Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 18 maart 2021, 18:19   #1
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard Hoe Lam of Schaap klaarmaken

Lamsvlees is van het lekkerste vlees dat je kan eten.

Op welke manier maken jullie het klaar ?
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 18:29   #2
IJsboer
Europees Commissaris
 
IJsboer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 juli 2009
Berichten: 7.819
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 Bekijk bericht
Lamsvlees is van het lekkerste vlees dat je kan eten.

Op welke manier maken jullie het klaar ?
Ik met behulp van een hittebron.
__________________
vBulletin software 4.2.2 en 4.2.3 had een data breach in 2015. Er wordt aanbevolen een hogere versie te gebruiken om zo e-mails en wachtwoorden te beschermen.
Dit forum draait versie 3.6.8 uit 2007, gebruik dus een uniek en veilig (lang) paswoord.
IJsboer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 18:32   #3
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door IJsboer Bekijk bericht
Ik met behulp van een hittebron.
Dat is alvast een goed begin.
Kan u wat specifieker zijn ?
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 18:36   #4
Vrijheideerst
Secretaris-Generaal VN
 
Vrijheideerst's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 april 2011
Berichten: 32.448
Standaard

https://koken.vtm.be/recept/stoofpot...r-en-speculoos
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
De witte is niet de enige op dit forum die zich grandioos belachelijk maakt.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
Ik heb nooit beweerd dat De Wever geen klootzak is. Maar ik heb hem nooit horen vloeken. Noch pornoactrices versieren.
Vrijheideerst is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 18:40   #5
Elio di Supo
Banneling
 
 
Geregistreerd: 13 november 2007
Locatie: The Swamp
Berichten: 28.231
Standaard

Eerst snijd ik het ritueel de keel over. Zonder verdoving he.
Elio di Supo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 18:42   #6
Eduard Khil
Secretaris-Generaal VN
 
Eduard Khil's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2012
Locatie: Hemel
Berichten: 35.770
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 Bekijk bericht
Lamsvlees is van het lekkerste vlees dat je kan eten.

Op welke manier maken jullie het klaar ?
__________________
Hitler was een socialist.


Eduard Khil is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 18:45   #7
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Au préalable

- Faites entièrement dégeler les filets d’agneau et épongez-les. Enduisez-les de moutarde.
- Émincez les échalotes et les feuilles d’estragon.


Préparation
Mettez les échalotes émincées dans une casserole et couvrez-les de bière. Faites cuire jusqu’a évaporation de tout le liquide.
Versez le bouillon de poule dans la casserole et prolongez la cuisson de 5 a 10 min.
Faites chauffer l’huile d’olive dans une poêle et dorez-y les filets d’agneau de tous les côtés. Salez et poivrez. Poursuivez la cuisson a couvert pendant 5 min.
Retirez la viande de la poêle et versez la crème. Détachez les sucs de cuisson et ajoutez ce mélange dans la sauce aux échalotes. Intégrez les feuilles d’estragon et réchauffez durant quelques instants.
Présentation

Coupez la viande en tranches obliques. Répartissez-les sur les assiettes avec un peu de sauce. Servez avec des haricots et des croquettes.


Suggestions boisson

Bière (Orval)
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 18:46   #8
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Elio di Supo Bekijk bericht
Eerst snijd ik het ritueel de keel over. Zonder verdoving he.
Sadist !
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 18:46   #9
Elio di Supo
Banneling
 
 
Geregistreerd: 13 november 2007
Locatie: The Swamp
Berichten: 28.231
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 Bekijk bericht
Sadist !
Maar Rikkie, uw vrienden doen dat ook.
Elio di Supo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 18:48   #10
Libro
Secretaris-Generaal VN
 
Libro's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 mei 2007
Berichten: 46.490
Standaard

Ik lust geen kiezers van Groen.
__________________
Het volk begrijpen plaveit de weg naar leiderschap begrijpen (oude stelregel van het geslacht Atreides)
Disce Quasi Semper Victurus, Vive Quasi Cras Moriturus
I saw that I could put an end to your outrages by pronouncing a single word in my mind. I pronounced it. The word was ‘No.’
Support the country you live in or live in the country you support.
Libro is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 18:53   #11
Weyland
Eur. Commissievoorzitter
 
Geregistreerd: 15 mei 2011
Berichten: 9.907
Standaard

Ik ben geen Bourgondiër helaas, maar zou het graag geweest zijn. Het eerste wat ik dus deed, na het lezen van die eerdere discussie over lamsvlees, was gigot d'agneau ofte lamsbout opzoeken. Simpel gerecht, maar ik ben een man van de beeldekens wat koken betreft.

De eerste video.
https://www.youtube.com/watch?v=K7OflFKVGxo

Goed kanaal wel qua recepten.

Laatst gewijzigd door Weyland : 18 maart 2021 om 18:56.
Weyland is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 19:08   #12
patrickve
Secretaris-Generaal VN
 
patrickve's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2009
Locatie: Grenoble, Frankrijk
Berichten: 113.925
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 Bekijk bericht
Lamsvlees is van het lekkerste vlees dat je kan eten.

Op welke manier maken jullie het klaar ?
Met stukskes spek.
patrickve is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 19:17   #13
Rudy
Secretaris-Generaal VN
 
Rudy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 november 2004
Locatie: Mechelen - Oostende
Berichten: 38.975
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door patrickve Bekijk bericht
Met stukskes spek.
Gerookt of gepekeld ?
Rudy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 19:17   #14
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Rosé.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 19:24   #15
Het Verzet
Europees Commissaris
 
Het Verzet's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 maart 2010
Berichten: 7.694
Standaard

Lam voor braden e.d, schaap voor stoofpotjes.

Een lamsbout ingestoken met look en rozemarijn op de BBQ, of zo'n lamskroontje met een kruidenkorstje, njam njam.
Meestal serveer ik dat met ratatouille.

Griekse stoofpotjes met schapenvlees, dat meer 'naar de stal' smaakt, gaan ze ook altijd in.
__________________
Disclaimer: de hierboven geschreven mening strookt niet altijd met de werkelijke gedachtengang van zijn auteur. Sjans.
Het Verzet is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 19:27   #16
patrickve
Secretaris-Generaal VN
 
patrickve's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2009
Locatie: Grenoble, Frankrijk
Berichten: 113.925
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rudy Bekijk bericht
Gerookt of gepekeld ?
De twee, maar liefst gerookt.

Lam is niet slecht, maar heeft weinig smaak.
patrickve is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 19:28   #17
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door patrickve Bekijk bericht
De twee, maar liefst gerookt.

Lam is niet slecht, maar heeft weinig smaak.
lol ?

Paaslam is heerlijk.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 19:28   #18
IJsboer
Europees Commissaris
 
IJsboer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 juli 2009
Berichten: 7.819
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 Bekijk bericht
Dat is alvast een goed begin.
Kan u wat specifieker zijn ?
Ok, alle gekheid even opzij: Gewoon in een pan met boter, kruiden met peper en zout en wat extra kruiden met tijm en rosé bakken. Als het klaar is kan je er een blokje kruidenboter op laten smelten.
__________________
vBulletin software 4.2.2 en 4.2.3 had een data breach in 2015. Er wordt aanbevolen een hogere versie te gebruiken om zo e-mails en wachtwoorden te beschermen.
Dit forum draait versie 3.6.8 uit 2007, gebruik dus een uniek en veilig (lang) paswoord.
IJsboer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 19:29   #19
N-VA
Parlementsvoorzitter
 
N-VA's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 januari 2003
Locatie: Gent
Berichten: 2.238
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Elio di Supo Bekijk bericht
Maar Rikkie, uw vrienden doen dat ook.
Dat doet mij denken aan die keer dat mijn Marokkaanse buurman zelf slachter aan het spelen was in zijn garage naar aanleiding van het offerfeest. Een overbuur vond het nodig om hem te verklikken bij de flikken en het feestje kwam vroegtijdig ten einde. Eerst dachten de Marokkanen dat ik hen had verklikt, dat waren enkel zenuwachtige uren. Tot de overbuur vertelde dat hij het was geweest en de rust weerkeerde. Als ze me iets beter zouden kennen hadden ze geweten dat ik mij nooit met zoiets zou bezig houden, 1) ik ben geen verklikker en 2) ik weet maar al te goed dat als ze dat beest niet thuis afmaken, dat het dan ergens anders in het verborgene gebeurt.

Wel jammer voor dat arme schaap om zo bruut de keel overgesneden te worden om daarna rustig dood te bloeden maar ik ben nu ook niet verantwoordelijk voor al het leed in deze wereld. Het zij zo...
N-VA is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 maart 2021, 19:30   #20
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door N-VA Bekijk bericht
Dat doet mij denken aan die keer dat mijn Marokkaanse buurman zelf slachter aan het spelen was in zijn garage naar aanleiding van het offerfeest. Een overbuur vond het nodig om hem te verklikken bij de flikken en het feestje kwam vroegtijdig ten einde. Eerst dachten de Marokkanen dat ik hen had verklikt, dat waren enkel zenuwachtige uren. Tot de overbuur vertelde dat hij het was geweest en de rust weerkeerde. Als ze me iets beter zouden kennen hadden ze geweten dat ik mij nooit met zoiets zou bezig houden, 1) ik ben geen verklikker en 2) ik weet maar al te goed dat als ze dat beest niet thuis afmaken, dat het dan ergens anders in het verborgene gebeurt.

Wel jammer voor dat arme schaap om zo bruut de keel overgesneden te worden om daarna rustig dood te bloeden maar ik ben nu ook niet verantwoordelijk voor al het leed in deze wereld. Het zij zo...
Ooit eens een slachthuis gezien waar ze runderen in slachten ?

Er zijn volgens mij wel youtube filmkes te vinden. Daar wordt je meteen vegetarier van.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:07.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be