Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 10 mei 2023, 12:08   #1
BigF
Secretaris-Generaal VN
 
BigF's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2005
Berichten: 28.900
Standaard Soep.

Geen gezever, geen 'ik lust dat niet' of 'ik eet dat elke dag', geen 'voor mij is tomatensoep de lekkerste',...

Nee, niks van dat alles.

Gewoon 1 recept per persoon.
Uw favoriete soep-recept.
That's it.
Hoe moeilijk kan het zijn?


En omdat ik het waarschijnlijk toch nog een tweede keer ga moeten uitleggen:


Geen gezever, geen 'ik lust dat niet' of 'ik eet dat elke dag', geen 'voor mij is tomatensoep de lekkerste',...

Nee, niks van dat alles.

Gewoon 1 recept per persoon.
Uw favoriete soep-recept.
That's it.
Hoe moeilijk kan het zijn?
__________________
It's just a ride.
BigF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 12:20   #2
quercus
Secretaris-Generaal VN
 
quercus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: De Verenigde Nederlanden
Berichten: 43.173
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF Bekijk bericht
Geen gezever, geen 'ik lust dat niet' of 'ik eet dat elke dag', geen 'voor mij is tomatensoep de lekkerste',...

Nee, niks van dat alles.

Gewoon 1 recept per persoon.
Uw favoriete soep-recept.
That's it.
Hoe moeilijk kan het zijn?


En omdat ik het waarschijnlijk toch nog een tweede keer ga moeten uitleggen:


Geen gezever, geen 'ik lust dat niet' of 'ik eet dat elke dag', geen 'voor mij is tomatensoep de lekkerste',...

Nee, niks van dat alles.

Gewoon 1 recept per persoon.
Uw favoriete soep-recept.
That's it.
Hoe moeilijk kan het zijn?
Voor mij de klassieke, niet-“gemixte”, groentensoep. Met weinig prei (geeft aan de soep te zeer een weeë smaak) maar wel veel andere groenten.
__________________
Weet nu dan dat uw stem door niemand wordt aanhoord
Zolang gij stamelend bidt of bedelt bij de poort.
quercus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 12:26   #3
Skobelev
Secretaris-Generaal VN
 
Skobelev's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2013
Locatie: Kinshasa aan de Dender
Berichten: 40.790
Standaard

Ajuin, water, pastinaak, peper& zout, koken, mixen, garnalen toevoegen.
__________________
Hope is nothing more than a postponed disappointment
Skobelev is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 19:08   #4
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.443
Standaard

Een goede, lekkere soep klaarmaken vergt tijd. Veel tijd!
Ik had ooit een Collega die 'soep' klaarmaakte in 10 minuten.
Toen ik haar vroeg hoe ze dat deed antwoordde ze:
"een 1/4 zakske soepgroenten met 1 deciliter water in den blender. Daarna wat peper en zout toevoegen. Daarna opwarmen in de microgolf".

NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 19:14   #5
quercus
Secretaris-Generaal VN
 
quercus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: De Verenigde Nederlanden
Berichten: 43.173
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors Bekijk bericht
Een goede, lekkere soep klaarmaken vergt tijd. Veel tijd!
Ik had ooit een Collega die 'soep' klaarmaakte in 10 minuten.
Toen ik haar vroeg hoe ze dat deed antwoordde ze:
"een 1/4 zakske soepgroenten met 1 deciliter water in den blender. Daarna wat peper en zout toevoegen. Daarna opwarmen in de microgolf".

Da’s een nachtmerrie…
__________________
Weet nu dan dat uw stem door niemand wordt aanhoord
Zolang gij stamelend bidt of bedelt bij de poort.
quercus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 19:57   #6
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.443
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door quercus Bekijk bericht
Da’s een nachtmerrie…
Ah, ge weet het!
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 20:05   #7
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 76.244
Standaard

Telt hutsepot of chili con carne ook mee?
__________________
https://forum.politics.be/showpost.p...&postcount=322
‘…De blauwe Minister van Justitie plaste tegen een politiecombi…’
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 20:17   #8
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 70.257
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Uiensoep.

Rundsboullion.
200 gram ui pp.
Dikke sjallote.
Een deftige prei.
Stokbrood, of broodsnedes
Zwitserse, zoete kaas. Gemalen of plakjes maakt weinig uit. (emmentaal bv)
Snipper de heilige drievuldigheid (groenten dus) tot hapklaar formaat
Fruit de ui tot die mooi goudbruin en gecaramaliseerd is.
60 gram boter, 100 gram bloem voor de roux die de basis voor de soeppot gaat vormen. (voor 4 porties maaltijdsoep) Goed mixen tot de bloemgeur volledig weg is. Je kan beginnen met een beetje rundsboullion bij te voegen om het smeueriger te maken. (om decadent te doen, waarom geen mengsel van boter en smout gebruiken?)
Als de roux en boullion een lichte saus begint te vormen, voeg de groenten toe en laat het geheel verder garen op een zacht vuurtje, langzaam meer runderboullion bijvoegende tot de verhouding groenten/vocht interessant word. Na 90 minuten is het goed met elkaar in contact en zijn de smaken gemengd.
Neem een fijne zeef, en leg die in de soep. Voeg een beetje bloem toe in die fijne zeef en roer tot de bloem volledig is opgenomen. Herhaal dit tot de soep de "dikte" heeft die gewenst is. (hangt van de groenten af)

Voeg peper en zout toe naar smaak.

Lepel in een kommetje

Voor de kaasbeschuit topping. 1 cm dikke stokbrood schijven toasten. (alternatief, op maat gesneden 1 cm dikke broodsnedes. Persoonlijk zou ik gaan voor een goed donker grof brood)

Leg die toast op de gevulde kommen zodanig de bovenkant een volledige laag heeft. Leg daar de emmentaal op, zodanig de kaas een rand kan vormen op de kom-rand.
Zet dit in een oven met de gril bovenaan goed heet, tot de kaas lekker gesmolten is en wat afdruipt.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 20:28   #9
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.142
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox Bekijk bericht
Uiensoep.

Rundsboullion.
200 gram ui pp.
Dikke sjallote.
Een deftige prei.
Stokbrood, of broodsnedes
Zwitserse, zoete kaas. Gemalen of plakjes maakt weinig uit. (emmentaal bv)
Snipper de heilige drievuldigheid (groenten dus) tot hapklaar formaat
Fruit de ui tot die mooi goudbruin en gecaramaliseerd is.
60 gram boter, 100 gram bloem voor de roux die de basis voor de soeppot gaat vormen. (voor 4 porties maaltijdsoep) Goed mixen tot de bloemgeur volledig weg is. Je kan beginnen met een beetje rundsboullion bij te voegen om het smeueriger te maken. (om decadent te doen, waarom geen mengsel van boter en smout gebruiken?)
Als de roux en boullion een lichte saus begint te vormen, voeg de groenten toe en laat het geheel verder garen op een zacht vuurtje, langzaam meer runderboullion bijvoegende tot de verhouding groenten/vocht interessant word. Na 90 minuten is het goed met elkaar in contact en zijn de smaken gemengd.
Neem een fijne zeef, en leg die in de soep. Voeg een beetje bloem toe in die fijne zeef en roer tot de bloem volledig is opgenomen. Herhaal dit tot de soep de "dikte" heeft die gewenst is. (hangt van de groenten af)

Voeg peper en zout toe naar smaak.

Lepel in een kommetje

Voor de kaasbeschuit topping. 1 cm dikke stokbrood schijven toasten. (alternatief, op maat gesneden 1 cm dikke broodsnedes. Persoonlijk zou ik gaan voor een goed donker grof brood)

Leg die toast op de gevulde kommen zodanig de bovenkant een volledige laag heeft. Leg daar de emmentaal op, zodanig de kaas een rand kan vormen op de kom-rand.
Zet dit in een oven met de gril bovenaan goed heet, tot de kaas lekker gesmolten is en wat afdruipt.
Ow my god... Ik loop hier nu te kwijlen door dit heerlijke recept te lezen...
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 20:29   #10
jad°relen°ir
Minister
 
jad°relen°ir's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2016
Berichten: 3.111
Standaard

Ik heb hier ergens een recept liggen op basis van camembert & Duvel.
Enorm lekker. Zal er eens naar zoeken.
jad°relen°ir is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 20:34   #11
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 70.257
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Ow my god... Ik loop hier nu te kwijlen door dit heerlijke recept te lezen...
Helaas werd er gevraagd voor 1 recept. Ik heb er nog een paar.

Zijn versies van soepen die al langer gekend zijn, maar met een persoonlijke flair.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 21:29   #12
Herr Flick
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.383
Standaard

Ik had ooit een goed recept van een gast uit Papoea die wel eens soep maakte, alleen was het hoofd ingredient maar af en toe beschikbaar. Maar als het er was, was het wel 3 dagen feest voor het hele dorp.

Anyway als je het hier zou willen maken, zou ik enkel met een bouilion van het hoofdingredient gebruiken. Anders gaat ge last krijgen met de polies, papieren invullen en zo en dan is uw goesting al over.

Maar als ge nu ene kent met een storvat bvb die daar regelmatig eens een uur of 2 in weekt... ja dan is het enkel nog groentjes toevoegen he.

Laatst gewijzigd door Herr Flick : 10 mei 2023 om 21:30.
Herr Flick is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 21:41   #13
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 70.257
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Herr Flick Bekijk bericht
Ik had ooit een goed recept van een gast uit Papoea die wel eens soep maakte, alleen was het hoofd ingredient maar af en toe beschikbaar. Maar als het er was, was het wel 3 dagen feest voor het hele dorp.

Anyway als je het hier zou willen maken, zou ik enkel met een bouilion van het hoofdingredient gebruiken. Anders gaat ge last krijgen met de polies, papieren invullen en zo en dan is uw goesting al over.

Maar als ge nu ene kent met een storvat bvb die daar regelmatig eens een uur of 2 in weekt... ja dan is het enkel nog groentjes toevoegen he.
Oh, dat recept ken ik.
Ik zou voorstellen om het Nieuw Guinese recept aan te passen met een lokale specialiteit. Belgisch 4 seizoenen lantaarnpaalfruit. We hebben daar toch zeer veel van, en dan kan het eens nuttig ingezet worden.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 21:45   #14
Herr Flick
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.383
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox Bekijk bericht
Oh, dat recept ken ik.
Ik zou voorstellen om het Nieuw Guinese recept aan te passen met een lokale specialiteit. Belgisch 4 seizoenen lantaarnpaalfruit. We hebben daar toch zeer veel van, en dan kan het eens nuttig ingezet worden.
Ja eerst goed sueren in de goei boter en blussen met wat cognac en dan de groensels erbij maak er maar een maaltijdsoepke van.
Herr Flick is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 21:53   #15
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 70.257
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Herr Flick Bekijk bericht
Ja eerst goed sueren in de goei boter en blussen met wat cognac en dan de groensels erbij maak er maar een maaltijdsoepke van.
Voor de goede orde. Belgisch lantaarnpaalfruit heeft een bepaalde volgorde van schillen en ontdoen van harde en bepaalde weke delen.

Om elke vorm van overdraagbare aandoening te vermijden.
Harde delen zijn afval.
Alles wat in harde delen zit, is afval, al is het nog zo zacht en zoet.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 22:10   #16
Herr Flick
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 47.383
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox Bekijk bericht
Voor de goede orde. Belgisch lantaarnpaalfruit heeft een bepaalde volgorde van schillen en ontdoen van harde en bepaalde weke delen.

Om elke vorm van overdraagbare aandoening te vermijden.
Harde delen zijn afval.
Alles wat in harde delen zit, is afval, al is het nog zo zacht en zoet.
Ge moet de soep lang genoeg opzetten en ze eens laten overnachten dan zijn alle schadelijk dingen goed dood en smaakt alles nog zo goed.
Herr Flick is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 mei 2023, 23:26   #17
CUFI
Secretaris-Generaal VN
 
CUFI's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 november 2020
Berichten: 27.277
Standaard

Paprikasoep met linzen en spicy meat balls en een scheutje volle room.
Beter bestaat niet.
__________________
SOLUS CHRISTUS
In geval van een kleinzerige nazi-reli-idijood: alle posten zijn vaneigens satire.
CUFI is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 mei 2023, 03:33   #18
Mambo
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 27 april 2004
Berichten: 43.539
Standaard

Mijn vrouw maakt meestal iets met prei in en nog wat dingen.

In een machine. Gaat vanzelf voor de rest.

Veel soep eet ik trouwens toch niet.
__________________
Misschien heb ik me wel vergist.
Of niet ?
Mambo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 mei 2023, 06:16   #19
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 77.758
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door quercus Bekijk bericht
Voor mij de klassieke, niet-“gemixte”, groentensoep. Met weinig prei (geeft aan de soep te zeer een weeë smaak) maar wel veel andere groenten.
Inderdaad, en ik durf er al eens Bami in te doen i.p.v. vermicelli, wij noemen dat gewoonlijk "knabbelsoep".

En de bouillon, de Bouillon trek ik liefst zelf van ne rundsknook met nog een beetje vlees aan. Dat vlees komt dan in kleine sliertjes los, is heel lekker in de soep.

Meestal trekken wij bouillon waarmee we twee of drie keer soep kunnen maken.

Laatst gewijzigd door reservespeler : 11 mei 2023 om 06:19.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 mei 2023, 06:19   #20
Skobelev
Secretaris-Generaal VN
 
Skobelev's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2013
Locatie: Kinshasa aan de Dender
Berichten: 40.790
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door reservespeler Bekijk bericht
Inderdaad, en ik durf er al eens Bami in te doen i.p.v. vermicelli, wij noemen dat gewoonlijk "knabbelsoep".

En de bouillon, de Bouillon trek ik liefst zelf van ne rundsknook met nog een beetje vlees aan. Dat vlees komt dan in kleine sliertjes los, is heel lekker in de soep.

Meestal trekken wij bouillon waarmee we twee of drie keer soep kunnen maken.
Fuck, nog niet wakker, las ik eerst Bambi....
__________________
Hope is nothing more than a postponed disappointment
Skobelev is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:52.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be