 11:43   #10
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.774
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kojak Bekijk bericht
Moest je echt weten wat ze met onze 'voeding' allemaal uitsteken, je zou alleen nog maar gras eten denk ik.

Waarbij we met de uitdrukking 'zo dom als een ezel' mss eerst eens naar ons zelf moeten kijken.
Een ezel is slim genoeg om gras te eten.
Gras dat bewerkt werd met pesticide, nitraten en nitrieten.

Zo dom is een ezel se.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 september 2017, 12:44   #11
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Maak dat toch alsjeblieft zelf. Er is niks lekkerders dan vol au vent van verse kip en vers gehakt.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 september 2017, 12:55   #12
Zipper
Secretaris-Generaal VN
 
Zipper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 maart 2009
Berichten: 56.693
Standaard

Voor twaalf € (zes € voor de kip, vier € voor het gehakt, en twee € voor de champignons) bereidt ge zelf een heel casserolle "vol-au-vent".
__________________






Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Voor mijn part wordt Brussel en omstreken voor 90% islamitisch!

Laatst gewijzigd door Zipper : 26 september 2017 om 12:56.
Zipper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 september 2017, 12:59   #13
TheFourHorsemen
Secretaris-Generaal VN
 
TheFourHorsemen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2014
Locatie: Antwerpen, De Verenigde Nederlanden
Berichten: 24.666
Standaard

Vol-au-vent maak je zelf.
TheFourHorsemen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 september 2017, 13:09   #14
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Eindelijk twee mensen met smaakpappilen.

En als je bouillon over hebt van je kip, heb je ook nog eens heerlijke kippensoep.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 september 2017, 13:10   #15
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
Woehaha! 3.44 euro/kg...
Daar zal vééél saus en weinig kip inzitten...
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 september 2017, 13:11   #16
Zipper
Secretaris-Generaal VN
 
Zipper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 maart 2009
Berichten: 56.693
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper Bekijk bericht
Woehaha! 3.44 euro/kg...
Daar zal vééél saus en weinig kip inzitten...
saus die meestal stijf staat vd bloem.
__________________






Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Voor mijn part wordt Brussel en omstreken voor 90% islamitisch!
Zipper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 september 2017, 13:22   #17
Zeus
Europees Commissaris
 
Zeus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 oktober 2012
Locatie: het beloftevolle land
Berichten: 6.875
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tavek Bekijk bericht
Maak dat toch alsjeblieft zelf. Er is niks lekkerders dan vol au vent van verse kip en vers gehakt.
De vol au vent is eigenlijk "de vidée", het koekje.

Het geheel van de vol au vent (het koekje dus) en de salpicon van kippenborst, wordt bouchée �* la reine genoemd.

Bij die salpicon komt geen gehakt kijken, wel kippenborst, champignons en truffels, met een sauce allemande (kalfsvelouté, kippenbouillon, kookvocht van champignons, eigeel, muskaatnoot, citroensap, peper, boter)
__________________
Bart De Wever: "De enige bijdrage die de Vlaamse Beweging vandaag nog kan leveren aan een onafhankelijk Vlaanderen, is ophouden te bestaan"
Jan Jambon: "Les transferts Nord-Sud, ça nous aide juste pour le marketing. Mais en fait, ça ne nous intéresse pas"
Bourgeois: "onafhankelijkheid is iets uit de 19de eeuw"
Zeus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 september 2017, 13:24   #18
TheFourHorsemen
Secretaris-Generaal VN
 
TheFourHorsemen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2014
Locatie: Antwerpen, De Verenigde Nederlanden
Berichten: 24.666
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zeus Bekijk bericht
De vol au vent is eigenlijk "de vidée", het koekje.

Het geheel van de vol au vent (het koekje dus) en de salpicon van kippenborst, wordt bouchée �* la reine genoemd.

Bij die salpicon komt geen gehakt kijken, wel kippenborst, champignons en truffels, met een sauce allemande (kalfsvelouté, kippenbouillon, kookvocht van champignons, eigeel, muskaatnoot, citroensap, peper, boter)
Hoe zou u dan de 'Vlaamse variant' omschrijven? Ik heb het dus over de versie met een koekje (de vol-au-vent zoals u zegt), kip, gehaktballetjes, champignons en de saus.
TheFourHorsemen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 september 2017, 13:30   #19
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zeus Bekijk bericht
De vol au vent is eigenlijk "de vidée", het koekje.

Het geheel van de vol au vent (het koekje dus) en de salpicon van kippenborst, wordt bouchée �* la reine genoemd.

Bij die salpicon komt geen gehakt kijken, wel kippenborst, champignons en truffels, met een sauce allemande (kalfsvelouté, kippenbouillon, kookvocht van champignons, eigeel, muskaatnoot, citroensap, peper, boter)
Bedankt voor deze informatie.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 september 2017, 13:41   #20
Zeus
Europees Commissaris
 
Zeus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 oktober 2012
Locatie: het beloftevolle land
Berichten: 6.875
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheFourHorsemen Bekijk bericht
Hoe zou u dan de 'Vlaamse variant' omschrijven? Ik heb het dus over de versie met een koekje (de vol-au-vent zoals u zegt), kip, gehaktballetjes, champignons en de saus.
bouchée �* la reine transgenre
__________________
Bart De Wever: "De enige bijdrage die de Vlaamse Beweging vandaag nog kan leveren aan een onafhankelijk Vlaanderen, is ophouden te bestaan"
Jan Jambon: "Les transferts Nord-Sud, ça nous aide juste pour le marketing. Mais en fait, ça ne nous intéresse pas"
Bourgeois: "onafhankelijkheid is iets uit de 19de eeuw"

Laatst gewijzigd door Zeus : 26 september 2017 om 13:43.
Zeus is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:12.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be