Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 9 juni 2015, 17:39   #101
quercus
Secretaris-Generaal VN
 
quercus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: De Verenigde Nederlanden
Berichten: 43.372
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jay-P. Bekijk bericht
Goede smaak is inderdaad een hekel onderwerp maar gelukkig niet alleen genetisch bepaald.
Men kan het ook leren, troost U.
De mens behoort niet tot de katachtige zoogdieren en is niet voorzien van lange hoektanden. Vlees eten hoort voor de mens eerder uitzondering dan regel te zijn, en dat geldt nog meer voor rauw vlees.
quercus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 juni 2015, 17:42   #102
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door quercus;7690786[B
]De mens behoort niet tot de katachtige zoogdieren en is niet voorzien van lange hoektanden. Vlees eten hoort voor de mens eerder uitzondering dan regel te zijn,[/b] en dat geldt nog meer voor rauw vlees.
Verscheur jij je vlees met je tanden?
Ik gebruik een mes.

Laatst gewijzigd door Another Jack : 9 juni 2015 om 17:42.
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 juni 2015, 17:56   #103
Thuleander
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Thuleander's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 oktober 2013
Berichten: 10.570
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Jij bent duidelijk meer met "lifestyle" bezig dan ik.
Dat is zeker waar.
Maar als je zoals jij ongeveer 18 uur per dag op een forum zit blijft er ook weinig tijd over om met andere dingen bezig te zijn.
Thuleander is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 juni 2015, 18:21   #104
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Verscheur jij je vlees met je tanden?
Ik gebruik een mes.
In de verenigde Nederlanden wordt er zeer zuinig omgegaan met de consumptie van vlees en vis.
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 juni 2015, 19:35   #105
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door quercus Bekijk bericht
Jazeker. Let wel, niet gecarboniseerd hoor! Het mag binnenin lichtjes roze zijn, maar zeker niet meer. Overigens, ik ben geen grote vleesvreter. Hooguit 70 tot 100 gram per keer en niet eens elke dag.
Zonde van het geld; gaar gebakken vlees smaakt -en ziet eruit - als nat karton.
Als het het bloederige aspect is van seignant gebakken vlees dat je stoort, probeer misschien eens "Dry-Aged" Angus of Holstein. Dat is door de langere rijptijd minder bloederig, maar met veel meer smaak.
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 juni 2015, 20:13   #106
lombas
Secretaris-Generaal VN
 
lombas's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juni 2005
Berichten: 42.814
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Johan Bollen Bekijk bericht
Verwonderd me enigszins aangezien ik dat zelfs in een land als Honduras kon. Op zondag veranderden daar de menukaarten op sommige plaatsen in puur Chinees en zat het vol Aziaten die daar gestoomde broodjes en dergelijke kwamen eten. Zo bijzonder lekker vond ik dat allemaal niet, maar wel authentiek. Misschien eens zoeken waar de Chinese gemeenschap in België gaat eten.

Hier in La Paz apprecieer is een Koreaans Restaurant. Die mensen verstaan na een paar jaar nog altijd bijna geen Spaans, maar koken wel lekker. Komen veel Aziaten op af. Altijd een goed teken.
Koreaans! Nog zoiets. Onvindbaar hier.
__________________
Born but to die, and reas'ning but to err. (Pope)
lombas is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 juni 2015, 21:07   #107
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thuleander Bekijk bericht
Dat is zeker waar.
Maar als je zoals jij ongeveer 18 uur per dag op een forum zit blijft er ook weinig tijd over om met andere dingen bezig te zijn.
Ik heb mijn bezigheden, geloof me.
Net 8 km gaan lopen...
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2015, 00:01   #108
Lance
Banneling
 
 
Geregistreerd: 22 juli 2014
Berichten: 1.553
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Echt een levenskunstenaar ben jij niet hè?
Om nog maar om over uw vrouwensmaak te zwijgen...
Voor mij is fret fret. Voedingswaarde, da's al wat voor mij telt. Natuurlijk durf ik wel af en toe eens een klodder mayonaise bij mijn patatten eten en dan voel ik mij al een Bourgondiër.

En om de parallel met vrouwen te maken: een kut is een kut.
Lance is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2015, 01:39   #109
Jay-P.
Secretaris-Generaal VN
 
Jay-P.'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 april 2014
Berichten: 22.810
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 Bekijk bericht
In de verenigde Nederlanden wordt er zeer zuinig omgegaan met de consumptie van vlees en vis.
Behalve hun eigen gekweekte kannonnenvlees dan.
Vandaar dat velen ginder tegen abortus zijn: om hun kweekprogramma niet te verknoeien.
__________________
...que quand les soirs d'orage des chinois cultivés me demandent d'où je suis,
je réponds fatigué et les larmes aux dents: "Ik ben van Luxembourg".
Jay-P. is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2015, 02:12   #110
Johan Bollen
Secretaris-Generaal VN
 
Johan Bollen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2008
Locatie: La Paz - Lanaken
Berichten: 23.618
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lombas Bekijk bericht
Koreaans! Nog zoiets. Onvindbaar hier.
Ze leggen ook graag de nadruk op de verschillen met het Japans. Koreaanse sushi nv. eet je zonder de sushi in een soyasausje (met wasabi) te dompelen bijvoorbeeld, aangezien de Koreaanse sushi reeds zout bevat itt de Japanse. Ik zou eigenlijk verwachten dat je in België ook wel Koreaans kan eten. In Brussel of Antwerpen misschien. La Paz lijkt me plots niet meer zo het eind van de wereld te zijn.

Braziliaanse sushi is ook lekker. Iets zoeter meestal maar met heel wat variaties (vishuid ipv algen bv.). Braziliaanse stoofpotjes zijn ook een aanrader. Zachter kan je vlees niet zijn.

De Boliviaanse keuken is in het algemeen een harde dobber voor de meesten. Chuño, tunta en dergelijke zie ik weinig westerlingen met goesting eten. Wel een paar interessante kruiden die in Europa onbekend zijn. Voor een iets minder exotische, meer internationale en zeer goede keuken die ergens toch lijkt op die in Bolivia ben je goed af in Peru. Er zijn Peruaanse restaurants in Frankrijk weet ik. In België weet ik niet.
__________________

Website

Laatst gewijzigd door Johan Bollen : 10 juni 2015 om 02:32.
Johan Bollen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2015, 03:59   #111
lombas
Secretaris-Generaal VN
 
lombas's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juni 2005
Berichten: 42.814
Standaard

Er is een Peruaans restaurant aan de kanten van het Eilandje.

En er wás een verdacht groezelig Koreaans bbq resto in de Stationsbuurt maar dat is weg (en was ook echt alleen maar bbq).
__________________
Born but to die, and reas'ning but to err. (Pope)
lombas is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2015, 06:25   #112
Visjnu
Minister
 
Visjnu's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 november 2006
Berichten: 3.939
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lombas Bekijk bericht
Er is een Peruaans restaurant aan de kanten van het Eilandje.

En er wás een verdacht groezelig Koreaans bbq resto in de Stationsbuurt maar dat is weg (en was ook echt alleen maar bbq).
In Amsterdam heb je wel een paar Koreaanse restaurants, waaronder zelfs 1 van de DPRK.

Ook eens Peruviaans gegeten daar, wat niet slecht was maar ook niet super. Volgens de inwoners van Peru kan je echter enkel in het land zelf goed Peruviaans eten
__________________
sin otra luz y guía
sino la que en el corazón ardía.
Visjnu is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2015, 07:24   #113
Peche
Banneling
 
 
Geregistreerd: 2 september 2013
Berichten: 29.811
Standaard

Amai 30 euro take away voor ene persoon? Dat is wel heel duur he?
Als ik naar de chinees alleen ga ben ik maar 15 euro kwijt en dan heb ik een voorgerecht en hoofdgerecht.

Wat ik enorm betreur is hoeveel fruit en groenten een luxeproduct zijn geworden.
Of pijnboompitjes of noten, gewoon zo duur he.
En dat noem ik dan onze luxeproductjes.

Een zak snoep kost dikwijls maar het tiende van het bovenstaande.
Peche is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2015, 07:52   #114
maddox
Secretaris-Generaal VN
 
maddox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2002
Locatie: vilvoorde
Berichten: 70.814
Stuur een bericht via MSN naar maddox
Standaard

Luxe en duur, is dat hetzelfde?

En mag het plaatsgebonden zijn?
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
maddox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2015, 10:20   #115
Jay-P.
Secretaris-Generaal VN
 
Jay-P.'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 april 2014
Berichten: 22.810
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox Bekijk bericht
Luxe en duur, is dat hetzelfde?
En mag het plaatsgebonden zijn?
Uiteraard mag het plaatsgebonden zijn: platte zeeuwse oesters; Witte aspergers uit Kalfort, Huisgemaakt potjesvlees uit Veurne. Paling in ' t groen van Victorine uit Hoeilaert; gegrilde paardensteak zeer seignant met bearnaise van De Kuiper uit Vilvoorde, garnalen uit Oostende, Texels lam... etc.

' k Kan er godverdomme een sprookjesboek over schrijven en het ook nog eens proefondervindelijk staven met bewijzen.
Voila!

En duur is relatief, echte luxe niet.
__________________
...que quand les soirs d'orage des chinois cultivés me demandent d'où je suis,
je réponds fatigué et les larmes aux dents: "Ik ben van Luxembourg".

Laatst gewijzigd door Jay-P. : 10 juni 2015 om 10:21.
Jay-P. is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2015, 13:36   #116
Eyjafjallajökull
Banneling
 
 
Geregistreerd: 17 mei 2010
Berichten: 23.526
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Johan Bollen Bekijk bericht
Braziliaanse stoofpotjes zijn ook een aanrader.
Moqueca do peixe... Yummie, zeker met een frisse 'antarctica' er bij
Eyjafjallajökull is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2015, 14:06   #117
eno2
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 juni 2004
Locatie: onder mijn wijnstok en vijgenboom
Berichten: 78.216
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Peche Bekijk bericht
Amai 30 euro take away voor ene persoon? Dat is wel heel duur he?
Als ik naar de chinees alleen ga ben ik maar 15 euro kwijt en dan heb ik een voorgerecht en hoofdgerecht.

Wat ik enorm betreur is hoeveel fruit en groenten een luxeproduct zijn geworden.
Of pijnboompitjes of noten, gewoon zo duur he.
En dat noem ik dan onze luxeproductjes.

Een zak snoep kost dikwijls maar het tiende van het bovenstaande.
Als veganist kon ik me gedurende 15 jaar geen noten veroorloven.
eno2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2015, 14:20   #118
Johan Bollen
Secretaris-Generaal VN
 
Johan Bollen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2008
Locatie: La Paz - Lanaken
Berichten: 23.618
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Visjnu Bekijk bericht
Ook eens Peruviaans gegeten daar, wat niet slecht was maar ook niet super. Volgens de inwoners van Peru kan je echter enkel in het land zelf goed Peruviaans eten
De ingrediënten. Ik eet in La Paz bv graag en dikwijls yuca en zoete aardappel. Ik heb die zoete aardappel ooit eens in de Delhaize gekocht in België en dat hebben we maar half opgegeten, zo smaakloos en zelfs vies (en kleurloos). Niet te vergelijken.

Ook de mais bijvoorbeeld in België (kleine korrel, zoet, geel) smaakt totaal anders dan hier (groot, wit, niet zoet). Je moet al een restaurant hebben dat alles vers importeert.
__________________

Website

Laatst gewijzigd door Johan Bollen : 10 juni 2015 om 14:26.
Johan Bollen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2015, 14:23   #119
eno2
Banneling
 
 
Geregistreerd: 4 juni 2004
Locatie: onder mijn wijnstok en vijgenboom
Berichten: 78.216
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Johan Bollen Bekijk bericht
De ingrediënten. Ik eet in La Paz bv graag en dikwijls yuca en zoete aardappel. Ik heb die zoete aardappel ooit eens in de Delhaize gekocht in België en dat hebben we maar half opgegeten, zo smaakloos en zelfs vies. Niet te vergelijken.
Ik heb hier ook yuca en batata. Die ontdekte ik pas dit jaar. Batata is fantastisch. Maar wel vier keer duurder dan aardappel.
eno2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2015, 14:28   #120
Johan Bollen
Secretaris-Generaal VN
 
Johan Bollen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2008
Locatie: La Paz - Lanaken
Berichten: 23.618
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eno2 Bekijk bericht
Ik heb hier ook yuca en batata. Die ontdekte ik pas dit jaar. Batata is fantastisch. Maar wel vier keer duurder dan aardappel.
En yuca kan je goed eten in plaats van frieten of gebakken aardappelen. Niet dat het dan minder vettig zou zijn.
__________________

Website

Laatst gewijzigd door Johan Bollen : 10 juni 2015 om 14:35.
Johan Bollen is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:08.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be