![]() |
Registreren kan je hier. Problemen met registreren of reageren op de berichten? Een verloren wachtwoord? Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam. |
|
Registreer | FAQ | Forumreglement | Ledenlijst |
Over koetjes en kalfjes... Op verzoek van de gebruikers van dit forum: een hoekje waarin je over vanalles en nog wat kan praten... De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan hé. |
![]() |
|
Discussietools |
![]() |
#321 | |
Banneling
Geregistreerd: 2 september 2013
Berichten: 29.811
|
![]() Citaat:
Maar deeg maken is nu eenmaal een vuil werkje. Als ik een gigantische keuken met kookeiland zou hebben deed ik dat wel. Maar nu moet ik deeg op tafel kneden en dat opkuiswerk daarna is echt niet plezant. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.758
|
![]() Citaat:
Voor diegenen die er interesse voor hebben : hier zie je een italiaaanse chef zijn carbonara klaarmaken. Let vooral op zijn apparatuur, die heeft in zijn (professionele) keuken zoals overal in italië een speciale pasta cooker, zodat ze meerdere individuele porties kunnen klaarmaken. En aangezien die man weet met wat hij bezig is, spoelt hij zijn pasta uiteraard niet af maar gaat die direct in de saus. Maar ik neem aan dat ze dat in de Lunch Garden beter kennen ![]() https://www.youtube.com/watch?v=c86H7KTxTzo Hier zie je de bekende kok Antonio Carluccio zijn carbonara klaarmaken. Dat is natuurlijk geen Piet Huysentruyt hee ![]() En wat zegt deze grootmeester onder de italiaanse chefs ? Géén olie in het kookwater, pasta niet afspoelen, géén room in carbonara (bah...) Hij kookt in een privé keuken, en gebruikt wat elke italiaanse mama in huis heeft : een speciale pot met een vergiet erin om de pasta te kunnen afgieten zonder het water weg te kappen. Zoek vooral niet naar het moment waarop hij de pasta spoelt, dat doet hij uiteraard niet. https://www.youtube.com/watch?v=3AAdKl1UYZs Ook een plezier om naar te kijken is als die andere italiaanse TV kok Gennaro Contaldo. Hier zie je zijn versie van carbonara, hij geeft ook wat toelichting over de truuk om een klein beetje kookwater toe te voegen. https://www.youtube.com/watch?v=BmnoGc1fxew |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#323 | |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
|
![]() Citaat:
![]() En waar u de lunch garden hier steeds bij betrekt is mij een raadsel, ik heb nooit in grootkeukens gewerkt hoor, maar wat ik hier uit begrijp is dat u als socialist neerkijkt op mensen die tewerkgesteld zijn in grootkeuken. Fraai is dat. Uw frustratie gaat wel erg ver, is het u te doen om den Hoomer belachelijk te maken, u maakt maar 1 persoontje belachelijk hoor nml. uzelf. Hoe reageert u op den Hoomer zijn bewering dat hij pasta steeds afspoelt in een topic over lievelingsgerechten, uw reacties zijn amper nog normaal te noemen zo verbeten kunnen alleen haters zijn en je weet mensen met zulke haat als u sterven jong. ![]() Laatst gewijzigd door Hoomer : 24 februari 2017 om 10:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#324 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: De Verenigde Nederlanden
Berichten: 43.552
|
![]() Citaat:
I pomodori, l'aglio e le cipolle! http://www.leitv.it/cucina/sughi-vel...icette-facili/ https://pastalovesme.com/2014/02/14/...doro-perfetto/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 7 juni 2014
Locatie: 't Steen
Berichten: 15.456
|
![]() Citaat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Banneling
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
|
![]() Geen 1 van jullie 2 heeft ooit een professionele keuken van binnenuit gezien laat staan er in gewerkt. Dus doe zo arrogant niet want je weet niet hoe het er aan toegaat.
Heeft u enig idee hoe belachelijk jullie doen over het al dan niet spoelen van pasta in een draad over lievelingsgerechten, hebben jullie echt niets anders te doen dan te trollen? Zielig eigenlijk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Banneling
Geregistreerd: 17 oktober 2010
Berichten: 13.788
|
![]() Citaat:
https://www.youtube.com/watch?v=ap2m1uh4WdI Onthoud regel 5 goed. Tijdens het afgieten nooit gebruik maken van koud water, zelfs niet voor pasta salades. Laatst gewijzigd door dpg : 24 februari 2017 om 11:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Banneling
Geregistreerd: 8 augustus 2007
Berichten: 66.515
|
![]() Citaat:
Dat betwist niemand. Laatst gewijzigd door Another Jack : 24 februari 2017 om 11:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 9 september 2013
Berichten: 30.178
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#331 |
Perm. Vertegenwoordiger VN
Geregistreerd: 13 mei 2005
Locatie: Springfield
Berichten: 11.837
|
![]() Bemmeke doe weer niet onnozel, denkt u echt dat er in een professionele keuken iemand met uw spaghetti bezig is. Denk even na, op een uur tijd komen er ongeveer zestig personen binnen die allen op een beperkte tijd hun bestelde maaltijd willen, in de keuken staan daar vijf man te stressen en dit gedurende ongeveer vier uren. Idioten die denken dat er een persoon hun pasta staat te koken en de desbetreffende saus staan te bereiden kennen er niets van. Alles gaat met trukjes. De sterren restaurants gaan er bankroet aan
Denk eens na elk uur gaan er 60 gerechten naar de zaal geloof je echt dat er ook maar iemand rustig een pastaatje staat te bereiden. Die drie idioten die hun gelijk willen halen ![]() ![]() PS de sterren restaurants nemen hun personeel aan op bedienden contract zodat hun personeel tegen een vaste wedde zeventig uur per week kan werken. Ik heb dat allemaal meegemaakt hoor; Laatst gewijzigd door Hoomer : 25 februari 2017 om 20:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Banneling
Geregistreerd: 2 september 2013
Berichten: 29.811
|
![]() Wadist Hoomer? Zijt ge geprikkeld?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 29 december 2009
Locatie: amsterdam
Berichten: 29.903
|
![]() Citaat:
Verder rijst met kerriesaus of babi pangang met nassi: zo in pakkie bij Albert Heyn en zo klaar (alleen even opwarmen). En met wat verse groente erbij (rauw gemalen in de Moulinex) en tomaat. Drinken: vruchtensap of melk. Of ook soep uit een blikkie.
__________________
Lees de Nieuwe Bijbel over Gods Rijk in de microkosmos. En bezie ook Twitter en facebook. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 17 april 2014
Berichten: 22.880
|
![]() Citaat:
Edit: die hutsepot: ![]()
__________________
...que quand les soirs d'orage des chinois cultivés me demandent d'où je suis, je réponds fatigué et les larmes aux dents: "Ik ben van Luxembourg". Laatst gewijzigd door Jay-P. : 26 februari 2017 om 13:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 17 april 2014
Berichten: 22.880
|
![]() Citaat:
Moest ik gelovig zijn was het nu tijd om te bidden: "Heer, laat deze kelk mij voorbij gaan..."
__________________
...que quand les soirs d'orage des chinois cultivés me demandent d'où je suis, je réponds fatigué et les larmes aux dents: "Ik ben van Luxembourg". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Banneling
Geregistreerd: 2 september 2013
Berichten: 29.811
|
![]() Citaat:
De ene soep fruit je even de groentjes aan, bij de andere soep moet dat niet. Gewoon water bijvoegen, bouillon en ff laten inkoken. Ik eet vooral soep omdat het gezond is en ik zo een bom aan groenten in ene keer binnen heb. Chinese soep heeft hier de voorkeur. Of kervel. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 82.096
|
![]() Lievelingseten op een politiek forum (zelfs in koeien en kalveren): djiezes kraaist.
Ik leg elke morgen minstens één sos tussen mijn boterham. .
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren. De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd. Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA) |
![]() |
![]() |
![]() |
#338 | ||
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.758
|
![]() Citaat:
Als het je een troost mag zijn : ook president Trump laat zijn steak vermassacreren door hem doorbakken te vragen. Je bent in goed gezelschap. ![]() Citaat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Europees Commissaris
Geregistreerd: 8 oktober 2012
Locatie: het beloftevolle land
Berichten: 6.875
|
![]() Lock him up! Lock him up!
__________________
Bart De Wever: "De enige bijdrage die de Vlaamse Beweging vandaag nog kan leveren aan een onafhankelijk Vlaanderen, is ophouden te bestaan" Jan Jambon: "Les transferts Nord-Sud, ça nous aide juste pour le marketing. Mais en fait, ça ne nous intéresse pas" Bourgeois: "onafhankelijkheid is iets uit de 19de eeuw" |
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.758
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |