|  | Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. | 
| 
 | |||||||
| Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst | Markeer forums als gelezen | 
| Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé. | 
|  | 
|  | Discussietools | 
|  6 december 2023, 11:28 | #1 | 
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd:  7 januari 2005 
					Berichten: 29.378
				 |  Gehaktballen. Gisteren wat gemengd gehakt gescoord aan bodemprijzen bij de lokale slager. Een deel gewoon ingevroren, van de laatste kilo ga ik gehaktballen maken en invriezen. Altijd handig bij weinig tijd of inspiratie. Normaal gebruik ik mijn jarenoude recept maar mits allerlei tips en hacks van jullie wil ik dat voor een keertje wel eens aanpassen. Het mijne: 1kg gehakt Aanvullingen? Laat maar komen. Maar laat het niet te lang duren want ik zocht er direct nog aan te beginnen... 
				__________________ It's just a ride. Laatst gewijzigd door BigF : 6 december 2023 om 11:30. | 
|   |   | 
|  6 december 2023, 11:42 | #2 | |
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd: 24 februari 2012 
					Berichten: 22.867
				 |   Citaat: 
 Dat is natuurlijk persoonlijk maar ik vind die mosterd overbodig, laat staan 5 lepels! | |
|   |   | 
|  6 december 2023, 11:43 | #3 | 
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd: 24 februari 2012 
					Berichten: 22.867
				 |   Mss ook een klein beetje zout en peper toevoegen? | 
|   |   | 
|  6 december 2023, 11:55 | #4 | 
| Secretaris-Generaal VN |   1 kg gemengd gehakt 1 ei 40 gram ricotta 30 gram parmezaan een halve fijn gesnipperde (rode) ui 4 fijn gesnipperde teentjes knoflook Een schep mosterd (scherp, zacht, veel of weinig, da's eigen goesting) 50 gram chapelure 
				__________________ De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen. | 
|   |   | 
|  6 december 2023, 12:35 | #5 | |
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd: 24 februari 2012 
					Berichten: 22.867
				 |   Citaat: 
  Het is wel de bedoeling om BigF raad te geven betreffende zijn recept. Althans zo lees ik het. | |
|   |   | 
|  6 december 2023, 13:00 | #6 | 
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd: 23 augustus 2002 
					Berichten: 47.522
				 |   gehaktballen van gehakte ballen  ?   (contacteer uw plaatselijke stierenvechtersbond) | 
|   |   | 
|  6 december 2023, 15:13 | #7 | 
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd:  9 september 2013 
					Berichten: 30.178
				 |   | 
|   |   | 
|  6 december 2023, 15:14 | #8 | 
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd:  9 september 2013 
					Berichten: 30.178
				 |   (Mjam ik krijg zin om zo'n gehaktbroodje te maken......) | 
|   |   | 
|  6 december 2023, 15:31 | #9 | |
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd:  7 januari 2005 
					Berichten: 29.378
				 |   Citaat: 
 Het zijn wel vijf afgestreken koffielepels eh, geen 5 bomvolle soeplepels. 
				__________________ It's just a ride. | |
|   |   | 
|  6 december 2023, 15:35 | #10 | 
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd:  7 januari 2005 
					Berichten: 29.378
				 |   Vroeger gebruikte ik inderdaad peper en zout en dan voegde ik ook al eens wat verse kruiden toe (rozemarijn, tijm...) maar dat doe ik niet meer. Ik gebruik tegenwoordig gehaktkruiden van Verstegen en die smaak krijg ik door zelf te kruiden niet verbeterd. Normaal gebruik ik de hoeveelheid die aangegeven staat op het potje, bij reeds gekruid gehakt gebruik ik nog de helft. Als je wat te veel groene kruiden gaat gebruiken krijg je meer van die kruidenballen en dat is bij een gewone gehaktbal niet de bedoeling. Die moet naar gehakt smaken, niet naar rozemarijn of tijm ofzo. Groene kruiden gebruik ik dus niet meer in gewone gehaktballen. 
				__________________ It's just a ride. | 
|   |   | 
|  6 december 2023, 15:41 | #11 | 
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd: 13 mei 2015 Locatie: Vlaams-Brabant 
					Berichten: 77.410
				 |   Ik gebruik gehakt voornamelijk om pita vulling te maken. Gewoon bakken met wat zout en kruiden van ‘t pakje. En dat in een pita broodje met uit, tomaten, sla,…  
				__________________ Caroline Leavitt: ‘aa moeder’ | 
|   |   | 
|  6 december 2023, 16:10 | #12 | 
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd: 23 augustus 2002 
					Berichten: 47.522
				 |   | 
|   |   | 
|  6 december 2023, 16:15 | #13 | |
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd: 24 november 2012 Locatie: Toxandrië 
					Berichten: 24.524
				 |   Citaat: 
 
				__________________ Tijd voor Ättestupa. | |
|   |   | 
|  6 december 2023, 17:30 | #14 | |
| Perm. Vertegenwoordiger VN Geregistreerd: 30 augustus 2005 
					Berichten: 17.123
				 |   Op volle maan muteer ik alles in gehakt met rode saus (niet van Bulgaarse makelij). Njamnjam. 
				__________________ Citaat: 
 Laatst gewijzigd door Lof der Zotheid : 6 december 2023 om 17:32. | |
|   |   | 
|  6 december 2023, 17:48 | #15 | |
| Perm. Vertegenwoordiger VN Geregistreerd: 15 mei 2014 Locatie: Limbabwe 
					Berichten: 16.402
				 |   Citaat: 
 - paar teentjes verse look - paprikapoeder en/of heel fijngesneden puntpaprika (minder vocht dan gewone paprika) - provencaalse kruiden (tijm, oregano, basilicum, rozemarijn) - beetje chilipoeder - ofwel peper en zout, ofwel een samengesteld kruidenmix zoals satekruiden Eventueel kieper je die hele kg in een cakevorm (of gietijzeren pate-vorm) met ontbijtspek erboven op en zo de oven in. 
				__________________ "Tact is the ability to tell someone to go to hell in such a way that they look forward to the trip" - Winston Churchill Laatst gewijzigd door hamac : 6 december 2023 om 17:51. | |
|   |   | 
|  6 december 2023, 18:05 | #16 | |
| Eur. Commissievoorzitter Geregistreerd:  5 november 2021 
					Berichten: 9.283
				 |   Citaat: 
 | |
|   |   | 
|  6 december 2023, 20:38 | #17 | 
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd: 29 december 2012 Locatie: Nieverans Les Bains 
					Berichten: 45.661
				 |   
				__________________ Ik citeer Confucius: Als straffen niet op de juiste wijze worden opgelegd, weten de mensen niet waar ze aan toe zijn.  Ook citeer ik A. Einstein met graagte: Bidden verandert de wereld niet, maar bidden verandert de mens en de mens verandert de wereld. | 
|   |   | 
|  7 december 2023, 09:55 | #18 | |
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd:  7 januari 2005 
					Berichten: 29.378
				 |   Citaat: 
 Ik haalde gisteren 30 gehaktballen van 40gr uit een kilo gehakt (eierdooiers wegen ook iets, net als chapelure en mosterd). Daar gaan 5 koffielepels mosterd en een tiental druppels tabasco bij. Dat is welgeteld 1/6 van een afgestreken koffielepel mosterd per bal. En dat is bijlange na niet genoeg om zo'n bal een mosterdsmaak te geven hoor. Om over de tabasco helemaal maar te zwijgen. Het is zoals bij mayonaise, daar zit ook mosterd in zonder dat je daadwerkelijk mosterd proeft. Maar laat 'em weg en je mist toch dat wrange een beetje. Net zo bij gehaktballen. 
				__________________ It's just a ride. | |
|   |   | 
|  7 december 2023, 10:00 | #19 | |
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd:  7 januari 2005 
					Berichten: 29.378
				 |   Citaat: 
 Vaak wordt dat hier gemaakt om de restjes uit de koelkast op te werken. Je kan daar immers vanalles bij kieperen. Werkt ook: als je geen gehakt hebt: alle restjes uit de koelkast bij mekaar en het gehakt vervangen door ei. Bakken in een cakevorm en laten afkoelen tot lauw. Met 'restjes' bedoel ik dan een laatste wortel, een verloren gelopen bol mozzarella, een paar lapjes spek, nen halve paprika,... Zo'n dingen. Ik ga de overschot van de ovenschotel met puree, prei en zalm niet in mijn gehaktbrood duwen eh? 
				__________________ It's just a ride. | |
|   |   | 
|  7 december 2023, 10:27 | #20 | 
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd: 24 februari 2012 
					Berichten: 22.867
				 |   | 
|   |   |