Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 16 december 2009, 20:06   #41
Andro
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Andro's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 november 2004
Locatie: Spanje/La Nucia
Berichten: 11.087
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Weezer Bekijk bericht
Nee joh! Aardappelen stampen (prakken kennen we hier ook), warme melk en boter en nootmuskaat erbij en even terug op het vuur.
Of gegratineerd in de oven, met wat geraspte kaas er bovenop gestrooid.
__________________
"We did not know that child abuse was a crime." - Catholic archbishop Rembert G Weakland
Andro is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 20:08   #42
From_Vlaanderen
Secretaris-Generaal VN
 
From_Vlaanderen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Kempen
Berichten: 22.730
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Andro Bekijk bericht
Of gegratineerd in de oven, met wat geraspte kaas er bovenop gestrooid.
Daar heb ik me nog niet aan gewaagd.
__________________
From_Vlaanderen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 20:14   #43
Andro
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Andro's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 november 2004
Locatie: Spanje/La Nucia
Berichten: 11.087
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door From_Vlaanderen Bekijk bericht
Daar heb ik me nog niet aan gewaagd.
Doen! Zou ik zo zeggen.
__________________
"We did not know that child abuse was a crime." - Catholic archbishop Rembert G Weakland
Andro is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 20:48   #44
Savatage
Secretaris-Generaal VN
 
Savatage's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 december 2004
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 21.732
Standaard

Op feesten in de winter: Rosbief seignant-bleu gebakken, met champignonnensaus (verse) met daarop een scheut cognac en afgewerkt met een laagje foie grois, en zelfgemaakte kroketten en bloemkool of gekookte worteltjes. Daarbij nog een goed glas Bordeaux en achteraf nog een dessert.
Savatage is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 21:21   #45
Bobke
Secretaris-Generaal VN
 
Bobke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
Standaard

Hete bliksem
1,5 kg aardappels
750 gram appelen (zuur)
750 gram peren
4 middelgrote of 2 grote uien (gesnipperd)
2 á 3 deciliter water (warm)
zout (naar smaak)
Veel peper
100 gram boter

Bereidingswijze
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en was ze onder koud water.
Doe de aardappels in een grote pan en zet ze (geheel onder water) even weg.
Schil tevens alle appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd ook de appels in blokjes.
Voeg de appels en de uien toe aan de aardappels en kook het geheel in het water (2 á 3 deciliter) water met het zout.
Ca 20 á 30 minuten laten koken.
Dan afgieten (vocht opvangen) en stampen.
De boter aan het kookvocht toevoegen en tevens door de stamp mengen tot het geheel de gewenste smeuïgheid heeft.
Bobke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 21:25   #46
Weezer
Eur. Commissievoorzitter
 
Weezer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 april 2006
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen
Berichten: 9.152
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bobke Bekijk bericht
Hete bliksem
1,5 kg aardappels
750 gram appelen (zuur)
750 gram peren
4 middelgrote of 2 grote uien (gesnipperd)
2 á 3 deciliter water (warm)
zout (naar smaak)
Veel peper
100 gram boter

Bereidingswijze
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en was ze onder koud water.
Doe de aardappels in een grote pan en zet ze (geheel onder water) even weg.
Schil tevens alle appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd ook de appels in blokjes.
Voeg de appels en de uien toe aan de aardappels en kook het geheel in het water (2 á 3 deciliter) water met het zout.
Ca 20 á 30 minuten laten koken.
Dan afgieten (vocht opvangen) en stampen.
De boter aan het kookvocht toevoegen en tevens door de stamp mengen tot het geheel de gewenste smeuïgheid heeft.
Geen vlees erbij?
__________________
The problem with quotes on the Internet is that it is hard to verify their authenticity - Abraham Lincoln
Weezer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 21:30   #47
Bobke
Secretaris-Generaal VN
 
Bobke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Weezer Bekijk bericht
Geen vlees erbij?
Niet in de stamppot.
Bloedworst past er hemels bij
Bobke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 21:33   #48
NoTuma
Provinciaal Statenlid
 
NoTuma's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 november 2009
Locatie: Haute-Savoie
Berichten: 700
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bobke Bekijk bericht
Hete bliksem
1,5 kg aardappels
750 gram appelen (zuur)
750 gram peren
4 middelgrote of 2 grote uien (gesnipperd)
2 á 3 deciliter water (warm)
zout (naar smaak)
Veel peper
100 gram boter

Bereidingswijze
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en was ze onder koud water.
Doe de aardappels in een grote pan en zet ze (geheel onder water) even weg.
Schil tevens alle appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd ook de appels in blokjes.
Voeg de appels en de uien toe aan de aardappels en kook het geheel in het water (2 á 3 deciliter) water met het zout.
Ca 20 á 30 minuten laten koken.
Dan afgieten (vocht opvangen) en stampen.
De boter aan het kookvocht toevoegen en tevens door de stamp mengen tot het geheel de gewenste smeuïgheid heeft.
En de peren, wat doe je daar mee?
NoTuma is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 21:35   #49
Weezer
Eur. Commissievoorzitter
 
Weezer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 april 2006
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen
Berichten: 9.152
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bobke Bekijk bericht
Niet in de stamppot.
Bloedworst past er hemels bij
Ik ken dit gerecht alleen als ovenschotel, met puree, suddervlees, rode kool en stukken appel.
__________________
The problem with quotes on the Internet is that it is hard to verify their authenticity - Abraham Lincoln
Weezer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 21:35   #50
Jazeker
Secretaris-Generaal VN
 
Jazeker's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 februari 2004
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 66.000
Stuur een bericht via MSN naar Jazeker
Standaard

Man, krijg ik even honger van dit topic.

Enkele persoonlijke favo's:
Hutspot
Zuurkool met spek en gerookte worst en goed gekruide puree met een ei erdoor.

ñam ñam
__________________
The oncoming storm







Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Flanelcondoom Bekijk bericht
*KNIP* Deze opmerking lijkt mij persoonlijk en onnodig grievend.
Nelle Pastorale Nelle Jazeker Nelle

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Duupje Bekijk bericht
Jep, heil Jazeker.
Jazeker is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 21:36   #51
Bobke
Secretaris-Generaal VN
 
Bobke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2002
Locatie: Waasland
Berichten: 43.633
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NoTuma Bekijk bericht
En de peren, wat doe je daar mee?
Eet ik op terwijl ik sta te koken.
Bobke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 21:50   #52
Weezer
Eur. Commissievoorzitter
 
Weezer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 april 2006
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen
Berichten: 9.152
Standaard

Oja: stamppot zoute bonen niet te vergeten! Traditionele Zeeuws-Vlaamse nieuwjaarskost

Aardappelen, zoute snijbonen, witte bonen en een verse worst.De helft van de verse worst braad je, de andere helft kook je mee. Aardappels, bonen en braadvocht v/d worst stampen en de worst in stukken snijden en erdoorheen roeren.
__________________
The problem with quotes on the Internet is that it is hard to verify their authenticity - Abraham Lincoln
Weezer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 21:59   #53
Zwartengeel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 22 juli 2005
Berichten: 34.995
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Weezer Bekijk bericht
Oja: stamppot zoute bonen niet te vergeten! Traditionele Zeeuws-Vlaamse nieuwjaarskost

Aardappelen, zoute snijbonen, witte bonen en een verse worst.De helft van de verse worst braad je, de andere helft kook je mee. Aardappels, bonen en braadvocht v/d worst stampen en de worst in stukken snijden en erdoorheen roeren.
[system=]Vergeet uw vleeskroketten van de Kwekkeboom niet.[/system]
Zwartengeel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 22:00   #54
Jazeker
Secretaris-Generaal VN
 
Jazeker's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 februari 2004
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 66.000
Stuur een bericht via MSN naar Jazeker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zwartengeel Bekijk bericht
[system=]Vergeet uw vleeskroketten van de Kwekkeboom niet.[/system]


Ga jij nog maar een kroket uit de muur halen 'ollander-vriendje.
__________________
The oncoming storm







Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Flanelcondoom Bekijk bericht
*KNIP* Deze opmerking lijkt mij persoonlijk en onnodig grievend.
Nelle Pastorale Nelle Jazeker Nelle

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Duupje Bekijk bericht
Jep, heil Jazeker.
Jazeker is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 22:01   #55
Weezer
Eur. Commissievoorzitter
 
Weezer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 april 2006
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen
Berichten: 9.152
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zwartengeel Bekijk bericht
[system=]Vergeet uw vleeskroketten van de Kwekkeboom niet.[/system]
Moeten die aangebraden worden of meekoken?
__________________
The problem with quotes on the Internet is that it is hard to verify their authenticity - Abraham Lincoln
Weezer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 22:05   #56
Zwartengeel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 22 juli 2005
Berichten: 34.995
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Weezer Bekijk bericht
Moeten die aangebraden worden of meekoken?
Vraag het even aan system. Die is blijkbaar toch expert op dat vlak.
Zwartengeel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 22:21   #57
Sus Iratus
Banneling
 
 
Geregistreerd: 28 oktober 2008
Locatie: Muzelmaniakië
Berichten: 6.999
Standaard

Vreemd dat niemand tot op heden snert genoemd heeft, dus bij deze dan maar. Bij voorkeur samen met roggebrood met zult geserveerd.

Andere favoriete winterkost van mij: spekpannekoeken bestreken met een laagje appelstroop.

Snert en spekpannekoeken gaan ook prima samen overigens.
Sus Iratus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 22:24   #58
Weezer
Eur. Commissievoorzitter
 
Weezer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 april 2006
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen
Berichten: 9.152
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sus Iratus Bekijk bericht
Vreemd dat niemand tot op heden snert genoemd heeft, dus bij deze dan maar. Bij voorkeur samen met roggebrood met zult geserveerd.

Andere favoriete winterkost van mij: spekpannekoeken bestreken met een laagje appelstroop.

Snert en spekpannekoeken gaan ook prima samen overigens.
*kuch*

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Weezer Bekijk bericht
En bruine bonensoep of erwtensoep met roggebrood en drie-in-de-pan
__________________
The problem with quotes on the Internet is that it is hard to verify their authenticity - Abraham Lincoln
Weezer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 22:54   #59
Mitgard
Banneling
 
 
Mitgard's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2004
Berichten: 23.890
Standaard

de winter is een harde tijd voor de kouwe pla.
tenzij op een bruiloft ofzo.
maar er zijn niet zoveel bruiloften in de winter.
dat dan weer niet.
Mitgard is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 december 2009, 22:55   #60
Sus Iratus
Banneling
 
 
Geregistreerd: 28 oktober 2008
Locatie: Muzelmaniakië
Berichten: 6.999
Standaard

Oeps...

Vraagje, is uw erwtensoep hetzelfde als mijn snert?

Bij soep moet ik namelijk toch altijd aan iets duns en waterigs denken, terwijl snert toch doorgaans een vrij dikke brei is. U weet wel, dat als men opgeschept heeft, men de lepel in de snert steekt, die dan tergend langzaam naar één kant zijgt.

En drie-in-de-pan zijn kleine rozijnenpannekoeken. Een soort van platte, in de pan gebakken oliebollen als het ware. Bij ons toch tenminste.
Sus Iratus is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:26.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be