Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 13 maart 2015, 23:48   #161
bembem
Secretaris-Generaal VN
 
bembem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
Standaard

Hoewel ik geen fan ben van schaaldieren krijg ik nu wel zin in mosselen met friet yum yum yum!
bembem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 maart 2015, 09:38   #162
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
Hoewel ik geen fan ben van schaaldieren krijg ik nu wel zin in mosselen met friet yum yum yum!
Hopelijk krijg je niet de mosselen van HAMC voorgeschoteld, die zijn allang over datum inmiddels.
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 februari 2016, 10:10   #163
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HAMC Bekijk bericht
Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.

Gewoon even koken waarschijnlijk?

Wat 5 minuten ofzo? Wie kent er iets van?
Als de mossel open gaat mag je hem eten.
Als ze niet opengaat is er iets mis mee.

Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 februari 2016, 10:52   #164
Gipsy
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 26 november 2013
Berichten: 20.692
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 Bekijk bericht
Als de mossel open gaat mag je hem eten.
Als ze niet opengaat is er iets mis mee.

Best een paar keer reinigen in een kom koud water en eventueel een uurtje laten staan in een kom koud water met een paar soeplepels zout. Zo stoten de mosselen hun vuil uit. De groente best op de bodem van de kom en de afgegoten mosselen erover. Ik heb liefst natuur maar een glaasje witte droge wijn er over mag. Flink wat peper er over en het vuur vollen bak.

Na een tweetal minuten flink opschudden want de onderste gaan eerst open. Na een minuut of zo nog eens checken en weer opschudden. Als ze allemaal open zijn is het OK. Niet te lang laten koken of ze worden taai en smakeloos.
Gipsy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 februari 2016, 12:12   #165
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.438
Standaard

Aaah, zie hoe jong we nog waren.
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 juli 2016, 23:17   #166
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Savatage Bekijk bericht
Ajuin en paprika voorbakken in een kastrol, daar de (gewassen) mosselen bovenop kappen en bijkruiden met zout en veel pili pili. Dat dan een 7 tal minuten laten koken en dan van het vuur afhalen en opdienen met frieten. Veel lekkerder eten kan je niet klaarmaken op zo'n korte tijd
- Mosselen bereiden met meer ingredienten dan ajuin, selder en wat peper is heiligschennis. Zout toevoegen is zelfs idioot, al ooit eens geproefd van het kookvocht?

- de smaak van Zeeuwse mosselen is maar top vanaf ~ 15 september
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 juli 2016, 06:05   #167
Skobelev
Secretaris-Generaal VN
 
Skobelev's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2013
Locatie: Kinshasa aan de Dender
Berichten: 40.870
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gipsy Bekijk bericht
Best een paar keer reinigen in een kom koud water en eventueel een uurtje laten staan in een kom koud water met een paar soeplepels zout. Zo stoten de mosselen hun vuil uit. De groente best op de bodem van de kom en de afgegoten mosselen erover. Ik heb liefst natuur maar een glaasje witte droge wijn er over mag. Flink wat peper er over en het vuur vollen bak.

Na een tweetal minuten flink opschudden want de onderste gaan eerst open. Na een minuut of zo nog eens checken en weer opschudden. Als ze allemaal open zijn is het OK. Niet te lang laten koken of ze worden taai en smakeloos.
Niets van aan, dan verliezen ze een deel van hun smaak (volgens een handelaar). De mosselen die je koopt zijn al proper genoeg.

Mijn schoonzus zet die in een emmer water met bloem....dan worden ze dikker zegt ze...(hang)cultuurbarbaren.
Skobelev is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 juli 2016, 06:06   #168
Skobelev
Secretaris-Generaal VN
 
Skobelev's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2013
Locatie: Kinshasa aan de Dender
Berichten: 40.870
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper Bekijk bericht
- Mosselen bereiden met meer ingredienten dan ajuin, selder en wat peper is heiligschennis. Zout toevoegen is zelfs idioot, al ooit eens geproefd van het kookvocht?

- de smaak van Zeeuwse mosselen is maar top vanaf ~ 15 september
Bwa, met nog wat takjes koriander....
Skobelev is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 juli 2016, 06:42   #169
Jay-P.
Secretaris-Generaal VN
 
Jay-P.'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 april 2014
Berichten: 22.734
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Skobelev Bekijk bericht
Niets van aan, dan verliezen ze een deel van hun smaak (volgens een handelaar). De mosselen die je koopt zijn al proper genoeg.

Mijn schoonzus zet die in een emmer water met bloem....dan worden ze dikker zegt ze...(hang)cultuurbarbaren.
Da's idd. bull.
Zelfs mijn ma zei me ooit bloem toe te voegen... om ze witter te maken
Ma is uitstekende kok, maar soms wat geindoctrineerd door haar ma of schoonma, denk ik!

Voor de rest akkoord met de wapper hierboven. Scheut droge wijn en peterselie mag wel.
__________________
...que quand les soirs d'orage des chinois cultivés me demandent d'où je suis,
je réponds fatigué et les larmes aux dents: "Ik ben van Luxembourg".

Laatst gewijzigd door Jay-P. : 28 juli 2016 om 06:44.
Jay-P. is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 juli 2016, 07:24   #170
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HAMC Bekijk bericht
Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.

Gewoon even koken waarschijnlijk?

Wat 5 minuten ofzo? Wie kent er iets van?
Eindelijk nog eens een HamC topic dat terug opduikt.
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 juli 2016, 09:13   #171
Skobelev
Secretaris-Generaal VN
 
Skobelev's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2013
Locatie: Kinshasa aan de Dender
Berichten: 40.870
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 Bekijk bericht
Eindelijk nog eens een HamC topic dat terug opduikt.
HAMC was nog eens een echte vent, die kookte zijn mosselen op het hete motorblok van zijn chopper.
Skobelev is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 juli 2016, 09:16   #172
Pericles
Secretaris-Generaal VN
 
Pericles's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 april 2008
Berichten: 29.283
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper Bekijk bericht
- Mosselen bereiden met meer ingredienten dan ajuin, selder en wat peper is heiligschennis. Zout toevoegen is zelfs idioot, al ooit eens geproefd van het kookvocht?

- de smaak van Zeeuwse mosselen is maar top vanaf ~ 15 september
Meestal wel ja, maar dit jaar zijn ze nu al uitzonderlijk goed en dikker en goedkoper dan de voorbije jaren.
Pericles is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 juli 2016, 09:17   #173
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Skobelev Bekijk bericht
HAMC was nog eens een echte vent, die kookte zijn mosselen op het hete motorblok van zijn chopper.
Met een hete motobabe achterop vol tatoeages

Laatst gewijzigd door Henri1 : 28 juli 2016 om 09:17.
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 juli 2016, 12:33   #174
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.438
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 Bekijk bericht
Met een hete motobabe achterop vol tatoeages
Waar zijn de tijden.

Naar verluid zou de babe waar hij nu mee is geen motobabe zijn, en ze heeft één tattoo, die start op haar schouders en eindigt op haar voeten.
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 juli 2016, 12:38   #175
Jay-P.
Secretaris-Generaal VN
 
Jay-P.'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 april 2014
Berichten: 22.734
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon Bekijk bericht
Waar zijn de tijden.
Naar verluid zou de babe waar hij nu mee is geen motobabe zijn, en ze heeft één tattoo, die start op haar schouders en eindigt op haar voeten.
Conclusie: een mossel vol inkt.
LETSPANIC gaat het niet plezant vinden!
__________________
...que quand les soirs d'orage des chinois cultivés me demandent d'où je suis,
je réponds fatigué et les larmes aux dents: "Ik ben van Luxembourg".
Jay-P. is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 juli 2016, 12:39   #176
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.438
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jay-P. Bekijk bericht
Conclusie: een mossel vol inkt.
LETSPANIC gaat het niet plezant vinden!
Ik zal het haar zeggen, ze zal nogal schrikken...
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 juli 2016, 15:25   #177
Gipsy
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 26 november 2013
Berichten: 20.692
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Skobelev Bekijk bericht
Niets van aan, dan verliezen ze een deel van hun smaak (volgens een handelaar). De mosselen die je koopt zijn al proper genoeg.

Mijn schoonzus zet die in een emmer water met bloem....dan worden ze dikker zegt ze...(hang)cultuurbarbaren.
Doorgaans stoten ze wel nog een smurrie uit. In de slechtste gevallen mag je zelfs 2 keer spoelen. Het is ook handig om te controleren dat er geen slijkmossel of dode mossels tussen zitten.
Gipsy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 juli 2016, 02:17   #178
groentje
Minister-President
 
groentje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 september 2002
Locatie: Land van Kokanje
Berichten: 5.318
Standaard

Ik maak mossels ook liefst natuur klaar, met (hopen) ui en selder, maar ik ben gewoon er ook nog een wortel bij te doen, en eventueel wat look en koriander. Ik wil ook nog eens proberen met wat mierikswortel bij...
__________________
Ik heb geen auto, ik heb zelfs geen bewijs om ermee te mogen rijden, maar ik heb nog nooit een vrouw horen klagen dat ik te laat gekomen ben. Dat vinden ze meestal leuk, een man die meer dan zeven minuten over de rit doet. Beetje tragisch grappig eigenlijk hoe sneller de mensheid wil vooruit raken, hoe meer ze vast komt te zitten in zichzelf en files en te dikke puree.
Jeroen Boone
groentje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 juli 2016, 08:15   #179
Scherven A. Mok
Banneling
 
 
Geregistreerd: 21 april 2008
Berichten: 12.832
Standaard

Hoe zit dat nu eigenlijk met onze Belgische mosselen ?
Scherven A. Mok is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 juli 2016, 21:09   #180
koe de poing
Eur. Commissievoorzitter
 
koe de poing's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: In koerentaine
Berichten: 9.009
Standaard

Koe de Poing in een niet nader genoemd restaurant

KDP: mevrouw, volgens het aanhangbord hebt u mosselen ?
Dienster: klopt
KDP: okee, en welke bereidingswijze ?
Dienster (aarzelend) nou, eh, gebakken

ik heb het lieve wicht maar in de keuken de vraag laten herhalen...
__________________
r
koe de poing is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:35.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be