Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Persmededelingen
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Persmededelingen In dit forum kun je discussiëren over persmededelingen die verschenen zijn op onze portaalsite.
Persmededelingen kunnen ons steeds via dit adres worden toegestuurd.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 22 augustus 2012, 12:20   #1
Politics.be
Redactie
 
 
Politics.be's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 november 2004
Berichten: 28.704
Standaard Vlaams Belang eist onderzoek naar islamistische scholen

Vandaag berichtten verschillende media dat ons land een tiental islamitische scholen telt die gesubsidieerd worden door Saoudi-Arabië. Dit bleek uit een antwoord van minister Turtelboom aan Vlaams Belang-Kamerlid Peter Logghe.

Peter Logghe vroeg tevens hoeveel leerlingen deze scholen eigenlijk tellen. Dat minister Turtelboom hierop het antwoord schuldig moest blijven, geeft aan hoezeer onze veiligheidsdiensten in het duister tasten. Gezien uit buitenlandse voorbeelden bleek dat in het lesmateriaal van dergelijke scholen vaak antisemitische en jihadistische (oproep tot heilige oorlog) taal werd gepredikt, vroeg Logghe tevens naar de controle op het lesmateriaal in deze scholen. Opvallend is dat de minister in haar antwoord deze verantwoordelijkheid doorschuift naar de gemeenschappen. “De Veiligheid van de Staat is niet bevoegd om toezicht te houden op lesmateriaal, dit is een taak voor de gemeenschappen”, aldus Turtelbbom.

Dat de staatsveiligheid een private instelling met financiering uit een land waar de sharia heerst, weigert te controleren op inhoud is al even wraakroepend als verontrustend. In hun cynische antwoord verwijzen ze naar de onderwijsbevoegdheid van de gemeenschappen. Niettegenstaande geeft de staatsveiligheid toe “dat deze onderwijsinitiatieven beantwoorden aan de wil van de Saoudische autoriteiten om de officiële islam van het land, het wahabisme, te propageren. Deze doctrine baseert zich op een strenge benadering van de islamitische godsdienst zoals die beleden werd in de tijd van de profeet. Door te investeren in de islamitische scholen in het buitenland hoopt het regime eveneens studenten aan te trekken naar zijn Wahabistische universiteiten. Op deze manier zijn zij op hun beurt beter in staat om deze godsdienst te propageren in hun land van herkomst.”

Afgelopen weekend waarschuwde de Amerikaanse veiligheidsdiensten nog voor de lakse houding van Europa tegenover moslimextremisten: “We gaan ervan uit dat men op elk moment in Europa kan toeslaan, zonder waarschuwing vooraf”, verklaarde Daniel Benjamin van de Amerikaanse anti-terreurcel (De Morgen, 17.08.2012).

Vlaams Belang-Kamerlid Peter Logghe kondigde” alvast aan dat hij bevoegd minister Turtelboom bij de eerstkomende plenaire vergadering aan de tand zal voelen. En ook Vlaams fractievoorzitter Joris Van Hauthem liet weten dat de Vlaams Belang-fractie onderwijsminister Smet hierover aan de tand zal voelen.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Bron: politics.be
Politics.be is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:19.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be