Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Binnenland
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Binnenland Onderwerpen omtrent de binnenlandse politiek kunnen hier terecht. Let er wel op dat dit subforum enkel over dergelijk algemene zaken gaat die niet thuishoren in de themafora.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 1 mei 2023, 11:15   #281
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
reservespeler's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 71.044
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De Rode Willem Bekijk bericht
Als men op de boodschapper gaat schieten…
Dan weet ik hoe laat het is
Willem heeft raak getroffen
Djoef erop

De vraag blijft
Waarom zouden we na dit weekend nog een Vlaams minister vab handhaving nodig hebben ?
Misschien omdat het een federale bevoegdheid is.

Jos Lantmeters (ex N-VA) en gouverneur van Limburg, heeft het goed aangepakt.
__________________
N-VA voor een welvarend 2024
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 mei 2023, 17:07   #282
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.132
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De Rode Willem Bekijk bericht
Als men op de boodschapper gaat schieten…
Dan weet ik hoe laat het is
Willem heeft raak getroffen
Djoef erop
Je méént het?
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 mei 2023, 18:48   #283
Boduo
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 9 augustus 2005
Berichten: 58.926
Standaard

In het Franse voetbal stelt men bij PSG een voorbeeld: Messi werd voor 2 weken geschorst en zal gedurende deze 2 weken niet betaald worden.
Als er na de verkiezingen binnen 1 maand geen nieuwe regering is: de wedden v.d.politiekers schorsen: dat zou een zaak zijn die door de overgrote meerderheid v.d. Belgen zou gewaardeerd worden !
Wij zijn BURGERS, geen dienaars.
Boduo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2023, 15:10   #284
Zipper
Secretaris-Generaal VN
 
Zipper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 maart 2009
Berichten: 53.051
Standaard

"...............en boekt resultaten....."

Iedere Belg draagt zo'n kleine 50.000€ schuld met zich mee :

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/05...ty-in-brustem/

België, een sterk merk ?? Mijn gat, ja

__________________







Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Voor mijn part wordt Brussel en omstreken voor 90% islamitisch!

Laatst gewijzigd door Zipper : 4 mei 2023 om 15:11.
Zipper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2023, 15:25   #285
fox
Secretaris-Generaal VN
 
fox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 februari 2007
Berichten: 31.239
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Boduo Bekijk bericht
In het Franse voetbal stelt men bij PSG een voorbeeld: Messi werd voor 2 weken geschorst en zal gedurende deze 2 weken niet betaald worden.
Als er na de verkiezingen binnen 1 maand geen nieuwe regering is: de wedden v.d.politiekers schorsen: dat zou een zaak zijn die door de overgrote meerderheid v.d. Belgen zou gewaardeerd worden !
Wij zijn BURGERS, geen dienaars.
U verliest hierbij uit het oog dat verkiezingen niet gehouden worden om een regering te kiezen. Het heeft als doel om mensen in het parlement te stemmen en om hen in dat parlement te laten zetelen. Dat doen ze, ongeacht of er nu een regering is of niet. Het zou dus nogal straf zijn om hun loon af te nemen, terwijl ze doen waarvoor wij ze in dat parlement hebben gestemd.
__________________
In de psychologie staat machiavellisme voor een bepaald soort persoonlijkheidsstoornissen. Niets in dit land is machiavellistischer dan de PS. Niets is zo asociaal als de PS-politiek. Grote armoede! Slecht onderwijs! Hollande achterna! Het verliezende kamp in de laatste verkiezingen!
fox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2023, 15:31   #286
De schoofzak
Secretaris-Generaal VN
 
De schoofzak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 80.254
Standaard

In DS staat een analyse van Vivaldi.
Dat ziet er toch niet fraai uit.

Titel: De Vivaldi-paradox: de regering staat niet op springen, en net daardoor is ze in gevaar

Citaat:
1 mei ontaardde in een driedaagse van felle aanvallen tussen de federale regeringspartners. De schijnbare zekerheid dat niemand Vivaldi wil verlaten, leidt tot roekeloosheid in de Wetstraat.

Peter De Lobel

belga

Terwijl de zon schijnt en de terrassen vollopen, is van de uitbundigheid van de lente weinig te merken in de Vivaldi-regering. De tijd dat de leden van het kernkabinet ?*lachend samen poseerden in Rode Duivels-outfit, lijkt een eeuwigheid geleden. De Dag van de Arbeid ontaardde in een driedaagse van felle aanvallen tussen de federale regeringspartners.

Vicepremier en minister van ?*Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) hield afgelopen weekend opnieuw een pleidooi voor zijn ?*grote fiscale hervorming, in een ?*interview in De Tijd. Het veroorzaakte nauwelijks een rimpeling. Zijn regeringspartners hadden het allemaal te druk met elkaar of met zichzelf. Bij Ecolo waren ze nog niet bekomen van het ontslag van hun staatssecretaris Sarah Schlitz, Groen kampt met een interne leegloop en het lastige Bpost-dossier, Vooruit joeg de PS op de kast met de beperking van de werkloosheid in de tijd, premier Alexander De Croo (Open VLD) maakte van zijn 1 meitoespraak in Blankenberge een liberale verkiezingsrally en in Charleroi had Paul Magnette (PS) ?*’s nachts nog zo lang aan zijn 1 meitoespraak zitten schaven om De Croo van antwoord te dienen, dat zelfs zijn woordvoerders niet wisten wat hij precies zou zeggen.


‘Het probleem is n?*ét dat de sterkste schouders niet genoeg dragen. Het échte probleem in ons land is dat er te wé?*nig schouders zijn’, sprak De Croo zondag. ?*Magnette wist niet waar hij het had. ‘Om een premier zoiets te ?*horen verkondigen ... Dat verwacht je van de leider van rechts in Vlaanderen, maar niet van de eerste ?*minister’, beet hij terug. De sfeer is wel vaker ver te zoeken in de federale ploeg, maar nu zit de temperatuur echt onder nul.

Rien ne va plus

Toch is de kans klein dat iemand echt bereid is om de vaststelling te doen dat ‘rien ne va plus’ en daar de ultieme consequentie aan te verbinden. Het idee dat De Croo als premier zijn eigen regering zou ?*laten vallen, is te gek voor woorden. Hij is de kapitein van het schip. Als er problemen zijn, of het nu gaat om de moeilijke samenwerking met de zes andere partijen, de landing van het pensioendossier, de prioriteiten en de omvang van de fiscale hervorming of de beperking van de werkloosheid in de tijd: als er één lid van de regering is dat verwacht wordt die allemaal te overstijgen, is het wel de premier. Die wordt niet geacht zelf overboord te springen of gaten in de eigen romp te schieten.

Zijn gespierde betoog van afgelopen weekend heeft vooral te ?*maken met zijn rol bij Open VLD. De partij heeft intern beslist om ?*alles in te zetten op de premier en zijn populariteit. Hij wordt hét boegbeeld voor de campagne van 2024. Maar als premier is dat altijd balanceren en omkijken, hij blijft het gezicht van een hele regering. Toch was braaf zwijgen tot volgend jaar geen optie, is te horen bij de partij. Uithalen zoals op 1 mei moeten ook niet elke drie ?*weken verwacht worden, luidt het voorts.
Lees ook

Magnette: ‘Wij verdedigen alle werknemers, ook wie geen werk heeft’

Ondanks alle verbale stoerdoenerij is er ook geen haar op het hoofd van Magnette dat eraan denkt om Vivaldi vroegtijdig te verlaten. Op het PS-hoofdkwartier aan de Brusselse Keizerslaan ?*weten ze donders goed dat de federale formatie in 2024 opnieuw een werk van lange adem dreigt te worden. De regering is op dat moment in lopende zaken en dus beperkt in haar manoeuvreerruimte, maar wie er dan geen deel meer van uitmaakt, is afgesneden van alle ?*informatiekanalen en invloed die samenhangen met ministeriële kabinetten.

In 2019 bevond de PS zich federaal in die ongemakkelijke situatie en dat wil Magnette geen tweede keer meemaken. Door gewoon in de regering te blijven, ziet de PS voor zichzelf al een voordeel ten ?*opzichte van de N-VA, die federaal niet mee aan de knoppen zit.

De scenario’s voor de Waalse en Brusselse regeringsvorming zijn makkelijker voor te bereiden, het zijn er ook minder. De PS zal zich dan ook eerst daarop concentreren en hoopt die klus(sen) voor 21 juli 2024 te kunnen klaren, is te horen in de partijtop. De kans dat er op dat ?*moment al volop federaal onderhandeld wordt, is klein, zeker als de Vlaamse formatie nog niet is afgerond. In dat scenario heeft de PS alle ruimte om volop bezig te zijn met de belangrijke gemeenteraadsverkiezingen van oktober.

Slecht gevallen

Bij de andere partijen is er evenmin iemand sterk of zelfverzekerd ?*genoeg om Vivaldi te slachtofferen in de hoop daar zelf beter van te worden. Zeker, de regering staat nog voor moeilijke maanden. De deal met Engie over het langer openhouden van de kerncentrales, en daaraan gekoppeld de afspraken over het nucleaire afval, is nog altijd niet rond. Intussen moet er geld ?*geleend worden voor alle grote – vaak regionale – relanceprojecten, omdat de pensioenhervorming maar niet rond raakt en Europa daarom weigert met geld over de brug te komen. En de fiscale hervorming is evenmin klaar om in te dalen. En oh ja, er moet nog 1,2 miljard bespaard worden en vanaf januari is ons land voor zes maanden voorzitter van de Europese Unie.

Wie een regering laat vallen, wordt daar doorgaans ook niet voor beloond. De Croo kan het ?*weten. Als jonge partijvoorzitter trok hij in 2010, samen met luitenant Vincent Van Quickenborne (Open VLD), nogal onbezonnen de stekker uit de laatste regering van Yves Leterme (CD&V). Op een communautair dossier bovendien, de splitsing van het toenmalige kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. ‘Alea iacta est’, tweette Van Quickenborne, vlak voor hij en De Croo op een persconferentie hun exit uit de regering aankondigden.

Maar de dobbelstenen vielen slecht. Bij de verkiezingen van juni 2010 gingen de liberalen in één klap 5 procent achteruit, terwijl de N-VA, die zowat eigenaar was van het communautaire thema, haar score meer dan verdubbelde en ook twee keer zo groot werd als Open VLD. Dat trauma is nog lang niet vergeten. En ook andere partijen hebben toen goed opgelet.

De vivaldisten hebben er dus ?*alle baat bij om de grote dossiers die nog op hun bord liggen tot een goed einde te brengen. Naar de kiezer trek je maar beter met een zo rijk mogelijk palmares. De paradox is dat dat besef, dat ze eigenlijk allemaal tot het einde van de rit vastzitten aan deze coalitie, net leidt tot roekeloos gedrag en bitsige clashes. En dat houdt altijd risico’s in.
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren.

De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd.

Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA)
De schoofzak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2023, 15:41   #287
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 72.214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fcal Bekijk bericht
Rode Willem is vooral een querulant op politics.be
Daar zit hij en wellicht ook op twitter.
Wat doet hij? Niets dan zeiken
Kortom hij is een onderdeel van het snoeihard falend systeem dat de Luiksche denkwereld is.
De Antwerpsche leefwereld had misschien minister Demir kunnen helpen en er hun 2 verder nutteloze en werkloze BearCats op afsturen in plaats van mee te zeiken ?
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2023, 15:50   #288
De Rode Willem
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
De Rode Willem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2003
Berichten: 11.420
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
De Antwerpsche leefwereld had misschien minister Demir kunnen helpen en er hun 2 verder nutteloze en werkloze BearCats op afsturen in plaats van mee te zeiken ?
Die van op de foto ?
Want voor meer hebben die niet gediend tot hier toe.
Gow...
Die starten allicht niet meer.
Allez om kort te gaan, Willem heeft geen schrik
__________________
Wie boter op zijn hoofd heeft, moet niet in de zon gaan staan (Joost Eerdmans)

Geef nooit een boomerang aan idioten
De Rode Willem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2023, 17:31   #289
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 72.214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De Rode Willem Bekijk bericht
Die van op de foto ?
Want voor meer hebben die niet gediend tot hier toe.
Gow...
Die starten allicht niet meer.
Allez om kort te gaan, Willem heeft geen schrik
Dat is zo, de echte patron van de Vlaemsch-Antwerpse regering Bart had misschien aan zijn favoriete poulain & vermoedelijke Dauphine kunnen wat hulp bieden aangezien het meiske ook hier faalde. Burgemeester Bart staat daar met pantserwagens voor zijn champetters, die inderdaad werkloos in een hangar staan aangezien ze hun public relations doel reeds hadden bereikt op moment van aankoop en aankondiging.

Maar ALS die nog opnieuw kunnen gestart worden zonder dat de depannagedienst eerst moet langskomen met startkabels, dan had hij zijn favoriete Anatolische Furie toch wel wat kunnen helpen om met 'fire and brimstone' de Rave-troepen te confronteren ? De Vlaemsch-Antwerpsche republiek-in-wording gaat zich toch niet laten kisten door een paar duizend losbandige linkiewinkie-Antifa sociaal onaangepasten ? Als ze dat akkefietje al niet aankunnen, hoe gaan ze dan ooit hun mythische coup d'état en hun 'uitroepen van de republiek' samen met de Braune Bataillonen van het Blok doorvoeren ?

Vlaendren zit te pronken met een 'minister van justitie' die niets te zeggen heeft, niets kan, niet eens weet wat ze wil en als er zich iets voordoet speelt ze 'mijn naam is Haas, ik weet van niks'.

En de grote patron van Vlaendren laat zijn pantservoertuigen in de werkplaats staan, en is bezig met belangrijker dingen zoals de automobilist in Aantwaarpe couilloneren nadat hij jarenlang zijn politieke opponenten verketterde voor de suggesties tot beleid die hij nu zelf gaat door de strot van de burger rammen.

Zuhal begint ondertussen een wandelende en kwetterende verkeerspaal te worden die bij elk probleem met de vingertjes naar het federale niveau wijst en zegt dat zij er niks kan aan doen.

Wel, het is simpel hee meiske : als je nutteloos bent en dat zelf erkent, hoepel dan op. Verlos ons van je nutteloze bestaan, vraag dat ze je op de lijst zetten voor de komende benoeming bij pakweg het grondwettelijk hof en bespaar ons de nutteloze retoriek en de bijna identitaire Calimero-attitude die jullie partijtop kenmerkt.


Eigenlijk is het een verhaal van : "ik wil wel, maar ik kan het niet, dus doe ik alsof en produceer veeeel decibels en begin te zeiken over het federale niveau dat mijn probleem niet oplost in mijn plaats in de hoop dat mijn kiesvee daarin mee wil stappen".

Met het vingertje wijzen naar de concurrentie is een goede Vlaemsch-nationale eigenschap in die politieke kringen. Behalve als het vingertje in hun richting gaat, dan is dat een onverdiende en schandalige aanval en dan moet de paraplu open om de spatten enkel op het federale niveau te laten neerdalen.

Uber-tsjeef hors catégorie
Leo Tindemans zou waarschijnlijk zitten applaus geven voor Demir haar gekronkel en haar gespartel en bewondering hebben hoe goed Leterme zijn leerlingen hun lesjes onthouden hebben van tijdens hun stage periode bij Leterme zijn CD&V
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...

Laatst gewijzigd door Pandareus : 4 mei 2023 om 17:47.
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2023, 17:40   #290
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
reservespeler's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 71.044
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fox Bekijk bericht
U verliest hierbij uit het oog dat verkiezingen niet gehouden worden om een regering te kiezen. Het heeft als doel om mensen in het parlement te stemmen en om hen in dat parlement te laten zetelen. Dat doen ze, ongeacht of er nu een regering is of niet. Het zou dus nogal straf zijn om hun loon af te nemen, terwijl ze doen waarvoor wij ze in dat parlement hebben gestemd.
Inderdaad.
__________________
N-VA voor een welvarend 2024
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2023, 17:45   #291
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
reservespeler's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 71.044
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De schoofzak Bekijk bericht
In DS staat een analyse van Vivaldi.
Dat ziet er toch niet fraai uit.

Titel: De Vivaldi-paradox: de regering staat niet op springen, en net daardoor is ze in gevaar

Ik lees vooral dit in het artikel.
Magnette: ‘Wij verdedigen alle werknemers, ook wie geen werk heeft’

Ik wist niet dat iemand, die geen werk heeft, werknemer is. Volgens mij is dat simpel ne dopper.
__________________
N-VA voor een welvarend 2024
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 mei 2023, 18:23   #292
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 72.214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De Rode Willem Bekijk bericht
Die van op de foto ?
Want voor meer hebben die niet gediend tot hier toe.
Gow...
Die starten allicht niet meer.
Allez om kort te gaan, Willem heeft geen schrik
Willem heeft geen schrik van Bart
Panda heeft geen schrik van Bart (gelukkig woon ik 100 kilometer van zijn gauw...)
De mocro-drugs-maffia heeft geen schrik van Bart, en bewijst dat zowat dagelijks, ze staan nog nét niet te pissen tegen zijn been.
De pantserwagens van Imperator Bart zijn gewoon honderdduizenden euro's die in de vuilbak zijn gesmeten, puur en alleen voor zijn electorale glorie te verheerlijken bij de onnozelaars die wilden geloven dat ze hier iets mee zouden bereiken.

Blijkbaar heeft Imperator Bartus I dat ondertussen reeds voldoenden kunnen aanvaarden dat hij blunderde, en dus zwijgt hij het vanaf nu dood. En bijgevolg kan minister Demir er naar fluiten en mag ze haar plan trekken om de invasie van Rave-exoten te beteugelen in de Vlaemsche Natie in wordinge.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...

Laatst gewijzigd door Pandareus : 4 mei 2023 om 18:24.
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 mei 2023, 14:24   #293
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.132
Standaard

Citaat:
De mocro-drugs-maffia heeft geen schrik van Bart, en bewijst dat zowat dagelijks, ze staan nog nét niet te pissen tegen zijn been.
De pantserwagens van Imperator Bart zijn gewoon honderdduizenden euro's die in de vuilbak zijn gesmeten
Over de miljarden die federaal over de balk worden gesmeten zwijg jij vaneigens als vermoord.
Dat er eindelijk de door Bart gevraagde steun komt vanuit de federale regering is jou vaneigens ook ontgaan.
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 mei 2023, 14:30   #294
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.132
Standaard

Citaat:
Blijkbaar heeft Imperator Bartus I dat ondertussen reeds voldoenden kunnen aanvaarden dat hij blunderde, en dus zwijgt hij het vanaf nu dood. En bijgevolg kan minister Demir er naar fluiten en mag ze haar plan trekken om de invasie van Rave-exoten te beteugelen in de Vlaemsche Natie in wordinge.
Pffftttt....Jij lult zelden anders dan uit je nek.
Weet je weer niks beters dan hier Demir bij te betrekken?

Citaat:
Lokale politie krijgt dan toch versterking om illegale rave in Sint-Truiden onder controle te houden: “Maar site ontruimen is geen veilige optie”

Sinds gisterenavond krijgt de lokale politie in Sint-Truiden dan toch versterking van de Federale Politie en Defensie om de illegale raveparty op het militair domein in Sint-Truiden onder controle te houden. Buurtbewoners klaagden eerder over het gebrek aan actie van politie, al zijn de extra manschappen niet van plan om de raveparty meteen stil te leggen.
https://www.hln.be/sint-truiden/loka...ptie~a6999a86/
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 mei 2023, 15:10   #295
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.132
Standaard

Citaat:
Genoteerd: Per kop hebben de Belgen de meeste staatsschuld van heel Europa.

Een nieuw overzicht van vermogensbeheerder Janus Henderson oogt spectaculair, in negatieve zin, voor België. Want per inwoner kleeft er 53.280 dollar staatsschuld (bijna 48.000 euro is dat) aan vast. Daarmee is België de Europese kampioen, de wereldkampioen is de VS, met meer dan 74.000 dollar per persoon. Ook Japan heeft nog meer schulden.

Die ‘Sovereign Debt Index’ is een beetje verwarrend, ze berekent de schuld per inwoner. Want meestal bekijkt men schuld op ‘draagkracht’, ten opzichte van de hele economie: heeft een land de capaciteit om terug te betalen? En dus plaatst men die schuld in verhouding tot het bruto nationaal product, de welvaart die gecreëerd wordt.
Dat percentage is veel couranter, en geeft voor België bijvoorbeeld een cijfer van zo’n 105 procent. In dat rijtje van vergelijkingen zit dit land in Europa dus wel in het peloton van ‘Club Med’-landen, maar is het niet het allerslechtste. Griekenland heeft een schuld van 171 procent ten opzichte van het bbp, Italië zit aan 144 procent, Portugal, Spanje en Frankrijk aan elk tussen de 114 en 112 procent.
Maar in de ranking van Janus Henderson staat België op één in Europa, en Ierland op twee. Italië is derde. Maar die hoge schuld is niet vrijblijvend, zo waarschuwt het bureau “De hoge rente zal de rentelasten voor de overheid verder doen stijgen. Dit zal een aanzienlijke druk leggen op de belastingbetalers en de overheidsdiensten.”
https://businessam.be/de-sutter-is-k...post-aantonen/

België heft dus niet alleen de hoogste belastingen op arbeid, er kleeft desalniettemin bijna 50.000 euro staatsschuld aan ELKE BELG.

Gelukkig WERKT Vivaldi, en boekt ze SUCCESSEN!
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 mei 2023, 15:41   #296
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
reservespeler's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 71.044
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
https://businessam.be/de-sutter-is-k...post-aantonen/

België heft dus niet alleen de hoogste belastingen op arbeid, er kleeft desalniettemin bijna 50.000 euro staatsschuld aan ELKE BELG.

Gelukkig WERKT Vivaldi, en boekt ze SUCCESSEN!
__________________
N-VA voor een welvarend 2024

Laatst gewijzigd door reservespeler : 6 mei 2023 om 15:42.
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 mei 2023, 06:53   #297
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
reservespeler's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 71.044
Standaard

Ondertussen op twitter



De Rode Willem

15m
Hoe lang is dit al gaande ?
Waarom is er niet eerder ingegrepen ?
Dat lijken mij de belangrijkste vragen nu Vivaldi gedwongen door onthullingen de stal uitmest !
Welke door Vivaldi niet opgescharrelde graaier is zijn potentaatje kwijt geraakt en is nu laffelijk aan het klikken ?
__________________
N-VA voor een welvarend 2024
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 mei 2023, 07:45   #298
Herr Flick
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 42.446
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door reservespeler Bekijk bericht
Ik lees vooral dit in het artikel.
Magnette: ‘Wij verdedigen alle werknemers, ook wie geen werk heeft’

Ik wist niet dat iemand, die geen werk heeft, werknemer is. Volgens mij is dat simpel ne dopper.
We hebben het hier wel over de vierde generatie professionele beroepsdoppers. daar zijn we trouwens uniek in in de wereld.

Waar het ambacht van dopper van vader op zoon wordt doorgegeven.
Herr Flick is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 mei 2023, 07:48   #299
Herr Flick
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 23 augustus 2002
Berichten: 42.446
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
https://businessam.be/de-sutter-is-k...post-aantonen/

België heft dus niet alleen de hoogste belastingen op arbeid, er kleeft desalniettemin bijna 50.000 euro staatsschuld aan ELKE BELG.

Gelukkig WERKT Vivaldi, en boekt ze SUCCESSEN!
Moest je die gasten van PTB laten doen was uw huis al geconfisqueerd en zat ge in ne goelag in de buurt van de vesder vallei stukskes plastiek uit de bossen te rapen, 14 uur aan een stuk voor een homp droog brood en watersoep.
Herr Flick is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 mei 2023, 06:34   #300
reservespeler
Secretaris-Generaal VN
 
reservespeler's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 augustus 2012
Berichten: 71.044
Standaard




Zonder woorden
__________________
N-VA voor een welvarend 2024
reservespeler is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:44.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be