Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Persmededelingen
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Persmededelingen In dit forum kun je discussiëren over persmededelingen die verschenen zijn op onze portaalsite.
Persmededelingen kunnen ons steeds via dit adres worden toegestuurd.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 24 oktober 2011, 12:40   #1
Politics.be
Redactie
 
 
Politics.be's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 november 2004
Berichten: 28.704
Standaard VBO vraagt snelle ratificering dubbelbelastingsverdrag China

In het kader van de prinselijke missie in China wil het Verbond van Belgische Ondernemingen een sterk politiek engagement van alle betrokken Belgische beleidsniveaus krijgen voor de snelle ratificering van het dubbelbelastingverdrag dat op 7 oktober 2009 tussen China en België werd gesloten.

Dubbelbelastingverdragen zijn, net als handelsverdragen, van primordiaal belang om de internationale handel en investeringen tussen twee landen te stimuleren. Daarom hebben de Belgische onderhandelaars altijd voortreffelijk werk geleverd door de concurrentie vaak een stapje voor te zijn met de ontwikkeling van ons verdragennetwerk.

Sinds 2009 wordt dit werk echter fors gedwarsboomd door onze institutionele complexiteit. De Raad van State heeft namelijk geoordeeld dat die verdragen voortaan ook moeten worden geratificeerd door de gewest- en gemeenschapsparlementen. Sindsdien hebben de besprekingen om de modus operandi te bepalen aanzienlijke achterstand opgelopen en deze achterstand kost ons een heel stuk geloofwaardigheid in het buitenland (in het bijzonder bij de OESO).

Zo is het essentiële verdrag dat met China werd gesloten nog altijd niet geratificeerd. Op 11 juli 2011 heeft China ingestemd met de interpretatie dat het gesloten verdrag ook van toepassing is op belastingen die uitgaan van de Gemeenschappen en van de Gewesten. Er is dus geen enkele reden om in alle betrokken parlementen te dralen met de ratificering ervan.

Het VBO heeft er duidelijk op gewezen dat de spoedige ratificering van het verdrag met China een absolute prioriteit is. "In het kader van de missie in China verwachten wij dan ook een sterk politiek engagement van alle betrokken Belgische beleidsniveaus voor de snelle ratificering van dit verdrag. Iedereen heeft belang bij de spoedige inwerkingtreding ervan!", verklaart Rudi Thomaes, gedelegeerd bestuurder van het VBO.

De tijd dringt. Om vanaf 1 januari 2012 van toepassing te zijn, moet de procedure tegen 30 november 2011 zijn afgerond. Anders zal het verdrag pas op zijn vroegst vanaf 1 januari 2013 van toepassing zijn.



Meer informatie bij de Persdienst:



Bron: politics.be
Politics.be is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:19.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be