Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 22 oktober 2008, 15:15   #1
HAMC
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
HAMC's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 februari 2007
Berichten: 19.593
Standaard Mosselen!

Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.

Gewoon even koken waarschijnlijk?

Wat 5 minuten ofzo? Wie kent er iets van?
__________________




Verschaeve
HAMC is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:16   #2
PollyCorrect
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
PollyCorrect's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 april 2004
Berichten: 11.718
Standaard

oh, heerlijk!

Jouw goede vriend Mitgard is een specialist, of toch zeker een groot fan.

Die weet vast een lekker recepje
PollyCorrect is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:19   #3
HAMC
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
HAMC's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 februari 2007
Berichten: 19.593
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect Bekijk bericht
oh, heerlijk!

Jouw goede vriend Mitgard is een specialist, of toch zeker een groot fan.

Die weet vast een lekker recepje
Is Mitgard een groot fan van mij? Ik dacht het wel.
__________________




Verschaeve
HAMC is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:19   #4
Bobke
Secretaris-Generaal VN
 
Bobke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HAMC Bekijk bericht
Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.

Gewoon even koken waarschijnlijk?

Wat 5 minuten ofzo? Wie kent er iets van?
Tot ze open gaan. (zonder water)
Bobke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:19   #5
Anna List
Banneling
 
 
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
Standaard

kuisen (baardjes plukken)
(steeds veel zout in t water houden)

groentjes in de pot een beetje fruiten (kort)
mossels erin (geen water erbij)
en op een hard vuur
paar keer opschudden zodat de ondersten bovenaan komen en omgekeerd
kijken of ze allemaal open zijn en dan opdienen
zeker niet te lang laten koken ... te lang gekookte mossels zijn niet lekker ... te kort gekookte mossels zet je gewoon weer even op t vuur ...

opties :
een blaadje laurier erbij
een tomaat erbij
een glas witte wijn erbij
Anna List is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:29   #6
PollyCorrect
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
PollyCorrect's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 april 2004
Berichten: 11.718
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bobke Bekijk bericht
Tot ze open gaan. (zonder water)
met een scheut witte wijn is het lekkerst.

Stoom eerst in boter een ui, wat knoflook, selder, een in reepjes gesneden wortel.
Peper en zout, en dan witte wijn erbij.

De mosselen laat ik eerst in een bak water even weken, kwestie van wat zand eruit te krijgen. De beschadigde schelpen en de schelpen die open zijn: weggooien.

Even in de pan, idd, tot ze open zijn, en dan nog een halve minuut.

Bon appétit.
PollyCorrect is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:30   #7
From_Vlaanderen
Secretaris-Generaal VN
 
From_Vlaanderen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Kempen
Berichten: 22.730
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect Bekijk bericht
met een scheut witte wijn is het lekkerst.

Stoom eerst in boter een ui, wat knoflook, selder, een in reepjes gesneden wortel.
Peper en zout, en dan witte wijn erbij.

De mosselen laat ik eerst in een bak water even weken, kwestie van wat zand eruit te krijgen. De beschadigde schelpen en de schelpen die open zijn: weggooien.

Even in de pan, idd, tot ze open zijn, en dan nog een halve minuut.

Bon appétit.
Je kunt daar ook nog wat selder bijkieperen, en nog wat olijfolie.
__________________
From_Vlaanderen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:30   #8
Anna List
Banneling
 
 
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect Bekijk bericht
met een scheut witte wijn is het lekkerst.

Stoom eerst in boter een ui, wat knoflook, selder, een in reepjes gesneden wortel.
Peper en zout, en dan witte wijn erbij.

De mosselen laat ik eerst in een bak water even weken, kwestie van wat zand eruit te krijgen. De beschadigde schelpen en de schelpen die open zijn: weggooien.

Even in de pan, idd, tot ze open zijn, en dan nog een halve minuut.

Bon appétit.
zeg maar wanneer hé polly
Anna List is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:30   #9
HAMC
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
HAMC's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 februari 2007
Berichten: 19.593
Standaard

Ok, de groenten zijn aan het stoven.
__________________




Verschaeve
HAMC is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:31   #10
From_Vlaanderen
Secretaris-Generaal VN
 
From_Vlaanderen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Kempen
Berichten: 22.730
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HAMC Bekijk bericht
Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.

Gewoon even koken waarschijnlijk?

Wat 5 minuten ofzo? Wie kent er iets van?
Koken? Nee! Op 50 meter zetten .
__________________
From_Vlaanderen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:31   #11
Anna List
Banneling
 
 
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HAMC Bekijk bericht
Ok, de groenten zijn aan het stoven.
smakelijk,
da's allemaal heel snel klaar, dus ga maar al kijken !
Anna List is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:35   #12
HAMC
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
HAMC's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 februari 2007
Berichten: 19.593
Standaard

Dat maken we niet veel mee op het net zo'n live kookshow he?
__________________




Verschaeve
HAMC is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:36   #13
Anna List
Banneling
 
 
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
Standaard

HAMC de keukenrebel

1000 seconden Hamc

SOS Hamc
Anna List is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:37   #14
HAMC
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
HAMC's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 februari 2007
Berichten: 19.593
Standaard

De mosselen zitten erin!
__________________




Verschaeve
HAMC is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:37   #15
Anna List
Banneling
 
 
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
Standaard

o ja nog mosselsaus maken hamc !

mayonaise mosterd beetje azijn ... kinderspel (mijne zoon van 9 maakt die altijd voor ons)

Laatst gewijzigd door Anna List : 22 oktober 2008 om 15:38.
Anna List is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:37   #16
Jazeker
Secretaris-Generaal VN
 
Jazeker's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 februari 2004
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 66.000
Stuur een bericht via MSN naar Jazeker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HAMC Bekijk bericht
Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.
__________________
The oncoming storm







Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Flanelcondoom Bekijk bericht
*KNIP* Deze opmerking lijkt mij persoonlijk en onnodig grievend.
Nelle Pastorale Nelle Jazeker Nelle

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Duupje Bekijk bericht
Jep, heil Jazeker.
Jazeker is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:38   #17
HAMC
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
HAMC's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 februari 2007
Berichten: 19.593
Standaard

Nog 4 minuten!
__________________




Verschaeve
HAMC is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:38   #18
HAMC
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
HAMC's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 februari 2007
Berichten: 19.593
Standaard

Oei ja, de saus.
__________________




Verschaeve
HAMC is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:39   #19
PollyCorrect
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
PollyCorrect's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 april 2004
Berichten: 11.718
Standaard

hoeft toch geen saus bij?

De bouillon is al genoeg.
PollyCorrect is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 oktober 2008, 15:41   #20
Anna List
Banneling
 
 
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect Bekijk bericht
hoeft toch geen saus bij?

De bouillon is al genoeg.
mosselsaus erbij en een stuk frans brood hoor !
Anna List is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:00.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be