|  | Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. | 
| 
 | |||||||
| Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst | Markeer forums als gelezen | 
| Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé. | 
|  | 
|  | Discussietools | 
|  27 december 2010, 00:59 | #1 | 
| Banneling Geregistreerd: 23 december 2009 Locatie: midgard 
					Berichten: 12.674
				 |  Lust in een kebab ? Iedereen heeft wel eens van een kebab geproefd in dit " gezegende " multiculturele tijdperk...Maar wie weet hoe deze lekkernij vervaardigt word, en met wat ? Kijk en leer, en...Smakelijk  http://www.she.be/aan-tafel/aid10031...akt-video.aspx | 
|   |   | 
|  27 december 2010, 01:12 | #2 | 
| Banneling Geregistreerd: 18 februari 2003 
					Berichten: 26.968
				 |   Ik heb ooit industrieel paardeworsten gedraaid. Dat is nog een stuk erger.  | 
|   |   | 
|  27 december 2010, 01:48 | #3 | |
| Banneling Geregistreerd: 22 mei 2003 Locatie: Brussel 
					Berichten: 49.496
				 |   Citaat: 
  | |
|   |   | 
|  27 december 2010, 11:10 | #4 | |
| Banneling Geregistreerd: 26 december 2010 
					Berichten: 1.967
				 |   Citaat: 
 De kebakketens (want dat zijn het ondertussen) is afgespoten vulsel al la cervela. Ver van halal en nog verder van wat het zou MOETEN zijn : geroosterd vlees(schaap) aan spit. Humo aankondiging Dna analyse vlees Laatst gewijzigd door Caligula : 27 december 2010 om 11:11. | |
|   |   | 
|  27 december 2010, 13:37 | #6 | 
| Secretaris-Generaal VN |   Ik had nooit kunnen denken dat jij paardeworsten zou draaien.  Ik had je meer ingenieurswerk zien doen. | 
|   |   | 
|  27 december 2010, 13:40 | #7 | 
| Secretaris-Generaal VN |   Quick en McDo zijn te groot om zich enig probleem te veroorloven.  Ik hou niet van hun spul, maar zelfs in de kantine van mijn vorig bedrijf werden elke dag stalen genomen die moesten worden verstuurd voor controle op hygiëne e.d. | 
|   |   | 
|  27 december 2010, 14:28 | #8 | 
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd: 22 juli 2005 
					Berichten: 34.995
				 |   Aan de topicstarter: de juiste uitdrukking is ofwel 'Zin in een kebab?' ofwel 'Lust je een kebab?'. 'Lust in een kebab' daarentegen lijkt me iets heel vies en wansmakelijks, en daar heb ik dus geen enkele zin in. | 
|   |   | 
|  27 december 2010, 14:48 | #9 | |
| Banneling Geregistreerd: 26 december 2010 
					Berichten: 1.967
				 |   Citaat: 
 Wat is daar vies een wansmakelijk aan? | |
|   |   | 
|  27 december 2010, 15:08 | #10 | |
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd: 21 januari 2007 Locatie: Vlaanderen 
					Berichten: 84.071
				 |   Citaat: 
  
				__________________ PBL-RKT Undefeated Army Bietan Jarrai | |
|   |   | 
|  27 december 2010, 15:55 | #11 | 
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd: 28 januari 2005 Locatie: Ergens tussen Dollard en Duinkerken 
					Berichten: 37.539
				 |    De eerste frikandel werd in 1954 gelanceerd in Dordrecht door een slagersknecht genaamd "Gerrit de Vries". Er is sindsdien (gelukkig) veel veranderd. Slagersknecht Gerrit de Vries maakte gehaktballen die hij aan de horeca verkocht. Echter, door een wijziging in de Warenwet moest hij zijn product, dat in de smaak viel bij zijn klanten, veranderen. Zijn gehaktbal bestond voor een groot deel (40%) uit paneermeel, en door deze nieuwe wet mocht Gerrit zijn gehaktbal, geen gehaktbal meer noemen. Zijn oplossing was de vorm maar niet het recept te wijzigen. Van de bal maakte hij een worst. De naam voor zijn product werd hem door een vrouwelijke snackbarhouder van Duitse afkomst ingefluisterd. Daar bestond de Frikadelle, een platte gehaktbal. Gerrit nam die naam over. De zoon van Gerrit geeft toe dat Jan Bekkers (die zijn naam liet wijzigen in Jan Beckers om vóór zijn concurrent en neef in de telefoongids vermeld te staan) van de gelijknamige snackfabriek uit het Noord-Brabantse Deurne de frikandel vervolmaakt heeft. Hij vond zijn inspiratie bij de Amerikanen waar de snackcultuur in opmars was en maakte van de frikandel een glad exemplaar van fijngemalen vlees. De naam werd niet gedeponeerd; de Vries deed dat wel voor zijn Mexicano. Bekkers noemde zijn worst trouwens de fricandel waarmee een eind kan worden gemaakt aan de slepende polemiek onder spellingdeskundigen. | 
|   |   | 
|  27 december 2010, 15:59 | #12 | |
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd:  4 januari 2004 
					Berichten: 34.805
				 |   Citaat: 
  En hoe dien Bekkers z'n weener noemde zijn zijn zaken hé , wij vragen ook niet hoe jij je worstje noemt ...  | |
|   |   | 
|  27 december 2010, 15:59 | #13 | 
| Banneling Geregistreerd: 29 oktober 2009 
					Berichten: 8.928
				 |   Derk, ik noem zoiets een curryworst. | 
|   |   | 
|  27 december 2010, 16:03 | #14 | 
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd: 22 juli 2005 
					Berichten: 34.995
				 |   | 
|   |   | 
|  27 december 2010, 16:16 | #15 | 
| Banneling Geregistreerd: 26 december 2010 
					Berichten: 1.967
				 |   | 
|   |   | 
|  27 december 2010, 16:25 | #16 | 
| Banneling Geregistreerd: 23 december 2009 Locatie: midgard 
					Berichten: 12.674
				 |   | 
|   |   | 
|  27 december 2010, 16:26 | #17 | 
| Banneling Geregistreerd: 23 december 2009 Locatie: midgard 
					Berichten: 12.674
				 |   | 
|   |   | 
|  27 december 2010, 16:28 | #18 | |
| Banneling Geregistreerd: 23 december 2009 Locatie: midgard 
					Berichten: 12.674
				 |   Citaat: 
  Beetje geobsedeerd zeker ? Met zo een mentaliteit kan je direct aan de slag in een kebabzaak. Ik heb ooit gelezen dat in zulk een tent tijdens een controle sperma gevonden werd in de looksaus.  Smakelijk hé !  Laatst gewijzigd door den dinges : 27 december 2010 om 16:32. | |
|   |   | 
|  27 december 2010, 16:30 | #19 | 
| Secretaris-Generaal VN Geregistreerd: 22 juli 2005 
					Berichten: 34.995
				 |   | 
|   |   | 
|  27 december 2010, 16:33 | #20 | 
| Banneling Geregistreerd: 23 december 2009 Locatie: midgard 
					Berichten: 12.674
				 |   | 
|   |   |