Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 29 januari 2007, 09:50   #1
illwill
Secretaris-Generaal VN
 
illwill's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 september 2003
Locatie: Brussel
Berichten: 23.102
Standaard spaghetti saus

Wie heeft er een heerlijk recept voor spaghetti saus. Niet met exotische ingredienten liefst. Of ja, mag eigenlijk wel.
Of hoe maken jullie je spaghetti saus altijd?
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door exodus
Er zijn momenteel nog geen concrete bewijzen, maar ik ben er vrijwel zeker van dat het weer een inside job is.
illwill is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 10:07   #2
Djiezes
Europees Commissaris
 
Djiezes's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 september 2005
Locatie: Kapellen
Berichten: 7.380
Standaard

-olijfolie verhitten in grote pot
-gesnipperde knoflook en spekblokjes erbij
-dan gesnipperde ajuin, 1 rode en 1 groene paprika en een paar wortelen
-een half glas vermouth of witte wijn erbij en laten inkoken
-gepelde tomaten uit blik + een weinig water toevoegen, deksel op de pot en half uur op zacht vuur laten pruttelen
-daarna wat tomatenpuree en room (1 �* 2 dl) toevoegen en de saus binden
-in een aparte pan bak je een kleine halve kilo varken/rundsgehakt (pletten met een vork) en dat kruid je met gewone peper van de molen, cayennepeper en komijn. Daarna klets je het bij de saus.
-Af en toe doe ik er nog zongedroogde tomaten bij...
-Vers gehakte peterselie en een beetje basilicum aan de saus toevoegen. Evt ook nog spagettikruiden en wat sambal...
-Smakelijk!
-Je gaat hier toch niet de NWO bijhalen hé?

Laatst gewijzigd door Djiezes : 29 januari 2007 om 10:10.
Djiezes is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 10:35   #3
illwill
Secretaris-Generaal VN
 
illwill's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 september 2003
Locatie: Brussel
Berichten: 23.102
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Djiezes Bekijk bericht
-olijfolie verhitten in grote pot
-gesnipperde knoflook en spekblokjes erbij
-dan gesnipperde ajuin, 1 rode en 1 groene paprika en een paar wortelen
-een half glas vermouth of witte wijn erbij en laten inkoken
-gepelde tomaten uit blik + een weinig water toevoegen, deksel op de pot en half uur op zacht vuur laten pruttelen
-daarna wat tomatenpuree en room (1 �* 2 dl) toevoegen en de saus binden
-in een aparte pan bak je een kleine halve kilo varken/rundsgehakt (pletten met een vork) en dat kruid je met gewone peper van de molen, cayennepeper en komijn. Daarna klets je het bij de saus.
-Af en toe doe ik er nog zongedroogde tomaten bij...
-Vers gehakte peterselie en een beetje basilicum aan de saus toevoegen. Evt ook nog spagettikruiden en wat sambal...
-Smakelijk!
-Je gaat hier toch niet de NWO bijhalen hé?
hehe, neenee, alvast bedankt, kga hem zeker eens proberen want het water staat me al in de mond.
Koken is nog steeds niet mijn sterkste punt en ik wil gewoon wat nieuwe dingen leren om mijn vrouwtje te kunnen plezieren op vlak van kookkunsten dan é.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door exodus
Er zijn momenteel nog geen concrete bewijzen, maar ik ben er vrijwel zeker van dat het weer een inside job is.
illwill is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 10:40   #4
Djiezes
Europees Commissaris
 
Djiezes's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 september 2005
Locatie: Kapellen
Berichten: 7.380
Standaard

Ik spreek uit ervaring: geen betere manier om een vrouw te verleiden/plezieren dan met je kookkunst (als die ergens op lijkt tenminste )
Djiezes is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 10:54   #5
illwill
Secretaris-Generaal VN
 
illwill's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 september 2003
Locatie: Brussel
Berichten: 23.102
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Djiezes Bekijk bericht
Ik spreek uit ervaring: geen betere manier om een vrouw te verleiden/plezieren dan met je kookkunst (als die ergens op lijkt tenminste )

Eens kijken wat effect de spaghetti saus gaat hebben.

Andere suggesties mag ook nog steeds é mensen. Ik sta open voor alles.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door exodus
Er zijn momenteel nog geen concrete bewijzen, maar ik ben er vrijwel zeker van dat het weer een inside job is.
illwill is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 12:39   #6
Dronkoers
Secretaris-Generaal VN
 
Dronkoers's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2007
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 84.071
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door illwill Bekijk bericht

Eens kijken wat effect de spaghetti saus gaat hebben.

Andere suggesties mag ook nog steeds é mensen. Ik sta open voor alles.
dat ga ik je besparen want ik spreek over 1/2 pot sambal, 1/5 fles tabasco, 5 rode pimenten met zaadjes, pinkante spaghettikruiden, beetje cayennepeper,... oja, en wat ajuin, champignons, wortelen en peterselie en de saus zelf natuurlijk (wel voor een liter of 2 eh)

Met 1 bord heb je genoeg, gegarandeerd
Dronkoers is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 13:31   #7
illwill
Secretaris-Generaal VN
 
illwill's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 september 2003
Locatie: Brussel
Berichten: 23.102
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dronkoers Bekijk bericht
dat ga ik je besparen want ik spreek over 1/2 pot sambal, 1/5 fles tabasco, 5 rode pimenten met zaadjes, pinkante spaghettikruiden, beetje cayennepeper,... oja, en wat ajuin, champignons, wortelen en peterselie en de saus zelf natuurlijk (wel voor een liter of 2 eh)

Met 1 bord heb je genoeg, gegarandeerd
Is dit wel te eten? Ik vrees dat dit wel niets is voor een romantisch etentje. Lijkt mij meer op een avond in de zetel liggen met een volle maag.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door exodus
Er zijn momenteel nog geen concrete bewijzen, maar ik ben er vrijwel zeker van dat het weer een inside job is.
illwill is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 13:35   #8
Dronkoers
Secretaris-Generaal VN
 
Dronkoers's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2007
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 84.071
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door illwill Bekijk bericht
Is dit wel te eten? Ik vrees dat dit wel niets is voor een romantisch etentje. Lijkt mij meer op een avond in de zetel liggen met een volle maag.
Ik krijg het toch binnen (en het blijft binnen zelfs). Dan kun je toch zeggen dat jullie in vuur en vlam staan

Natuurlijk, iets met bruis drinken raad ik u wel ten stelligste af
Dronkoers is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 13:46   #9
Savatage
Secretaris-Generaal VN
 
Savatage's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 december 2004
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 21.732
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door illwill Bekijk bericht
Wie heeft er een heerlijk recept voor spaghetti saus. Niet met exotische ingredienten liefst. Of ja, mag eigenlijk wel.
Of hoe maken jullie je spaghetti saus altijd?
Spaghetti saus kunt ge op veel verschillende manier klaarmaken. Vergeet er niet voor te zorgen dat uw deegwaren niet aan elkaar plakken, want dan is uw spaghetti een stuk minder waard.
Savatage is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 14:20   #10
Havana
Europees Commissaris
 
Havana's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 februari 2006
Berichten: 6.810
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Savatage Bekijk bericht
Spaghetti saus kunt ge op veel verschillende manier klaarmaken. Vergeet er niet voor te zorgen dat uw deegwaren niet aan elkaar plakken, want dan is uw spaghetti een stuk minder waard.
dus afspoelen met koud water, die slierten !!
Havana is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 14:22   #11
Djiezes
Europees Commissaris
 
Djiezes's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 september 2005
Locatie: Kapellen
Berichten: 7.380
Standaard

En zeker niet te lang laten koken! Na het afgieten terug in de pot waarin hij gekookt is, klontje boter erbij en deksel erop.
Djiezes is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 14:28   #12
La Chunga
Minister
 
La Chunga's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juni 2006
Locatie: Waar ik me thuisvoel...Overal dus
Berichten: 3.534
Standaard

Ik ga woensdag dat receptje eens proberen zie, Djiezes!
__________________
Let your sympathies and your compassion be always with the under dog in the fight--this is magnanimity; but bet on the other one--this is business. - Mark Twain

Laatst gewijzigd door La Chunga : 29 januari 2007 om 14:28.
La Chunga is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 14:41   #13
Djiezes
Europees Commissaris
 
Djiezes's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 september 2005
Locatie: Kapellen
Berichten: 7.380
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door La Chunga Bekijk bericht
Ik ga woensdag dat receptje eens proberen zie, Djiezes!
Laat zeker iets weten achteraf!
Djiezes is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 15:20   #14
La Chunga
Minister
 
La Chunga's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juni 2006
Locatie: Waar ik me thuisvoel...Overal dus
Berichten: 3.534
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Djiezes Bekijk bericht
Laat zeker iets weten achteraf!
Ok.
__________________
Let your sympathies and your compassion be always with the under dog in the fight--this is magnanimity; but bet on the other one--this is business. - Mark Twain
La Chunga is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 22:11   #15
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.695
Standaard

kook een pot spaghetti

gooi in een mortier of een keukenrobot
-de bladeren van 1 plant basilicum
-een handvol pijnboompitten
-snuif grof zout
-paar peperbolletjes
-een stel tenen look
-een flinke scheut olijfolie

mix of maal dat fijn, mieter het over de spaghetti en happehappe

rap klaar, heel lekker

edit *de parmezaanse kaas vergeten*
__________________
It's just a ride.

Laatst gewijzigd door BigF : 29 januari 2007 om 22:12.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 23:19   #16
La Chunga
Minister
 
La Chunga's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juni 2006
Locatie: Waar ik me thuisvoel...Overal dus
Berichten: 3.534
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht
kook een pot spaghetti

gooi in een mortier of een keukenrobot
-de bladeren van 1 plant basilicum
-een handvol pijnboompitten
-snuif grof zout
-paar peperbolletjes
-een stel tenen look
-een flinke scheut olijfolie

mix of maal dat fijn, mieter het over de spaghetti en happehappe

rap klaar, heel lekker

edit *de parmezaanse kaas vergeten*
Dit ga ik bewaren en laat iets weten na gebruik ('t zal voor volgende week woensdag zijn).
__________________
Let your sympathies and your compassion be always with the under dog in the fight--this is magnanimity; but bet on the other one--this is business. - Mark Twain
La Chunga is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 januari 2007, 23:44   #17
Desiderius
Minister-President
 
Desiderius's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 juni 2005
Berichten: 4.999
Standaard

Als uw vrouwelijk 'slachtoffer' een verfijnde smaak heeft, dan werkt deze vast en zeker : pasta con vongole. (spaghetti met venusschelpjes)

Benodigd voor 2 personen:

- Venusschelpen (vongole), vers te bestellen bij de vishandelaar (ong. 250 - 300 g.)
- Spaghetti (de meeste sauzen hierboven bereid je trouwens véél beter met linguine, maar deze is specifiek voor spaghetti) -- 200 g
- Een teentje look (twee mag ook, hangt af wat je die avond nog van plan bent)
- Verse platte peterselie
- Een geutje witte wijn
- olijfolie
optioneel: een klein snuifje cayennepeper of gedroogd piment.

De rest is kinderlijk eenvoudig.

Kook de Spaghetti al dente (idd. goed afspoelen onder stromend water)
Een stevige geut (ong. 4 eetlepels) olijfolie in een pot en de fijngesnipperde look (+ piment) laten stoven tot hij glazig is. (NIET BRUINEN!!!) Daarna doe je er de venusschelpjes bij, een handvol fijngehakte platte peterselie en een geutje witte wijn. Deksel erop (vuur lager dus!) en zeer regelmatig controleren (en zachtjes omroeren) tot de schelpjes open zijn. Zodra het overgrote deel van de schelpen geopend is, vis je er de gesloten schelpen uit (en die werp je weg) en voeg je er de gekookte spaghetti aan toe. Zachtjes omroeren zodat alle slierten mooi gecoat zijn met die heerlijke zeevruchtensmaak.

Serveren met wat extra verse peterselie.

En smullen maar !!!
In feite is het een afrodisiacum.


ps. mocht het iets te 'zwaar' doorsmaken, dan kan een druppeltje (voorzichtig zijn !) citroensap mirakels doen.
__________________
The pen is mightier than the sword, and considerably easier to write with.


Laatst gewijzigd door Desiderius : 29 januari 2007 om 23:47.
Desiderius is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 januari 2007, 00:52   #18
kiwisap
Vreemdeling
 
kiwisap's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 januari 2007
Locatie: europa
Berichten: 14
Standaard

volgens mij de beste spaghettisaus: alla putanesca
6 ansjovisfilets in olie
200 gr zwarte ontpitte olijven
2 teentjes look
1 bosje gehakte peterselie
20 gr kappertjes
5 gepelde tomaten
olijfolie
1 rood pepertje
zout


Haal de ansjovisfilets uit de olie.
Hak de look en het pepertje fijn en fruit ze op een zacht vuur in wat olijfolie.
Doe de ansjovisfilets erbij en plet ze fijn met een vork.
Pel de tomaten en haal de zaadjes eruit.
Snijd ze in blokjes.
Snijd ook de olijven in schijfjes.
Spoel de kappertjes af en hak ze fijn.
Voeg tomaten en kappertjes toe aan de look.
Laat op een zacht vuur 10 minuutjes sudderen.
Haal van het vuur en voeg de gehakte peterselie op het einde toe.
__________________
"Politics is the art of looking for trouble, finding it, misdiagnosing it and then misapplying the wrong remedies" Groucho Marx

Laatst gewijzigd door kiwisap : 30 januari 2007 om 00:53.
kiwisap is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 januari 2007, 01:45   #19
Duvelke
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Duvelke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 februari 2005
Locatie: Earth
Berichten: 10.121
Standaard

Ge kunt ook zo'n potten Manna saus kopen in de winkel e.
das ook lekker, en geen werk aan
__________________
Chaos is het woord dat we bedacht hebben voor een orde die we niet begrijpen.
Duvelke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 februari 2007, 10:42   #20
La Chunga
Minister
 
La Chunga's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juni 2006
Locatie: Waar ik me thuisvoel...Overal dus
Berichten: 3.534
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Djiezes Bekijk bericht
Laat zeker iets weten achteraf!
Subliem eigenlijk, ik was nog nooit verder gekomen dan eenvoudige spaghetti bolognaise, maar dit was zeer lekker en ook de gasten en mijn vriendin aten het graag (ik vertelde op voorhand wel niet dat ik 'andere' bolognaise had gemaakt).
Ook het bereiden van de saus en het gehakt in twee verschillende pannen is eigenlijk beter, vroeger wierp ik de uit en sjalotten in de olijfolie, daarop bruine ik dan het vlees en voegde dan al de rest (paprika's, gepelde tomaten, kruiden e.d) toe. Mooi, dat wordt vanaf nu mijn standaard bolognaiserecept. Bedankt, Djiezes!

De recepten van BigF, Desiderius en Kiwisap heb ik bewaard en probeer ik de komende weken telkens op woensdag uit. Ik laat jullie weten wat we ervan vonden.
__________________
Let your sympathies and your compassion be always with the under dog in the fight--this is magnanimity; but bet on the other one--this is business. - Mark Twain
La Chunga is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:05.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be