Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Diverse > Over koetjes en kalfjes...
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 24 februari 2017, 07:54   #321
Peche
Banneling
 
 
Geregistreerd: 2 september 2013
Berichten: 29.811
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tavek Bekijk bericht
Paste draai je zelf. Toch ten minste als je kookt voor je vrouw of voor bezoek.

En dan even in licht gezouten kokend water, en voila.

Zo moeilijk is dat niet.
Ik zou zelf mijn eigen brood bakken.
Maar deeg maken is nu eenmaal een vuil werkje.
Als ik een gigantische keuken met kookeiland zou hebben deed ik dat wel.
Maar nu moet ik deeg op tafel kneden en dat opkuiswerk daarna is echt niet plezant.
Peche is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 februari 2017, 09:14   #322
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.758
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Dat is een verhaaltje van jullie, dat van die emmer spaghetti ik zou dat persoonlijk nooit doen op die manier, daar wil ik u toch even op wijzen.
Den Hoomer heeft het alleen over het afspoelen van pasta na het koken om zetmeel te verwijderen en alzo het plakken een beetje te vermijden. Gewoon een trukje dat in elke keuken gebruikt wordt.
Tenminste in elke keuken waar men de gerechten niet warm houdt ondeer de salamander grill
Panda hoe idioot doen jij en je kompanen hier niet over een klets water over de pasta na het koken, den Hoomer ligt in een breuk van het lachen met zoveel idiotie.

Voor diegenen die er interesse voor hebben : hier zie je een italiaaanse chef zijn carbonara klaarmaken. Let vooral op zijn apparatuur, die heeft in zijn (professionele) keuken zoals overal in italië een speciale pasta cooker, zodat ze meerdere individuele porties kunnen klaarmaken. En aangezien die man weet met wat hij bezig is, spoelt hij zijn pasta uiteraard niet af maar gaat die direct in de saus. Maar ik neem aan dat ze dat in de Lunch Garden beter kennen
https://www.youtube.com/watch?v=c86H7KTxTzo

Hier zie je de bekende kok Antonio Carluccio zijn carbonara klaarmaken. Dat is natuurlijk geen Piet Huysentruyt hee
En wat zegt deze grootmeester onder de italiaanse chefs ? Géén olie in het kookwater, pasta niet afspoelen, géén room in carbonara (bah...)
Hij kookt in een privé keuken, en gebruikt wat elke italiaanse mama in huis heeft : een speciale pot met een vergiet erin om de pasta te kunnen afgieten zonder het water weg te kappen. Zoek vooral niet naar het moment waarop hij de pasta spoelt, dat doet hij uiteraard niet.
https://www.youtube.com/watch?v=3AAdKl1UYZs

Ook een plezier om naar te kijken is als die andere italiaanse TV kok Gennaro Contaldo. Hier zie je zijn versie van carbonara, hij geeft ook wat toelichting over de truuk om een klein beetje kookwater toe te voegen.
https://www.youtube.com/watch?v=BmnoGc1fxew
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 februari 2017, 10:44   #323
Hoomer
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hoomer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Voor diegenen die er interesse voor hebben : hier zie je een italiaaanse chef zijn carbonara klaarmaken. Let vooral op zijn apparatuur, die heeft in zijn (professionele) keuken zoals overal in italië een speciale pasta cooker, zodat ze meerdere individuele porties kunnen klaarmaken. En aangezien die man weet met wat hij bezig is, spoelt hij zijn pasta uiteraard niet af maar gaat die direct in de saus. Maar ik neem aan dat ze dat in de Lunch Garden beter kennen
https://www.youtube.com/watch?v=c86H7KTxTzo

Hier zie je de bekende kok Antonio Carluccio zijn carbonara klaarmaken. Dat is natuurlijk geen Piet Huysentruyt hee
En wat zegt deze grootmeester onder de italiaanse chefs ? Géén olie in het kookwater, pasta niet afspoelen, géén room in carbonara (bah...)
Hij kookt in een privé keuken, en gebruikt wat elke italiaanse mama in huis heeft : een speciale pot met een vergiet erin om de pasta te kunnen afgieten zonder het water weg te kappen. Zoek vooral niet naar het moment waarop hij de pasta spoelt, dat doet hij uiteraard niet.
https://www.youtube.com/watch?v=3AAdKl1UYZs

Ook een plezier om naar te kijken is als die andere italiaanse TV kok Gennaro Contaldo. Hier zie je zijn versie van carbonara, hij geeft ook wat toelichting over de truuk om een klein beetje kookwater toe te voegen.
https://www.youtube.com/watch?v=BmnoGc1fxew
En? Houden ze hun gerechten warm onder de salamander grill zoals u beweerd?
En waar u de lunch garden hier steeds bij betrekt is mij een raadsel, ik heb nooit in grootkeukens gewerkt hoor, maar wat ik hier uit begrijp is dat u als socialist neerkijkt op mensen die tewerkgesteld zijn in grootkeuken.
Fraai is dat.
Uw frustratie gaat wel erg ver, is het u te doen om den Hoomer belachelijk te maken, u maakt maar 1 persoontje belachelijk hoor nml. uzelf. Hoe reageert u op den Hoomer zijn bewering dat hij pasta steeds afspoelt in een topic over lievelingsgerechten, uw reacties zijn amper nog normaal te noemen zo verbeten kunnen alleen haters zijn en je weet mensen met zulke haat als u sterven jong. .

Laatst gewijzigd door Hoomer : 24 februari 2017 om 10:47.
Hoomer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 februari 2017, 10:58   #324
quercus
Secretaris-Generaal VN
 
quercus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: De Verenigde Nederlanden
Berichten: 43.552
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper Bekijk bericht
Ik moet hiertegen oppositie voeren.
De saus zal afglijden van vettige pasta, en dat wil je toch niet?
(Een deel van) het vocht en - dus de smaak- van de saus moet geabsorbeerd worden door/of kleven aan de pasta. Vele pastaproducenten besteden aandacht aan de ruwheid van hun pasta, net om beter te combineren met de saus.
Dipende anche della qualit�* del sugo , caro Wapper!
I pomodori, l'aglio e le cipolle!

http://www.leitv.it/cucina/sughi-vel...icette-facili/
https://pastalovesme.com/2014/02/14/...doro-perfetto/
quercus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 februari 2017, 11:10   #325
Wapper
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Wapper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Dat is een verhaaltje van jullie, dat van die emmer spaghetti ik zou dat persoonlijk nooit doen op die manier, daar wil ik u toch even op wijzen.
Den Hoomer heeft het alleen over het afspoelen van pasta na het koken om zetmeel te verwijderen en alzo het plakken een beetje te vermijden. Gewoon een trukje dat in elke keuken gebruikt wordt.
Tenminste in elke keuken waar men de gerechten niet warm houdt ondeer de salamander grill
Panda hoe idioot doen jij en je kompanen hier niet over een klets water over de pasta na het koken, den Hoomer ligt in een breuk van het lachen met zoveel idiotie.
Wapper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 februari 2017, 11:14   #326
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper Bekijk bericht
Hij blijft in de boosheid volharden...
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 februari 2017, 11:21   #327
Hoomer
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hoomer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
Standaard

Geen 1 van jullie 2 heeft ooit een professionele keuken van binnenuit gezien laat staan er in gewerkt. Dus doe zo arrogant niet want je weet niet hoe het er aan toegaat.
Heeft u enig idee hoe belachelijk jullie doen over het al dan niet spoelen van pasta in een draad over lievelingsgerechten, hebben jullie echt niets anders te doen dan te trollen?
Zielig eigenlijk.
Hoomer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 februari 2017, 11:31   #328
dpg
Banneling
 
 
Geregistreerd: 17 oktober 2010
Berichten: 13.788
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Ik heb dat ook jarenlang gedaan, zonder er bij stil te staan. Tot een italiaan me zei dat bij hen niemand dat doet om reden dat het niet nodig is. Tot mijn verwondering bleek het te kloppen. Niets is moeilijker dan een vastgeroeste gewoonte los te laten...
Inderdaad, de italianen op het werk lachten zich steeds een breuk als ze hoorden dat men de pasta afspoelt om het kleven tegen te gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=ap2m1uh4WdI

Onthoud regel 5 goed.

Tijdens het afgieten nooit gebruik maken van koud water, zelfs niet voor pasta salades.

Laatst gewijzigd door dpg : 24 februari 2017 om 11:41.
dpg is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 februari 2017, 11:40   #329
Another Jack
Banneling
 
 
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Geen 1 van jullie 2 heeft ooit een professionele keuken van binnenuit gezien laat staan er in gewerkt. Dus doe zo arrogant niet want je weet niet hoe het er aan toegaat.
Heeft u enig idee hoe belachelijk jullie doen over het al dan niet spoelen van pasta in een draad over lievelingsgerechten, hebben jullie echt niets anders te doen dan te trollen?
Zielig eigenlijk.
Ongetwijfeld zijn er nog knoeiers, ook in professionele keukens, die het fout doen.
Dat betwist niemand.

Laatst gewijzigd door Another Jack : 24 februari 2017 om 11:49.
Another Jack is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 februari 2017, 20:29   #330
bembem
Secretaris-Generaal VN
 
bembem's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Ongetwijfeld zijn er nog knoeiers, ook in professionele keukens, die het fout doen.
Dat betwist niemand.
die zit!
bembem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 februari 2017, 20:56   #331
Hoomer
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Hoomer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bembem Bekijk bericht
die zit!
Bemmeke doe weer niet onnozel, denkt u echt dat er in een professionele keuken iemand met uw spaghetti bezig is. Denk even na, op een uur tijd komen er ongeveer zestig personen binnen die allen op een beperkte tijd hun bestelde maaltijd willen, in de keuken staan daar vijf man te stressen en dit gedurende ongeveer vier uren. Idioten die denken dat er een persoon hun pasta staat te koken en de desbetreffende saus staan te bereiden kennen er niets van. Alles gaat met trukjes. De sterren restaurants gaan er bankroet aan
Denk eens na elk uur gaan er 60 gerechten naar de zaal geloof je echt dat er ook maar iemand rustig een pastaatje staat te bereiden.
Die drie idioten die hun gelijk willen halen waarvan er eentje de pasta wil warm houden onder de salamander gril.

PS de sterren restaurants nemen hun personeel aan op bedienden contract zodat hun personeel tegen een vaste wedde zeventig uur per week kan werken.
Ik heb dat allemaal meegemaakt hoor;

Laatst gewijzigd door Hoomer : 25 februari 2017 om 20:57.
Hoomer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 februari 2017, 20:58   #332
Peche
Banneling
 
 
Geregistreerd: 2 september 2013
Berichten: 29.811
Standaard

Wadist Hoomer? Zijt ge geprikkeld?

Peche is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 februari 2017, 11:53   #333
harriechristus
Secretaris-Generaal VN
 
harriechristus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 december 2009
Locatie: amsterdam
Berichten: 29.903
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Peche Bekijk bericht
Ik ben bezig aan weekmenu's samen te stellen zodat ik een beter overzicht op mijn budget krijg.
Ook omdat ik mezelf wil verlossen van de vraag, "wat te eten?"

Dus mensen, wat is uw lievelingskost?

De mijne appelspijs met bloedworst, kriekskes met gehaktbrood, mosselen met friet, ribbekes in looksaus, ...
De mijne boterham met kaas.
Verder rijst met kerriesaus of babi pangang met nassi: zo in pakkie bij Albert Heyn en zo klaar (alleen even opwarmen).
En met wat verse groente erbij (rauw gemalen in de Moulinex) en tomaat.
Drinken: vruchtensap of melk.
Of ook soep uit een blikkie.
__________________
Lees de Nieuwe Bijbel over Gods Rijk in de microkosmos. En bezie ook Twitter en facebook.
harriechristus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 februari 2017, 13:16   #334
Jay-P.
Secretaris-Generaal VN
 
Jay-P.'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 april 2014
Berichten: 22.880
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Truder Bekijk bericht
Nu dat het winter is.... Hutsepot, echte Vlaamse hutsepot. Ik maak dat in van die grote kookpotten, 2 dagen eten en een deel invriezen in porties voor dagen waar je onverwacht tijd tekort komt om te koken.
Of te zat om er maar aan te denken, aan dat koken.

Edit: die hutsepot: gerecht.
__________________
...que quand les soirs d'orage des chinois cultivés me demandent d'où je suis,
je réponds fatigué et les larmes aux dents: "Ik ben van Luxembourg".

Laatst gewijzigd door Jay-P. : 26 februari 2017 om 13:18.
Jay-P. is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 februari 2017, 13:22   #335
Jay-P.
Secretaris-Generaal VN
 
Jay-P.'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 april 2014
Berichten: 22.880
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door harriechristus Bekijk bericht
De mijne boterham met kaas.
Verder rijst met kerriesaus of babi pangang met nassi: zo in pakkie bij Albert Heyn en zo klaar (alleen even opwarmen).
En met wat verse groente erbij (rauw gemalen in de Moulinex) en tomaat.
Drinken: vruchtensap of melk.
Of ook soep uit een blikkie.
Culinair Nederland.
Moest ik gelovig zijn was het nu tijd om te bidden: "Heer, laat deze kelk mij voorbij gaan..."
__________________
...que quand les soirs d'orage des chinois cultivés me demandent d'où je suis,
je réponds fatigué et les larmes aux dents: "Ik ben van Luxembourg".
Jay-P. is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 februari 2017, 14:15   #336
Peche
Banneling
 
 
Geregistreerd: 2 september 2013
Berichten: 29.811
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door harriechristus Bekijk bericht
De mijne boterham met kaas.
Verder rijst met kerriesaus of babi pangang met nassi: zo in pakkie bij Albert Heyn en zo klaar (alleen even opwarmen).
En met wat verse groente erbij (rauw gemalen in de Moulinex) en tomaat.
Drinken: vruchtensap of melk.
Of ook soep uit een blikkie.
Soep uit blik, Harrie toch. Hoeveel werk vraagt soep?
De ene soep fruit je even de groentjes aan, bij de andere soep moet dat niet.
Gewoon water bijvoegen, bouillon en ff laten inkoken.

Ik eet vooral soep omdat het gezond is en ik zo een bom aan groenten in ene keer binnen heb.
Chinese soep heeft hier de voorkeur. Of kervel.
Peche is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 februari 2017, 14:36   #337
De schoofzak
Secretaris-Generaal VN
 
De schoofzak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 82.096
Standaard

Lievelingseten op een politiek forum (zelfs in koeien en kalveren): djiezes kraaist.

Ik leg elke morgen minstens één sos tussen mijn boterham.

.
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren.

De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd.

Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA)
De schoofzak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 februari 2017, 11:55   #338
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.758
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door quercus Bekijk bericht
Ik neem uit dat artikel één zin die mij geweldig ergert:

Dit is een uitspraak die er op neerkomt dat iemand die zijn steak niet klaarmaakt zoals Jay Rayner het vooropstelt die maakt er een schoenzool van. Daar ben ik het volstrekt niet mee eens. Gisterenavond heb ik voor mijn vrouw en mijzelf het avondeten klaargemaakt. Het was een steak van "Scotch aged meat". Ik heb er grote zorg aan besteed en het resultaat was: binnenin rozig. Het was absoluut niet "zool-achtig", integendeel, het was heel "kauw-vriendelijk" en de smaak was uitstekend.
Daarentegen: een paar weken geleden was ik op een etentje met een groep oud-collega's (speciaal voor Demonen: gepensioneerde statutaire ambtenaren). Het vlees op het hoofdmenu was binnenin merkelijk meer rood en rauw dan ik voor mijzelf gewoon ben. Ik heb het gegeten, en Panda, het was behoorlijk taai. Zo zie je maar. Ik geef er mij rekenschap van dat die taaiheid meer dan één oorzaak kan hebben. Misschien was het niet lang genoeg "gerijpt" na het slachten.

Als het je een troost mag zijn : ook president Trump laat zijn steak vermassacreren door hem doorbakken te vragen. Je bent in goed gezelschap.
Citaat:
Wat als de president van de VS in het beste steakhouse van Washington DC gaat eten? Dan bestelt hij zijn steak blijkbaar doorbakken én met ketchup. Een kaakslag voor zowat elke vleesliefhebber. Of hoe Trump zelfs op restaurant voor enige ophef zorgt.
http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/a...troverse.dhtml
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 februari 2017, 12:09   #339
Zeus
Europees Commissaris
 
Zeus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 oktober 2012
Locatie: het beloftevolle land
Berichten: 6.875
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Als het je een troost mag zijn : ook president Trump laat zijn steak vermassacreren door hem doorbakken te vragen. Je bent in goed gezelschap.
Lock him up! Lock him up!
__________________
Bart De Wever: "De enige bijdrage die de Vlaamse Beweging vandaag nog kan leveren aan een onafhankelijk Vlaanderen, is ophouden te bestaan"
Jan Jambon: "Les transferts Nord-Sud, ça nous aide juste pour le marketing. Mais en fait, ça ne nous intéresse pas"
Bourgeois: "onafhankelijkheid is iets uit de 19de eeuw"
Zeus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 februari 2017, 12:41   #340
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.758
Standaard

__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:17.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be